שלום לכולם, ידוע לי שלאחר כ 12 שבועות של אימונים בעומסים צריך שבוע מנוחה או שבוע של משקלים קלים(תקנו אותי אם אני טועה), אני מתאמן כבר שנה ומקסימום שנחתי(מלבד היום מנוחה בין תוכנית לתוכנית) הוא 2 וזה היה אולי שלוש פעמים!, בשל הCPK הגבוהה שלי הרופא חייב אותי לנוח ע"מ לדעת את התוצאות האמתיות, הוא טען שמספיק 3 ימי מנוחה(גם מריצה), לכן חשבתי שבהזדמנות זו אעשה את השבוע מנוחה מאימונים וכך אולי גם התוצאות הי מדויקות יותר, שאלתי היא: האם חייב שבוע-שבע ימים מדוייק? אי אפשר 6 או 5 או אפילו 4 ימים, ומה בנוגע לריצה, האם השבוע מנוחה שבו כביכול הגוף מתאושש מצריך מנוחה גם מריצה?(אינני מדבר על המנוחה הנצרכת מצד הבדיקות הרפואיות, שהרי הרופא אמר לי כאמור שמספיק 3 ימים)ובכלל האם כל זה חובה, או שמא אפשר לחלופין לעשות שבוע משקלים קלים.
החשש הגדול שלי הוא שאני אאבד כח ושריר(הולכים ביחד?) בשבוע זה, קל וחומר שאני נמצא בחיטוב וכמו שמשה אמר שבתקופת חטוב מטרת אימוני כח היא לשמר את השריר בכדי שהגוף לא יחשוב שאין לו צורך בהן ויפרקם, דבר זה יכול לקרות לי בשבוע מנוחה במיוחד שהגוף נמצא באזן קלורי שלילי,
עוד עניין אחד, לכשאחזור להתאמן, האם אני חוזר לאותם משקלים? לאותם חזרות?, ובשבוע עצמו האם יש שנוי בתזונה?
תודה מראש
החשש הגדול שלי הוא שאני אאבד כח ושריר(הולכים ביחד?) בשבוע זה, קל וחומר שאני נמצא בחיטוב וכמו שמשה אמר שבתקופת חטוב מטרת אימוני כח היא לשמר את השריר בכדי שהגוף לא יחשוב שאין לו צורך בהן ויפרקם, דבר זה יכול לקרות לי בשבוע מנוחה במיוחד שהגוף נמצא באזן קלורי שלילי,
עוד עניין אחד, לכשאחזור להתאמן, האם אני חוזר לאותם משקלים? לאותם חזרות?, ובשבוע עצמו האם יש שנוי בתזונה?
תודה מראש