הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שבוע(?) מנוחה

יהודה

משתמש מתחיל
46
0
נק' מוניטין:
-155
46
0
שלום לכולם, ידוע לי שלאחר כ 12 שבועות של אימונים בעומסים צריך שבוע מנוחה או שבוע של משקלים קלים(תקנו אותי אם אני טועה), אני מתאמן כבר שנה ומקסימום שנחתי(מלבד היום מנוחה בין תוכנית לתוכנית) הוא 2 וזה היה אולי שלוש פעמים!, בשל הCPK הגבוהה שלי הרופא חייב אותי לנוח ע"מ לדעת את התוצאות האמתיות, הוא טען שמספיק 3 ימי מנוחה(גם מריצה), לכן חשבתי שבהזדמנות זו אעשה את השבוע מנוחה מאימונים וכך אולי גם התוצאות הי מדויקות יותר, שאלתי היא: האם חייב שבוע-שבע ימים מדוייק? אי אפשר 6 או 5 או אפילו 4 ימים, ומה בנוגע לריצה, האם השבוע מנוחה שבו כביכול הגוף מתאושש מצריך מנוחה גם מריצה?(אינני מדבר על המנוחה הנצרכת מצד הבדיקות הרפואיות, שהרי הרופא אמר לי כאמור שמספיק 3 ימים)ובכלל האם כל זה חובה, או שמא אפשר לחלופין לעשות שבוע משקלים קלים.
החשש הגדול שלי הוא שאני אאבד כח ושריר(הולכים ביחד?) בשבוע זה, קל וחומר שאני נמצא בחיטוב וכמו שמשה אמר שבתקופת חטוב מטרת אימוני כח היא לשמר את השריר בכדי שהגוף לא יחשוב שאין לו צורך בהן ויפרקם, דבר זה יכול לקרות לי בשבוע מנוחה במיוחד שהגוף נמצא באזן קלורי שלילי,
עוד עניין אחד, לכשאחזור להתאמן, האם אני חוזר לאותם משקלים? לאותם חזרות?, ובשבוע עצמו האם יש שנוי בתזונה?
תודה מראש

הוצאת קצת את כל העניין מפרופורציה.
אתה לא תאבד מסת שריר ולא כח משבוע מנוחה. ההיפך. אני מתערב שאחרי שבוע אתה תבוא ותעשה אימון וזה ירגיש לך קל יותר.
אם אתה חייב אז תרים בקצת את צריכת החלבון שלך בשבוע הזה. אבל באמת עדיף שפשוט תירגע ותיקח את זה באיזי. כל הדאגה הזאת גורמת לך בטח ליותר נזק פיסיולוגי ממה שהיא תורמת.

היי.
ההמלצה היא כל שלושה חודשים בערך לעשות שבוע מנוחה. בטח שבמידה ואתה עובד עם משקלים גדולים הגוף צריך את המנוחה הזו. מדובר על מנוחה מלאה , ללא שום פעילות ספורטיבית. כפי שאתה יודע , הגוף גדל בזמן מנוחה ולכן , במידה ותקפיד על התפריט שלך , לא רק שלא תאבד מסת שריר , יכול להיות שגם תמשיך לגדול.
אני מאוד מקפיד על מנוחות אלו שלאחריהם אני חוזר לאותם משקלים ואפילו קצת יותר.

שלום לכולם, ידוע לי שלאחר כ 12 שבועות של אימונים בעומסים צריך שבוע מנוחה או שבוע של משקלים קלים(תקנו אותי אם אני טועה), אני מתאמן כבר שנה ומקסימום שנחתי(מלבד היום מנוחה בין תוכנית לתוכנית) הוא 2 וזה היה אולי שלוש פעמים!, בשל הCPK הגבוהה שלי הרופא חייב אותי לנוח ע"מ לדעת את התוצאות האמתיות, הוא טען שמספיק 3 ימי מנוחה(גם מריצה), לכן חשבתי שבהזדמנות זו אעשה את השבוע מנוחה מאימונים וכך אולי גם התוצאות הי מדויקות יותר, שאלתי היא: האם חייב שבוע-שבע ימים מדוייק? אי אפשר 6 או 5 או אפילו 4 ימים, ומה בנוגע לריצה, האם השבוע מנוחה שבו כביכול הגוף מתאושש מצריך מנוחה גם מריצה?(אינני מדבר על המנוחה הנצרכת מצד הבדיקות הרפואיות, שהרי הרופא אמר לי כאמור שמספיק 3 ימים)ובכלל האם כל זה חובה, או שמא אפשר לחלופין לעשות שבוע משקלים קלים.
החשש הגדול שלי הוא שאני אאבד כח ושריר(הולכים ביחד?) בשבוע זה, קל וחומר שאני נמצא בחיטוב וכמו שמשה אמר שבתקופת חטוב מטרת אימוני כח היא לשמר את השריר בכדי שהגוף לא יחשוב שאין לו צורך בהן ויפרקם, דבר זה יכול לקרות לי בשבוע מנוחה במיוחד שהגוף נמצא באזן קלורי שלילי,
עוד עניין אחד, לכשאחזור להתאמן, האם אני חוזר לאותם משקלים? לאותם חזרות?, ובשבוע עצמו האם יש שנוי בתזונה?
תודה מראש

א. למה אתה מתאמן כל כך הרבה ?
ב. במנוחה תהיה על מאזן נטרלי ולא לא תאבד כוח או שריר.

מנצל"ש: האם כדאי לעשות קצת אירובי קל בזמן הזה? או, אם לנסח אחרת: אני זקוק לזוז קצת כדי לא להרגיש בטטה. זה פוגע במטרת מנוחה שכזו?

תלוי מה אתה מגדיר "לזוז קצת". לצאת לסיבוב ריצה בשכונה בקצב סביר- לא בעייתי לטעמי. אפשר לנצל גם לעשות קצת ספורט - לזרוק קצת לסל, להתמסר בפריסבי דברים כאלה. לא הייתי מרביץ משחק כדורסל 5 על 5 מגרש מלא באוירה תחרותית.

• פותח/ת השרשור
אימון קל

אי אפשר במקום שבוע מנוחה לעשות 4 ימי מנוחה?, או שאם מתעקשים על שבוע אז אפשר לעשות אימון עם משקל קל מאוד?

תסמיני התמכרות? אוי, כמה מוכר:)
לא זוכר איפה קראתי, שהגוף מתחיל לפרק רק אחרי 10-14 ימים. קח שבוע, זה יעשה טוב גם לנפש |איקון של בודהה|

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית