הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ התקלקל לי הסקוואט (טקסס)

• פותח/ת השרשור PomFect
  • פורסם בתאריך

PomFect

משתמש משקיע
2,611
277
נק' מוניטין:
2,313
2,611
277
▪█───█▪
הגעתי למשקל מכובד בסקוואט (165 ל3) וכבר התחלתי להתקדם ל170 ל3, היה לי נפח של 145 ל5X5 ו147 ל5X4..
אז נפלה עליי מחלה (סוג של זיהום בכאב גרון וחום) ולא אכלתי וישנתי כמו שצריך בערך שבוע.. ירדתי מ84 ל80.
התחלתי לאכול שוב הרבה ועליתי ל82. צצה לי בעיה כלשהיא אפילו בהתאוששות, כל פעם שאני מוציא את הברכיים החוצה, השריר שנמצא ליד הברך (החלק הכי תחתון בארבע ראשי) תפוס לי בצורה מוזרה ואני מרגיש שאני חייב לעמוד עם הרגליים כשהן ישרות ולא מרגיש לי בסדר לכופף את הברכיים. אני מרגיש שהשריר שם מתוח
היה לי אימון נפח השבוע ועשיתי 145 ל2 סטים, סט ראשון הייתה טכניקה איומה וסט שני טכניקה טובה והגעתי לכשל בחזרה האחרונה (שכיביכול הייתי אמור לעשות 5 סטים!) היום היה לי 155 קילו משקל עצימות אחרי ריסט ולא הצלחתי אפילו את החזרה הראשונה. כמעט וסיימתי אותה ונפלתי.
משום מה הדדליפט לעומת זאת שהייתי תקוע בו התחיל להשתפר וניהיה לי ממש קל. הייתי נכשל ב160 קילו לחזרה אחת ופתאום אני עושה 165 ל3 די בקלות.
אם אני אעשה ריסט ל140 ל5 חזרות אני בעצם מתחיל את התוכנית מהתחלה..
עצות? תודה

תנוח קצת עם הסקוואט. תעשה סטים קלים יותר בשביל להמריץ את הדם ולשחרר את השריר. תנסה אפילו
לעשות הליכה/ריצה קלה כדי לשחרר

תזהר שזה לא יחמיר

הגעתי למשקל מכובד בסקוואט (165 ל3) וכבר התחלתי להתקדם ל170 ל3, היה לי נפח של 145 ל5X5 ו147 ל5X4..
אז נפלה עליי מחלה (סוג של זיהום בכאב גרון וחום) ולא אכלתי וישנתי כמו שצריך בערך שבוע.. ירדתי מ84 ל80.
התחלתי לאכול שוב הרבה ועליתי ל82. צצה לי בעיה כלשהיא אפילו בהתאוששות, כל פעם שאני מוציא את הברכיים החוצה, השריר שנמצא ליד הברך (החלק הכי תחתון בארבע ראשי) תפוס לי בצורה מוזרה ואני מרגיש שאני חייב לעמוד עם הרגליים כשהן ישרות ולא מרגיש לי בסדר לכופף את הברכיים. אני מרגיש שהשריר שם מתוח
היה לי אימון נפח השבוע ועשיתי 145 ל2 סטים, סט ראשון הייתה טכניקה איומה וסט שני טכניקה טובה והגעתי לכשל בחזרה האחרונה (שכיביכול הייתי אמור לעשות 5 סטים!) היום היה לי 155 קילו משקל עצימות אחרי ריסט ולא הצלחתי אפילו את החזרה הראשונה. כמעט וסיימתי אותה ונפלתי.
משום מה הדדליפט לעומת זאת שהייתי תקוע בו התחיל להשתפר וניהיה לי ממש קל. הייתי נכשל ב160 קילו לחזרה אחת ופתאום אני עושה 165 ל3 די בקלות.
אם אני אעשה ריסט ל140 ל5 חזרות אני בעצם מתחיל את התוכנית מהתחלה..
עצות? תודה

אחי יש לך שני שרירים ב4 ראשי קרוב לפיקה שנקראים:
Vastus medialis
Vastus lateralis
תריץ חיפוש בגוגל ותגיד איזה מהם תפוס/כואב.
יש גם מצב של פריקה קלה של גיד הפטלה, השאלה כמה זה כואב.

• פותח/ת השרשור
אחי יש לך שני שרירים ב4 ראשי קרוב לפיקה שנקראים:
Vastus medialis
Vastus lateralis
תריץ חיפוש בגוגל ותגיד איזה מהם תפוס/כואב.
יש גם מצב של פריקה קלה של גיד הפטלה, השאלה כמה זה כואב.
כרגע לא תפוס לי בכלל אבל כעקרון אפשר להגיד ששניהם היו תפוסים לי

העיניין הוא שזה ממש לא DOMS, זה קורה לי ככל שאני מתקרב יותר למשקל עבודה. רבע שעה אחרי הסקוואט זה נעלם.
j

אז תנסה לבדוק באמת את גיד הפטלה..שכיח שזה פשוט זז בקטנה מהמסלול שלו ומפריע וכואב בפשיטה כפיפה של הברך.

העיניין הוא שזה ממש לא DOMS, זה קורה לי ככל שאני מתקרב יותר למשקל עבודה. רבע שעה אחרי הסקוואט זה נעלם.

לא אמרתי שזה DOMS. אני חושב שלנסות לא יזיק, קראתי בהרבה מקומות על השפעה של הIT BAND על הצד החיצוני של הברך.

• פותח/ת השרשור
נתתי לעצמי מנוחה מסקוואטים כבדים השבוע (120 קילו כל אימון) והתחלתי קצת ספרינטים מסיבות אישיות.
יש לי חשד כלשהוא שכל זה בגלל שהפסקתי להשתמש בקריאטין כי נגמר לי. מה אתה אומר?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית