הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

טקסס

• פותח/ת השרשור OYP
  • פורסם בתאריך

OYP

משתמש משקיע
2,907
2,046
נק' מוניטין:
2,717
2,907
2,046
אז אני חושב על התוכנית הבאה שאעשה, ונראה לי שאתחיל בטקסס. אני חושב שיהיה לי זמן, אבל יכול להיות שהאימון נפח יתגלה כארוך מידי ליום אחד ואז אפצל ל4 ימים של אפר לואור. האמת שאני חושב על לפצל בכל מקרה כי אולי טקסס רגיל קשה מידי, מה אתם אומרים?

בכל מקרה, זה מה שחשבתי לעשות:

ראשון:
סקוואט 5×5
פרס 5×5
דדליפט 5×5
סופר סט של בנץ ומתח 5×8-12

שלישי:
וואריאציה של סקוואט 5×8-10
וואריאציה של פרס 5×8-10
וואריאציה של דדליפט 5×8-10
חתירה בפולי 2×12*

חמישי:
סקוואט 3×3 (2×3, בק אוף של 1×3>1×3, בק אוף של 2×3)
פרס כנל
דדליפט כנל

•אז כמו שאפשר לראות אני מתעדף את הפרס על חשבון הבנץ, אבל בלי לוותר על הבנץ לגמרי.
•ביום שלישי במקום לעשות את התרגיל קל חשבתי לעשות ואריציה של התרגיל ככה שהתרגיל עצמו בסוג של מנוחה ועדיין אני עובד חזק ועל הנקודות חולשה שלי, השאלה פה זה אם לעבוד קשה גם אם לא כבד זה טעות? לעשות ואריציה שונה ולנפח גבוה יותר זה מספיק בשביל היום הקל או שעדיף כבר את התבנית הרגילה של נפח נמוך עם 80-90% מהיום נפח? לדוגמא: פרונט סקוואט, היי פין פרס, ופאוז דדליפט. אפשר גם לעשות ואריאציות עוד יותר קלות כמו מכונות.
•*כתבתי 12 חזרות, הכוונה שאני תמיד מנסה להגיע ל12, אם הגעתי אז שבוע הבא אני מוסיף מינימום משקל ומנסה שוב. הסיבה שבחרתי דווקא חתירה בפולי זה נטו כי כרגע זאת נראית לי החתירה הכי כיפית, אין לי עוד סיבה למה לתעדף אותה על פני חתירות במוט או במכונה.
•ביום חמישי אני מתכוון להתחיל מ3×3 פשוט, אחרי תקופה (מקווה שארוכה) שביצעתי ככה ואני כבר אתקע אעבור לבק אוף אחד, ואחרי עוד תקופה ל2 בק אופס ורק סט עבודה אחד, מה אתם אומרים? אני מכיר את התבנית הרגילה של 1×5>2×3>3×2>5×1, אבל אני לא אוהב סט אחד של 5.

תודה רבה, ואם שכחתי לשאול על עוד משהו או שלכם עלתה מחשבה שלא ציינתי אשמח שתגידו.

אני מאמין שיש לי חולשה בקוואדס כי הסקוואט שלי נוטה להפוך לגוד מורנינג אם אני מתעייף ומאבד ריכוז, והדדליפט שלי קצת מזכיר דדליפט רומני, שניהם לא משהו קיצוני. בגלל זה אני חושב שכדאי להוסיף קצת פרונט סקוואט, לא?
בפרונט סקוואט הגב העליון שלך יתעייף הרבה לפני הקוואדס, לכן לדעתי הוא תרגיל עזר הרבה יותר שימושי לדדלפיט מאשר לסקוואט.

בכללי, עד איזשהו משקל/lvl מסויים לא הייתי ממהר להגיד שיש חולשה ספציפית, אלא חולשה כללית ומה שאתה צריך זה פשוט להתחזק בהרמות הבסיס ולהשתפר בטכניקה.

• פותח/ת השרשור
הבעיה שמפריעה לי זה החוסר עבודה לכוח בנץ, אין בעיה עם ההעדפה לפרס, אבל אני עדיין חושב שכדאי לעבוד יותר לכוח עם בנץ
איך היית משלב את זה בלי לפגוע בפרס?
השניה-התרגילי עזר, שאין בעיה איתם, אבל אני לא רואה סיבה לעבוד איתם לטווח חזרות הזה, הם אולי לא בדיוק כמו התרגילים מקור, אבל עדיין הייתי עובד איתם באותו טווח חזרות
חשבתי לעשות לטווח טיפה יותר גבוה בשביל לעבוד עליהם בצורה קצת יותר "היפרטרופית" ושלא מעמיסה על הגוף יותר מידי.

איך היית משלב את זה בלי לפגוע בפרס?

חשבתי לעשות לטווח טיפה יותר גבוה בשביל לעבוד עליהם בצורה קצת יותר "היפרטרופית" ושלא מעמיסה על הגוף יותר מידי.

ברגע שפרס לפני הבנץ, זה כבר נותן לו עדיפות משמעותית.
אני לא יודע בדיוק להגיד, אבל אם תיתן כמה חמישיות בבנץ, אחרי הפרס לא חושב שזה יהיה סוף העולם בשביל הפרס.
אבל ייתכן שאני טועה

ראשון:
סקוואט 5×5
פרס 5×5
דדליפט 5×5

שלישי:
וואריאציה של סקוואט 5×8-10
וואריאציה של פרס 5×8-10
וואריאציה של דדליפט 5×8-10
חתירה בפולי 2×12*

חמישי:
סקוואט 3×3 (2×3, בק אוף של 1×3>1×3, בק אוף של 2×3)
פרס כנל
דדליפט כנל
ראשון: (אפשר לפצל ליומיים)
סקוואט 5 חזרות 5-8 סטים
פרס 5 חזרות 5-8 סטים
דדליפט 5 חזרות 5-8 סטים

שלישי: (סקוואט ודדליפט 30% מrm1, פרס בדיוק כמו אימון קודם)
סקוואט 3×5
פרס 5 חזרות 5-8 סטים
דדליפט 3×5

חמישי:
סקוואט 3×3 (בלי באק אוף, כולם אותו משקל)
פרס 5 חזרות 5-8 סטים (אותו משקל כל השבוע)
דדליפט 3×3

מה שהייתי מציע
ביום חמישי אני מתכוון להתחיל מ3×3 פשוט, אחרי תקופה (מקווה שארוכה) שביצעתי ככה ואני כבר אתקע אעבור לבק אוף אחד, ואחרי עוד תקופה ל2 בק אופס ורק סט עבודה אחד, מה אתם אומרים? אני מכיר את התבנית הרגילה של 1×5>2×3>3×2>5×1, אבל אני לא אוהב סט אחד של 5.
אל תשתמש במשקל שאתה לא מסוגל לבצע 3×3.

זה לא בדיוק תוכנית, זה הרשימה של התרגילים, סטים וחזרות. משקלי העבודה יהיו מה שיהפכו את זה לתוכנית, אשמח לשמוע מה חשבת לעשות עם זה.

• פותח/ת השרשור
ברגע שפרס לפני הבנץ, זה כבר נותן לו עדיפות משמעותית
זה התכנון:P:
ראשון: (אפשר לפצל ליומיים)
סקוואט 5 חזרות 5-8 סטים
פרס 5 חזרות 5-8 סטים
דדליפט 5 חזרות 5-8 סטים

שלישי: (סקוואט ודדליפט 30% מrm1, פרס בדיוק כמו אימון קודם)
סקוואט 3×5
פרס 5 חזרות 5-8 סטים
דדליפט 3×5

חמישי:
סקוואט 3×3 (בלי באק אוף, כולם אותו משקל)
פרס 5 חזרות 5-8 סטים (אותו משקל כל השבוע)
דדליפט 3×3

מה שהייתי מציע
תודה רבה
ידעתי שזה יקרה, אבל רק בלבלת אותי עוד יותר עכשיו עם הסתירה שלך עם מה שאמרו קודם חח
זה לא בדיוק תוכנית, זה הרשימה של התרגילים, סטים וחזרות. משקלי העבודה יהיו מה שיהפכו את זה לתוכנית, אשמח לשמוע מה חשבת לעשות עם זה.
בעיקרון טקסס קלאסית אני חושב: נפח להתקדם ב2.5 קילו בלי לעבור את rpe8.5, עצימות להתקדם ב2.5 קילו בלי לעבור rpe9.5, כשאני מגיע לתקיעה בסקוואט ודדליפט ביחד לעשות דילואוד ופרס לדעתי יספיק ריסטים קטנים בלי קשר למה קורה עם הסקוואט ודדליפט. התאוששות אם אני עושה את הואריאציה המקורית אז עם 80%+- מהמשקל של הנפח. בנץ ומתח להתקדם יותר לאט ולפי ההרגשה, שיהיו בערך rpe7-9 כזה, אבל בתור התחלה להתקדם 2 חזרות כל פעם, חתירה בפולי להגיע לנסות תמיד להגיע ל12 חזרות, אבל לא להגיע לכשל בשביל זה, אם הגעתי ל12 חזרות ב2 הסטים אז אני מוסיף משקל מינימלי.

בעיקרון טקסס קלאסית אני חושב: נפח להתקדם ב2.5 קילו בלי לעבור את rpe8.5, עצימות להתקדם ב2.5 קילו בלי לעבור rpe9.5, כשאני מגיע לתקיעה בסקוואט ודדליפט ביחד לעשות דילואוד ופרס לדעתי יספיק ריסטים קטנים בלי קשר למה קורה עם הסקוואט ודדליפט. התאוששות אם אני עושה את הואריאציה המקורית אז עם 80%+- מהמשקל של הנפח. בנץ ומתח להתקדם יותר לאט ולפי ההרגשה, שיהיו בערך rpe7-9 כזה, אבל בתור התחלה להתקדם 2 חזרות כל פעם, חתירה בפולי להגיע לנסות תמיד להגיע ל12 חזרות, אבל לא להגיע לכשל בשביל זה, אם הגעתי ל12 חזרות ב2 הסטים אז אני מוסיף משקל מינימלי.
אני חושש שאתה עובד עם משקלים כבדים מידי.
הייתי מתחיל את התוכנית ב71% מRM1, שזה RPE-15 או משהו כזה.

קשה לי לחשב בדיוק את המשקל שהייתי ממליץ, כי אני לא ראיתי טכניקה, משקלי עבודה, היסטורית אימונים, ובקיצור כי אני לא המאמן שלך.

אבל להתחיל מ65% זה די בטוח, ולהוסיף לא 2.5 ק"ג כל שבוע, אלא 3%, שזה יכול להיות גם יותר, תלוי מה המשקל עבודה שלך.
האחוזים האלו הם לעבודת נפח.

לעצימות הייתי מתחיל איפשהו ב75-80%

• פותח/ת השרשור
לא הבנתי:sweatingbullets:
אני חושש שאתה עובד עם משקלים כבדים מידי.
הייתי מתחיל את התוכנית ב71% מRM1, שזה RPE-15 או משהו כזה.

קשה לי לחשב בדיוק את המשקל שהייתי ממליץ, כי אני לא ראיתי טכניקה, משקלי עבודה, היסטורית אימונים, ובקיצור כי אני לא המאמן שלך.

אבל להתחיל מ65% זה די בטוח, ולהוסיף לא 2.5 ק"ג כל שבוע, אלא 3%, שזה יכול להיות גם יותר, תלוי מה המשקל עבודה שלך.
האחוזים האלו הם לעבודת נפח.

לעצימות הייתי מתחיל איפשהו ב75-80%
תודה!

לא הבנתי:sweatingbullets:
הכוונה משקל ממש קל, שאפילו תצליח 25 חזרות אם היית חייב.
קשה לי לומר כמה קל בדיוק אתה צריך להתחיל, אבל הנפח הגבוה שאני אוהב, דורש עצימות מאוד נמוכה.

גם, לעלות מעט במשקל, אומר שאתה תעבוד כמה שבועות רצופות עם משקל ממש כבד, כשקופצים 5 ק"ג במשקל, הבלוק שלך רק עם שבועיים באמת קשים או משהו כזה, לכן אני לא בעד קפיצות קטנות מידי.

מה זמן יארך לך האימון:
170x5x5 סקוואט
170x5x5 דדליפט
אם הסקוואט 170 אז כנראה שהדדליפט יותר גבוה
בכל מקרה דבר כזה לוקח זמן, מינימום שעה וחצי ואני לא צוחק

אם הסקוואט 170 אז כנראה שהדדליפט יותר גבוה
בכל מקרה דבר כזה לוקח זמן, מינימום שעה וחצי ואני לא צוחק
אני אחרי אימון כזה צריך שבוע חופש
ואני גם לא יגיע למשקלים כאלה..

אני אחרי אימון כזה צריך שבוע חופש
ואני גם לא יגיע למשקלים כאלה..
אתה יכול להגיע
פעם חשבתי שאין מצב שאני אגיע ל180 סקוואט אבל הגעתי
נכשלתי ב220 דדליפט אבל הצלחתי 210.. אני עכשיו ממשיך כרגיל באימון ואני אגיע ל220 וגם 250
הכל אפשרי

לא עם גישה כזו
מודע למגבלות שלי
אתה יכול להגיע
פעם חשבתי שאין מצב שאני אגיע ל180 סקוואט אבל הגעתי
נכשלתי ב220 דדליפט אבל הצלחתי 210.. אני עכשיו ממשיך כרגיל באימון ואני אגיע ל220 וגם 250
הכל אפשרי
כל הכבוד.
אפשרי בהחלט אם כל הסך הכולל מאפשר לך..
אורח חיים,מצב משפחתי,גיל,תוכנית מותאמת וכו

הכל אפשרי בן
מספיק עם התירוצים
הכל קשור לכמה אתה רוצה את זה
יתכן.
כרגע משקיע בבנץ,זה הכי חשוב.
אתמול ראיתי סרטון של לארי ווילס(ככה קוראים לו?)
עם עוד כמה חברה..
לוחצים 280-300-303
מה זה הדברים האלה??
הוא ב250 אומר ״חימום״

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית