הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

טקסס

• פותח/ת השרשור OYP
  • פורסם בתאריך

OYP

משתמש משקיע
2,907
2,046
נק' מוניטין:
2,717
2,907
2,046
אז אני חושב על התוכנית הבאה שאעשה, ונראה לי שאתחיל בטקסס. אני חושב שיהיה לי זמן, אבל יכול להיות שהאימון נפח יתגלה כארוך מידי ליום אחד ואז אפצל ל4 ימים של אפר לואור. האמת שאני חושב על לפצל בכל מקרה כי אולי טקסס רגיל קשה מידי, מה אתם אומרים?

בכל מקרה, זה מה שחשבתי לעשות:

ראשון:
סקוואט 5×5
פרס 5×5
דדליפט 5×5
סופר סט של בנץ ומתח 5×8-12

שלישי:
וואריאציה של סקוואט 5×8-10
וואריאציה של פרס 5×8-10
וואריאציה של דדליפט 5×8-10
חתירה בפולי 2×12*

חמישי:
סקוואט 3×3 (2×3, בק אוף של 1×3>1×3, בק אוף של 2×3)
פרס כנל
דדליפט כנל
סופר סט של בנץ ומתח 5×8-12

•אז כמו שאפשר לראות אני מתעדף את הפרס על חשבון הבנץ, אבל בלי לוותר על הבנץ לגמרי.
•ביום שלישי במקום לעשות את התרגיל קל חשבתי לעשות ואריציה של התרגיל ככה שהתרגיל עצמו בסוג של מנוחה ועדיין אני עובד חזק ועל הנקודות חולשה שלי, השאלה פה זה אם לעבוד קשה גם אם לא כבד זה טעות? לעשות ואריציה שונה ולנפח גבוה יותר זה מספיק בשביל היום הקל או שעדיף כבר את התבנית הרגילה של נפח נמוך עם 80-90% מהיום נפח? לדוגמא: פרונט סקוואט, היי פין פרס, ופאוז דדליפט. אפשר גם לעשות ואריאציות עוד יותר קלות כמו מכונות.
•*כתבתי 12 חזרות, הכוונה שאני תמיד מנסה להגיע ל12, אם הגעתי אז שבוע הבא אני מוסיף מינימום משקל ומנסה שוב. הסיבה שבחרתי דווקא חתירה בפולי זה נטו כי כרגע זאת נראית לי החתירה הכי כיפית, אין לי עוד סיבה למה לתעדף אותה על פני חתירות במוט או במכונה.
•ביום חמישי אני מתכוון להתחיל מ3×3 פשוט, אחרי תקופה (מקווה שארוכה) שביצעתי ככה ואני כבר אתקע אעבור לבק אוף אחד, ואחרי עוד תקופה ל2 בק אופס ורק סט עבודה אחד, מה אתם אומרים? אני מכיר את התבנית הרגילה של 1×5>2×3>3×2>5×1, אבל אני לא אוהב סט אחד של 5.

תודה רבה, ואם שכחתי לשאול על עוד משהו או שלכם עלתה מחשבה שלא ציינתי אשמח שתגידו.

לא נשמע לי חכם להגיע ליום כבד אחרי שעשית 50 חזרות סקוואט ו50 דדליפט יומיים קודם.
והאימון נפח יקח לך שעתיים פלוס אם תעשה אותו ככה.
בקיצור אני לא ממליץ. מעדיף או עליון תחתון או HLM מאשר הגרסה המקורית של טקסס מתהוד.

נראה עמוס מאוד.
מה תכלס המטרות שלך בתכנית?
למיטב זיכרוני אתה עושה SS, מה הסיבה לזנוח אותה ולעבור לטקסט? אפשר לשנות ללחיצות ולהמשיך SS בסקוואט ודדליפט

• פותח/ת השרשור
לא נשמע לי חכם להגיע ליום כבד אחרי שעשית 50 חזרות סקוואט ו50 דדליפט יומיים קודם
אז את התרגילי עזר לבצע בעיקר אחרי הנפח ועצימות?
יש לך קישור או משהו כזה? לא מכיר
מה תכלס המטרות שלך בתכנית?
להתחזק בסקוואט, פרס ודדליפט על בסיס שבועי, ובבנץ גם להתחזק אבל עם פחות לחץ
למיטב זיכרוני אתה עושה SS, מה הסיבה לזנוח אותה ולעבור לטקסט? אפשר לשנות ללחיצות ולהמשיך SS בסקוואט ודדליפט
אני לא כל כך עומד בקצב של ss, בינתיים אמשיך איתה, אבל התקיעות שלי בה מהירות מידי. דווקא בסקוואט ודדליפט הטכניקה אחלה בניגוד לפרס, אבל פשוט להתקדם כל אימון כנראה גדול עליי. אני עדיין לא סיימתי סופית איתה, אבל קרוב לסיום וכבר חושב על הצעד הבא. אבל אכן משקלים מבאסים יחסית לss.
נראה עמוס מאוד
מה היית משנה? אני מניח שבעיקר את היום התאוששות? התרגילי גב זה כי תמיד הגב זה הנקודה החלשה שלי, תמיד הגב מתעייף לפני שאר השרירים.
עליון תחתון
נניח משהו כזה?

ראשון
  • פרס 3×3
  • בנץ 5×8-10
  • מתח
שני
  • סקוואט 3×3
  • דדליפט 5×5
  • וואריאציה של דדליפט 2×5-8
רביעי
  • פרס 5×5
  • בנץ 5×8-10
  • וואריאציה של פרס 2×5-8
  • חתירה
חמישי
  • דדליפט 3×3
  • סקוואט 5×5
  • וואריאציה של סקוואט 2×5-8
משהו כזה? אולי את העבודת גב כדאי דווקא לבצע ביום שלפני היום מנוחה?

אני רואה שאתה חושב שאתה צריך הרבה נפח אז אני זורם למרות שאני לא לגמרי בעד

פרס 3×3
בנץ 3×8
פרס דאמבלים 2×10
מתח

סקוואט 3×3
דדליפט 3×5

פרס 5×5
בנץ 3×8
חתירה
טרייספס

דדליפט 3×3
סקוואט 4×5

פרס 3×3
בנץ 3×8
פרס דאמבלים 2×10
מתח

סקוואט 3×3
דדליפט 3×5

פרס 5×5
בנץ 3×8
חתירה
טרייספס

דדליפט 3×3
סקוואט 4×5
לא קראתי הכל רק ראיתי את הסידור שלך ואני ממציע להזיז את הכתפיים ליום של הרגליים
(לא יודע מה המטרה של התוכנית אבל נראה לי מעט נפח)

• פותח/ת השרשור

פרס 3×3
בנץ 3×8
פרס דאמבלים 2×10
מתח

סקוואט 3×3
דדליפט 3×5

פרס 5×5
בנץ 3×8
חתירה
טרייספס

דדליפט 3×3
סקוואט 4×5
זה לא נראה לי הרבה נפח יחסית לתוכניות אחרות, בטח לא ליד טקסס קלאסית... מה אני מפספס פה? אולי אני בטראומה מהנפח של ss חח. ותודה על התבנית! מה הסיבה שדווקא לפלג גוף תחתון אין כמעט נפח ואין בכלל עזר ביחס לפלג גוף עליון?
ומה זה HLM?

זה לא נראה לי הרבה נפח יחסית לתוכניות אחרות, בטח לא ליד טקסס קלאסית... מה אני מפספס פה? אולי אני בטראומה מהנפח של ss חח. ותודה על התבנית! מה הסיבה שדווקא לפלג גוף תחתון אין כמעט נפח ואין בכלל עזר ביחס לפלג גוף עליון?
ומה זה HLM?

כי לדעתי פלג גוף עליון יצליח להתמודד ולהתאושש מיותר נפח. בגלל שהטווח תנועה קצר יותר, פחות שרירים ופחות משקל עבודה בטוטאל. אני לא רואה הרבה טעם לעוד נפח בפלג גוף תחתון בתרגילים יותר מבודדים אם אין לך מטרה ספציפית של היפרטרופיה או שאתה באיזה בלוק של נפח או שאתה כבר הרבה שנים בעסק וכל מה שנשאר לך בשביל להתחזק זה למקסם את כל פוטנציאל מסת השריר שלך.

HLM זה ראשי תיבות של Heavy Light medium
אגב, זה לא כזה הרבה נפח.. כי אני לא חושב שאתה צריך. נפח תמיד אפשר להעלות בהדרגה.

סקוואט ודדליפט לנפח 5x5 באותו אימון
בהתחלה זה סבבה,וכאשר המשקלים יעלו?
אני יודע שאלחנן עושה את זה,אבל הוא יוצא מהכלל 😃

ומהי מתכונת עליית המשקלים בבנץ?
תודה
ובהצלחה אח אני בוודאי עוקב

• פותח/ת השרשור
אם אין לך מטרה ספציפית של היפרטרופיה
אני מאמין שיש לי חולשה בקוואדס כי הסקוואט שלי נוטה להפוך לגוד מורנינג אם אני מתעייף ומאבד ריכוז, והדדליפט שלי קצת מזכיר דדליפט רומני, שניהם לא משהו קיצוני. בגלל זה אני חושב שכדאי להוסיף קצת פרונט סקוואט, לא?
HLM זה ראשי תיבות של Heavy Light medium
אז מה ההבדל בין זה לבין טקסס? טקסס זה פשוט זה לא?
אגב, זה לא כזה הרבה נפח.. כי אני לא חושב שאתה צריך. נפח תמיד אפשר להעלות בהדרגה
אני חשבתי לעשות 5×5 גם בפלג גוף תחתון כי נראה לי שבss העצימות שוחקת אותי. אבל לא יודע, אולי זה מספיק.

• פותח/ת השרשור
ומהי מתכונת עליית המשקלים בבנץ?
נניח 70 קילו- אז 70×5×8, 70×5×10, 70×5×12, 72.5×5×8 ושוב הכל
התקדמות איטית, אבל כמו שאמרתי אני מעדיף להתמקד בפרס. ובפעמים שהמוט יעוף למעלה אפשר גם להוסיף יותר מ2 חזרות או 2.5 קילו, זה די תלוי ברמת קושי. העיקר לא להפריע לפרס.
סקוואט ודדליפט לנפח 5x5 באותו אימון
בהתחלה זה סבבה,וכאשר המשקלים יעלו?
אני יודע שאלחנן עושה את זה,אבל הוא יוצא מהכלל
אבל טקסס זאת תוכנית די מוכרת, מלא עשו ועושים אותה.
1. אולי
2. אין הרבה הבדל. בHLM הקושי מתחלק יותר במהלך השבוע ואין אימון שממש אונס אותך.
3. אולי
אז כאילו
1. להחליט אם לשלב בקטנה?
2. הכוונה זה שכל אימון יש תרגיל עצימות, תרגיל נפח ותרגית התאוששות במקום שכל פעם כל התרגילים אותו דבר?
3. אז כאילו לנסות להתקדם כמו שאמרת ואם אני נתקע שוב אז להוסיף נניח סט אחד בנפח?

האמת גם אני עושה את שניהם יחד,אבל לא מתקדם כלל עם הסקוואט,עקב חוסר אביזרי בטיחות.

כמה זמן יארך לך האימון:
170x5x5 סקוואט
170x5x5 דדליפט

והאם תצליח להתאושש להאימון הבא?

האמת גם אני עושה את שניהם יחד,אבל לא מתקדם כלל עם הסקוואט,עקב חוסר אביזרי בטיחות.

כמה זמן יארך לך האימון:
170x5x5 סקוואט
170x5x5 דדליפט

לא יודע כמה טקסס מתאים לך עם המשקלים האלו

נניח 70 קילו- אז 70×5×8, 70×5×10, 70×5×12, 72.5×5×8 ושוב הכל
התקדמות איטית, אבל כמו שאמרתי אני מעדיף להתמקד בפרס. ובפעמים שהמוט יעוף למעלה אפשר גם להוסיף יותר מ2 חזרות או 2.5 קילו, זה די תלוי ברמת קושי. העיקר לא להפריע לפרס.

אז כאילו
1. להחליט אם לשלב בקטנה?
2. הכוונה זה שכל אימון יש תרגיל עצימות, תרגיל נפח ותרגית התאוששות במקום שכל פעם כל התרגילים אותו דבר?
3. אז כאילו לנסות להתקדם כמו שאמרת ואם אני נתקע שוב אז להוסיף נניח סט אחד בנפח?

הייתי אומר שתנסה ותראה מה עובד. מקסימום תלמד מטעויות. תנסה לא להתפזר יותר מידי.

• פותח/ת השרשור
כמה זמן יארך לך האימון:
170x5x5 סקוואט
170x5x5 דדליפט

חח אני עכשיו לקראת סיום ss, אין לי מושג איך אגיב למשקלים ולנפח האלה:sweatingbullets:
הייתי אומר שתנסה ותראה מה עובד. מקסימום תלמד מטעויות. תנסה לא להתפזר יותר מידי.
סבבה, תודה רבה!

אני מאמין שיש לי חולשה בקוואדס כי הסקוואט שלי נוטה להפוך לגוד מורנינג אם אני מתעייף ומאבד ריכוז, והדדליפט שלי קצת מזכיר דדליפט רומני, שניהם לא משהו קיצוני. בגלל זה אני חושב שכדאי להוסיף קצת פרונט סקוואט, לא?

אז מה ההבדל בין זה לבין טקסס? טקסס זה פשוט זה לא?

אני חשבתי לעשות 5×5 גם בפלג גוף תחתון כי נראה לי שבss העצימות שוחקת אותי. אבל לא יודע, אולי זה מספיק.
1. בניגוד למה שכל מני אנשים שלא עושים פרונט סקוואט חושבים: פרונט סקוואט זה לא "כמו סקוואט, רק עם יותר דגש על הארבע ראשי". פרונט סקוואט זו חיה אחרת לגמרי, ואם כבר - זה תרגיל שיכולת ההעמסה שלו על הרגלים מוגבלת ביחס לבאק סקוואט - כי (מטעמי מנופים) הוא הרבה יותר קשוח בגב.

2. אם בסקוואט שלך לחזרה אחת כבדה הרגלים "נכנעות", ואתה עובר להיעזר בשרשרת האחורית כדי לסיים אותו - זה לגיטימי לטעון שהרגלים שלך לא חזקות מספיק. אבל אם זה קורה לך גם במשקלי עבודה לחזרות (וזה קורה בכולן; לא רק בחזרה האחרונה), אז זה לא כי אין לך כוח ברגלים, אלא כי זה דפוס התנועה שלמדת את עצמך לעשות בו סקוואט, אז מה שאתה צריך לתקן זה את הדפוס.

נערך לאחרונה:
אישיותי, מכל מה שראיתי פה, ההצעה שהכי אהבתי זאת ההצעה של סטרונג אנף.
הבעיה שמפריעה לי זה החוסר עבודה לכוח בנץ, אין בעיה עם ההעדפה לפרס, אבל אני עדיין חושב שכדאי לעבוד יותר לכוח עם בנץ.

ובתוכנית שלך אופיר, אני רואה 2 בעיות עיקריות-נפח עבודה גבוהה, שאישית אני אוהב-אבל אני די בטוח שאין לך הרבה זמן עבודה וזה יקח לך הרבה זמן.
והשניה-התרגילי עזר, שאין בעיה איתם, אבל אני לא רואה סיבה לעבוד איתם לטווח חזרות הזה, הם אולי לא בדיוק כמו התרגילים מקור, אבל עדיין הייתי עובד איתם באותו טווח חזרות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית