הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שאלה| 3 שאלות למבינים בלבד

Shahar David

משתמש מתחיל
4
0
נק' מוניטין:
0
4
0
טוב יש לי שלוש שאלות:
1)ואני רציני בקשר לזה למרות שלא נראה לי שמשהו יודע אבל אם משהו יכול לבדוק בשבילי אני ישמח.
טוב אני יודע עובדתית שבזרע יש חלבון אבל אני רוצה לדעת כמה כיוון שאז צריך לחפות על זה כי כל יום צריך לצרוף בין 1.5-2.5 גרם חלבון לכל ק"ג בגוף לפי מה שהבנתי ואם משהו חושב שלא צריך לחפות על זה כיוןן שהחלבון כבר נמצא שם אז הוא טועה כיוון שאם אתה מאונן(ואני מאמין שרבנו כן עושים את זה) אז הגוף מיצר מחדש את הזרע ולוקח חלבון ואם אתה מאונן יותר הוא מיצר יותר ואם פחות אז פחות....
אם משהו יכול לבדוק את הנושא אני ישמח
2)מה שצריך לצרוך חלבון כול יום בין 1.5-2.5 גרם חלבון לכל ק"ג בגוף ראיתי שזה מדבר על יום אימון מלא אבל נגיד ואני תוקפה רוצה לעבוד רק על שרירי בטן אז אני מניח שצריך פחות מ-1.5-2.5 גרם חלבון לכל ק"ג בגוף אני רק צריך אישור לזה + אם באמת עובדים על קבוצת שרירים אחת כמה חלבון צריך לכול יום
3)לפי מה שהבנתי:
1-6 חזרות עובד על כוח
8-12 חזרות עובד על מסה
15 ומעלה עובד על סיבולת
רציתי לדעת על מה אני עובד כשאני משתמש(מכווץ כאילו) בשריר בלי הפסקה זה נפוץ בעיקר בתרגילי בטן שונים שאתה מחזיק את הרגילים באוויר לזמן מסויים על מה זה עובד כוח\מסה\סיבולת והאם זה גם מתחלק לפי זמן לדוגמא :עד 5 שניות כוח עד 15 מסה 16 ומעלה סיבולת
אם כן מה הם הזמנים המדויקים

בבקשה רק מי שיודע בוודאות​

1.אתה מאונן 30 פעם ביום????
אני לא יודע את התשובה. לצריכת חלבון של האשכים אבל בחייאת זה להתעסק בשטויות,אם אתה מכניס ביום מספיק גרם חלבון לקילו(לפי התפריט בהקשר למטרה שלך) אל תדאג לגבי זה אתה מסודר.

2.למה שתתאמן רק בטן מה אתה רוצה להשיג בזה?
3.שכח מהטווח חזרות הזה, הגוף לא בנוי כמו מכונה ואין כאן מדע מדויק, אל תחלק שומדבר למאסה וכוח כי מתאמן מתחיל יכול לגדול גם מ3x3 5x5 ולא חייב לפמפם באטרף.

בקשר לכיווץ האיזומטרי- כשאתה מכווץ שריר ללא תנועה אתה מחזק יותר את המייצבים בתרגיל. בספרות כתוב שכשאתה מכווץ איזומטרית אתה מחזק את השריר אך ורק בטווח של 22 מעלות לשני כיווני התנועה( לא הייתי סומך על זה בכלל-שוב, לא הכל מדע מדויק).

ותנסה להסביר לאיזה צורך אתה שואל את השאלות האלה- אולי תקבל תשובה יותר עניינית וספציפית.

1. אין מספר כזה, כי הוא זניח. ברגע שאתה צורך כ-2 גרם חלבון לק"ג משקל, אתה מכוסה, לא משנה כמה פעמים תאונן ביום או שבוע.
2. אתה תצטרך באזור ה 1.5 גרם לק"ג משקל.
3. זו עבודה איזומטרית, בד"כ סבולת.

אני מצטער על הספאם אבל שהתחלתי לקרוא חשבתי שאתה מתכנן להתחיל לשלב זרע בתפריט שלך חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

• פותח/ת השרשור
1.אתה מאונן 30 פעם ביום????
אני לא יודע את התשובה. לצריכת חלבון של האשכים אבל בחייאת זה להתעסק בשטויות,אם אתה מכניס ביום מספיק גרם חלבון לקילו(לפי התפריט בהקשר למטרה שלך) אל תדאג לגבי זה אתה מסודר.

2.למה שתתאמן רק בטן מה אתה רוצה להשיג בזה?
3.שכח מהטווח חזרות הזה, הגוף לא בנוי כמו מכונה ואין כאן מדע מדויק, אל תחלק שומדבר למאסה וכוח כי מתאמן מתחיל יכול לגדול גם מ3x3 5x5 ולא חייב לפמפם באטרף.

בקשר לכיווץ האיזומטרי- כשאתה מכווץ שריר ללא תנועה אתה מחזק יותר את המייצבים בתרגיל. בספרות כתוב שכשאתה מכווץ איזומטרית אתה מחזק את השריר אך ורק בטווח של 22 מעלות לשני כיווני התנועה( לא הייתי סומך על זה בכלל-שוב, לא הכל מדע מדויק).

ותנסה להסביר לאיזה צורך אתה שואל את השאלות האלה- אולי תקבל תשובה יותר עניינית וספציפית.

1 הסיבה שאני שואל זה בגלל שקראתי במקום אחר שהזרע הוא 90% חלבון שנתון כזה הוא מדאיג לכן אני שואל גם פה כדי לאמת אם זה נכון או לא
(2במקרה של חוסר פרופרציה בגוף אז אתה מאמן את השריר שפחות מפותח ומה שמשהו ענה 1.5 חלבון לכל ק"ג בגוף לא נראה הגיוני זה הרבה כמעט מה שאתה צריך אם אתה עובד על כל הגוף
3)אתה טועה מתאמן מתחיל הוא בדיוק כמו מתאמן לא מתחיל רק במשקלים אחרים אבל הגול מגיב אותו דבר אז בשבילי נגיד יהיה 8-12 על 5 ק"ג למסה והוותיק יהיה 8-12 על 20 ק"ג למסה אבל נגיד אני לא יגדל אם אני יעשה 1 ק"ג 100 חזרות שאני יכול להרים 5 דברת שטייות סורי

תודה לשאר העונים אשמח לעוד תשובות

1. יש בערך 0.4 גרם פרוטאין בכל שפיכה, כך שאם אתה מאונן 100 פעמים ביממה שתה כוס חלב או משהו.
2. גם מבחינה דיאטתית הנתונים דלים: 2 קלוריות, זה כל מה שאתה פולט. אותן 100 פעמים יספיקו לפרוסת לחם עם שכבה דקה של איזה ממרח.

סימוכין: האיש החכם ביותר בעולם http://www.straightdope.com/columns/read/46/how-many-calories-are-in-the-average-male-ejaculation (חכם, חכם, אבל 3/7 יצא לו 0.1)

1 הסיבה שאני שואל זה בגלל שקראתי במקום אחר שהזרע הוא 90% חלבון שנתון כזה הוא מדאיג לכן אני שואל גם פה כדי לאמת אם זה נכון או לא
(2במקרה של חוסר פרופרציה בגוף אז אתה מאמן את השריר שפחות מפותח ומה שמשהו ענה 1.5 חלבון לכל ק"ג בגוף לא נראה הגיוני זה הרבה כמעט מה שאתה צריך אם אתה עובד על כל הגוף
3)אתה טועה מתאמן מתחיל הוא בדיוק כמו מתאמן לא מתחיל רק במשקלים אחרים אבל הגול מגיב אותו דבר אז בשבילי נגיד יהיה 8-12 על 5 ק"ג למסה והוותיק יהיה 8-12 על 20 ק"ג למסה אבל נגיד אני לא יגדל אם אני יעשה 1 ק"ג 100 חזרות שאני יכול להרים 5 דברת שטייות סורי

תודה לשאר העונים אשמח לעוד תשובות

מה אתה מבלבל תמוח??? facepalm
1.רד כבר מהעניין של הזרע!! תלמד אנטומיה קצת ותבין שכל הגוף שלך זה חלבון ומים!!! אז מ90 אחוז חלבון בזרע אתה דואג?
2.נראה לך הגיוני שאם החזה שלי בפיגור אני אתחיל לפמפם אימונים שלמים תרגילים לחזה?? תעבוד תרגילים מורכבים כמו בן אדם, תאכל כמו שצריך ופה נגמר הסיפור.
ושאלה לי אלייך...אתה כל כך רוצה לבודד עבודה על הבטן, אתה ב7 אחוז שומן שאתה רואה פיגור בין הבטן לשאר הגוף?!
3.אתה בא ואומר שההבדל בין מתאמן מתחיל למתאמן מתקדם זה במשקלים?! בוא תראה 40 אנשים שבאימון הראשון שלהם ירימו יותר מבן אדם שמתאמן שנה...אז הם מתקדמים? כל עוד אתה מסוגל להעלות משקלים מאימון לאימון אתה מתחיל!
ואתה טעית בדוגמא שלך- אני יותר כיוונתי ל100 קילו חזרה אחת במקום 100 חזרות עם קילו!! תתחיל לקרוא ולהפנים לפני שאתה מגיב.

ואיך משה טעה בערכים שהוא הציג לך מבחינת צריכת חלבון? נראה לך שאם תיקח חצי גרם לקילו גוף, הגוף ידע לנתב אותו רק לבטן הקסומה שלך שאתה עובד עליה בלבד?!?!!?

נערך לאחרונה:
בקשר לזרע:
גרם מים = 1 סמ"ק מים.
אם יש הזרע הוא 5 סמ"ק (יש בין 3 ל-5), אז יש לך 0.5 גרם מים. אם הבנתי נכון 10% מהזרע הוא מים ו-90% הוא חלבון (או שטעיתי, לא בטוח) אז יש לך בין 2.43 גרם חלבון ל-4.05 גרם חלבון בכל שפיכה, לא הרבה.
יכול להיות שטעיתי ודווקא יהושע60 צדק.
בכל מקרה, זה לא משמעותי. בהנחה שאתה מאונן פעם ביום אתה זקוק לעוד 4.05 גרם חלבון לכל היותר- כוס חלב תספיק, מקסימום 2.
אבל יכול להיות שדווקא יהושע60 צדק ואם כך אין שום צורך להוסיף משהו לתפריט, 0.4 גרם זה כלום.

• פותח/ת השרשור
מה אתה מבלבל תמוח??? facepalm
1.רד כבר מהעניין של הזרע!! תלמד אנטומיה קצת ותבין שכל הגוף שלך זה חלבון ומים!!! אז מ90 אחוז חלבון בזרע אתה דואג?
2.נראה לך הגיוני שאם החזה שלי בפיגור אני אתחיל לפמפם אימונים שלמים תרגילים לחזה?? תעבוד תרגילים מורכבים כמו בן אדם, תאכל כמו שצריך ופה נגמר הסיפור.
ושאלה לי אלייך...אתה כל כך רוצה לבודד עבודה על הבטן, אתה ב7 אחוז שומן שאתה רואה פיגור בין הבטן לשאר הגוף?!
3.אתה בא ואומר שההבדל בין מתאמן מתחיל למתאמן מתקדם זה במשקלים?! בוא תראה 40 אנשים שבאימון הראשון שלהם ירימו יותר מבן אדם שמתאמן שנה...אז הם מתקדמים? כל עוד אתה מסוגל להעלות משקלים מאימון לאימון אתה מתחיל!
ואתה טעית בדוגמא שלך- אני יותר כיוונתי ל100 קילו חזרה אחת במקום 100 חזרות עם קילו!! תתחיל לקרוא ולהפנים לפני שאתה מגיב.

ואיך משה טעה בערכים שהוא הציג לך מבחינת צריכת חלבון? נראה לך שאם תיקח חצי גרם לקילו גוף, הגוף ידע לנתב אותו רק לבטן הקסומה שלך שאתה עובד עליה בלבד?!?!!?

1) פסדר קבלתי תשובה (ולא ממך-אתה רק יודע לרדת על אנשים לא עניתה לשום דבר כמו שצריך) תודה לזה שמעלי
2) טיפש אחד רק נתתי דוגמא לבט זה היה יכול להיות כל שריר אחר שהרי כתוב שם "נגיד" תלמד לקרוא + אף אחד לא אמר שאני הולך "לפמפם אימונים שלמים תרגילים לחזה " אתה מסיק מסקנות מפגרות ומהר רק רציתי לברר אם צריך פחות חלבון שעובדים על פחות קבוצות שרירים ואם את השאר אני לא "קורע" באימונים לא צריך את החלבון כדי לבנות אותם
3)גם בדוגמא שלך המקסימום שאני יכול להרים נגיד זה 25 ק"ג פעם אחת אם אני יעשה את זה אני לא יגדל זה יפתח לי בעיקר את הכוח הרבה פחות מסה ואף מאמן כושר לא יגיד לי לעשות את זה למה? כי זה לא יעיל אם אני רוצה מסה יגידו לי להרים נגיד 15 ק"ג 10*3 פעמים שזה הרבה יותר יעיל למסה

לך תלמד עוד קצת לפני שאתה מגיב

יכול להיות שטעיתי ודווקא יהושע60 צדק.
זה לא אני, זה ססיל אדאמס והוא טועה רק לעתים נדירות. הטעות של החישובים שלכם נובעת מכך שאתם חושבים שבשפיכה אתם פולטים רק תאי זרע (שבאמת מכילים הרבה חלבון) בעוד שלמעשה רוב השפיכה מורכבת מנוזל חסר חלבון.

נערך לאחרונה:
טהטהטהטה

Mol Cell Endocrinol. 2005 Nov 4; [Epub ahead of print] Related Articles, Links

Arguments raised by the recent discovery that insulin and leptin are expressed in and secreted by human ejaculated spermatozoa.

Ando S, Aquila S.

Faculty of Pharmacy, University of Calabria, Arcavacata di Rende (Cosenza) 87030, Italy; Department of Cell Biology, University of Calabria, Arcavacata di Rende (Cosenza) 87030, Italy; Centro Sanitario, University of Calabria, Arcavacata di Rende (Cosenza) 87030, Italy.

The recent findings demonstrating that insulin and leptin are expressed in and secreted by human ejaculated spermatozoa raise the controversial issue related to mRNA function in male gamete. Capacitated sperm display an increased metabolism and overall energy expenditure presumably to affect the changes in sperm signaling and function during capacitation. However the relationship between the signaling events associated with capacitation and the change in sperm metabolism energy is poorly understood. It emerges from the findings here reported that both leptin and insulin may be crucial in ejaculated spermatozoa to manage their energy status. Immunoistochemical analysis revealed that in uncapacitated sperm insulin was located at the subacrosomial level, in the midpiece and through the tail while leptin was immunodetected at the equatorial segment and at the midpiece. Capacitated sperm display an overall decrease and a more uniform distribution in the signal for both hormones and this is in agreement with their enhanced release in the medium. Both hormones in ejaculated sperm somehow recapitulate the cross-talk between their signalling transductional pathways in somatic cells, resulting in the increase of phosphoinositide 3-kinase (PI3K) activity, AKT S473 and Glycogen synthase kinase 3 (GSK-3)-S9 phosphorylations. During capacitation GSK-3 phosphorylation was abolished suggesting how in capacitating sperm there is a block in glycogen synthesis. This reasonably indicates how during capacitation glycogen reserve is mobilized and this makes the glucose as energy substrate available. For instance insulin dismissed by ejaculated spermatozoa up-regulates Glucose 6-Phosphate Dehydrogenase (G6PDH), the rate-limiting enzyme in the pentose phosphate pathway (PPP), which has be shown to be crucial in the acquisition of fertilizing capability as well as to mediate gamete fusion. Insulin immunoneutralization or blockage of its release, dramatically down regulated G6PDH. Interestingly, in the presence of a disruptor of insulin signaling wortmannin, an inhibitor of PI3K, the intrinsic activity of G6PDH drops. Leptin appears to play similar action to that of insulin on G6PDH in sperm (data in progress). The enhanced activity of this enzyme induced by both hormones produces an increase of NADPH that is essential for fatty acid synthesis from acetyl CoA. These fatty acids have two possible fates: beta-oxidation to produce ATP or reesterification back into triacylglycerol. Inter-relationships of the classes of substrates of free fatty acids (FFA) and glucose utilized for energy, has been long established [Randle, P.J., 1964. The interrelationships of hormones, fatty acid and glucose in the provision of energy. Postgrad. Med. J. 40, 457-463]. The authors observed in ejaculated spermatozoa what it occurs in somatic cells: FFA beta-oxidation tested utilizing the octanoil-CoA as substrate, appears to be stimulated by leptin and down-regulated by the contemporaneous presence of insulin in uncapacitated sperms. FFA beta-oxidation activity dramatically increases when capacitation starts, so it may be assumed the possibility that leptin may work to stimulate such enzymatic activity providing additional metabolic fuel to triggering capacitation process. The autonomous capability of sperm to release insulin and leptin suggests that they through an autocrine short loop may provide the recruitment of energy substrate according to sperm metabolic needs. This occurs independently by the systemic regulation and may represent a protective mechanism which preserves sperm fertilizing capability by any detrimental effects produced by long calorie restriction or by alterations occurring in the energy homeostasis at systemic level.​

1) פסדר קבלתי תשובה (ולא ממך-אתה רק יודע לרדת על אנשים לא עניתה לשום דבר כמו שצריך) תודה לזה שמעלי
2) טיפש אחד רק נתתי דוגמא לבט זה היה יכול להיות כל שריר אחר שהרי כתוב שם "נגיד" תלמד לקרוא + אף אחד לא אמר שאני הולך "לפמפם אימונים שלמים תרגילים לחזה " אתה מסיק מסקנות מפגרות ומהר רק רציתי לברר אם צריך פחות חלבון שעובדים על פחות קבוצות שרירים ואם את השאר אני לא "קורע" באימונים לא צריך את החלבון כדי לבנות אותם
3)גם בדוגמא שלך המקסימום שאני יכול להרים נגיד זה 25 ק"ג פעם אחת אם אני יעשה את זה אני לא יגדל זה יפתח לי בעיקר את הכוח הרבה פחות מסה ואף מאמן כושר לא יגיד לי לעשות את זה למה? כי זה לא יעיל אם אני רוצה מסה יגידו לי להרים נגיד 15 ק"ג 10*3 פעמים שזה הרבה יותר יעיל למסה

גבר, תמשיך להקשיב למדריכים ותפסיק לאונן כדי לא לבזבז חלבון ואולי יום אחד תעלה ל27.5 קילו.
יישר כוח.

כדאי שתלמד איך להגיב בפורום, בפרט כשבקשת תשובה ומישהו טרח לענות לך. כינית אותו "טיפש" ללא כל סיבה, אתה מפגין בורות וחוסר ידע אבל שולח אותו ללמוד.

שים לב להבא.

Back
למעלה תחתית