ייעוץ כאבי גב בסקאווט

vagabond

משתמש קבוע
1,235
19
נק' מוניטין:
287
1,235
19
רציתי לדעת אם יש סיבות נוספות מלבד טכניקה לקויה לכאבי גב (בעיקר תחתון) בסקאווט.

תודה מראש על תשובה.

תלוי בסוג הכאב. באופן עקרוני הייתי אומר שהרבה יותר סביר שיכאב לך כתוצאה מעייפות השרירים באזור (יכול להיות כתוצאה מחולשה או אימון קצת חזק מידי, שזה סה"כ הצד השני של אותו מטבע) מאשר כתוצאה מטכניקה לקוייה.

• פותח/ת השרשור
אני מניח שזאת חולשה כי הגב התחתון שלי מתחיל לכאוב מהר מאוד אם אני לא יושב נוח וכו'.

אני מניח שזאת חולשה כי הגב התחתון שלי מתחיל לכאוב מהר מאוד אם אני לא יושב נוח וכו'.

ממליץ לך לשלול בעיות אחרות לפני שאתה מגיע למסקנות כאלו.
אני הלכתי לאורטופד גם לבדוק את הגב, הוא אמר שאין לי כלום. כאילו, סתם כואב? לא יודע. אולי צריך משהו אלטרנטיבי אם אורטופד לא יודע למה כואב הגב.
דווקא הכאבים עברו באימונים די יחסית מעצמם (אולי עם טכניקה יותר נכונה, אבל לא יודע), אבל עדין יש לי כאב המום כשאני קם בבוקר או יושב הרבה זמן על משטח קשה יחסית (אולי גם עומד, אבל לא יצא לי באמת לעמוד הרבה זמן בלי לזוז לאחרונה).

אגב, יתכן וזה קשור ליציבה לא נכונה, במיוחד באזור הטורקלי. ממליץ לך באופן כללי להזדקף באזור החזה ולא להרפות את זוקפי הגו באזור הזה. כמו כן אם אתה יושב הרבה זמן, תקום ותתהלך או אפילו תתמתח טיפה כל שעה - שעה וחצי.

• פותח/ת השרשור
אני אנסה אימון הבא לעשות את מה שTHE SUN כתב באשכול שלו, נראה מה יהיה...

יש לי עוד שאלה: זה יכול להביא לפציעה?

הנה עשיתי היום פרונט סקוואט וכואב לי :(
גם בבנץ' היה איזה לחץ כואב ולא נעים בצד ימין בגב התחתון.

אני אומר - בקטנה! אם לא מתים מזה, אז מקסימום קצת נכות.

תלוי אם הכאב שרירי או לא...
תצלם את עצמך ויהיה אפשר לראות את הטכניקה.
אם הטכניקה נכונה, ואתה לא מתלונן על כאב בשאר היום, אז כנראה שהכאב שרירי.
אם הטכניקה נכונה, ואתה כן מתלונן על כאב בשאר היום, זה יכול להיות דלקת או שהשריר נתפס כתוצאה מהעבודה החזקה.
אם הטכניקה לא נכונה, סביר להניח שזה גם וגם...

הנה עשיתי היום פרונט סקוואט וכואב לי :(
גם בבנץ' היה איזה לחץ כואב ולא נעים בצד ימין בגב התחתון.

אני אומר - בקטנה! אם לא מתים מזה, אז מקסימום קצת נכות.

לא יודע אם אתה רציני או צוחק לגבי המשפט האחרון....אני מאוד מקווה שאתה צוחק..
לא רוצה להישמע פלצן, אבל עד שלא מתמודדים עם נכות, אפילו נכות הכי קלה בעולם, אי אפשר לתאר מה זה....

הוא צחק. אתה לא תהיה נכה אם כואבים לך קצת השרירים. צריך להבדל בין כאב שרירי לבין כאב שהוא פנימי יותר. אם אתה ממש דואג, פנה לאורטופד.

• פותח/ת השרשור
תלוי אם הכאב שרירי או לא...
תצלם את עצמך ויהיה אפשר לראות את הטכניקה.
אם הטכניקה נכונה, ואתה לא מתלונן על כאב בשאר היום, אז כנראה שהכאב שרירי.
אם הטכניקה נכונה, ואתה כן מתלונן על כאב בשאר היום, זה יכול להיות דלקת או שהשריר נתפס כתוצאה מהעבודה החזקה.
אם הטכניקה לא נכונה, סביר להניח שזה גם וגם...
בעיקרון יש לי כאב בשאר היום, אני כבר אנסה את מה שTHE SUN כתב באשכול שלו באימון הבא ואגיד אם ישתנה משהו.

תראה, אתה מתאר כאבים יומיומיים, לא כאבים כשאתה עושה תרגיל, ככה שטכניקה לקויה או לא זה לא משנה במקרה שלך.
אני ממליץ לך בכל אופן תמשיך עם הסקוואט בטכניקה נכונה ככל שאפשר ותזמין תור לאורטופד בכל מקרה, זה לא יזיק לך.

• פותח/ת השרשור
אבל הכאבים נגרמים רק מתי שאני יושב לא טוב (וזה מה שקורה בדר"כ), לפני כמה שעות בכלל לא הרגשתי את הגב.

• פותח/ת השרשור
עידכון: טוב עשיתי היום סקאווט והשתדלתי להוציא יותר את התחת החוצה בזמן העמידה, ולא השתנה שום דבר, עדיין כואב הגב.
עכשיו אני יותר משוכנע שהטכניקה שלי גרועה, הבעיה היא שאין לי אפשרות לעלות סרטון. מישהו יכול אולי לכתוב לי למה לשים לב?

אל תוציא את התחת זה גורם לפשיטת יתר של עמוד השדרה.
הטיפ הכי חשוב שאני יכול לתת לך כדי להמנע מפציעות (מנסיון) זה להפעיל את שרירי הבטן כדי שהגוף שלך יהיה ישר. רוב האנשים מכווצים את הגב התחתון ומשאירים את הבטן רפויה מה שגורם לפשיטת יתר בעמוד השדרה ופציעה.

• פותח/ת השרשור
אל תוציא את התחת זה גורם לפשיטת יתר של עמוד השדרה.
הטיפ הכי חשוב שאני יכול לתת לך כדי להמנע מפציעות (מנסיון) זה להפעיל את שרירי הבטן כדי שהגוף שלך יהיה ישר. רוב האנשים מכווצים את הגב התחתון ומשאירים את הבטן רפויה מה שגורם לפשיטת יתר בעמוד השדרה ופציעה.

תודה על הטיפ 😃

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית