ייעוץ כאבי גב בסקאווט

vagabond

משתמש קבוע
1,235
19
נק' מוניטין:
287
1,235
19
רציתי לדעת אם יש סיבות נוספות מלבד טכניקה לקויה לכאבי גב (בעיקר תחתון) בסקאווט.

תודה מראש על תשובה.

פתרון זמני. לא חייבים לעשות סקוואט בכוח ולעגל את הגב רק כדי למתוח את האמסטרינגס. מצד שני, יצא לי לתת סקוואט לאדם מבוגר והוא הגיע למקביל אם לא מתחת בלי שום בעיה, ככה שאני אישית לא רואה בזה צורך, אבל גם זו לא טעות קריטית אם עושים את זה אימון או שניים בנוסף לתרגילים אחרים (לאו דווקא מתיחות).

גם אני חושב שלהכניס משהו מתחת לעקבים זה הרגל מגונה, ואין דרך יותר טובה לתקן סקוואט חוץ מלעשות הרבה סקוואט.
(אחד שיודע - סטייל YNET)

עוד משהו שאתה יכול לעשות(זה מה שאני עושה)

רגליים ברוחב כתפיים(אולי קצת יותר אבל לא משהו מוגזם) והכפות רגליים לא ישרות,אלא פונות לבחוץ.
די דומה לסומו סקוואט.

אתם בטוחים שאפשר לעשות סקוואט בלי להעמיס על הגב בכלל??? יכול להיות שהגב תחתון לא מאומן כמו שצריך.
תמיד יהיה איזשהו עומס על הגב. לא? 😳

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
החדר כושר שלך נראה על רמה,בטוח יש שם מדריך שמבין משהו... תבקש ממנו שיראה איך הטכניקה שלך ומה יש לשפר בה.

בנתיים המדריך אמר לי שאני יורד יותר מידי ושאני צריך להתסכל למעלה 🙄

בנתיים המדריך אמר לי שאני יורד יותר מידי ושאני צריך להתסכל למעלה 🙄

זה לא אומר שהוא מטומטם... יכול להיות הוא לא ניסח את עצמו טוב.
בקשר למבט למעלה זה כדי שכל הכלויות יהיו "ישרות"(בכוונה במרכאות כי הצורה של העמוד שדרה היא לא ישרה) וככה זה יוצר כמה שפחות עומס על החלויות(תנסה לעשות אם ראש למטה ואתה תרגיש כאבים)
ובקשר לירידה יש כאלה שאומרים שלא צריך לרדת יותר מדי כי זה פוגע בברכים...

בכל מקרה ממבט במציאות אפשר להבחין בבעיה(אם זה טכניקה) יותר טוב מאשר בסרטון.

תבקש ממדריך או ממישהו שאתה רואה שיש לו ידע שיסתכל ויראה אם אתה עושה נכון.

בקשר למבט למעלה זה כדי שכל הכלויות יהיו "ישרות"(בכוונה במרכאות כי הצורה של העמוד שדרה היא לא ישרה) וככה זה יוצר כמה שפחות עומס על החלויות(תנסה לעשות אם ראש למטה ואתה תרגיש כאבים)

לרדת לסקוואט מלא לא פוגע בברכיים.

דווקא הרמת הראש יכולה לפוגע בחוליות הצוואר ולבטל את העליה מהירך, אם כי יש גישות שאומרות להתאמן ככה. אני מעדיף שהראש במצב נייטרלי כשהמבט למטה, זה בד"כ יתן עמוד שדרה בפוזיציה נכונה.

• פותח/ת השרשור

הבעיה היא שאני לא רואה אף אחד שיש לו ידע...

• פותח/ת השרשור
אתה לא מכווץ את הגב התחתון. תמתח יותר את האמסטרינגס לאחור זה גם יסדר לך את הברכיים. תרים את החזה כשאתה עושה את זה. פלג גוף עליון יורד כמקשה אחת. שם לב לאגן שלך, ברגע שאתה מרפה, הוא מתגלגל, והברכיים שלך קופצות קדימה.

זה עדיין לא מושלם, אבל הפלא ופלא - זה נראה טוב בהרבה מהסירטון הקודם.
תתחיל לעבוד בקפיצות של 5, ותתרכז בדגשים של הסקוואט.

• פותח/ת השרשור
זה עדיין לא מושלם, אבל הפלא ופלא - זה נראה טוב בהרבה מהסירטון הקודם.
תתחיל לעבוד בקפיצות של 5, ותתרכז בדגשים של הסקוואט.

תיארתי לעצמי שזה נראה יותר טוב אם כבר לא הרגשתי את הגב...

תיארתי לעצמי שזה נראה יותר טוב אם כבר לא הרגשתי את הגב...
אין קשר לגב, אני מדבר רק על התנועה של הברכיים.
הגב זה רק פונקציה של כמה תלמד להחזיק אותו בפשיטה מלאה, שאת זה עושים ע"י הרמת החזה למעלה כמה שיותר.

לגבי התזוזות בברכיים, אני חושב שמה שהכי עזר לי לא להזיז אותם זה כל הזמן לחשוב על תנועה של ישיבה. תנסה לשבת אחורה כאילו יש מאחוריך כיסא. אל תפחד ליפול או משהו (זה מה שעבר לי בראש- טיפה לאבד שיווי משקל והופ אני נופל), זה לא קורה כי המוט והחזה מייצבים אותך קדימה (בערך, אין לי הסבר טוב יותר). וכמובן כמו שכל הזמן אומרים- תעביר את המשקל לעקבים. הגב שלך יותר ישר עכשיו, ולכן אתה צריך לשים לב יותר לברכיים, כמו שTheSun אמר.

תעבוד לאט- תתקדם מהר ✌️

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית