הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון שיא אישי בדדליפט - מצב הגב? (145kg X 3)

Beast and cheat

מושעה
5,874
2,127
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
9,550
5,874
2,127
נהלל, טבעון, וינגייט
שלום לכולם
אגב למי שזוכר ועוקב ולא מבין איך זה שיא אישי כי כבר עשיתי 140X5, זה בגלל שגיליתי שהמוט אצלינו שוקל 17.8 ק"ג ככה שזה היה 137.8 ק"ג ל5. עכשיו זה 145.3 ק"ג ל3. וגם אני שוקל 10 קילו פחות, שזה הבדל יותר משמעותי מההבדלים על המוט.
מה שאני רואה - במשיכות שלפני ה145 קצת פישלתי עם הגב. מנח הצוואר גם לפעמים מוגזם לדעתי, אבל הגב התחתון יותר מעניין וחשוב. אשמח לקבל חוות דעת, בעיקר על המשיכות הכבדות, כמו כן אשמח לשמוע את דעתכם על משך הזמן בין החזרות (ב145).
אני יודע שזה לא מדד לטכניקה, אבל אין לי כאבים בגב, רק אחרי סט כבד של דדליפט לפעמים אני מרגיש שם משהו, אבל לא כואב ועובר תוך כמה דקות לכל היותר. אני לא יודע בוודאות איך מרגישים כאבים בחוליות, אבל לא נראה לי שזה זה, יותר נראה לי שזה עניין של עומס על הזוקפים, והעובדה שאני במאזן קלורי שלילי בטח משחקת פה תפקיד. בכל אופן זה לא קרוב ללהגביל אותי בשום צורה.
אני סתם דואג כי לאח שלי הייתה פריצת דיסק שריתקה אותו 3 חודשים למיטה, וזה עושה אותי טיפה פרנואיד בנושא הזה.

תודה רבה לעוזרים

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
שלום לכולם
אגב למי שזוכר ועוקב ולא מבין איך זה שיא אישי כי כבר עשיתי 140X5, זה בגלל שגיליתי שהמוט אצלינו שוקל 17.8 ק"ג ככה שזה היה 137.8 ק"ג ל5. עכשיו זה 145.3 ק"ג ל3. וגם אני שוקל 10 קילו פחות, שזה הבדל יותר משמעותי מההבדלים על המוט.
מה שאני רואה - במשיכות שלפני ה145 קצת פישלתי עם הגב. מנח הצוואר גם לפעמים מוגזם לדעתי, אבל הגב התחתון יותר מעניין וחשוב. אשמח לקבל חוות דעת, בעיקר על המשיכות הכבדות, כמו כן אשמח לשמוע את דעתכם על משך הזמן בין החזרות (ב145).
אני יודע שזה לא מדד לטכניקה, אבל אין לי כאבים בגב, רק אחרי סט כבד של דדליפט לפעמים אני מרגיש שם משהו, אבל לא כואב ועובר תוך כמה דקות לכל היותר. אני לא יודע בוודאות איך מרגישים כאבים בחוליות, אבל לא נראה לי שזה זה, יותר נראה לי שזה עניין של עומס על הזוקפים, והעובדה שאני במאזן קלורי שלילי בטח משחקת פה תפקיד. בכל אופן זה לא קרוב ללהגביל אותי בשום צורה.
אני סתם דואג כי לאח שלי הייתה פריצת דיסק שריתקה אותו 3 חודשים למיטה, וזה עושה אותי טיפה פרנואיד בנושא הזה.

תודה רבה לעוזרים

הבעיה העיקרית היא שאתה מושך יותר עם הגב ויש עליו הרבה עומס. זאת אומרת אתה קודם נועל את הרגליים ואז ממשיך עם הגב (גם בסטים הקלים).
אתה צריך לחשוב על לדחוף חזק את העקבים לרצפה ושהתנועה תהיה רציפה ותהיה נעילה של הברכיים והזוקפים ביחד ולא אחד אחרי השני.

נערך לאחרונה:
כמה הערות:
זה לא 145 לשלישייה, אלא שלושה סינגלים; אתה נח יותר מדי זמן, זמן מנוחה מקסימלי בין חזרה לחזרה כדי שעדיין יחשב לסט יחיד זה עד 6-8 שניות ולא יותר מזה. דבר שני, זה שהגב לא ישר לחלוטין זה לא נורא בכלל.. העיקר שהאגן יהיה בסדר, והגב העליון שלך לא עד כדי כך עגול אז זה בסדר גמור. הבעיה היא שכמו שאמרו אתה מושך את המוט רחוק מאוד מהגוף, קודם נועל את הברכיים ואז נאבק להרים את המוט ולהשאיר אותו קרוב לגוף; תמשוך את המוט צמוד לרגליים ממש שישפשף אותן ותלמד לנעול בזמן [אתה נועל מוקדם מדי]. בהצלחה.

האגן מתרומם לפני שהמוט עוזב את הרצפה וחבל. אתה לא מנצל את הרגליים כפי שאמרו מקודם.

בנוסף לאחר שאתה עובר את הברך אתה עושה "היצ'ינג" כדי לנעול את המוט בכמה חזרות וזה יכול להוביל לפציעה

• פותח/ת השרשור
אוקיי, תודה רבה על התגובות. לא הייתי בטוח לגביי הגב וזו נקודה חיובית בשבילי שאני יודע שאין בעייה בנושא הזה, למרות שיש דברים אחרים לעבוד עליהם.
אלון, מה זה היצ'ינג?

אתה לא לוחץ בכלל עם הרגליים
אתה קודם מרים את התחת ועדיין המוט נשאר על הרצפה ואז מתיישר
כשאתה לוחץ עם הרגליים המוט אמור להתנתק מהרצפה אם זה לא קורה אתה לא מושך טוב

• פותח/ת השרשור
אני לא עושה היצ'ינג, המוט לא נוגע בברכיים אבל אני כן נותן הקפצה בחלק מהחזרות עם הטרפזים. אולי זה רק נראה מהצילום.
אגב יום אחרי הדדליפט הזה היה לי דומס דיי חריג בהאמסטרינגס, יש מה להסיק מכך?

ושוב, תודה רבה לכל המגיבים... מעריך את זה מאוד.

אני לא עושה היצ'ינג, המוט לא נוגע בברכיים אבל אני כן נותן הקפצה בחלק מהחזרות עם הטרפזים. אולי זה רק נראה מהצילום.
אגב יום אחרי הדדליפט הזה היה לי דומס דיי חריג בהאמסטרינגס, יש מה להסיק מכך?

ושוב, תודה רבה לכל המגיבים... מעריך את זה מאוד.

יש להסיק מכך שמה שmoo אמר נכון.
ברגע שאתה נועל ברכיים לפני המשיכה גם הגב וגם ההאמס יקבלו עומס נוסף.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית