הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כל המיתוסים והאמת סביב ברית מילה

אני אתאיסט ושונא כל מה קשור לדת ומסורת, אבל אם יהיה לי בן אני אעשה לו ברית מילה נטו בגלל שאני חושב שעורלה זה דבר מכוער רצח ובגלל שבתור אתאיסט אני ממש שמח שעשו לי ברית מילה בלי לשאול אותי.

לבת שלך תוריד את השפתיים החיצוניות של איבר המין שלה בגלל שזה מכוער רצח?

יש לי פטיש לקטועות רגליים, אני חושב שרגליים זה דבר מכוער רצח. אני אקטע לבן שלי את הרגליים. בספר הוודו כתוב שהרוחות יברכו על כך.
בוהו מספיק להיות בכיינים.
מי ישמע חתכו לכם את הבולבול, ממש נהרסו לכם החיים!

• פותח/ת השרשור
בוהו, מי ישמע, בוא אני אכרות לך את הטחול, זה לא שאי אפשר לחיות בלעדיו. גם את הזרת, למה לא?

בוהו, מי ישמע, בוא אני אכרות לך את הטחול, זה לא שאי אפשר לחיות בלעדיו. גם את הזרת, למה לא?
מספיק ליצור השוואות לא קשורות.
עורלה לא נחוצה בשום אופן, זה מכוער, זה לא אסטטי, אני מכיר 1001 נוצרים שעשו ניתוח להסרת עורלה על דעת עצמם ולא הכרתי אפילו נוצרי אחד בחיי שאמר שעורלה זה יפה, ואם אני בתור אתאיסט שמח שעשו לי ברית מילה, אני אחסוך מהילד שלי את הניתוח להסרה [בתור אחד שעבר ניתוח בזין, תפרים זה לא נעים] ואעשה לו ברית מילה.

• פותח/ת השרשור
גם טחול לא נחוץ, למה אתה חושב שההשוואה לא קשורה. למעשה, הטחול נחוץ עוד פחות מהעורלה, שלה, בניגוד למיתוסים ששמעת, יש תפקידים ומשמעויות.

מספיק ליצור השוואות לא קשורות.
עורלה לא נחוצה בשום אופן, זה מכוער, זה לא אסטטי, אני מכיר 1001 נוצרים שעשו ניתוח להסרת עורלה על דעת עצמם ולא הכרתי אפילו נוצרי אחד בחיי שאמר שעורלה זה יפה, ואם אני בתור אתאיסט שמח שעשו לי ברית מילה, אני אחסוך מהילד שלי את הניתוח להסרה [בתור אחד שעבר ניתוח בזין, תפרים זה לא נעים] ואעשה לו ברית מילה.

גם הפירסינגים והקעקועים שך. אז?

איך שהו הנושא של ברית מילה
תמיד הופכת לויכוח פוליטי סוער
... חומר למחשבה...

לא רואה שום צורך בברית מילה, בן אדם נולד כמו שהוא נולד, לא צריך לחתוך שום דבר ממנו.
אם לא היה צריך את העורלה, היית נולד בלעדיה.

זה שאתה נגד היהדות וכל מה שקשור בה ,זאת זכותך וזה שאתה מאמין באיזה מפץ שיצר הכל זכותך ,אם אתה לא רוצה לעשות לבנים שלך ברית מילה סבבה למה לפתוח פה סתם ויכוח על זה ולהתלהב ,תתבגר איש איש באמונתו יחיה .

• פותח/ת השרשור
זה שאתה נגד היהדות וכל מה שקשור בה ,זאת זכותך וזה שאתה מאמין באיזה מפץ שיצר הכל זכותך ,אם אתה לא רוצה לעשות לבנים שלך ברית מילה סבבה למה לפתוח פה סתם ויכוח על זה ולהתלהב ,תתבגר איש איש באמונתו יחיה .

כמו תמיד, "איש איש באמונתו יחיה" (וזה גם עיוות של הביטוי המקורי) = הדתיים יאמינו במה שהם רוצים, ואל תפתח עמוד בפייסבוק/דיון בפורום ציבורי שמביע את העמדה המנוגדת לדעתם.

לא רואה שום צורך בברית מילה, בן אדם נולד כמו שהוא נולד, לא צריך לחתוך שום דבר ממנו.
אם לא היה צריך את העורלה, היית נולד בלעדיה.
זו קצת דמגוגיה ,האבולוציה היא לא תהליך שנותן את התוצר הסופי הטוב ביותר ,יש גם את העניין של כמה ארוך או מסוכן המסלול שיוביל לתוצר הזה.שים לב שיש לנו כמה וכמה חלקים חסרי תועלת בגוף (עצם הזנב למשל ,או הפיראמידיאליס..). בכל מקרה זה עדיין לא בהכרח מצדיק כריתה של הערלה ,על זה הדיון.

yjm1 זו גישה מסוכנת ,חלק מהבדואים עדיין מקיימים מילת נשים שזה מנהג אכזרי ,זו אמונתם ,גם זה בסדר בעינך? עד לא מזמן הנוצרים רצחו יהודים בגלל שהם האמינו שרצחנו את ישו. להאמין במשהוא בצורה עיוורת ולזלזל באדם שחושב אחרת ,רק בגלל שהוא מנסה לשנות את דעתך זו לא בגרות ,זו פנאטיות. אם בני אדם היו אנשים יותר ספקנים כלפי עצמם היה לנו עולם טוב יותר לא ילדותי יותר.

נערך לאחרונה:
דבר ראשון לא מעניינים אותי הבדואים ,דבר שני מה הקשר הנוצרים עכשיו ,דבר שלישי יש לי קלטת של הברית מילה שלי תתפלא לפני 29 שנה ראיתי אותה אף אחד לא מצץ לי קצת בכיתי ,אבל לא נשאר לי שום מום או משהו כזה לקחתם את זה קשה מידי זה שיש מועלים מטומטמים זה משהו אחר בסופו של דבר אם תעשה סטיסטיקה של כל מי שנפגע מברית מילה זה ממש מעט, דבר רביעי לילה טוב לכולם,

כלום לא מעניין אותך אחי ,אתה צודק ובוגר ואנחנו ילדותיים וטועים. לילה טוב גם לך.

דבר ראשון לא מעניינים אותי הבדואים ,דבר שני מה הקשר הנוצרים עכשיו ,דבר שלישי יש לי קלטת של הברית מילה שלי תתפלא לפני 29 שנה ראיתי אותה אף אחד לא מצץ לי קצת בכיתי ,אבל לא נשאר לי שום מום או משהו כזה לקחתם את זה קשה מידי זה שיש מועלים מטומטמים זה משהו אחר בסופו של דבר אם תעשה סטיסטיקה של כל מי שנפגע מברית מילה זה ממש מעט, דבר רביעי לילה טוב לכולם,
שמע אתה בנאדם מטומטם. אתה עוצר רגע לקרוא מה שאתה רושם?

מטומטם למה לקלל ילד ,אתה יודע מה מטומטים ההורים שלך שעשו לך ברית מילה

שאני אבין, נרשמת לכאן כדי לכתוב לאנשים "הכל חוזר עליך וקקה בידיך"? זה הדבר היחיד שאתה כותב בינתיים.

מטומטם למה לקלל ילד ,אתה יודע מה מטומטים ההורים שלך שעשו לך ברית מילה
נכון, כי זה לא נחוץ וזה טקס פולחני שהנזקים הפוטנציאלים שהוא יכול לגרום עולים על היתרונות הבודדים שלו.

לא להאמין שאנשים בישראל מדברים על זה ... אבות אבותיכם מתו בשביל המצוות בשואה היו מתחבאים ומחפשים להתפלל שחרית או מנחה או ערבית , היו תחת לבלטות בחנוכה מדליקים נרות , בכל מיקרה סתם לידע כללי עושים ברית מילה כי ככה צוונו זה הברית שכרתנו עם הבורא , לגבי בריאות ? סתם לידע כללי באפריקה התחילו לעשות ברית מילה כי הבינו שזה מונע מחלות מין . אז לגבי בריאות אין ספק שעדיף ברית מילה זה מונע העברה והדבקה של מחלות מין .

מתי תבינו יש לנו תורה אחת שהיא ספר הוראה איך לחיות , את הספר הוראה איך לחיות נתן לנו מי שנתן לנו חיים וברא את העולם . אם מישו יבנה בניין שניכנס לבניין נשאל אותו איך מגיעים לקומה 2 והוא יגיד לנו נחשוב פעמיים או שנגיד אין מה לדאוג הוא בנה את הבניין הוא בטוח מכוון אותנו נכון , אותו דבר זה החיים , קיבלנו אותתם מהבורא הוא ברא את עולם נתן לנו ספר איך לחיות למה לחפש סיפורים פיצוצים מפצים פילים לא יודע איזה דברים המציאו ...

• פותח/ת השרשור
מר מדוזה היקר, היכן המחקרים שמוכיחים שברית מילה מונעת הידבקות במחלות מין?
יש לנו תורה אחת, וזה ספר של קשקושים, שלפיו הצמחים נוצרו לפני השמש, נחשים מדברים, מקלות הופכים לנחשים, ים נחצה לשניים, אנשים חיים שבוע בבטן של לוויתן, עטלפים מטילים ביצים, מס' הכוכבים ביקום קטן פי 10000 ממה שידוע לנו, שלא לדבר על מה שלא ידוע לנו, ועוד ועוד ועוד.
אלוהים שלך הוא חתיכת אוטיסט אם זה ספר הדרכה ממנו וכל השטויות האלה כתובות בו.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית