הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

משקיעה ואין תוצאות - אשמח לעזרתכם

זה חמוד שהחלבון "מלא" אבל הוא מסתכם ב20 גרם ליום בערך. זו לא כמות שמאפשרת לך לשמור אפילו על מסת שריר ממוצעת של אישה בגיל ובמשקל שלך, בטח שלא להשיג "גוף שרירי וחטוב" כמו שרשמת.

אגב, את לא "מתרחקת ממזון מתועש" כי דגנים וקטניות הן מזון מתועש.

• פותח/ת השרשור
פירות = סוכר. שומן צמחי זה זבל. באף אחד מהם אין חלבון. את יכולה להמשיך לא להסכים, אבל זה לא ישנה את זה שהתזונה שלך מבוססת ברובה הגדול על סוכר.

3 מנות פרי + 2 תמרים ביום זה רחוק מלהיות שרוב התפריט שלי זה סוכר
אני אוכלת גם המון ירקות, קטניות וכו'
לגביי העניין ששומן צמחי זה שטויות אני מציעה לך ללמוד יותר שכן טחינה, שמן זית, שקדים, אגוזים זה שומן הרבה יותר איכותי משומן של החי.
זה שחסר חלבון זה משהו בנפרד

זה חמוד שהחלבון "מלא" אבל הוא מסתכם ב20 גרם ליום בערך. זו לא כמות שמאפשרת לך לשמור אפילו על מסת שריר ממוצעת של אישה בגיל ובמשקל שלך, בטח שלא להשיג "גוף שרירי וחטוב" כמו שרשמת.

אגב, את לא "מתרחקת ממזון מתועש" כי דגנים וקטניות הן מזון מתועש.

טעות שלי...התכוונתי לדגן (קינואה, שיבולת שועל, פניני גריסים וכו') ולא לדגנים = קורנפלקסים.
עד כמה שידוע לי קטניות הן לא מזון מתועש אלה מהצומח נטו.
אני יכולה להסכים שכמות החלבון היא מועטה ואשמח להמלצה על תוספת (לא מלאכותית כמו אבקה)
אשמח אם תרחיב את הכמות המומלצת ביחס לנתונים שלי ואיך זה משפיע שצורכים פחות מכך

לגביי העניין ששומן צמחי זה שטויות אני מציעה לך ללמוד יותר שכן טחינה, שמן זית, שקדים, אגוזים זה שומן הרבה יותר איכותי משומן של החי.

טעות שלי...התכוונתי לדגן (קינואה, שיבולת שועל, פניני גריסים וכו') ולא לדגנים = קורנפלקסים.
עד כמה שידוע לי קטניות הן לא מזון מתועש אלה מהצומח נטו.
אני יכולה להסכים שכמות החלבון היא מועטה ואשמח להמלצה על תוספת (לא מלאכותית כמו אבקה)
אשמח אם תרחיב את הכמות המומלצת ביחס לנתונים שלי ואיך זה משפיע שצורכים פחות מכך
שומן איכותי זה מושג מבלבל. לכל שומן יש את היתרונות והחסרונות שלו ואין להתנזר מאף סוג של שומן (חוץ משומן טראנס).
חסר לך המון חלבון בתפריט וזה נובע בעיקר מהימנעות מבשר ואכילה של מעט מוצרי חלב. סביר להניח שיש לך גם חוסר בצריכת סידן, B12, ויטמין D והרשימה יכולה עוד להיות ארוכה (בהנחה שאת לא צורכת תוספי תזונה להשלים זאת).
נראה שיש לך בלאגן, בעיקר בחלק התזונתי וסביר להניח שגם בחלק של האימונים. אני ממליץ לך לפנות למישהו (תזונאי ספורט\דיאטנית) שיארגן לך את הדברים כמו שצריך, כי לעשות את זה על רגל אחת לא יביא אותך לשום מקום.

הערה: גם קינואה, גם שיבולת שועל ושאר הדגנים המלאים האלה הם ללא ספק מעובדים ומתועשים, אני אישית לא צורך את
הדברים האלה ולכן אמליץ גם לך להוריד במינון שלהם ולא לבסס את התזונה שלך עליהם.
בנוסף, נכון בקטניות יש חלבון אבל זה ממש לא מספיק לגוף שלנו (וגם הקטניות, אגב, הם מעט מעובדות.)
לגבי ה "מה פרי אחד ליום? אבל מאיפה אשיג ויטמינים?" את הויטמינים שיש בפירות אפשר להשיג בהרבה מקומות אחרים כמו מבשר וירקות,
וכך גם את תצרכי הרבה פחות בסוכר (וברב הפירות יש הרבה סוכר והרבה פחמימות)

איך השומן מתפרס בגוף שלנו זה דבר גנטי ולא תוכלי לשנות אותו גם עם תעבדי מאוד חזק על חלק ספציפי בגוף את יכולה לעשות פילטיס זומבה ספניניג ומה שבא לך , אבל מה שחשוב זה המאזן הקלורי ואיך מורכבת הדיאטה (כלומר כמות חלבונים שומן ופחמימות)

במצב הזה הייתי ממליץ בחום לקחת אבקת חלבון (היא מיועדת גם לטבעוניים), מולטי ויטמין וגם תוספי סידן.
עם 20 גרם חלבון ביום השריר פשוט לא יכול להיבנות ורק נהרס.

תודה שאת מציעה לי ללמוד, אבל יש לך בלבול במושגים. אין בטבע שומן צמחי, יש שמן צמחי. שומן צמחי זה שומן שעבר עיבוד. זה שאת חושבת ששומן אגוזים יותר איכותי משומן מן החי, זו תוצאה עצובה של הכת שנקראת טבעונות.

כדי לחסוך את הזמן שלי, בואי נעשה ניסוי. תספרי את כמות הפחמימות, החלבון והשומן שיש לך בתפריט ונראה מי צודק.

תוספת חלבון היא כמובן בשר, ביצים, וגבינות. את יכולה לשאול כל בן אדם שיודע מה הוא אוכל וראה תוצאות משמעותיות בקריירת האימונים שלו אם היה קשר ישיר בין כמות החלבון שהוא אכל והיכולת שלו לשמור\לפתח מסת שריר. כשאני שואל אנשים אני מקבל תמיד תשובה חד משמעית, וראיתי את זה גם על עצמי.

אם את רוצה מחקרים את יכולה לחפש בpubmed, אני אישית לא מכיר.

Back
למעלה תחתית