הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ עקמת קלה בגב

• פותח/ת השרשור lidors
  • פורסם בתאריך

lidors

משתמש פעיל
396
0
נק' מוניטין:
2,001
396
0
כפר המכביה
אני כרגע בצבא שנתיים וחצי ויצא לי להרים הרבה משקל על הגב מעבר לסתם להרים הרבה דברים איפשהו בתחילת הצבא הגב שלי התחיל לכאוב והכאב עולה בהדרגה, כך שבתקופה האחרונה זה כבר ממש מציק, אז הלכתי לפיזיותרפיסט.
אותו בחור טען שיש לי עקפת ממש קטנה בגב ויכול להיות שבגלל זה יש לי כאבים מסוימים + הוא טוען ששרירי הגב שלי חלשים וצריך לחזק אותם
לפני הצבא הייתי מתאמן והגעתי למשקלים של 200 קילו דדליפט ו170 סקוואט על 87 קילו 187 ס"מ.
כמה שאלות בקשר לעקמת:
1. האם עקמת יכולה להווצר מהעמסת לחץ על הגב AKA דדליפט סקוואט או לחילופין נשיאת משקלים על הגב במהלך שירות צבאי
2. האם עקמת מגבילה באופן כלשהו את אופי האימונים?
3. ברור לי שאתם לא רופאים פה אבל האם יש לכם המלצות לגבי אימונים וחיזוק הגב במצב כזה

תודה מראש

• פותח/ת השרשור
טוב קראתי קצת על הנושא והבנתי שלא כל כך ידוע ממה זה קורה במדויק, אבל שהמקרה יכול להחמיר ולכן צריך להיות מבוקרים בנושא.

בגלל זה אני רוצה עצות לאיך להתנהל עם העקמת בקשר לאימונים אם מישהו מבין בזה

• פותח/ת השרשור
גם לי זה היה נשמע הזוי אבל עברו שנתיים וחצי מאז, ובצבא ירדתי 10 קילו (עכשיו מתחיל להחזיר אותם לאט לאט)
למרות שכל המסלול שלי+המבצעית+קורס מכי"ם+מפקד טירונים - עסקו במשקל על הגב איכשהו כנראה התנאים של הצבא + היותי תימני מנעו מהם להשמר.
או שהוא פשוט טעה זאת גם אפשרות

גם לי זה היה נשמע הזוי אבל עברו שנתיים וחצי מאז, ובצבא ירדתי 10 קילו (עכשיו מתחיל להחזיר אותם לאט לאט)
למרות שכל המסלול שלי+המבצעית+קורס מכי"ם+מפקד טירונים - עסקו במשקל על הגב איכשהו כנראה התנאים של הצבא + היותי תימני מנעו מהם להשמר.
או שהוא פשוט טעה זאת גם אפשרות
הצבא דופק את הגב, מרימים משקלים בצורה לא נכונה ובלחץ, לא ישנים ואוכלים כמו שצריך.
מתכון לפציעות לכל החיים

• פותח/ת השרשור
הצבא דופק את הגב, מרימים משקלים בצורה לא נכונה ובלחץ, לא ישנים ואוכלים כמו שצריך.
מתכון לפציעות לכל החיים
ידוע, אבל להבנתי מקריאה מעטה הרמה לא נכונה לא יכולה לגרום לעקמת אלא רק להחריפה אם הייתה כזו מלכתחילה, לכן אני רוצה לדעת כיצד להתנהל עם המצב

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית