מכינה קדם אקדמית

• פותח/ת השרשור denous
  • פורסם בתאריך

denous

משתמש מתחיל
215
2
נק' מוניטין:
342
215
2
שלום, רציתי לשאול אם מישהו כאן עשה או עושה מכינה קדם-אקדמית של האוניברסיטה העברית או של אוניברסיטאות אחרות?
שאלה נוספת שאני לא מצליח למצוא לה תשובה, האם המכינה תקפה גם למקצועות אחרים שאינם מדעים וחברה וכד'
האם זה תקף לגבי משפטים ?
האם אפשרי לשלב עבודה עם המכינה?

בדר"כ בזמן מכינה אי אפשר לעבוד, בגלל שהלימודים מרכזים כמות גדולה יחסית של חומר בשנה.
באתרים של האוניברסיטאות אתה אמור למצוא את כל התשובות. אתה צריך לחשוב מה המטרה שלך בלעשות מכינה, למקצוע כמו משפטים אולי יהיה פשוט יותר לשפר ממוצע בגרות מאשר מכינה.

• פותח/ת השרשור
בדר"כ בזמן מכינה אי אפשר לעבוד, בגלל שהלימודים מרכזים כמות גדולה יחסית של חומר בשנה.
באתרים של האוניברסיטאות אתה אמור למצוא את כל התשובות. אתה צריך לחשוב מה המטרה שלך בלעשות מכינה, למקצוע כמו משפטים אולי יהיה פשוט יותר לשפר ממוצע בגרות מאשר מכינה.

חיפשתי ולא מצאתי לגבי משפטים...
בכל מקרה המכינה היא 8 חודשים לפי מה שהבנתי.. ככה שעדיף לי לעשות אותה (לסיים בצטיינות אני מקווה) ולתת יותר משקל לבגרות בקבלה לאוניברסיטה מאשר לשפר כמה ציוני בגרויות או לשפר פסיכומטרי..
קצת ביאסת אותי עם העניין של העבודה, בכל מקרה תודה !

זה תלוי איפה אתה לומד בעיקר ..באוניברסיטה אני מאמין שהמכינה ארוכה יותר

לפי דעתי מכינה זה רעיון רע. אני לא יודע איך זה במקומות אחרים, אבל בטכניון הם לומדים במכינה דברים מאוד בסיסיים (מבחינה אקדמית) שאולי יתנו לך יתרון רק בחודש הראשון ללימודים שלך.
במקום לבזבז כמעט שנה על מכינה עדיף לגשת לבד לפסיכומטרי/בגרויות (תלוי מה יותר כדאי לך לשפר), אפשר לקחת את עצמך בידיים ולסיים עם שניהם (אפילו ביחד) בתקופה של חודשיים-שלושה, כי היקף החומר שצריך ללמוד בשביל בגרויות ופסיכומטרי הוא בערך מה שאתה עושה בשלושה חודשים של לימודים אקדמיים, ותצטרך בכל אופן להתרגל ללשבת על התחת וללמוד.

לפי דעתי מכינה זה רעיון רע. אני לא יודע איך זה במקומות אחרים, אבל בטכניון הם לומדים במכינה דברים מאוד בסיסיים (מבחינה אקדמית) שאולי יתנו לך יתרון רק בחודש הראשון ללימודים שלך.
במקום לבזבז כמעט שנה על מכינה עדיף לגשת לבד לפסיכומטרי/בגרויות (תלוי מה יותר כדאי לך לשפר), אפשר לקחת את עצמך בידיים ולסיים עם שניהם (אפילו ביחד) בתקופה של חודשיים-שלושה, כי היקף החומר שצריך ללמוד בשביל בגרויות ופסיכומטרי הוא בערך מה שאתה עושה בשלושה חודשים של לימודים אקדמיים, ותצטרך בכל אופן להתרגל ללשבת על התחת וללמוד.

מן הסתם שהם ילמדו דברים מאוד בסיסיים, זאת הסיבה שקוראים לזה מכינה. אם אין לך תעודת בגרות או אם אתה תצטרך לשפר המון מקצועות כדי לקבל ממוצע מיטבי טוב מספיק, יהיה לך עדיף להיכנס למכינה של 4 מקצועות (בתכלס רק מתמטיקה ופיזיקה) כמו של הטכניון ככה שלא תצטרך לשפר ולהתעסק עם מקצועות כמו תנ"ך, לשון ספרות וכ'ו. נכון שזה לוקח שנה ועולה 15000 ש"ח, אבל זה בא במקום תעודת הבגרות שלך. רמת הלימודים, קצב ההתקדמות ונפח החומר כמו כן מכינים אותך במקצת ללחץ של שני הסמסטרים הראשונים בתואר.

מה בדיוק רע ברעיון הזה?

מה שרע ברעיון הזה זה בזבוז הזמן והכסף.
זה לא רק 15000 ש"ח, זה גם כל הוצאות המחייה שמסביב.
כמו שכתבתי בהודעה הראשונה, במקום לגרור את העניין למשך שנה (שבחלק גדול ממנה אתה סתם יושב ומגרבץ, ואני יודע איך זה, אני מכיר "מעט" אנשים מהמכינה בטכניון), אפשר לסיים עם העניין בשלושה חודשים במידה ואתה באמת רוצה. אולי זה רק אני, אבל שמונה חודשים מהחיים שווים לא מעט בגילאי 21-25.
רמת הלימודים, קצת ההתקדמות ונפח החומר מכינים אותך ללחץ של מחצית הסמסטר הראשון, וזה גם במקרה הטוב.

כל מה שאמרתי לא מתייחס למצב שבו אתה צריך לעשות את כל המקצועות או רובם המוחלט מחדש, כי אז זה ייקח באמת הרבה יותר משלושה חודשים.
אבל במידה ואתה צריך לעשות אפילו את כל מתמ', פיסיקה ועוד איזה 1-2 בגרויות פשוטות כמו הסטוריה ותנ"ך, בעיניי מכינה זה בזבוז זמן.
אני גם לא מכיר אנשים שהגיעו למכינה בטכניון וצריכים אשכרה לגשת לכל הבגרויות מחדש.

אני עשיתי את המכינה הזאת לפני שלוש שנים במסלול קדם הנדסה
הבחירה הכי נבונה שעשיתי בחיים שלי, בבית הספר לא השקעתי וסיימתי עם ממוצע נמוך מתשעים.
את המכינה סיימתי עם ציון 104, הוא שווה ערך לבגרות קצת יותר גבוה אני לא מכיר את היחס בדיוק.
הלימודים במכינה במסלול שלי היו אינטנסיבים מאוד וקשה לשלב עבודה יחד עם הלימודים.
מהמסלול שלי היה אפשר להתקבל לכל התארים בעברית, המכינה תפסה גם בתל אביב אבל בלי הבונוסים ואחד החברים שלי התקבל להנדסת תוכנה בבן גוריון איתה למרות שאז לא הוצהר שהיא תופסת שם.
המכינה גם עשתה אותי חד מאוד ושיפרתי את הפסיכומטרי שלי בעשרים נקודות בלי ללמוד אליו יותר מדי.
ההמלצה שלי היא כזאת, אם יש לך המון נקודות לשפר בבגרות או מצד שני המון (3+) מקצועות לשפר, זה שווה לך מאוד ואני לא מכיר משהו שווה ערך למכינה.
אם זה מקצוע שניים אז אין סיבה לעשות את זה.

עריכה:
אם אתה רוצה לשאול קצת יותר לעומק אתה מוזמן לשלוח לי מייל
one_ walla co il
רק תכניס שטרודלים ונקודות כי אני לא יכול לפרסם קישורים, אני אשמח לעזור.

נערך לאחרונה:
תשקול גם את האופציה של להתחיל באוני' הפתוחה ולעבור אחר כך לאן שתרצה.
תחסוך זמן וכסף.

תשקול גם את האופציה של להתחיל באוני' הפתוחה ולעבור אחר כך לאן שתרצה.
תחסוך זמן וכסף.

זאת בחירה בעייתית מכמה סיבות:
1. לא כל המוסדות מאפשרים מעבר כזה.
2. גם אלה שכן לא מאפשרים בכל המקצועות וצריך שיהיה אפיק מעבר מסודר בד"כ.
3. נגיד ומצאת כזה אפיק מעבר אתה צריך להיות עם ממוצע ממש ממש גבוה, מה שלא קורה כי אתה לומד בפתוחה ולא נמצא במסגרת מסודרת.

מה שרע ברעיון הזה זה בזבוז הזמן והכסף.
זה לא רק 15000 ש"ח, זה גם כל הוצאות המחייה שמסביב.
כמו שכתבתי בהודעה הראשונה, במקום לגרור את העניין למשך שנה (שבחלק גדול ממנה אתה סתם יושב ומגרבץ, ואני יודע איך זה, אני מכיר "מעט" אנשים מהמכינה בטכניון), אפשר לסיים עם העניין בשלושה חודשים במידה ואתה באמת רוצה. אולי זה רק אני, אבל שמונה חודשים מהחיים שווים לא מעט בגילאי 21-25.
רמת הלימודים, קצת ההתקדמות ונפח החומר מכינים אותך ללחץ של מחצית הסמסטר הראשון, וזה גם במקרה הטוב.

כל מה שאמרתי לא מתייחס למצב שבו אתה צריך לעשות את כל המקצועות או רובם המוחלט מחדש, כי אז זה ייקח באמת הרבה יותר משלושה חודשים.
אבל במידה ואתה צריך לעשות אפילו את כל מתמ', פיסיקה ועוד איזה 1-2 בגרויות פשוטות כמו הסטוריה ותנ"ך, בעיניי מכינה זה בזבוז זמן.
אני גם לא מכיר אנשים שהגיעו למכינה בטכניון וצריכים אשכרה לגשת לכל הבגרויות מחדש.

אתה עשית את המכינה, או למדת/לומד בטכניון?

זאת בחירה בעייתית מכמה סיבות:
1. לא כל המוסדות מאפשרים מעבר כזה.
2. גם אלה שכן לא מאפשרים בכל המקצועות וצריך שיהיה אפיק מעבר מסודר בד"כ.
3. נגיד ומצאת כזה אפיק מעבר אתה צריך להיות עם ממוצע ממש ממש גבוה, מה שלא קורה כי אתה לומד בפתוחה ולא נמצא במסגרת מסודרת.

כל האוניברסיטאות מאפשרות מעבר. לגבי פקולטות - לא יודע אם לכולן. אמרתי שיבדוק.
צריך ממוצע די גבוה, צודק. אבל בכל זאת הוא רוצה להכנס לעולם אקדמאי, אז צריך להשקיע.
חוץ מזה, אפשר למתוח את משך הלימודים קצת יותר בשביל להתמודד עם פחות חומר וגם לעבוד בו זמנית.
גם אני התמודדתי עם אותה דילמה, והבנתי שבשבילי לעבור מהפתוחה רעיון טוב יותר.
שיעשה את השיקולים שלו.

כל האוניברסיטאות מאפשרות מעבר. לגבי פקולטות - לא יודע אם לכולן. אמרתי שיבדוק.
צריך ממוצע די גבוה, צודק. אבל בכל זאת הוא רוצה להכנס לעולם אקדמאי, אז צריך להשקיע.
חוץ מזה, אפשר למתוח את משך הלימודים קצת יותר בשביל להתמודד עם פחות חומר וגם לעבוד בו זמנית.
גם אני התמודדתי עם אותה דילמה, והבנתי שבשבילי לעבור מהפתוחה רעיון טוב יותר.
שיעשה את השיקולים שלו.

מסכים איתך לחלוטין שלכל אחד הדרך הנכונה לו ויפה מאוד שהצלחת לעבור מהפתוחה לאוניברסיטה.

• פותח/ת השרשור
השיקולים שלי לעשות מכינה לא נובעים רק מהרצון לשפר את הבגרויות...
הבנתי שברגע שאתה עושה מכינה:
1) אתה מקבל עדיפות לקבלה ללימודי תואר באותה אוניברסיטה שבה עשית את המכינה (העברית במקרה שלי...)
2) הבגרות תופסת יותר משקל מהפסיכומטרי כשמבצעים את השיקלול של שניהם...
אני סיימתי פסיכומטרי על 654 ואני לא יודע עד כמה זה מספיק לי כדי להתקבל ללימודי משפטים בעברית.. ככה שמכינה (בתקווה שאסיים בהצטיינות) וכל ההטבות הנלוות אלייה יעזרו לי בקבלה למקום המאוד ספציפי הזה שאני רוצה..
ד"א הבנתי שהמחיר של מכינה זה 12.5 אלף..
לטעמי זה שווה לעשות את המכינה ובאיזשהו מובן "לשריין" לעצמך מקום באוניברסיטה, מאשר ללמוד במכללה שגובה הרבה יותר כסף..

אין לך "עדיפות" מוצהרת כי זה לא חוקי, בגלל שהמכינה שאתה מדבר עליה שייכת לאוניברסיטה העברית יש לה רצון להציג נתונים כאלה שמהמכינה מתקבלים יותר אנשים באופן יחסי, לכן המכינה מפעילה קצת לחץ לטובתך.
בקשר לבגרויות, זה לא שהבגרויות מקבלות עדיפות על פסיכומטרי, זה שהציון מכינה, שמחליף לחלוטין את ציון הבגרות מקבל קצת תיעדוף.
התשלום שציינת נשמע הגיוני ממה שזכור לי, למרות שהמון, וכשאני אומר המון אני מתכוון לזה מקבלים החזרים גם כאלה שהמצב הכלכלי שלהם א ממש קשה והמכינה מדריכה אותם בדרך לשם.
כמו כן ציינת שאתה לא יודע מה מספיק לך, חשוב מאוד לדעת מה אתה רוצה להשיג לפני שאתה נכנס למכינה כדי לבחור מסלול וכו'.
יש לי המון ידע מהנסיון שלי שם שאני לא יכול לשפוך פה כי זה יקח המון דפים אני באמת מציע לך לשלוח לי מייל ונעבור משם לפייסבוק, אני אשמח לעזור.

אני מתכנן להתחיל ללמוד ללימודים אקדמיים עוד זמן-מה בכך שקודם כל אתחיל עם הפסיכומטרי...
בנתיים חוסך כמה שיותר ללימודים. בכל מקרה, יש לי כמה שאלות שאני מקווה שתוכלו לעזור לי בהם...

איך אני יודע אם אני צריך לעשות מכינה ?
כשאוניברסיטה כמו הטכניון מקבלת אותך ללימודים אצליהם במכינה, זה אומר שלאחרייה המקום באוניברסיטה מובטח לך או שיכול להיות שיצא לך לימודים לשוא אם אתה רוצה להתקבל לטכניון ? זה במקביל להשלמות מקצוע ( מתמטיקה, אנגלית ) כמו שאלך ללמוד בכל מוסד לימודי כמו לחמן, יואל גבע, איזי ווי וכדומה...?
לפני שאתה מתחיל ללמוד לפסיכומטרי אתה צריך לדעת בוודאות מה אתה רוצה ללימוד ושם לשאוף לציון ?
( כי בנתיים אין לי כל כיוון לאיזה מקצוע אלך ובפסיכומטרי שואף להכי גבוה ואין מטרה מסויימת..)

אשמח אם תעזרו לי כי זה מאוד לא ברור ומבלבל!!

אני מתכנן להתחיל ללמוד ללימודים אקדמיים עוד זמן-מה בכך שקודם כל אתחיל עם הפסיכומטרי...
בנתיים חוסך כמה שיותר ללימודים. בכל מקרה, יש לי כמה שאלות שאני מקווה שתוכלו לעזור לי בהם...

איך אני יודע אם אני צריך לעשות מכינה ?
כשאוניברסיטה כמו הטכניון מקבלת אותך ללימודים אצליהם במכינה, זה אומר שלאחרייה המקום באוניברסיטה מובטח לך או שיכול להיות שיצא לך לימודים לשוא אם אתה רוצה להתקבל לטכניון ? זה במקביל להשלמות מקצוע ( מתמטיקה, אנגלית ) כמו שאלך ללמוד בכל מוסד לימודי כמו לחמן, יואל גבע, איזי ווי וכדומה...?
לפני שאתה מתחיל ללמוד לפסיכומטרי אתה צריך לדעת בוודאות מה אתה רוצה ללימוד ושם לשאוף לציון ?
( כי בנתיים אין לי כל כיוון לאיזה מקצוע אלך ובפסיכומטרי שואף להכי גבוה ואין מטרה מסויימת..)

אשמח אם תעזרו לי כי זה מאוד לא ברור ומבלבל!!

דבר ראשון, מה אתה רוצה ללמוד? ואיפה?
תבדוק במוסדות הלימוד את תנאי הקבלה ואיפה אתה עומד ביחס אליהם.

בנוגע למכינה, היא מחליפה את ציוני הבגרות בחישוב לציון הקבלה.
אם יש לך בגרות טובה ואתה לא מרוצה רק מכמה ציונים בודדים, תשפר אותם. אם הבגרות באופן כללי לא משהו, תלך למכינה.
אתה לא מתקבל למוסד אחרי המכינה באופן אוטומטי, צריך לשבת על התחת וללמוד.

בנוגע לציונים, תשאף הכי גבוה שיש, ציונים טובים עוד לא הרגו אף אחד.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית