הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ ייעוץ לגבי תזונה בתקופת חיטוב - קצת באיחור.

• פותח/ת השרשור G.Pas
  • פורסם בתאריך

G.Pas

משתמש פעיל
406
64
נק' מוניטין:
260
406
64
היי כולם,
קראתי את "המדריך השלם לחיטוב והורדה באחוזי השומן" וקצת הסתבכתי עם החישובים.

רציתי לשאול את כולכם אם אחד מכם יכול לעזור להגיע ל"ערכים הסופיים" שהבנתי שהם לא פרט שולי והתעלמתי מהם עד עכשיו.
אני צריך עזרה בחישוב של כמה שומן, חלבון ופחמימות אני צריך ביום כדי להוריד באחוזי השומן ולהגיע בסופו של דבר לתוצאה היפה.

אני אכתוב נתונים על עצמי, אם צריך עוד נתון רק תגידו:

גובה: 1.81
משקל: 74
כבר חודשיים בחיטוב ומתקדם טוב אבל לא לפי המדריך אלא מאלתר.

שאיפה: להתחטב כמה שיותר ולהגיע 10% שומן ואפילו פחות אם אצליח. - אני יודע שצריך סבלנות, יש לי הרבה, זאת לא הבעיה במקרה הנ"ל.

אני אשמח אם תחשבו את מה שאני לא הצלחתי, וכמובן שכל טיפ שלכם יתקבל בברכה.

קודם כל BMR או RMR אם אתה מתאמן, זה 69 כפול משהו, תקרא שם ותראה.
חלבון- פי 2 ממשקל גוף [מומלץ], לפחות פי 1.8.
שומן- פי 1 ממשקל גוף.
פחמימה- תלוי באיזה חיטוב אתה, דל פחמימה או מתחיל, בעיקרון אפשר בערך 150 גרם ליום, וכל כמה זמן תקצץ.

דבר אחד לא הבנתי, למה חיטוב? לאן אתה רוצה להגיע? תת משקל?

• פותח/ת השרשור
קודם כל BMR או RMR אם אתה מתאמן, זה 69 כפול משהו, תקרא שם ותראה.
חלבון- פי 2 ממשקל גוף [מומלץ], לפחות פי 1.8.
שומן- פי 1 ממשקל גוף.
פחמימה- תלוי באיזה חיטוב אתה, דל פחמימה או מתחיל, בעיקרון אפשר בערך 150 גרם ליום, וכל כמה זמן תקצץ.

דבר אחד לא הבנתי, למה חיטוב? לאן אתה רוצה להגיע? תת משקל?

אני לא רוצה תת משקל אבל לפי מה שהבנתי - כדי להבליט את איברים, עם דגש על הבטן, צריך אחוז שומן נמוך, וזה דורש ממני לרזות.

לא ככה? אני טועה איפשהו? אני אשמח מאוד אם תתקן אותי

אני לא רוצה תת משקל אבל לפי מה שהבנתי - כדי להבליט את איברים, עם דגש על הבטן, צריך אחוז שומן נמוך, וזה דורש ממני לרזות.

לא ככה? אני טועה איפשהו? אני אשמח מאוד אם תתקן אותי
זה נכון מאוד, אך על מנת שיראו שרירים בולטים ויפים, נדרשים 2 דברים:
1. אחוז שומן נמוך [בשביל זה החיטוב].
2. מסה סבירה פלוס, על מנת לקבל צורה ומסת שריר.
ככה שאם אתה שחיף שיעשה חיטוב, אתה תרד באחוזי שומן, אבל לא תהיה לך צורה.

• פותח/ת השרשור
זה נכון מאוד, אך על מנת שיראו שרירים בולטים ויפים, נדרשים 2 דברים:
1. אחוז שומן נמוך [בשביל זה החיטוב].
2. מסה סבירה פלוס, על מנת לקבל צורה ומסת שריר.
ככה שאם אתה שחיף שיעשה חיטוב, אתה תרד באחוזי שומן, אבל לא תהיה לך צורה.

כשאני אהיה שחיף השמש תהיה מרובעת....
חוץ מהבטן אצלי הכל מחוטב יפה, הבטן זה האזור שאני הכי רוצה שיבלוט - זה חשוב לי

העניין הוא שאני מתאמן כבר שנה ושלושה חודשים במכון, ויש לי שרירים בגודל שאני רוצה, חזקים כמו שאני רוצה וחטובים כמו שאני רוצה.
אני עובד כמובן על כל הגוף, ובקיצור מרוצה מהגוף כרגע.
מה שאני לא אוהב זה השומן בבטן, אני לא שמן אבל אני שואף לקוביות בולטות ויפות - וממש אין לי.

אז ניסיתי לרזות לפי " המדריך השלם " אבל לא הבנתי איך הוא עובד אז פעלתי לפי הראש שלי אבל החלטתי היום שאני מעדיף לעבוד לפי המדריך הזה משום שהוא בדוק ועובד ולא "אולי" כמו שאני עושה כרגע.

אז:
1. מה ההצעות שלך? אם אתה צריך עוד פרטים - בכיף.
2. תוכל לעזור בחישוב הערכים הסופיים שלי?

תודה רבה רבה!

לא אמרתי שאתה שחיף, פשוט ע"פ הנתונים + העובדה שאני רוצה חיטוב, מראה שאתה בדרך.
אם יש לך מסה מכובדת, אז אין בעיה לעשות חיטוב.
1. אם אתה רוצה חיטוב אתה יכול, לדעתי זה מיותר, במיוחד בסוף הקיץ ובנתונים שלך.
2. כמו שאמרתי, חלבון- 150 גרם ליום, שומן באזור ה80 גרם [אם אני טועה תקנו אותי], פחמימה הייתי אומר באזור ה150 גרם, וקלוריות ע"פ הBMR ביום ללא אימון, וע"פ הRMR ביום עם אימון.

• פותח/ת השרשור
לא אמרתי שאתה שחיף, פשוט ע"פ הנתונים + העובדה שאני רוצה חיטוב, מראה שאתה בדרך.
אם יש לך מסה מכובדת, אז אין בעיה לעשות חיטוב.
1. אם אתה רוצה חיטוב אתה יכול, לדעתי זה מיותר, במיוחד בסוף הקיץ ובנתונים שלך.
2. כמו שאמרתי, חלבון- 150 גרם ליום, שומן באזור ה80 גרם [אם אני טועה תקנו אותי], פחמימה הייתי אומר באזור ה150 גרם, וקלוריות ע"פ הBMR ביום ללא אימון, וע"פ הRMR ביום עם אימון.

אין צורך לדייק בגרמים? אני מתכוון, אין צורך לחשב כמה חלבון בדיוק וכמה שומן בדיוק וכמה פחמימות בדיוק?
אתה פשוט אומר לי ככה לפי דעתך? (אל תבין אותי לא נכון ותחשוב שאני תוקף, להפך אני רק רוצה ללמוד)

ולא הבנתי את הכוונה במה שכתבת ב- "1."

ועוד שאלונת - על פי מה שכתבת לי אתה : 150 גרם חלבון ביום וכו' , אני אוריד משקל ובסופו של דבר אגיע לתוצאה של 10% שומן? ואפילו פחות בכלל יהיה לי טוב...

אין צורך לדייק בגרמים? אני מתכוון, אין צורך לחשב כמה חלבון בדיוק וכמה שומן בדיוק וכמה פחמימות בדיוק?
אתה פשוט אומר לי ככה לפי דעתך? (אל תבין אותי לא נכון ותחשוב שאני תוקף, להפך אני רק רוצה ללמוד)

ולא הבנתי את הכוונה במה שכתבת ב- "1."

ועוד שאלונת - על פי מה שכתבת לי אתה : 150 גרם חלבון ביום וכו' , אני אוריד משקל ובסופו של דבר אגיע לתוצאה של 10% שומן? ואפילו פחות בכלל יהיה לי טוב...
תשתדל להצמד כמה שיותר לפתריט, התזונה היא הגורם הכי משמעותי.
מה שאמרתי ב1, זה שחיטוב אפשר לעשות, אבל לבן אדם ששוקל 74 על 1.81 לא הייתי נותן חיטוב..
התוצאה שתגיע תלויה במשך החיטוב, ההתמדה, העמסות, קיצוץ בפחמימה וכו'.

• פותח/ת השרשור
תשתדל להצמד כמה שיותר לפתריט, התזונה היא הגורם הכי משמעותי.
מה שאמרתי ב1, זה שחיטוב אפשר לעשות, אבל לבן אדם ששוקל 74 על 1.81 לא הייתי נותן חיטוב..
התוצאה שתגיע תלויה במשך החיטוב, ההתמדה, העמסות, קיצוץ בפחמימה וכו'.

אני חושב שיש פרט שאני לא מבין: למה לא היית נותן לי חיטוב אם אני רוצה להוריד באחוז השומן? זה לא הגורם העיקרי - הורדה במשקל?
ועוד שאלה גדולה: אני עוד לא הבנתי מהם בעצם ה"העמסות" וה"קיצוץ בפחמימות" וההשפעות של הדברים האלו.

מה שאני כן יודע שיש לי זה הרבה הרבה כוח רצון שמוכיח את עצמו תמיד והתמדה.

תודה רבה על העזרה, ותודה על הזמן שאתה מקדיש לי - אני מעריך את זה.

אני חושב שיש פרט שאני לא מבין: למה לא היית נותן לי חיטוב אם אני רוצה להוריד באחוז השומן? זה לא הגורם העיקרי - הורדה במשקל?
ועוד שאלה גדולה: אני עוד לא הבנתי מהם בעצם ה"העמסות" וה"קיצוץ בפחמימות" וההשפעות של הדברים האלו.

מה שאני כן יודע שיש לי זה הרבה הרבה כוח רצון שמוכיח את עצמו תמיד והתמדה.

תודה רבה על העזרה, ותודה על הזמן שאתה מקדיש לי - אני מעריך את זה.

כי ע"פ הנתונים שלך, והעובדה שאוטוטו החורף, ואין לך איך "להשוויץ" לא חושב שיש טעם לעשות חיטוב.
אם זה מה שאתה רוצה, אני לא אמנע ממך.
העמסת פחמימות- כשמתחילים להיתקע בחיטוב או שהירידה לא מאוזנת, לשם שינוי מהחיטוב מוסיפים 500 קלוריות לתפריט, שרובם יבואו מפחמימות, זה מבלבל את חילוף החומרים בגוף, וממשיך את הירידה.
קיצוץ פחמימות- כל כמה זמן לרדת בכמות הפחמימות כי במשך הזמן הגוף מתרגל לכמות הזאת.
שיהיה לך בהצלחה, אבל תקרא את כל המאמר, כי במשך הזמן תצטרך גם לעשות אימוני ריקון אחרי העמסות, ודבר אחד חשוב ששכחתי, על מנת לשמור על המסת שריר הקיימת, ברור שצריך לשלב תוכנית אימונים מתאימה.

• פותח/ת השרשור
כי ע"פ הנתונים שלך, והעובדה שאוטוטו החורף, ואין לך איך "להשוויץ" לא חושב שיש טעם לעשות חיטוב.
אם זה מה שאתה רוצה, אני לא אמנע ממך.
העמסת פחמימות- כשמתחילים להיתקע בחיטוב או שהירידה לא מאוזנת, לשם שינוי מהחיטוב מוסיפים 500 קלוריות לתפריט, שרובם יבואו מפחמימות, זה מבלבל את חילוף החומרים בגוף, וממשיך את הירידה.
קיצוץ פחמימות- כל כמה זמן לרדת בכמות הפחמימות כי במשך הזמן הגוף מתרגל לכמות הזאת.
שיהיה לך בהצלחה, אבל תקרא את כל המאמר, כי במשך הזמן תצטרך גם לעשות אימוני ריקון אחרי העמסות, ודבר אחד חשוב ששכחתי, על מנת לשמור על המסת שריר הקיימת, ברור שצריך לשלב תוכנית אימונים מתאימה.

תודה רבה גבר,
ואני לא רוצה להתחטב בשביל להשוויץ פשוט יש לי אהבה גדולה ובלתי מוסברת לגוף חטוב ויפה - בעיקר בשביל עצמי.
ועוד שאלה - רק תגיד את דעתך:
היעוץ האישי של הפורום יביא אותי לתוצאות שאני רוצה ללא חששות כלשהם לדעתך?
אני שוקל לקחת את היעוץ האישי לכמה זמן כדי שיענו לי על שאלות ויהיו איתי לאורך התהליך...

נערך לאחרונה:
תודה רבה גבר,
ואני לא רוצה להתחטב בשביל להשוויץ פשוט יש לי אהבה גדולה ובלתי מוסברת לגוף חטוב ויפה - בעיקר בשביל עצמי.
אני שוקל לקחת את היעוץ האישי לכמה זמן כדי שיענו לי על שאלות ויהיו איתי לאורך התהליך...
אפשר לקחת את הייעוץ של הפורום אבל זה בתשלום וזה נראה לי מיותר, אתה תמיד יכול להתייעץ איתנו.

תודה רבה גבר,
אתה יודע שאתה צריך מאסת שריר כדי שיהיה לך "גוף חטוב ויפה"..אלא אם כן אתה אוהב גוף של שחיפים שיש להם ריבועים
כמו
http://i3.squidoocdn.com/resize/squidoo_images/-1/lens5422772_1245516896skinny-men-gain-weight.jpg

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית