הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בעיה רפואית ואימונים-וריקוצלה

itay301

משתמש פעיל
948
4
נק' מוניטין:
244
948
4
G-max
לפני שהתחלתי להתאמן -משו כמו שנה הייתי סובל קצת מכאבים פה ושם באשכים -כאבים חדים שעברו ורק עכשיו פתאום חזרו - יש לציין שאני כרגע באמצע SS ויש אפשרות שבגלל המאמץ אולי זה הסיבה אני עוד לא יודע -והכאבים לא התחילו עקב האימונים זה משו כמו שאמרתי כבר שהיה קיים אצלי מזמן כבר
מחר יש לי תור לאורולוג ולבנתיים לפי איך שזה נראה והסימנים מדובר בהתרחבות הוורידים מעל האשך- וריקוצלה הבנתי שזה דבר מאוד נפוץ היום ורציתי לדעת אם מישו מכם עבר את זה בעבר , איך הוא טיפל בזה ? ותוך כמה זמן אפשר לחזור לאימונים , והאם אפשר שוב להרים כבד שוב אחרי תקופת השתקמות קלה ?
אני כרגע באמצע SS וכנראה אני אצטרך לעשות הפסקה מהאימונים - מה הכי כדאי לעשות? להשאר על מאזן נייטרלי או לנסות לעשות אימונים קלים ולהכנס לתקופת חיטוב - למרות שרק לפני פחות מחודשיים התחלתי מאסה ???

בגדול אתה עושה איזה ניתוח ואז אסור להתאמן למשך איזה חודשיים. אחרי זה אפשר לעשות הכל כרגיל.

• פותח/ת השרשור
בגדול אתה עושה איזה ניתוח ואז אסור להתאמן למשך איזה חודשיים. אחרי זה אפשר לעשות הכל כרגיל.
תודה! למרות שאין לי מושג איך אני שורד חודשיים בלי אימונים - עברת את הניתוח? יש סיכוי שזה יחזור מהר אם אני יחזור להרים כבד בעתיד? , והאם אני יכול לפחות אחרי שבועיים לבצע אימונים בינוניים משו כמו 70 אחוז -80 אחוז משקלי עבודה?

תודה! למרות שאין לי מושג איך אני שורד חודשיים בלי אימונים - עברת את הניתוח? יש סיכוי שזה יחזור מהר אם אני יחזור להרים כבד בעתיד? , והאם אני יכול לפחות אחרי שבועיים לבצע אימונים בינוניים משו כמו 70 אחוז -80 אחוז משקלי עבודה?
עברתי אותו לפני כמה שנים טובות.
אף פעם לא הרמתי או התאמנתי עם משקלים כבדים, לא לפני ולא אחרי הניתוח ככה שאני לא יכול ממש לומר לך.
מה שכן, בימים הראשונים אחרי הניתוח מאוד כואב במפשעה וכואב אם הולכים או עושים פעולות בסיסיות ככה שבטח שלא תוכל להרים כבד. ככה שאני לא יודע אם שבועיים יהיה מספיק זמן בשביל להתאושש. זה גם תלוי בשלב של הווריקוצלה שיש לך- ככל שזה יותר מתקדם אז גם ההתאוששות צריכה להיות ארוכה יותר.

לדעתי תעשה את הניתוח כמה שיותר מהר- ותחזור להתאמן כשאתה יכול. זה בתנאי שאתה לא איזה ספורטאי עלית ויש לך תחרויות מטרה וכאלה ואז אולי כדאי למשוך את זה קצת.

• פותח/ת השרשור
עברתי אותו לפני כמה שנים טובות.
אף פעם לא הרמתי או התאמנתי עם משקלים כבדים, לא לפני ולא אחרי הניתוח ככה שאני לא יכול ממש לומר לך.
מה שכן, בימים הראשונים אחרי הניתוח מאוד כואב במפשעה וכואב אם הולכים או עושים פעולות בסיסיות ככה שבטח שלא תוכל להרים כבד. ככה שאני לא יודע אם שבועיים יהיה מספיק זמן בשביל להתאושש. זה גם תלוי בשלב של הווריקוצלה שיש לך- ככל שזה יותר מתקדם אז גם ההתאוששות צריכה להיות ארוכה יותר.

לדעתי תעשה את הניתוח כמה שיותר מהר- ותחזור להתאמן כשאתה יכול. זה בתנאי שאתה לא איזה ספורטאי עלית ויש לך תחרויות מטרה וכאלה ואז אולי כדאי למשוך את זה קצת.
תודה על העזרה 😃 רק אתמול חזרתי להרגיש את זה יש לי תור למומחה אחד הטובים בארץ בנושא אורולוגיה מחר מקווה שיהיה טוב ונחזור לעשות ספורט מהר, כמובן שמדובר בנושא רגיש ולכן אני ייזהר מאוד ויחזור לאט לאט בהדרגתיות
רציתי לשאול אם שמעת על שיטת גת וגורן - שיטה חדשה לטיפול בווריקוצלה - בלי ניתוח בלי כאב וללא סכנה - מדובר בסוג של צנתור ,זה תהליך חדשני שיש לו אחוזי הצלחה גבוהים מאוד.http://www.pirion.co.il/index.php?option=com_content&view=article&id=5&Itemid=7&lang=he זה הקישור אשמח לקבל חוות דעת לגבי הטיפול הזה

תודה על העזרה 😃 רק אתמול חזרתי להרגיש את זה יש לי תור למומחה אחד הטובים בארץ בנושא אורולוגיה מחר מקווה שיהיה טוב ונחזור לעשות ספורט מהר, כמובן שמדובר בנושא רגיש ולכן אני ייזהר מאוד ויחזור לאט לאט בהדרגתיות
רציתי לשאול אם שמעת על שיטת גת וגורן - שיטה חדשה לטיפול בווריקוצלה - בלי ניתוח בלי כאב וללא סכנה - מדובר בסוג של צנתור ,זה תהליך חדשני שיש לו אחוזי הצלחה גבוהים מאוד.http://www.pirion.co.il/index.php?option=com_content&view=article&id=5&Itemid=7&lang=he זה הקישור אשמח לקבל חוות דעת לגבי הטיפול הזה

עשית אולטראסאונד? מצאו גם הידרוצל?

• פותח/ת השרשור
עשית אולטראסאונד? מצאו גם הידרוצל?
עוד חצי שעה יש לי תור לאולטראסאונד כעיקרון זה לא בדיוק בשביל הבדיקה אני כבר כמעט בטוח מה יש לי , אני עושה כדי לבוא עם זה למומחה שיהיה לו יותר קל ונוח להבין דרך האולטראדאונד
דרך אגב מה זה הידרוצל ?

• פותח/ת השרשור
אוקיי הייתי בבדיקת אולטראדאונד וכמו שחשבתי מדובר בווריקוצלה ורואים באמת ורידים מעל ורק אתמול סתם פתאום אחרי שנה שזה לא קרה לי הרגשתי פתאום כאב חד - זה קורה לפעמים , אני יכול להתאמן לבנתיים ברמה בינונית ? בטוח לא להמשיך SS אבל לפחות לעבוד בתכנית ברמה של 80 אחוז מאמץ מהיכולת המקסימלית שלי ? ואם כן אז כמה חזרות הכי מומלץ לעבוד לבנתיים ? לפחות עד שאני יעשה משו לטיפול כי מן הסתם זה ייקח קצת זמן ולפחות עד אז אני יוכל להתאמן ..... ודרך אגב מישהו יודע תוך כמה זמן ההשתקמות מהטיפול ? אחרי כמה זמן אני בכלל יוכל לחשוב לחזור לחדר כושר ???

מצאו אצלי וירקולציה הלכתי לאורולוג אבל במקרה שלי הוא אמר שזה ממש לא רציני. הוא שאל אם אני מרגיש כאב באימונים אמרתי לו שלא, והוא אמר שאפשר להתעלם מזה לבינתיים.

לגבי ניתוח. שוב זה תלוי כמה "חמורה" הבעיה שלך.

כל אלה שעשו פה ניתוחים עשו את זה כי כאב להם?

אני זוכר שהגעתי לבית החולים כמה פעמים בתור ילד [גיל 6-7] בגלל כאבי תופת באשכים, ומשם זה הפסיק.. בגיל 15 הייתי אצל אורולוג בגלל דלקת בדרכי השתן והוא בדק את האשכים שלי והבחין שיש וריקוצלה והמליץ לעבור ניתוח כי זה עלול לגרום לי לעקרות בשלב מאוחר יותר, אז עברתי את הניתוח.

לפותח את האשכול, אומנם עברתי את הניתוח בגיל 15 והתחלתי SS רק בגיל 16 אבל אף פעם לא היו לי כאבים באיזור בגלל הדדליפט או הסקוואט ובכללי אף פעם לא היו כאבי אשכים, ולפי מה שאני זוכר לקח לי משהו כמו חודשיים-שלושה עד שהצלקת הפסיקה לכאוב [אני זוכר לפעמים היא הייתה מדממת והיה סיוט לשים ג'ינסים כי הכפתור היה נכנס בצלקת כשהייתי מתכופף וכו'], אז אני מציע לך פשוט להפסיק להתאמן עד שהצלקת לא תכאב יותר ולא תהיה לך שום מגבלה מבחינת תנועתיות.
בהצלחה בניתוח, תיהנה מהמורפיום!

נ.ב. לא רוצה להדאיג אותך אבל הניתוח לא עזר, לי לפחות.. הורידים צמחו מחדש באותו עובי והורידים השניים עכשיו נמצאים בתחתית השק חתוכים.

גם לי יש וריקוצלה, ברמה די חמורה, עדיין לא עשיתי ניתוח אבל חוץ מביצים רותחות אין לי כאבים באימונים או משהו יוצא דופן.. באיזה רמת חומרה זה אצלך?

מאור, אפשרי להתאמן אחרי הניתוח לפחות על מתח או לחיצת חזה?

גם לי יש וריקוצלה, ברמה די חמורה, עדיין לא עשיתי ניתוח אבל חוץ מביצים רותחות אין לי כאבים באימונים או משהו יוצא דופן.. באיזה רמת חומרה זה אצלך?

אני לא יכול להגיד בוודאות כי לא התאמנתי אחרי הניתוח, אבל ממה שאני זוכר שכאב לי - כן, אפשר להתאמן בתרגילים האלה, אני לא זוכר שהייתה לי איזושהי הגבלה בתנועות הללו.. אבל שוב, יקח לך לפחות כמה ימים לחזור לעצמך כי ביומיים הראשונים אתה אפילו לא תצליח ללכת [המורפיום יגמור אותך חחח]

• פותח/ת השרשור
אני זוכר שהגעתי לבית החולים כמה פעמים בתור ילד [גיל 6-7] בגלל כאבי תופת באשכים, ומשם זה הפסיק.. בגיל 15 הייתי אצל אורולוג בגלל דלקת בדרכי השתן והוא בדק את האשכים שלי והבחין שיש וריקוצלה והמליץ לעבור ניתוח כי זה עלול לגרום לי לעקרות בשלב מאוחר יותר, אז עברתי את הניתוח.

לפותח את האשכול, אומנם עברתי את הניתוח בגיל 15 והתחלתי SS רק בגיל 16 אבל אף פעם לא היו לי כאבים באיזור בגלל הדדליפט או הסקוואט ובכללי אף פעם לא היו כאבי אשכים, ולפי מה שאני זוכר לקח לי משהו כמו חודשיים-שלושה עד שהצלקת הפסיקה לכאוב [אני זוכר לפעמים היא הייתה מדממת והיה סיוט לשים ג'ינסים כי הכפתור היה נכנס בצלקת כשהייתי מתכופף וכו'], אז אני מציע לך פשוט להפסיק להתאמן עד שהצלקת לא תכאב יותר ולא תהיה לך שום מגבלה מבחינת תנועתיות.
בהצלחה בניתוח, תיהנה מהמורפיום!

נ.ב. לא רוצה להדאיג אותך אבל הניתוח לא עזר, לי לפחות.. הורידים צמחו מחדש באותו עובי והורידים השניים עכשיו נמצאים בתחתית השק חתוכים.

תודה רבה על התגובה בהתחלה שמחתי לשמוע שהכאבים עוברים ואפשר לחזור להרים כבד שוב לאחר תקופה של התאוששות עד שהגעת לחלק שאמרת שהכפתור נכנס לך בצלקת ושהוורידים צמחו מחדש בנוסף לאלו שנמצאים למטה- הצלחת להדאיג אותי
מקווה לתוצאות טובות לבנתיים הכיוון זה לעשות טיפול בשיטת גת וגורן שמדובר בצנתור קל ללא כאבים שנחשב מאוד יעיל וללא שום ניתוח אבל החיסרון זה כמו שכבר אמרת בטח לא אקבל מורפיום כמו שמקבלים בניתוח ;maeq ככה שזה מחזיר אותי לכיוון של לרצות שוב את הניתוח 😛

תטפל בזה בדחיפות !!!! רק ביומיים האחרונים בכלל רק קראתי על הנושא ורק שתדע לך שמדובר בנושא שאם לא מטפלים בו הרבה זמן הוא יכול לגרום לעקרות ....... ממליץ לך לפחות שוב ללכת לייעוץ רפואי אבל אל תזניח את זה

מצאו אצלי וירקולציה הלכתי לאורולוג אבל במקרה שלי הוא אמר שזה ממש לא רציני. הוא שאל אם אני מרגיש כאב באימונים אמרתי לו שלא, והוא אמר שאפשר להתעלם מזה לבינתיים.

לגבי ניתוח. שוב זה תלוי כמה "חמורה" הבעיה שלך.
תודה רבה - לגבי חומרת המצב מחר יש לי תור אצל מומחה - רק אז אני יידע מה חומרת המצב

מדובר בכאב שמופיע לפעמים-כמה דקות קלות של כאב כמו דקירות כאלה , ואז נעלם ולא כאב מתמשך שנמשך ימים ושבועות שלמים

תודה רבה על התגובה בהתחלה שמחתי לשמוע שהכאבים עוברים ואפשר לחזור להרים כבד שוב לאחר תקופה של התאוששות עד שהגעת לחלק שאמרת שהכפתור נכנס לך בצלקת ושהוורידים צמחו מחדש בנוסף לאלו שנמצאים למטה- הצלחת להדאיג אותי
מקווה לתוצאות טובות לבנתיים הכיוון זה לעשות טיפול בשיטת גת וגורן שמדובר בצנתור קל ללא כאבים שנחשב מאוד יעיל וללא שום ניתוח אבל החיסרון זה כמו שכבר אמרת בטח לא אקבל מורפיום כמו שמקבלים בניתוח ;maeq ככה שזה מחזיר אותי לכיוון של לרצות שוב את הניתוח 😛

תטפל בזה בדחיפות !!!! רק ביומיים האחרונים בכלל רק קראתי על הנושא ורק שתדע לך שמדובר בנושא שאם לא מטפלים בו הרבה זמן הוא יכול לגרום לעקרות ....... ממליץ לך לפחות שוב ללכת לייעוץ רפואי אבל אל תזניח את זה

תודה רבה - לגבי חומרת המצב מחר יש לי תור אצל מומחה - רק אז אני יידע מה חומרת המצב

מדובר בכאב שמופיע לפעמים-כמה דקות קלות של כאב כמו דקירות כאלה , ואז נעלם ולא כאב מתמשך שנמשך ימים ושבועות שלמים
חחחחחחחח אני נגד סמים אבל אני לא יכול לומר שלא נהניתי מהמורפיום בניתוח.. מסתבר שניסיתי להתאבד בזמן שהייתי בהרדמה מלאה, איכשהו קשרתי את הצינורות סביב הצוואר שלי וכמעט נחנקתי למוות עד שהאחות באה ושחררה אותי חחחחחח

מצאו אצלי וריקוצלה בגיל 14, ובגיל 16 לאחר שנתיים עשו לי ניתוח.
הוחלט לבור ניתוח כי זה התחיל להשפיע על גודל האשכים-כלומר הם הפסיקו מעט להתפתח.
בגלל שהאשכים מפרישים טסטסטורון האם זה זה אומר שיכול להיות שיש לי רמות נמוכות של טסטסטורון? והאם זה מסביר את העובדה
שהפסקתי לגבוה לאחר שמצאו אצלי וריקוצלה? ועאת העובדה שאני בחור מאוד חלק?

מצאו אצלי וריקוצלה בגיל 14, ובגיל 16 לאחר שנתיים עשו לי ניתוח.
הוחלט לבור ניתוח כי זה התחיל להשפיע על גודל האשכים-כלומר הם הפסיקו מעט להתפתח.
בגלל שהאשכים מפרישים טסטסטורון האם זה זה אומר שיכול להיות שיש לי רמות נמוכות של טסטסטורון? והאם זה מסביר את העובדה
שהפסקתי לגבוה לאחר שמצאו אצלי וריקוצלה? ועאת העובדה שאני בחור מאוד חלק?
לדעתי זו גנטיקה.. יש לי וריקוצלה ואני 1.65 אבל שעיר כמו קוף חחחחחח

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית