הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

משקל כנגד גובה ומאזן קלורי

שלומי שלי

משתמש מתחיל
12
0
נק' מוניטין:
0
12
0
לפני כמה ימים העלתי שאלה על זה שהפסקתי להתאמן לפני 4 שנים וכרגע התחלתי בערך חודש והעלתי 10 ק"ג בערך
המידה במכנס היא אותה מידה ( היקף הבטן)
אני מטר 1.77
כרגע שוקל 87
השאלה שלי היא כזאת
אני קורא על אנשים מחוטבים שמשקל שלהם הוא בערך תואם לגובה או אפילו דרומה מכך
אני בדיוק ההיפך מעלה משקל במסת שריר
כנראה ללא שומן
לפי המצב אני במאזן קלוריה שלילי ולכן המסה עולה אבל ללא שומן
האם אני בדרך הנכונה או שהמשקל צריך לרדת
לא ממש הבנתי את זה תודה מראש

שלום שלומי,

אנא הקפד על כותרת עניינת בראש האשכול.
לגבי השאלה שלך, אם אתה במאזן קלורי שלילי, אתה יורד במשקל, בין היתר בשומן. אם אתה במאזן קלורי חיובי, אתה עולה במשקל, ובין היתר בשומן. אם אתה במאזן הנטראלי אתה לא עולה או יורד בשומן. ניתן לשלב בין השניים, אך לא תראה תוצאות ממשיות לטווח הקצר ויקח לך נניח לעלות 3 ק"ג שריר ללא עלייה ב % השומן (שים לב, זה לא אומר שלא עלית בשומן, זה אומר שלא עלית ב-% הכללי של הגוף שלך שבא משומן) בטווח זמן של כשנה (אני סתם זורק מספרים, זה משתנה מאדם לאדם וזה תלוי ביותר מדי משתנים). 3 ק"ג מבחינת מראה, זה 0 הבדלים ויזואלים, לכן עלייה שכזו במסת השריר אינה יעילה (בהתבסס בכך שה-3 ק"ג האלו לא יהיה נטו שריר ויהיו מעורבים בנוזלים וגם שומן).
אם עלית 10 ק"ג בחודש, סביר להניח שעלית נוזלים, שומן וגם מים. זה שלא השתנתה לך המידה במכנסים, לא אומר שלא עלית בשומן במקומות אחרים בגוף (חזה, גב, פנים, בטן וכן הלאה).
לא ניתן לעלות 10 ק"ג שריר בחודש, גם לא עם חומרים אנאבולים.

Back
למעלה תחתית