הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עולה במשקלים אך לא גדל

• פותח/ת השרשור Rheias
  • פורסם בתאריך

Rheias

משתמש מתחיל
7
0
נק' מוניטין:
0
7
0
שלום לכולם,
אני מתאמן כבר חודשיים בחד"כ כרגע בתכנית AB 3-4 פעמים בשבוע פלוס כמה אימוני אירובי של אופניים שחייה וריצה בשבוע.
התכנית לא טובה, אני יודע, תכנית מאמני וינגייט קלאסית של 9 סטים שריר גדול ו6 לקטן.
השאלה אם, האם לאור העובדה שאני עולה במשקלים, עיקר האשמה על כך שאני לא גדל זה התזונה, או שיכול להיות שזו התכנית?
אני נמצא בחדר כושר די מחמיר ושמרן (היחיד שקרוב לבית..) ואני רוצה להתעמת עם המאמנים רק אם ברור שהתכנית היא הסיבה היחידה בגללה אני לא גדל.
אני מאוד חושש מלגדל בטן, ולכן אני אוכל מעט פחממות יחסית (חוץ מפעמיים-שלוש בשבוע שאני שותה בירה/אוכל המבורגר) והן מהוות בערך 40% מהתפריט שלי (10% שומן והשאר חלבונים) ומנסה להיות במאזן חיובי נמוך כל יום של בערך +300, אבל אפילו אליו אני לא תמיד מגיע.

מה אתם חושבים? האם אני צריך פשוט לדחוף אוכל? יכול להיות שאני לא אוכל מספיק פחממות וזה פוגע בי? או שגם ככה אין לי סיכוי לגדול עם תכנית כזו? אגב אני רואה בחד"כ אנשים שעושים תכנית דומה והם בריונים.

שלום לכולם,
אני מתאמן כבר חודשיים בחד"כ כרגע בתכנית AB 3-4 פעמים בשבוע פלוס כמה אימוני אירובי של אופניים שחייה וריצה בשבוע.
התכנית לא טובה, אני יודע, תכנית מאמני וינגייט קלאסית של 9 סטים שריר גדול ו6 לקטן.
השאלה אם, האם לאור העובדה שאני עולה במשקלים, עיקר האשמה על כך שאני לא גדל זה התזונה, או שיכול להיות שזו התכנית?
אני נמצא בחדר כושר די מחמיר ושמרן (היחיד שקרוב לבית..) ואני רוצה להתעמת עם המאמנים רק אם ברור שהתכנית היא הסיבה היחידה בגללה אני לא גדל.
אני מאוד חושש מלגדל בטן, ולכן אני אוכל מעט פחממות יחסית (חוץ מפעמיים-שלוש בשבוע שאני שותה בירה/אוכל המבורגר) והן מהוות בערך 40% מהתפריט שלי (10% שומן והשאר חלבונים) ומנסה להיות במאזן חיובי נמוך כל יום של בערך +300, אבל אפילו אליו אני לא תמיד מגיע.

מה אתם חושבים? האם אני צריך פשוט לדחוף אוכל? יכול להיות שאני לא אוכל מספיק פחממות וזה פוגע בי? או שגם ככה אין לי סיכוי לגדול עם תכנית כזו? אגב אני רואה בחד"כ אנשים שעושים תכנית דומה והם בריונים.

קודם כל בלי קשר לתזונה, עדיף לך להתחיל עם תוכנית כוח לבסיס איכותי וטוב.
דבר שני איך אתה יודע שאתה ב300 קלוריות מעל התחזוקה? אתה עובד לפי תפריט?
כי אם אתה כל כך מחסיר מעצמך פחמימה, קשה לראות איך אתה מגיע לזה.

• פותח/ת השרשור
תודה רבה על התשובה,
כן אני עובד לפי תפריט, וכן די קשה להגיע לפלוס הזה עם מעט פחממות לכן אני לא תמיד מצליח, אם אני רואה שלא אכלתי מספיק במהלך היום אני אוכל איזה כף טחינה/כוס חלב. שווה להעלות את מספר הפחממות?
תכנית כוח, כפי שאמרתי, בחד"כ שלי יכול להיות כאב ראש לעשות, האם זה וודאי שאם אמשיך את התכנית הזו אני לא אגדל? מה אם אעשה את אחת מתכנית הAB מהפורטל שנראות לי טובות?

תודה!

נערך לאחרונה:
קודם כל איך אתה מצפה לגדול בלי פחמימות? זה מרכיב עיקרי בתקופת המאסה. ללא זה אתה תהיה עייף, האימונים שלך יהיו על הפנים והגוף יתקשה לייצר הורמונים. כל עוד אתה מתאמן ואוכל כמו שצריך היחס בין השומן לשריר אמור להיות חופף, אולי הבטן תתנפח לכמה ימים אבל אחרי זה גם שאר הגוף. בכל מקרה, תתחיל לאכול ותשמור את הדאגות לגזרה לדוגמניות מורעבות.

ולגבי מה שרשמת קודם, בגדול אם אתה מתחזק - אתה גדל. זה לא משנה באיזה תוכנית אתה עובד, זה היגיון פשוט. הסיבה שאתה לא רואה את זה היא כנראה בגלל שאתה לא מודד את ההתקדמות כראוי (בעיה נפוצה). תדע, חצי קילו בחודש זו התקדמות מעולה.

• פותח/ת השרשור
תודה רבה!
אז אתה אומר להעלות את מספר הפחממות שאני אוכל ל50% מהצריכה היומית?

יש מספיק אנשים שהסתדרו בלי פחמימות (לא יודע אם בכלל בלי, אבל הרבה פחות ממה שממליצים)
כמוהו למשל http://www.ifbbpro.com/hall-of-fame-welcome-message/don-howorth/

מה שכן במקום זה הוא טחן מלא בשר בקר ביצים וחלב.

חודשיים אימונים זה לא מספיק זמן להעריך משהו מבחינה ויזואלית.

זאת מתמטיקה פשוטה. כנראה שאתה לא אוכל מספיק ובגלל זה לא גודל. הייתי בדיוק באותו מצב כשהתחלתי להתאמן לפני 3 חודשים(לקח לי חודשיים עד שהבנתי מה לא בסדר), קניתי גיינר(מטעמי נוחות, זה לא חובה), ובחודש האחרון עליתי כבר 3 קילו איכותיים כלומר, עלייה מזערית ממש באחוז שומן. כמוך פחדתי מפחמימות וכמובן שלא צריך להגזים אבל בתקופה שאתה מנסה לעלות במשקל לא צריך להבהל אם פתאום נעלמה לך קובייה מהבטן, תנסה פשוט לאכול כמה שיותר נקי ותתחיל לשלב פחמימות!
המאמן במכון כושר אמר לי שצריך פי 4 פחמימה ממשקל הגוף ובשבילי זה עשה שינוי משמעותי!

יש מספיק אנשים שהסתדרו בלי פחמימות (לא יודע אם בכלל בלי, אבל הרבה פחות ממה שממליצים)
כמוהו למשל http://www.ifbbpro.com/hall-of-fame-welcome-message/don-howorth/

מה שכן במקום זה הוא טחן מלא בשר בקר ביצים וחלב.

חודשיים אימונים זה לא מספיק זמן להעריך משהו מבחינה ויזואלית.
ברור, לא חייב פחמימות כשיש סטרואידים. הרי הגוף מוצף בהורמונים ומגיב אחרת לחלוטין לאימונים. אבל עבור מתאמנים רגילים שפחמימות הן המקור העיקרי לאנרגיה עבורם, כמוני וכמוך, אין סיכוי לשרוד בדיאטות כאלו מעל שבוע-שבועיים.

אני ד''א אוכל פי 4 פחמימות ממשקל הגוף שלי, יש לי חילוף חומרים מהיר.

Back
למעלה תחתית