ייעוץ תכנית אימונים שאינה מערבת את הגב התחתון

• פותח/ת השרשור etzach
  • פורסם בתאריך

etzach

משתמש מתחיל
38
1
נק' מוניטין:
138
38
1
אהלן,
לצערי אובחנה בגבי התחתון תזוזה של חוליה.
הרופא שבדק אותי אמנם גורס כי המשך העיסוק בפעילות גופנית הוא בסדר, אך התעקש כי אמנע מביצוע תרגילים המערבים את הגב התחתון.

אם כך,
בהתחשב בכך שעלי להפרד, לפחות לעת-עתה, מסקוואטים, דדליפט (😵) ויתכן כי גם פרסים, מאילו תרגילים אני בכלל יכול להרכיב לעצמי תכנית מתקבלת על הדעת?

עד עכשיו התכנית היתה דומה ל-SS, עם מספר שינויים.

תודה.

אין דבר כזה , אפילו כפיפת מרפקים מערבת את הגב תחתון
הזוקפי גב הם שרירים שמיצבים את הגוף

בעקרון למי שיש בעיה בגב תחתון שיעשה תרגילים בשכיבה , שיפוע חיובי תמיכה לחזה מלפנים .

עדיף לך להמנע מתרגילים בשיפוע של 90 מעלות שם הלחץ ישיר על הגב

אין דבר כזה , אפילו כפיפת מרפקים מערבת את הגב תחתון
הזוקפי גב הם שרירים שמיצבים את הגוף

בעקרון למי שיש בעיה בגב תחתון שיעשה תרגילים בשכיבה , שיפוע חיובי תמיכה לחזה מלפנים .

עדיף לך להמנע מתרגילים בשיפוע של 90 מעלות שם הלחץ ישיר על הגב
סתם שאלה, אם אני עושה פטישים עם משקולות יד בישיבה איך זה קשור לגב?

תזוזה של חוליה ("ספונדילוליסטזיס"), כל עוד לא במצב קשה, לא מחייבת שתפסיק תרגילים שמערבים גב תחתון, ויש תקדימים לכך.
הורדת עומסים ועלייה הדרגתית היא בהחלט במקום, תוכנית אימונים עם נפח ועצימות שתואמים את המגבלה, גם כן.
הפסקה של כל תרגילי הגב תחתון - ממש לא.

• פותח/ת השרשור
תזוזה של חוליה ("ספונדילוליסטזיס"), כל עוד לא במצב קשה, לא מחייבת שתפסיק תרגילים שמערבים גב תחתון, ויש תקדימים לכך.
הורדת עומסים ועלייה הדרגתית היא בהחלט במקום, תוכנית אימונים עם נפח ועצימות שתואמים את המגבלה, גם כן.
אני לא רוצה להיות חצוף, אבל אשמח לדעת מה הסימוכין לכך.

אוהד,
גל הכאב הראשוני תקף אותי לאחר משחק כדורסל, אבל אני מתאר לעצמי ששחיקה כלשהי התהוותה באזור לאורך תקופה ארוכה יותר. אולי בגלל ביצוע תרגילים בטכניקה לא מוצלחת, אולי בגלל

אהלן,
לצערי אובחנה בגבי התחתון תזוזה של חוליה.
הרופא שבדק אותי אמנם גורס כי המשך העיסוק בפעילות גופנית הוא בסדר, אך התעקש כי אמנע מביצוע תרגילים המערבים את הגב התחתון.
הפסוקית המודגשת אינה מוגדרת טוב. כפי שכבר אמרו לך, כמעט כל תרגיל "מערב" את הגב התחתון, אלא שמידת המעורבות משתנה מאד מדדליפס וסקוואט ועד ל(סתם דוגמא) פרפר. אתה צריך לקבל הדרכה יותר מדויקת, אם לא מהרופא שלך אז מרופא אחר - רצוי כזה שמבין קצת בספורט בכלל ובאימוני התנגדות בפרט. אלה נמצאים ביחידות לרפואת ספורט, למשל בבי:"ח מאיר בכפ"ס, אבל לא רק שם. אם לא רופא, אז לפחות פיזיותרפיסט שיקבל את הממצאים הרפואיים ויבנה לך תכנית אימונים. ייתכן בהחלט שמידה מסוימת של "מעורבות" גב תחתון דווקא תביא לך תועלת. בלי הממצאים הקליניים זה יהיה לא אחראי להציע לך תרגילים אפילו מטעם אנשי מקצוע (להסרת כל ספק: אני לא).

למצוא רופא שימליץ לך על דדליפט וסקוואט עם גב 100%, לא תמצא.
אז בטח שלא עם ספונדי...
למרות זאת יש עדויות של לא מעט אנשים/מאמנים על כך שבמצבים לא חמורים ניתן ואף רצוי להמשיך.
חפש בפורום של StartingStrength.com.

אאל"ט ריפטו גם מדבר על זה בMOMG.

עד כמה שאני זוכר ספונדילוליסטזיס מלכתחילה מוגדר כמצב קשה - זה ההחמרה של ספונדילוליזיס.

בכל אופן לשואלים - במצבים כאלה צריך להמנע מפשיטות-יתר בגב, בטח ובטח כאלה הכוללות בנוסף גם מומנט חיצוני על עמוד השדרה.

מצד שני, אני לא זוכר תרגיל (אמיתי, לא תרגיל ליצנות) שפשיטת-יתר בעמוד השדרה מוגדרת בו כחלק מהטכניקה.

עד כמה שאני זוכר ספונדילוליסטזיס מלכתחילה מוגדר כמצב קשה - זה ההחמרה של ספונדילוליזיס.

אז אתה זוכר לא נכון, spondylosis מקבלים אחרי שהרופא שלך מגיע למסקנה שאחד (או יותר) מהמרווחים בין החוליות הוצר בצורה משמעותית, מה שמעיד
על בעיה כלשהיא בין החוליות (בין אם זה בדיסק, או בend plate).

לגבי הפשיטת גב, אתה צודק.

אני כמעט בטוח שאתה טועה בהגדרה - למיטב זכרוני (ובדברים כאלה אני מרשה לעצמי להגיד שהזיכרון שלי לא בוגד בי) ספונדילוליזיס הוא למעשה צמצום המרווח בין החוליות וכאשר החוליה כבר מחליקה לגמרי על החוליה השניה זה נקרא ספונדילוליסטזיס.

אחפש רפרנס לזה - אולי אני הוא זה שטועה.

הייתה לנו פה בעיה של אנגלית-עברית עם מונחים שנכתבים מאוד דומה.
יש לנו 3 מושגים.
spondylosis - מה שכתבתי למעלה בהודעה #11
spondylolysis - רק שבר בקשת החוליה בלי החלקה (לא קשור להיצרות המרווחים)
spondylolisthesis - שבר והחלקה.

באופציה השלישית הכל תלוי בחומרה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית