הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אימוני כוח לספורטאי סיבולת

Yehonatc

משתמש מתחיל
69
0
נק' מוניטין:
10
69
0
אהלן,

אני רוכב אופני כביש ומכיוון שמאסתי בפציעות הנגרמות כתוצאה משרירים חלשים, החלטתי להתחיל לעבוד עם משקולות.
מכיוון שפגרת האופניים נגמרה כבר מזמן, המצב קצת מורכב:
מצד אחד אני צריך לבצע המון שעות של רכיבה על האופניים בשבוע (נניח 13 שעות ומעלה, על פני 5 יחידות אימון),
מצד שני ברור לי שאחרי מספר שבועות כאלה התהליך הקטבולי יהרוג אותי ואני אפצע. התחלתי לעבוד על חיזוק רק בחודש האחרון,
מה שאומר שלא הספקתי הרבה.

נניח שתיאורטית אני מסוגל למצוא את הכוח והזמן לבצע 3-4 אימוני כוח בשבוע (אני מתכוון בעיקר לעבודה עם משקל חופשי כגון סקוואט, דדליפט, בנצ' פרס וכו'),
מה תהינה ההשכלות של זה? האם אני באמת יכול לגרום לשריר להתחזק בתנאים כאלה?

תודות!

אי אפשר לדעת. להתחזק אתה תתחזק, השאלה אם העומס ישפיע עליך ותקרוס.
למה שלא תביא את זה על חשבון זה?
כוח זה חלק לא מבוטל על אף שזה סיבולת. תכניס 3 אימונים בשבוע ותנסה להוריד קצת בעומס ותראה איך אתה מרגיש. תקפיד הרבה יותר על מנוחה ותזונה.

• פותח/ת השרשור
תודה רבה על התגובה ועל הקישור, אני אכנס לשם.

בוא ניקח רגע מצב קיצוני יותר. נניח שאני עוסק 20 שעות בשבוע ברכיבת אופניים (או ריצה, שחיה, כל ספורט סיבולת אחר) ובמקביל מבצע אימוני התנגדות, האם עדיין תהיה התחזקות כלשהי של השריר?

תכנס לקישור הבא: www.trainingbible.com/.../Triathlon_Strength_Program.pdf תוכנית אימונים לכוח של המאמן Joe Friel. לי זה עבד טוב.
תחפש ברשת גם את הספר Training bible for cyclist יש שם פרק לגבי חיזוק.
יש התחזקות של השריר אבל אין עליה במשקל הגוף.

• פותח/ת השרשור
אחלה תודה רבה!

אגב, הקישור לא עובד אבל אני מניח שאם מצאתי את הספר הקישור כבר חשוב פחות.

אתה תוכל להתחזק גם עם 2 אימונים בשבוע בתוכנית מתאימה.

Back
למעלה תחתית