הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

החלפת תרגילים

Excite1

משתמש פעיל
358
2
נק' מוניטין:
14
358
2
אני אסביר את זה בקצרה, לקחתי תוכנית אימונים AB מהפורטל (אני כבר איתה הרבה זמן) והבעיה שלי זה עם מתח ובתוכנית אימונים שלקחתי אין מתח בתרגילים של הגב,
משיכת פולי עליון 8X3
חתירה בבודדות 8X3
פול אובר 10X2

אין לי בעיה עם התרגילים הנ"ל אבל אני חושב שזה פאדיחה שאני בקושי מצליח לעשות מתח למרות שאני עובד על הגב, לכן השאלה שלי היא האם זה אפשרי להחליף תרגיל אחד לדוגמא משיכה פולי עליון במתח?

אתה יכול להחליף את המשיכת פולי בתח, כן
אבל אם אתה לא מצליח לעשות אפילו מתח אחד, עדיף לדעתי להמשיך עם התכנית כמו שהיא עד שתתחזק קצת ותצליח לעשות כמה חזרות בודדות רצופות

• פותח/ת השרשור
אתה יכול להחליף את המשיכת פולי בתח, כן
אבל אם אתה לא מצליח לעשות אפילו מתח אחד, עדיף לדעתי להמשיך עם התכנית כמו שהיא עד שתתחזק קצת ותצליח לעשות כמה חזרות בודדות רצופות

אני מצליח לעשות מתח אבל ממש קצת, בערך 5 בלחץ רצוף.
חשבתי אולי להתחיל מהגרביטרון של המתח ולרדת במשקל (במכונה) כול אימון, מה אתה אומר?

כן את יכול להחליף את בפולי, וגרביטון זה אחלה לשפר את המתח , למה אתה לא עושה דדליפט ?

אני מצליח לעשות מתח אבל ממש קצת, בערך 5 בלחץ רצוף.
חשבתי אולי להתחיל מהגרביטרון של המתח ולרדת במשקל (במכונה) כול אימון, מה אתה אומר?
רעיון טוב
כשתגיע ל 8 חזרות תוכל לעשות בלי הגרביטרון

• פותח/ת השרשור
כן את יכול להחליף את בפולי, וגרביטון זה אחלה לשפר את המתח , למה אתה לא עושה דדליפט ?

את האמת לא חשבתי על דדליפט כי פשוט לקחתי את התוכנית מהפורטל ולא רציתי לשנות אותה מחשש ששינוי יזיק לתוכנית.
אתה מציע אולי לשנות את התרגילים באימון גב? לדוגמא ככה:

מתח 10X4 כמו שרשמתי
דדליפט 8X4
ועוד תרגיל כלשהו..

רעיון טוב
כשתגיע ל 8 חזרות תוכל לעשות בלי הגרביטרון

כן כשאני אשפר את המתח אני אעשה בלי.

דדליפט סט אחד כבד של 5 חזרות זה מספיק. דדליפט ומתח זה די והותר עבודה לגב.

• פותח/ת השרשור

שאלה, האחיזה בדדליפט היא הגב של יד אחת למטה והשניה למעלה?
לא היה לי מונח יותר טוב מ"גב היד" חחח

גב היד למעלה - overhand,
גב היד למטה - underhand,
האחיזה שאתה מתאר - alternate grip.

ריפטו ממליץ לאחוז overhand, כלומר שתי הידיים למעלה, עד שזה נהיה בלתי אפשרי להרים ככה בגלל משקל כבד ואז לעבור ל-alternate.

• פותח/ת השרשור

שאלה, בנץ פרס ומקבילים לא הולך באותו אימון? או שזה אפשרי רק אם אני עושה מקבילים ליד אחורית כדי לא להעמיס?

אין בעיה לעשות בנץ' ומקבילים באותו אימון. כל עוד ברור שבנץ' זה התרגיל המרכזי שעובדים בו כבד, ומקבילים זה תרגיל עזר.

Back
למעלה תחתית