אחר כאבים באזור מסוים בעצם מדדליפט

Mustic5

משתמש פעיל
325
0
נק' מוניטין:
0
325
0
יש לי כאבים מתחת לעצם הזנב זה יותר בישבן איפה שהחולייה האחרונה בערך.
זה בא לי מהדדליפט ואני עושה עם טכניקה טובה.
זה כואב בעיקר שאני לוחץ חזק על הנקודה ושאני יושב ישיבה ממושכת.
מה לעשות?

ומדדליפט יכולה להיות שחיקה של העצם?

לדעתי עדיף לך להקפיד על טכניקה טובה ונכונה, גם אם זה אומר שתעשה חזרה אחת פחות או 5 קילו פחות
פרס ידוע כתרגיל הכי קשה וכולם נתקעים בו בסופו של דבר [רובנו הגדול במשקלים נמוכים יחסית], להימנע מלהגיע לטכניקה לקוייה זה כמעט בלתי אפשרי למתאמן כוח.

אתה צודק אבל זה כדי לשמור על הגב. הבריאות של הגב שלי יותר חשובה לי מהיקף הכתפיים
חוץ מזה שיש אחלה תרגילים אחרים לכתפיים (חתירה מלמטה, הרחקה. כתף קדמית: כפיפה בשיפוע, מקבילים צהר. כתף אחורית: הרחקה אופקית בפולי, חתירה אופקית)

אתה לא צריך לקנות את זה, בישיבה אכן יש יותר לחץ על החוליות. הייתי מביא לך רפרנס אבל אין לי כוח לחרוש עכשיו על גוגל - תעשה את זה בעצמך אם מעניין אותך ואתה רוצה לדעת את האמת ולא סתם לחשוב דברים לא נכונים ללא ביסוס

אוקיי, נשמעת מאוד נחוש אבל לצערי שתי התוצאות הראשונות שקבלתי בגוגל הן:
1. טבלה מדהימה, ממליץ לכל אחד להתבונן בנתונים שבה. היא מאוד פשוטה להבנה ויש מה מידע אדיר לדעתי שמשווה את הלחץ המופעל על דיסקים בכל מיני פוזיוציות: שכיבה, ישיבה, ישיבה זקופה, עמידה, עמידה עם 20 ק"ג מוצמדים לגוף, עמידה עם 20 ק"ג במרחק של מספר ס"מ מהגוף וכו'.

הנה זה:
http://www.fonar.com/news/061206.htm

2. מוזמן לקרוא את ה-Abstract של המאמר הבא, שאומר בפירוש שלא נמצאו הבדלים בלחץ בין מצב של ישיבה ועמידה, הנה:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17346987

ולבסוף - כפי שהגדרת, לחץ = משקל/שטח. מכיוון שהמשקל לא משתנה בין עמידה לישיבה ומכיוון ששטח הדיסק אינו משתנה- מקבלים את אותה התוצאה.

אתה צודק אבל זה כדי לשמור על הגב. הבריאות של הגב שלי יותר חשובה לי מהיקף הכתפיים
חוץ מזה שיש אחלה תרגילים אחרים לכתפיים (חתירה מלמטה, הרחקה. כתף קדמית: כפיפה בשיפוע, מקבילים צהר. כתף אחורית: הרחקה אופקית בפולי, חתירה אופקית)

אז אם יש כל כך הרבה תרגילים טובים , למה בנאדם מקצועי כמו מארק ריפטו יבוא וימליץ על הפרס ? שלא רק שיש יותר טובים , אלא שהוא גם הכי מזיק לטענתך.

אוהד:
לא הוא הכי מזיק. כמו שאמרתי, זה לא שמחודשיים של אימון תדפקו את הגב (סביר שלא לפחות). פשוט זה לא התרגיל הכי ידידותי לגב.
גם כל הכפיפות בטן לא מאוד ידידותיות לגב וכל מי שבאמת מבין משהו באנטומיה ובקינזיולוגיה יודע את זה. זה לא מונע מ 90% מהמדריכים להמליץ עליהם.
ריפטו שם לו למטרה לאמן אנשים ולגרום להם להיות יותר חזקים. הפרס מצויין למטרה הזאת, בגלל זה הוא ממליץ עליו. לא תראה פיזיוטרפיסט ממליץ על פרס לחיזור שרירים, אף פעם.

יונתן:
תקרא שוב מה שרשמתי, שטח הדיסק כן משתנה. בגלל פשיטת היתר החוליות נמצאות בזווית כל אחת (קצת קשה להסביר את זה בכתב) ולכן שטח הפנים בינהם נהיה יותר קטן. הלחץ כן גדול בהיפר אקסטנשן.
והסתכלתי ב 2 הטבלאות (לא קראתי את הטקסט). רשום, כמו שאמרתי, שהלחץ יותר גדול בישיבה. איך זה סותר את מה שאמרתי ?

אני מדבר על השוואה של ישיבה ועמידה, למקרה שאנחנו מפספסים האחד את השני.
עניין ההיפר אקס' עלה, אם אנילא טועה, בהקשר לפרס, לא?

בכל אופן, מה שרציתי להגיד רק זה שישיבה לא מביאה ללחץ גדול יותר על הדיסקים ביחס לעמידה, ואפשר לראות את זה בטבלה:
המקדם עבור relaxed standing הוא 0.5,
בעוד המקדמים עבור תנוחות ישיבה שונות נעים בין 0.27 ל-0.83, תלוי במידת האקסטנשן או ההישענות על המשענת או המרפקים,

כך שעל פי הטבלה, ישיבה על כסא במשרד שקולה פחות או יותר לעמידה במשרד מול המחשב, למשל.
לגבי ביצוע פרס בישיבה לעומת עמידה - אני לא מכיר את המכניקה של התנועה טוב מספיק כך שלא התכוונתי להיכנס לפינה הזו למקרה שלא הובנתי טוב.

אוקיי, הבנתי אותך
תראה אותי לימדו שבישיבה העומס גבוה יותר
ע"פי הטבלה באמת אין כ"כ הבדל
אבל זו לא הפואנטה כי גם אם אתה עושה בישיבה וגם אם בעמידה, כל מה שרשמתי לך על החוליות והלחץ עדיין תקף

אם אתה מדבר על ה-Press, אז בוודאי. אין לי ספק בזה. לא יודע עד כמה נרחב הנזק וכאלה אבל ברור שעניין ההשענות אחורה לא מיטיב עם הלחץ המופעל.

אגב, מכיוון שההשענות נוצרת בעיקר בגלל שהמוט חייב לעבור בצורה אנכית, אני חושב שפתרון די פשוט לזה יהיה ביצוע Press עם משקולות במקום עם מוט. כך המשקל עובר מצידי הגוף ובתנועה אנכית מושלמת מבלי שיהיה הצורך להישען טיפה אחורה. או שהשרירים המופעלים יהיו שונים כתוצאה מהחלפת המוט במשקולות?

האמת שזאת שאלה טובה
אני חושב שההיפר אקסטנשן נגרום יותר מזה שהיד בהרחקה מלאה למעלה, ופחות מההישענות אחורה בגלל המוט
אבל אני אבדוק את זה
מחר אני במשמרת, אני אנסה את זה ואחזיר תשובה
(למרות שאני די סקפטי כי ניסיתי הרגע רק עם הידיים ואם אתה מעלה את היד לאיפה שהיא צריכה להיות - מעל הגוף, אתה עדיין מרגיש את הפשיטה בגב)
אגב שינוי בשרירים לא יהיה

יש לי כאבים מתחת לעצם הזנב זה יותר בישבן איפה שהחולייה האחרונה בערך.
זה בא לי מהדדליפט ואני עושה עם טכניקה טובה.
זה כואב בעיקר שאני לוחץ חזק על הנקודה ושאני יושב ישיבה ממושכת.
מה לעשות?

ומדדליפט יכולה להיות שחיקה של העצם?

בול מה שהיה לי בגב....זה מהסקוואטים\דדליפט.
100%
אל תתאמן על דלליפט\סקוואטים. שמע לי.
לך ליעוץ רפואי.
לי היה בעיה חיבור של הגב לאגן, עשיתי סקוואטים ודלליפט שנה וחצי .סבלתי מכאבים כאלה.
בסוף התפתח לי לנזק חמור באגן\מותנים.

בדיוק כמו הכאבים שלך מתחת לעצם הזנב בטוסיק וטיפה ברגל, תמשיך להתאמן עם
הכאבים = אחרי כמה זמן לא תתצליח ללכת אפילו .
עכשיו בשביל לקום מהמיטה בבוקר אני לוקח משככי כאבים....
http://www.lbs.co.il/showthread.php?t=34642

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
בול מה שהיה לי בגב....זה מהסקוואטים\דדליפט.
100%
אל תתאמן על דלליפט\סקוואטים. שמע לי.
לך ליעוץ רפואי.
לי היה בעיה חיבור של הגב לאגן, עשיתי סקוואטים ודלליפט שנה וחצי .סבלתי מכאבים כאלה.
בסוף התפתח לי לנזק חמור באגן\מותנים.

בדיוק כמו הכאבים שלך מתחת לעצם הזנב בטוסיק וטיפה ברגל, תמשיך להתאמן עם
הכאבים = אחרי כמה זמן לא תתצליח ללכת אפילו .
עכשיו בשביל לקום מהמיטה בבוקר אני לוקח משככי כאבים....
http://www.lbs.co.il/showthread.php?t=34642
באימון האחרון לא כאב לי בכלל ולא הרגשתי לחץ.
גם הכאבים האלה לא באו אתמול.
אני צריך ללחוץ חזק על הנקודה בשביל להרגיש אותה קצת כואבת.

באימון האחרון לא כאב לי בכלל ולא הרגשתי לחץ.
גם הכאבים האלה לא באו אתמול.
אני צריך ללחוץ חזק על הנקודה בשביל להרגיש אותה קצת כואבת.

בדיוק כמו שהיה לי. בהתחלה היה לי פעם כואב פעם לא,
שהייתי יושב ליד המחשב היה כואב לי או שהייתי סתם לוחץ, אחרי שנה + , נגרם לי נזק,
ולפי בדיקות אחרונות כנראה בלתי הפיך אני לא אומר שאולי זה מה שיש לך, אניאומר לך היה לי אחד על אחד סימנים כמוך.

• פותח/ת השרשור
בדיוק כמו שהיה לי. בהתחלה היה לי פעם כואב פעם לא,
שהייתי יושב ליד המחשב היה כואב לי או שהייתי סתם לוחץ, אחרי שנה + , נגרם לי נזק,
ולפי בדיקות אחרונות כנראה בלתי הפיך אני לא אומר שאולי זה מה שיש לך, אניאומר לך היה לי אחד על אחד סימנים כמוך.
אולי הטכניקה שלך לא הייתה טובה? כמה היית מרים ולכמה חזרות?
חוץ מזה תראה הרבה פאוורליפטרים שאין להם את מה שיש לך והם מרימים הרבה יותר ממך.

אולי הטכניקה שלך לא הייתה טובה? כמה היית מרים ולכמה חזרות?
חוץ מזה תראה הרבה פאוורליפטרים שאין להם את מה שיש לך והם מרימים הרבה יותר ממך.

התכניקה שלי הייתה טובה בסקוואט ודדליפט, תמיד חשבתי שלא, אבל היא הייתה טובה.
זה לא קשור סקוואט+ דלליפט בעומס כזה באימון אחד זה מה שהרס לי את האגן.

סקוואט 120 ל 5
דדליפט 147 ל 5
בקיצור אל תקשיב לי לך להתאמן 😣 אין מה לעשות יש אנשים שהתוכנית לא מתאימה להם.

• פותח/ת השרשור
התכניקה שלי הייתה טובה בסקוואט ודדליפט, תמיד חשבתי שלא, אבל היא הייתה טובה.
זה לא קשור סקוואט+ דלליפט בעומס כזה באימון אחד זה מה שהרס לי את האגן.

סקוואט 120 ל 5
דדליפט 147 ל 5
בקיצור אל תקשיב לי לך להתאמן 😣 אין מה לעשות יש אנשים שהתוכנית לא מתאימה להם.
אולי ההיפ דרייב היה חזק מידי והוא קצת פגע בטכניקה וגרם להיפראקסטנשן?
חוץ מזה אני עושה סקוואטים פעמיים בשבוע

האמת שזאת שאלה טובה
אני חושב שההיפר אקסטנשן נגרום יותר מזה שהיד בהרחקה מלאה למעלה, ופחות מההישענות אחורה בגלל המוט
אבל אני אבדוק את זה
מחר אני במשמרת, אני אנסה את זה ואחזיר תשובה
(למרות שאני די סקפטי כי ניסיתי הרגע רק עם הידיים ואם אתה מעלה את היד לאיפה שהיא צריכה להיות - מעל הגוף, אתה עדיין מרגיש את הפשיטה בגב)
אגב שינוי בשרירים לא יהיה

תגובה בקשר לכלל ההודעות שלך...

הגב לא אמור להיות בפשיטת יתר כשאתה עושה פרס . נכון שעצם ההישענות אחורה גורמת לפשיטת של ע"ש(פשיטת יתר) ,אך במקביל עליך לסובב את האגן לאחור ע"י כיווץ שרירי הבטן והישבן - דבר שמקטין את הפשיטה בחוליות ,ובתנאי שאין לך חוסר גמישות במסובבי אגן לפנים (כופפי ירך) הגב שלך לא יהיה בפשיטת יתר בפרס.
דבר נוסף - הלחיצה עד למעלה גורמת למתיחה של הרחב גבי -שמושך את האגן וגורם לפשיטת יתר , לכן חוסר גמישות בפושטי כתף גם יכול לגרום להגדלת הלורדוזה (פשיטת יתר)
לסיכום- בתנאי שאתה עובד בטכניקה נכונה (חוסר גמישות יכול לגרום לטכניקה לקויה ) הפרס הוא לא תרגיל בלתי ידידותי לגב בשום אופן . והעומס על הג בו הוא אפסי יחסית לתרגילים כמו סקוואט ודדליפט (מהסיבה שבהם גם המשקל כבד בהרבה וגם עקב הזווית של ע"ש יש עומס גזירה ולא רק עומס דחיסה)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית