הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מנח הגב בתרגילים מורכבים ופרופריוספציה

Yehonatc

משתמש מתחיל
69
0
נק' מוניטין:
10
69
0
אהלן,
במהלך ביצוע סקוואט ודדליפט אני מוצא את עצמי בהיפר-אקסטנשן (hyperextension) קל מאוד של עמוד השדרה.
אין לי ספק בזה שהמצב האופטימלי היא מצב של אקסטנשן נורמלי-נייטרלי, השאלה היא איך מרגישים מצב כזה.
אני נכנס להיפר-אקסטנשן קל כיוון שזה הרפרנס היחיד שלי לגב שהוא כמעט נייטרלי, אבל האם מישהו כאן יכול להגיד שהוא מסוגל לחוש
גב מנורמל? או מכיר דרך טובה להרגיש גב *מנורמל* ולא גב בהיפר (מה שריפטו מלמד זה היפר)?

תכווץ באמצעות הרמת חזה והחזקה של הבטן. על תחשוב על הזוקפים אם זה גורם לך להגזים. בפרס תכווץ את התחת באופן מודע למשך כל הסט.

• פותח/ת השרשור
גם כאשר אני חושב על הרמת החזה בלבד, החלק העליון של הגב נמצא מעט בהיפר-אקסטנשן לצערי. האם למישהו יש תשובה מהימנה לעד כמה היפר-אקס' משמעותי לחוליות ולדיסקים במשקלים נמוכים-בינוניים, נניח סקוואט עם 80 ק"ג ודדליפט עם אותו משקל? משקל הגוף שלי הוא 73 ואני תוהה האם זו באמת בעיה הדרושה פתרון נקודתי או שמא זה לא קריטי, בהנחה שאינני מתכוון לעלות מעל המשקלים הללו?

תודה רבה וכמובן שחג שמח!

אם אתה מדבר על אובר אקסטיינשן, בשביל לא להגיע למצב הזה צריך באופן מודע לכווץ את שרירי הבטן הכל הכח למשך כל הסט + תמיד לקחת נשימה עמוקה ולהחזיק אותה חזק (הריאות זה גם אחד הדברים שתומכים בעמוד השדרה וכשאתה לוקח נשימה ומחזיק אותה חזק זה מכווץ את כל האיזור).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית