הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ השפעת דופק על הורדת קלוריות

RudeDude

משתמש פעיל
346
16
נק' מוניטין:
179
346
16
ערב טוב,
רציתי לדעת אם יש דרך לחישוב שריפת קלוריות בעזרת דופק, אפילו הערכה גסה.
ובדקתי את הדופק ויש לי במהלך פעילות מאומצת 170-180 דפיקות לדקה.
משקל:72.
תודה 😃

נערך לאחרונה:
ערב טוב,
רציתי לדעת אם יש דרך לחישוב שריפת קלוריות בעזרת דופק, אפילו הערכה גסה.
ובדקתי את הדופק ויש לי במהלך פעילות מאומצת 235-240 דפיקות לדקה.
משקל:72.
תודה 😃
הדופק לא הגיוני אחי אני מאמין שלא עברת את ה200

לא שידוע לי על אחת כזאת אבל בעיקרון ככול שהדופק גבוה יותר אתה שורף יותר...
יש שיטה אחרת שהולכת לפי קילומטרג' : על כל קילומטר אתה שורף קלוריות לפי משקל הגוף שלך כלומר רצת קילומטר שרפת 72 קלוריות (במידה ואתה שוקל 72)...
כך שאם רצת 10ק''מ שרפת 720קלוריות......

באמת קשה להעריך ואכן ככל שהדופק גבוה יותר אתה שורף יותר, בין השאר גם כי יש עלייה בקצב שריפת הקלוריות לאחר הפעילות.

• פותח/ת השרשור
אני יודע שככל שהדופק יותר גבוה שורפים יותר, ההיגיון לא משקר.
פשוט חשבתי שנניח אתה עושה פעילות לא מוגדרת ואתה נניח על 80% מדופק מירבי, יהיה אפשר לחשב (לפחות באופן גס) כמה קלוריות שרפת.

• פותח/ת השרשור
  • פותח/ת השרשור
אריאל אמור "מפרגן" משמע הוא מטעה, אתה לפי החישוב שורף יותר קלוריות.
אם כבר, תחלק.
אם המחשבון מפרגן סימן שהוא אומר שהורדת יותר ממה שבאמת הורדת, אם אתה מכפיל ב-0.75 אתה בעצם מקטין את התוצאה.

לפי דעתי הכי מדיוק זה שעון דופק ואחר''כ הנוסחה שציינתי למעלה ...
אני התכוונתי שהמחשבון נותן לך 150~ קלוריות יותר בערך על כל 45 דקות

כתבה שפורסמה היום באתר שוונג http://www.shvoong.co.il/he-IL/135/12951/
מבחינת שריפת הקלוריות אין משמעות לאחוזי הדופק, אם תלך 10 ק"מ או תרוץ 10 ק"מ תשרוף כמעט אותה כמות קלוריות. ההבדל שבריצה זה ייקח לך פחות זמן.
כלל האצבע שאמרו לך קלוריה לכל ק"ג גוף נחשב אומדן טוב.

• פותח/ת השרשור
כתבה שפורסמה היום באתר שוונג http://www.shvoong.co.il/he-IL/135/12951/
מבחינת שריפת הקלוריות אין משמעות לאחוזי הדופק, אם תלך 10 ק"מ או תרוץ 10 ק"מ תשרוף כמעט אותה כמות קלוריות. ההבדל שבריצה זה ייקח לך פחות זמן.
כלל האצבע שאמרו לך קלוריה לכל ק"ג גוף נחשב אומדן טוב.
אני יודע, המחשבון שאני מחפש (ש-ALX הביא) מכיל, מן הסתם, פונקציה של זמן.
הסיבה שרציתי מחשבון שעובד לפי קצב פעימות לב היא בשביל פעילויות לא מוגדרות.

אני יודע, המחשבון שאני מחפש (ש-ALX הביא) מכיל, מן הסתם, פונקציה של זמן.
הסיבה שרציתי מחשבון שעובד לפי קצב פעימות לב היא בשביל פעילויות לא מוגדרות.
בשביל לכמת הוצאת אנרגייה לפי מאמץ (דופק), אתה תצטרך קודם כל לדעת "מה הרמה שלך". כלומר, לראות מה הדופק הממוצע שלך במהירויות ריצה שונות, ובגלל ששם אתה יודע כמה קל' אתה מוציא ביחס לזמן (לפי המרחק) אתה תוכל להשליך את זה על פעילויות אחרות.
אבל זה לא היה ולא יהיה אבסולוטי אלא תלוי ברמה הגופנית של כל אדם.
לדוגמה, שני אנשים במשקל זהה שאחד רץ 5,000 ב25 דק' ואחד ב20 דק', ושניהם עושים את זה על אותו דופק ממוצע - שניהם שרפו אותה כמות אנרגייה (בקירוב), כלומר, זה שרץ ב20 דק' יכול להפיק יותר אנרגייה באותו זמן ואחוז מהמאמץ המקסימלי---->הוא ברמה גופנית יותר טובה (בהנחה שמשתנים כמו למשל טכניקה זהים, כמובן).

• פותח/ת השרשור
בשביל לכמת הוצאת אנרגייה לפי מאמץ (דופק), אתה תצטרך קודם כל לדעת "מה הרמה שלך". כלומר, לראות מה הדופק הממוצע שלך במהירויות ריצה שונות, ובגלל ששם אתה יודע כמה קל' אתה מוציא ביחס לזמן (לפי המרחק) אתה תוכל להשליך את זה על פעילויות אחרות.
אבל זה לא היה ולא יהיה אבסולוטי אלא תלוי ברמה הגופנית של כל אדם.
לדוגמה, שני אנשים במשקל זהה שאחד רץ 5,000 ב25 דק' ואחד ב20 דק', ושניהם עושים את זה על אותו דופק ממוצע - שניהם שרפו אותה כמות אנרגייה (בקירוב), כלומר, זה שרץ ב20 דק' יכול להפיק יותר אנרגייה באותו זמן ואחוז מהמאמץ המקסימלי---->הוא ברמה גופנית יותר טובה (בהנחה שמשתנים כמו למשל טכניקה זהים, כמובן).

הבנתי אותך, נשמע לי הגיוני ואני אבדוק את זה בפעם הבאה שאני רץ.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית