הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

משקל נמוך אחוזי שומן גבוהים

• פותח/ת השרשור dorsap
  • פורסם בתאריך
D

dorsap

אורח
0
0
נק' מוניטין:
0
0
0
שלום לכולם,
אני בן 20 שוקל 59 קילו גובה 170 אחוז שומן נראה גבוה (לא בדקתי אבל מסת שריר כמעט ואין והבטן רופסת יש שומן באזור החזה..).
בגדול המטרה שלי היא לרדת באחוזי השומן לעלות קצת במסת השריר ולשמור על גוף בריא.
השאלה היא מה עדיף להיות עכשיו בגרעון קלורי בשילוב אירובי ואימוני כח (אימונים במשקל גוף כרגע, אין לי זמן ללכת למכון כושר וכרגע מספיק קשה לי לעשות עליות מתח ושכיבות שמיכה כך שזה אתגר מספיק בשבילי), לרדת באחוזי השומן להיות במשקל ממש נמוך ואח"כ לעלות במשקל (עודף קלורי מועט כי רוצה לעלות מעט מסה ונקי ככל האפשר תוך שמירה על האימונים כדי שיהיה תהליך חד פעמי ואח"כ רק לשמר את התוצאה), או שאולי קודם להיות בעודף קלורי מועט תוך שילוב האימונים וכו' ואח"כ לרדת באחוזי השומן ולשמר?
תודה מראש.

אתה בקושי תשיג תוצאות מתרגילים במשקל גוף..
אבל אם כבר..
עדיף לך להיות במאזן חיובי למה בכל זאת המשקל שלך נמוך יחסית...
חפש תפריט למשקל שלך בפורטל, אבל שוב, אתה לא תקבל תוצאות רבות מעבודה במשקל גוף, תקנה משקולות, זה יותר עדיף...

הכי טוב שתביא תמונה כדי לראות את המצב שלך

תתחיל תכנית כח עם גרעון קלורי, ומשקלי עבודה נמוכים מאוד.
תעלה משקלים כל אימון, וכשאתה מתחיל להתקרב לRM5 (אני מדבר על 75% ממנו בערך) תחליף את הגרעון לעודף קטן ומבוקר.
שיטה שעבדה להרבה אנשים, כשהצליחו לרדת באחוז שומן ולאחר מכן להוסיף מסה.

יש לי חדשות בשבילך; אתה לא צריך מסה או חיטוב. אתה פשוט אוכל בדיוק ע''פ BMR שלך ובוחר תוכנית שתתאים לך (לפי מה שאתה מתאר אתה צריך אימוני נפח/מסה), ובגלל שאתה מתחיל אתה תצליח לבנות מסת שריר ולשרוף שומן בו זמנית. אחרי חודשיים-שלוש תסתכל במראה ותחליט מה לעשות משם. אני ממליץ לעלות בהדרגה את הקלוריות ולהתחיל מסה נקייה של 8 חודשיים לפחות כי אתה צריך להוסיף לא מעט...

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
תודה לכולם על העזרה.

יש לי חדשות בשבילך; אתה לא צריך מסה או חיטוב. אתה פשוט אוכל בדיוק ע''פ BMR שלך ובוחר תוכנית שתתאים לך (לפי מה שאתה מתאר אתה צריך אימוני נפח/מסה), ובגלל שאתה מתחיל אתה תצליח לבנות מסת שריר ולשרוף שומן בו זמנית.

אפשר לדעת האם הדבר מוסכם ומוכח שכך צריך לעשות בהתחלה ללא עודף או גרעון קלורי? (בעצם שאלתי היא מהם המקורות לתשובה שלך, האם פשוט כך אתה רואה שאנשים עושים וזה עובד או שהענין הוכח ע"י בדיקות כלשהן).

העניין הוכח וידוע. בהתחלה, למשך תקופה קצרה, גדלים מעולה במאזן ניטרלי רק מעצם העובדה שהגוף נמצא תחת לחץ חדש. רק אחרי חודשיים שלושה תראה מה המצב שלך ותחליט הלאה, כרגע אין צורך להיכנס לחיטוב או מסה. פשוט תתאמן.

• פותח/ת השרשור
תודה רבה על העזרה, אני אתחיל כמו שאמרת באימונים עם מאזן נטרלי.

Back
למעלה תחתית