הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ נערך ל-PSMF, רוצה לוודא שהכל בסדר

WhiteOwl

משתמש משקיע
3,529
499
נק' מוניטין:
3,894
3,529
499
בודי מאסטרס
גיל: 13 (ולא מעניין אותי שאני קטן, אני אשרוד את זה כמו גדול. למעשה אני כמעט בן 14, חודשיים אם זה משנה, אבל בכל מקרה אני מוכן לדיאטה הזו ולא מוותר עליה)
גובה: 174
משקל: 68
RMR: כעיקרון 2135, אבל אני הולך הרבה בבית הספר = 2400 בערך, ומוסיף לזה כל יום סיבוב באזור של 200 קלוריות, אז זה יוצא בערך 2500 - 2600 קלוריות ביום.
אחוז שומן: 19% (נכון, אני לא נשמע כזה, אבל אני די שמן. לא ממש שמן, אבל יש לי בטן גדולה, עם שומן בירכיים הבומבסטיות שלי ובתכל'ס הרבה שומן בגוף, מינימום 18% שומן).
פעילות: כרגע אני בהפסקה, לא אירובי ולא משקולנות.
תוספים: אני הזמנתי אופטי מן, וויטמין C (מינון של 1000MG לכדור) של ויטה קוסט, מולטי מינרל (סידן + מגנזיום + ויטמין D3 ועוד כמה דברים שלא מעניינים) של ויטה קוסט וגם אומגה 3 שלהם (2126 מ"ג לכל כדור, אני אקח 3 כאלה ביום), ואחרון חביב בנפייבר- 5 כפות ששוות ל-19 גרם סיבים תזונתיים כדי להקל על הרעב.
תפריט:

בתוספת 6 גרם של OMEGA 3 ששווים 54 קלוריות.
גירעון: 1850 - 1900 קלוריות ביום.
מטרה: להוריד משהו כמו 4.5 - 6.5 KG שומן- אני לא רוצה להיות שחיף (;gasg), אבל אני גם לא מתכנן להישאר שמן. גוף נחמד, לא שלד ולא שמן- 12% שומן ~ 14% שומן.
אז מה דעתכם? התפריט בסדר? התוספים בסדר? יש צורך באומגה 3? הרי גם ככה יש לי 22 גרם שומן בתפריט, אז נראה לי די מיותר.
אם אתם רוצים אני אתן לכם קישורים לדף של המוצרים בויטה קוסט בשביל שתבינו במה מדובר והאם זה איכותי.
או שאם יש לכם הערה נוספת, בכיף.
אה, ופעם אחרונה- לא מוותר על הדיאטה! 🖕

נ.ב.
תיקנתי את התפריט והגירעון, הייתה לי טעות בחישוב החלבון

נערך לאחרונה:
בהצלחה, זה דיאטה שאוכלים בה פעמיים בשבוע פעם אחת בFREE MEAL פעם אחת בהעמסה - זה לא נשמע שאתה צריך דיאטה כזו קיצונית, זה בעיקר לאנשים OBESITY, ממש לא ממליץ לך על השטות הזו.

• פותח/ת השרשור
בהצלחה, זה דיאטה שאוכלים בה פעמיים בשבוע פעם אחת בFREE MEAL פעם אחת בהעמסה - זה לא נשמע שאתה צריך דיאטה כזו קיצונית, זה בעיקר לאנשים OBESITY, ממש לא ממליץ לך על השטות הזו.
אני אסביר- אני שמן כפי שהבנת (נכון, לא בגודל של פיל, אבל 19% שומן זה ללא ספק לא מעט), והבעיה שלי עם דיאטה רגילה היא שאני מתחיל חזק ויורד טיפה יותר מהמתוכנן. אחרי חודש הירידה כמו שתכננתי, ולאט לאט היא מצתמקת. אחרי חודשיים אני או ניטרלי או עולה ובעצם לא ירדתי יותר מדי, ולכן אני מעדיף להתמיד שבועיים - שלושה ולסיים את התהליך. חוץ מזה אין לי סבלנות לחודשים של דיאטה, שלושה שבועות נשמע מעולה. 😛

• פותח/ת השרשור
ילד אל תעשה שטויות.
אממ
מה שטויות בזה?
אני לוקח מולטי ויטמין והרבה תוספים חשובים ככה שלא יווצרו לי בעיות כמו נשירת שיער או פגיעה בעור (וגם אחרות שנובעות מחוסר ויטמנים), אני לא עושה אותה זמן רב, מספר שבועות חד פעמי. מה הבעיה פה?
יש לי מולטי ויטמין, סידן, מגנזיום, ויטמין C וגם OMEGA 3, אז קשה לי לראות איך אני פוגע בעצמי.
בנוגע לגירעון-
הנוסחה היא מספר הקילוגרמים של שומן כפול 69 + מקסימום 10%
הבן אדם הזה:
http://www.lbs.co.il/showthread.php?t=13453&highlight=RAPID+FAT+LOSS
היה עם גיערון מקסימלי של 2348.346 קלוריות ביום.
ה-RMR שלו הוא 2981, נעגל ל-3000 . 40 דקות אירובי בשבילו שורפות בערך 700 קלוריות, דהיינו 3700 קלוריות. אני מעריך שהוא לא כל היום יושב והולך ברחוב/בבית הספר/עבודה וכו', ולכן אפשר להוסיף עוד בערך 200 קלוריות, דהיינו 3900 קלוריות ביום עם תפריט של 1300 = גירעון של 2600 קלוריות ביום. עוד בערך 40 דקות של משקולות ומכונות ואלה עוד 350 קלוריות, והגירעון הגיע ל-2900 - 3000 קלוריות ביום, דהיינו הוא עבר את הגירעון הכי הכי מקסימלי הוא עדיין ירד בגדול.
גם את המאמר שהבאת, וגם את הדיאטה הזו כתב לייל מקדולנד, אני בטוח ב-100% שהוא חשב על העובדה שיש גירעון מקסימלי שיגביל ירידהו לא סתם זרק דיאטה.
אגב, אם זה לא מספיק לך-
http://www.lbs.co.il/showthread.php?t=27992&highlight=RAPID+FAT+LOSS
גירעון מקסימלי של 1533 קלוריות ביום.
ה-RMR שלו הוא 2612, נוסיף לזה עוד 200 קלוריות שנשרפות בהליכה ברחוב, בית ספר או סתם פעיליות שהן טיפה יותר כבדות ממנוחה בלבד- 2800 קלוריות. נוסיף לזה 500 קלוריות בחדר כושר (אימון משקולות כבד) ונגיע ל-3300 קלוריות ביום. הוא אוכל בתפריט 1150 קלוריות, דהיינו גירעון של בערך 2150 קלוריות. מה הגירעון המקסימלי שלו? 1533. בפועל הוא היה בגירעון גדול ב-600 קלוריות שזה לא מעט וירד בערך 3 ק"ג בשבוע למשך 3 שבועות.
תקן אותי אם אני טועה.

מעניין אם יש למישהו כח לקרוא את זה, בכל אופן אם אתה מחליט בכל זאת על השיגעון אז שים לב שבקופסא טונה יש 120 קלוריות ולא 151, משאיר לך עוד 60 קלוריות ז"א עוד חצי קופסא טונה שתאכל, וגם הערכים של הכתף בקר לא נכונים.
אגב האנשים בדוגמא שהבאת הם לא בני 14, ולא במשקל 60 או 68, עדיף לך להתרכז בעלייה במסת השריר בקצב נורמלי ולאכול נורמלי כי אתה ילד שצריך לגדול, תעלה במסת השריר תראה הרבה יותר טוב.

• פותח/ת השרשור
מעניין אם יש למישהו כח לקרוא את זה, בכל אופן אם אתה מחליט בכל זאת על השיגעון אז שים לב שבקופסא טונה יש 120 קלוריות ולא 151, משאיר לך עוד 60 קלוריות ז"א עוד חצי קופסא טונה שתאכל, וגם הערכים של הכתף בקר לא נכונים.
אגב האנשים בדוגמא שהבאת הם לא בני 14, ולא במשקל 60 או 68, עדיף לך להתרכז בעלייה במסת השריר בקצב נורמלי ולאכול נורמלי כי אתה ילד שצריך לגדול, תעלה במסת השריר תראה הרבה יותר טוב.
אני אקצר- הבאתי דוגמאות של אנשים שעברו את הגירעון המקסימלי שלהם לפי הנוסחה שבמאמר שהוא הביא, אחד ב-600 קלוריות, ועדיין ירדו כמו שצריך.
אני אוכל כתף בקר רזה, מה הבעיה במה שהיה באתר?
בקשר לעלייה- בשמחה הייתי מעלה מסת שריר, הבעיה שאין לי חדר כושר נורמלי בסביבה (כזה שמאפשר PL ו-WL) ויש לי לפחות חודש לחכות עד הרגע שאני ארשם לקבוצת ה-WL שאני רוצה להיכנס אליה, אז כרגע אני לא פעיל לצערי, וגם לא ממש יכול (אימוני משקל גוף לא יעזרו יותר מדי ולא יעבדו על כל הגוף).
נמאס לי להיות שמן ואני רוצה לרדת במשקל, ובשביל זה אני רוצה את ההדיאטה הזו- ירידה מהירה מאד.
יש לי כרס גדול, אני תוהה כמה מסת שריר אצטרך לצבור כדי שהוא יעלם, ולצערי זה יקח לא מעט זמן...

• פותח/ת השרשור
אני ממליץ על פסיכולוג, אני לא צוחק, בכלל.
כן, זה באמת נשמע מוזר שילד בן 14 חולה על דיאטה, אבל לא, זה לא משגע אותי או ממש מפריע לי, אבל אני מעריך שכל בן אדם שמן/שמנמן יעדיף להרזות, ואישית אני מאמין שאני מסוגל לשרוד את PSMF. אז אני מעדיף לרדת תוך 3 שבועות הכל מאשר לרדת תוך 8 חודשים בקושי, הפרש הזמן הוא גדול מאד ולכן כדאי לדעתי.

אתה לוקח את זה בצורה מוגזמת, מה גם שמאד קשה לי להאמין שאתה על 19%.
אני לא מומחה ואני לא קובע חד משמעית, אתם מוזמנים לחלוק עלי ולתקן אותי, אבל בגיל 14 להכניס את הגוף למצוקה וגירעון של 1800 קלוריות ביום יכול לפגוע לך בגדילה ולסבך לך את ההורמונים בגוף. אם תאכל בריא, (עם RMR כזה) גם 2000 קלוריות ביום תוך 3 חודשים תגיע לאן שאתה רוצה.

גבר אל תעשה את זה לעצמך.
הייתי שמן בגילך (גיל 14 ליתר דיוק) ובמשך שנה לא עשיתי עם זה כלום.
בגיל 15 החלטתי לקחת את עצמי בידיים התחלתי לקרוא ללמוד ולהתאמן בחד"כ וירדתי בצורה יחסית מתונה כ13.5 ק"ג (וזה הרבה כי הייתי נמוך יחסית).
למעשה, נרשמתי לחד"כ כדי להרזות והמשכתי סתם להתאמן עם הרבה אירובי ומכונות עד שבגיל 17 בערך 'התאהבתי' בהרמת משקולות ושיניתי את האימונים.
בכל מקרה הנקודה שלי היא שזאת לא הדרך ועדיף לך לרדת בצורה נכונה ומבוקרת.

• פותח/ת השרשור
אתה לוקח את זה בצורה מוגזמת, מה גם שמאד קשה לי להאמין שאתה על 19%.
אני לא מומחה ואני לא קובע חד משמעית, אתם מוזמנים לחלוק עלי ולתקן אותי, אבל בגיל 14 להכניס את הגוף למצוקה וגירעון של 1800 קלוריות ביום יכול לפגוע לך בגדילה ולסבך לך את ההורמונים בגוף. אם תאכל בריא, (עם RMR כזה) גם 2000 קלוריות ביום תוך 3 חודשים תגיע לאן שאתה רוצה.
בדקתי בהולכה חשמלית, במחשבון היקפים ו-BMI באינטרנט (בודק היקפים + משקל ומעריך אחוז שומן), וגם כמה אנשים העריכו לי (אנשים שמבינים עיניין ויודעים להעריך אחוזי שומן) כך, אז אני בטוח שזה ככה.
3 חודשים בשביל להוריד 3.5 ק"ג (שזה לא מספיק לי לצערי- אני צריך להוריד לפחות 4 ק"ג בשביל להגיד לאחוז שומן שאני רוצה), לעומת 3 שבועות כדי להוריד 5 ~ 5.5, אני מעריך שאתה מבין את השיקול (פי 4+ זמן, וכמה קילוגרמים פחות)...
במידה ואני אלך על דיאטה רגילה היא תהיה עם גירעון של 600 - 700, לא כי אני להוט לרדת מהר, כי אני מכיר את עצמי ואני פשוט אשבר באמצע אחרת...
גבר אל תעשה את זה לעצמך.
הייתי שמן בגילך (גיל 14 ליתר דיוק) ובמשך שנה לא עשיתי עם זה כלום.
בגיל 15 החלטתי לקחת את עצמי בידיים התחלתי לקרוא ללמוד ולהתאמן בחד"כ וירדתי בצורה יחסית מתונה כ13.5 ק"ג (וזה הרבה כי הייתי נמוך יחסית).
למעשה, נרשמתי לחד"כ כדי להרזות והמשכתי סתם להתאמן עם הרבה אירובי ומכונות עד שבגיל 17 בערך 'התאהבתי' בהרמת משקולות ושיניתי את האימונים.
בכל מקרה הנקודה שלי היא שזאת לא הדרך ועדיף לך לרדת בצורה נכונה ומבוקרת.
הבעיה שאני לא אתמיד...
אני יכול לשרוד דיאטה, של חודש, מקסימום חודשיים, אבל אחרי זה אני פשוט אשבר ואתחיל לחרוג מהתפריט כי אין לי כוח לזה. חודש וחצי לדעתי זה זמן מקסימלי לדיאטה בשבילי, ולכן בחרתי את הדיאטה הזו...
בכל מקרה, כמה זמן לקחת לך לרדת את זה?

שמע אני מבין אותך בתור ילד שמן לשעבר ושמנמן בהווה (מאסה מה לעשות) ותעשה מה שאתה חושב לנכון כי בכל מקרה אתה תעשה את זה.
רשמת שאתה לא יכול לשרוד דיאטה ארוכה יותר, אז בנוא נניח שתוך חודש אתה ב12% שומן ויש לך קוביות. מה הלאה? לשמור על זה דורש תפריט די קפדני ורצוי אימונים כמובן. אם לא תוכל לשמור על תפריט, אתה תעלה לאט לאט ותגיע לאותו המקום אם לא יותר שמן. מה גם שבגילך אתה עוד גדל ולי אישית אין מושג איך זה יכול להשפיע עליך.
רוב קיצורי הדרך בחיים מובילים אותך לדרך יותר ארוכה אחר כך, ככה שאני מציע לך אולי לשאול אנשים יותר מומחים בתחום, אולי המנהלים פה יודעים יותר, איך להשיג את המטרות שלך+איך לשמור עליהם אחר כך.

בדקתי בהולכה חשמלית, במחשבון היקפים ו-BMI באינטרנט (בודק היקפים + משקל ומעריך אחוז שומן), וגם כמה אנשים העריכו לי (אנשים שמבינים עיניין ויודעים להעריך אחוזי שומן) כך, אז אני בטוח שזה ככה.
3 חודשים בשביל להוריד 3.5 ק"ג (שזה לא מספיק לי לצערי- אני צריך להוריד לפחות 4 ק"ג בשביל להגיד לאחוז שומן שאני רוצה), לעומת 3 שבועות כדי להוריד 5 ~ 5.5, אני מעריך שאתה מבין את השיקול (פי 4+ זמן, וכמה קילוגרמים פחות)...
במידה ואני אלך על דיאטה רגילה היא תהיה עם גירעון של 600 - 700, לא כי אני להוט לרדת מהר, כי אני מכיר את עצמי ואני פשוט אשבר באמצע אחרת...

הבעיה שאני לא אתמיד...
אני יכול לשרוד דיאטה, של חודש, מקסימום חודשיים, אבל אחרי זה אני פשוט אשבר ואתחיל לחרוג מהתפריט כי אין לי כוח לזה. חודש וחצי לדעתי זה זמן מקסימלי לדיאטה בשבילי, ולכן בחרתי את הדיאטה הזו...
בכל מקרה, כמה זמן לקחת לך לרדת את זה?
כל עוד לא בדקת אחוז שומן במכשיר מקצועי כמו DEXTA או PROBODY, אין לך מה להתייחס ל"הערכות", מלבד של אנשים בפורום.
קיצורי דרך הם לא הפיתרון, וRedDude צדק בנוגע להורמונים, אתה גדל ומתפתח, אם תרעיב את עצמך, אתה רק תפגע בעצמך.
אל תשווה את עצמך לאנשים אחרי שעשו את ה"דיאטה" הזאת, הנתונים שלך לא קרובים לנתונים שלהם.
"אני לא אתמיד" זה תשובה של ילד בן 4, שרק מדבר ולא עושה מעשים.
אתה תישבר? לך לפסיכולוג תעבוד על כוח רצון, אם אתה באמת רוצה לרדת במשקל, תעשה את זה נכון, ואם אתה באמת רוצה את זה, אתה לא תוותר ותעשה את זה עד הסוף. מה גם, למה שתישבר? יש לך ימי העמסות, שבהם אתה מתפרע ליום, ואחר כך חוזר למוטב.

• פותח/ת השרשור
כל עוד לא בדקת אחוז שומן במכשיר מקצועי כמו DEXTA או PROBODY, אין לך מה להתייחס ל"הערכות", מלבד של אנשים בפורום.
קיצורי דרך הם לא הפיתרון, וRedDude צדק בנוגע להורמונים, אתה גדל ומתפתח, אם תרעיב את עצמך, אתה רק תפגע בעצמך.
אל תשווה את עצמך לאנשים אחרי שעשו את ה"דיאטה" הזאת, הנתונים שלך לא קרובים לנתונים שלהם.
"אני לא אתמיד" זה תשובה של ילד בן 4, שרק מדבר ולא עושה מעשים.
אתה תישבר? לך לפסיכולוג תעבוד על כוח רצון, אם אתה באמת רוצה לרדת במשקל, תעשה את זה נכון, ואם אתה באמת רוצה את זה, אתה לא תוותר ותעשה את זה עד הסוף. מה גם, למה שתישבר? יש לך ימי העמסות, שבהם אתה מתפרע ליום, ואחר כך חוזר למוטב.
אוקיי, אז אני אוותר על הדיאטה...
אני כנראה אעשה AD עם גירעון של בערך 700 - 800 ליום (תוך 40 - 45 ימים ואני אוריד כמה שאני תיכננתי).
איתה אין בעיה, נכון?

אוקיי, אז אני אוותר על הדיאטה...
אני כנראה אעשה AD עם גירעון של בערך 700 - 800 ליום (תוך 40 - 45 ימים ואני אוריד כמה שאני תיכננתי).
איתה אין בעיה, נכון?
מאמין שכן, אבל אני עדיין מציע להוריד גירעון לקצת פחות, בערך 600.
בAD אתה תצליח להתמיד, אחרי הכל, העמסה אחת לשבוע ואפילו פחות.

אתה לא שורף 2600 ביום שלא תתבלבל
למה לא מר מומחה? נתחיל בזה שהוא שוקל 68 משמע הנייטרלי שלו עם פעילות סבירה יהיה 68*2.2 לפאונדים, ואז להכפיל ב 14-16, משמע 2300, תוסיף לזה את הקלוריות של האימונים וההליכות וכל הדברים=2600 קלוריות

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית