הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ יחס חלבון פחמימה שומן

bargol5

משתמש מתחיל
72
0
נק' מוניטין:
0
72
0
ראשלצ
שאלה קטנה וחשובה
מה היחס חלבונים פחמימות שומנים המומלץ לתקופת מסה(כמה שיותר נקייה)?

תוספת קטנה...
איך אני יודע אם אני רגיש לאינסולין?

נערך לאחרונה:
מסכים איתך שהעלייה אותו דבר והחוסר בסיס זה רק לגבי הטענה שלי לגבי התאוששות יותר טובה עם פחמימות מורכבות.
צודק לגבי הויטמינים והמינרלים אבל ירקות גם חשובים בשביל סיבים תזונתיים.
וחוץ מזה שמבחינתי מסה נקייה אומר גם לאכול דברים טובים שיש בהם רק את מה שצריך ולא תוספת סוכר או שומן לא רצוי, מסה נקייה זה לא רק עלייה קטנה בשומן.
זה שמבחינתך זה מאסה נקייה זה עדיין לא אומר שאתה צריך לשנות את ההגדרה(בקרב המתאמים) בפוסט מרכזי ולצפות שכולם יבינו . יכלת להטעות פה אנשים

לא מבין את הטענה הזאת: שלגוף יהיה יותר אנר' אם תאכל פחמימות מורכבות לעומת פחמימות פשוטות.
הפחמימות מורכבות מתפרקות במערכת העיכול לפחמימות פשוטות - נספגות כפחמימות פשוטות. איזה סיבה יש לגוף לטפל בהם באופן שונה?
וכן אפשר להגיד שפשוטות ( סוכר כביכול) יש גם פרוקטוז- הכבד יודע לאגור גליקוגן מפרוקטוז יופי...

זה שמבחינתך זה מאסה נקייה זה עדיין לא אומר שאתה צריך לשנות את ההגדרה(בקרב המתאמים) בפוסט מרכזי ולצפות שכולם יבינו . יכלת להטעות פה אנשים
סבבה טעות שלי פעם באה אני יסביר למה אני מתכוון וגם למה.

לא מבין את הטענה הזאת: שלגוף יהיה יותר אנר' אם תאכל פחמימות מורכבות לעומת פחמימות פשוטות.
הפחמימות מורכבות מתפרקות במערכת העיכול לפחמימות פשוטות - נספגות כפחמימות פשוטות. איזה סיבה יש לגוף לטפל בהם באופן שונה?
וכן אפשר להגיד שפשוטות ( סוכר כביכול) יש גם פרוקטוז- הכבד יודע לאגור גליקוגן מפרוקטוז יופי...
אבל כל הבילדרים שאני אוהב אוכלים פחמימות מורכבות............

בתור אחד שעושה מסה "נקייה" במשך 3 חודשים כבר אני יכול להגיד לך שהדבר היחידי שיכול לעזור לך זה ההיכרות שלך עם הגוף שלך, אני לצורך העניין מעלה הרבה הרבה יותר מפחמימות ולא מקבל מהם את 100% האנרגיה לחלופין אני מעלה שומן שהוא גורם לי להשמין הרבה פחות ונותן לי סופר כוח ואנרגיה, התפריט שלי מורכב ממאזן שבועי של 300-500 קלוריות מעל הניטרלי לכל היותר וזה כולל ארוחת צ'יט וחריגות פה ושם.

אם יש לך נטייה להשמנה לא הייתי ממליץ לך לעבור את ה 150 גרם פחמימה ביום (שוב תלוי בגובה שלך בגיל שלך) אבל לא הייתי ממליץ.
אל תעבור את ה 50 גרם שומן ליום גם אתה לא צריך יותר מזה בכדי להתאמן חזק ושהגוף יקבל מה שהוא צריך
וחלבון כאמור שברור שתשמור.

שיטה שאני משתמש בה כדי למדוד במהלך השבוע את העלייה במסת השריר מול העלייה בשומן זה מתח - כשהתחלתי את המאסה הייתי מאוד מחוטב 7 א.ש הייתי עושה 30 מתח פטישים לאט לאט שהשמנתי עליתי במסת השריר כלומר גדל לי הכוח אבל עדיין הצלחתי לעשות פחות מתח אם אתה רוצה שאתה עולה במסת שריר ועושה פחות מתח תדע שעלית בשומן.

עד חצי קילו בשבוע זה "מסה" נקייה אני באופן אישי שומר על אירובי אחרי כל אימון של 20 דקות שיפוע גבוהה יחסית "3" ומהירות "7" הממוצע שלי עומד על 600 גרם לשבוע עד עכשיו.

שיהיה בהצלחה חבר

בתור אחד שעושה מסה "נקייה" במשך 3 חודשים כבר אני יכול להגיד לך שהדבר היחידי שיכול לעזור לך זה ההיכרות שלך עם הגוף שלך, אני לצורך העניין מעלה הרבה הרבה יותר מפחמימות ולא מקבל מהם את 100% האנרגיה לחלופין אני מעלה שומן שהוא גורם לי להשמין הרבה פחות ונותן לי סופר כוח ואנרגיה, התפריט שלי מורכב ממאזן שבועי של 300-500 קלוריות מעל הניטרלי לכל היותר וזה כולל ארוחת צ'יט וחריגות פה ושם.

אם יש לך נטייה להשמנה לא הייתי ממליץ לך לעבור את ה 150 גרם פחמימה ביום (שוב תלוי בגובה שלך בגיל שלך) אבל לא הייתי ממליץ.
אל תעבור את ה 50 גרם שומן ליום גם אתה לא צריך יותר מזה בכדי להתאמן חזק ושהגוף יקבל מה שהוא צריך

שיטה שאני משתמש בה כדי למדוד במהלך השבוע את העלייה במסת השריר מול העלייה בשומן זה מתח - כשהתחלתי את המאסה הייתי מאוד מחוטב 7 א.ש הייתי עושה 30 מתח פטישים לאט לאט שהשמנתי עליתי במסת השריר כלומר גדל לי הכוח אבל עדיין הצלחתי לעשות פחות מתח אם אתה רוצה שאתה עולה במסת שריר ועושה פחות מתח תדע שעלית בשומן.

עד חצי קילו בשבוע זה "מסה" נקייה אני באופן אישי שומר על אירובי אחרי כל אימון של 20 דקות שיפוע גבוהה יחסית "3" ומהירות "7" הממוצע שלי עומד על 600 גרם לשבוע עד עכשיו.

שיהיה בהצלחה חבר
ה׳ ירחם כמה שטויות !!!&

שיהיה בהצלחה חבר
אני מעיף לך אזהרה על ספאם ושטויות
אמרתי לך כבר לבסס את הדברים שלך

בהתחלה כשנרשמתי לפורום הזה ככה מתגובות שקיבלתי מהסביבה שלי, מאנשים שקצת יותר מנוסים ומבינים עניין מהחברים פה ומאנשים כמובן במכון כושר כולם אמרו פה אחד שהפורום הזה מלא באנשים שחושבים שהם יודעים הכל, סוג של "קהילה" סגורה ואפרורית, בחרתי שלא להאמין לזה או להיגרר לתוך הוויכוחים האלה ועדיין להירשם ולתרום אבל שוב כנראה שאנשים צודקים בתור אחד שיכול לעשות הרבה ולא מעט הייתי ממליץ לכם להוריד את הרגל מהגז ולתת פה את חופש הביטוי כי בסופו של יום כל אחד נותן את החוות דעת שלו הן האישית והן המקצועית בכל דרך שיכולה להיות, הבחור שאל שאלה וקיבל תשובה עניינית על ניסיון אישי וכמובן לא חורץ ו"מדריך" אלא בפאן האישי בלבד ואתם פשוט בוחרים להתעלם מזה ולעשות מה שבא לכם, מה שנותר זה להגיד שיהיה בהצלחה

בהתחלה כשנרשמתי לפורום הזה ככה מתגובות שקיבלתי מהסביבה שלי, מאנשים שקצת יותר מנוסים ומבינים עניין מהחברים פה ומאנשים כמובן במכון כושר כולם אמרו פה אחד שהפורום הזה מלא באנשים שחושבים שהם יודעים הכל, סוג של "קהילה" סגורה ואפרורית, בחרתי שלא להאמין לזה או להיגרר לתוך הוויכוחים האלה ועדיין להירשם ולתרום אבל שוב כנראה שאנשים צודקים בתור אחד שיכול לעשות הרבה ולא מעט הייתי ממליץ לכם להוריד את הרגל מהגז ולתת פה את חופש הביטוי כי בסופו של יום כל אחד נותן את החוות דעת שלו הן האישית והן המקצועית בכל דרך שיכולה להיות, הבחור שאל שאלה וקיבל תשובה עניינית על ניסיון אישי וכמובן לא חורץ ו"מדריך" אלא בפאן האישי בלבד ואתם פשוט בוחרים להתעלם מזה ולעשות מה שבא לכם, מה שנותר זה להגיד שיהיה בהצלחה

אז כנראה אתה והמכרים שלך התחלתם ברגל שמאל עם הפורום...
אז אני מתנצל בשמו:
-מתנצל שהפורום הזה מסתמך על מחקרים
-מתנצל על זה שהוא לא בית זונות אחד גדול שכל אחד יכול לרשום מה שהוא רוצה בלי ביסוס
-מתנצל על זה שמנהלי הפורום והמשתמשים שהוא מוצא חן בעיניהם מבינים שכשמישהו בא לבקש עזרה יש השפעה לדברים שאנחנו אומרים,לכן אנו לא נגיד אותם אם איננו בטוחים ב100%.
-מתנצל שהפורום לא מאמין במיתוסים טיפשיים שכבר ממזמן הוכיחו את עצמם כלא נכונים ונכון לעכשיו,עוברים מפה לאוזן (מפיות של אנשים שלא קראו דבר אחד בחיים שלהם) ולא על מחקר.
-מתנצל שהפורטל מכיל 99% מהתשובות של כל השאלות שנשאלות בפורום אבל בכל זאת מי שלא הריץ חיפוש זוכה לתשובות מלאות ומנומקות (ומבוססות כמובן)

תמסור את הסליחה הזאת גם לחבר'ה שחושבים שאנחנו לא מורידים את הרגל מהגז.ותזמין אותם לפתוח פורום משלהם ונראה איך ילך להם ואיך הם יתמודדו עם גלי הליצניאדה שמגיעים לעתים תכופות .

אתה צודק ב 100% יש פה חבורה של פלצנים שאוהבים לשמוע רק את עצמם מדברים..
אישית אני לוקח בעירבון מוגבל כל מה שנאמר פה ..
ויש לי 100 רפרנסים ומחקרים שמבססים את זה 👏
ויש לי גם כמה רפרנסים שמה שכתבתי הוא לא מיתוס לכן זה אמת ב 100%

ואגב אותם רפרנסים ומחקרים הם לא קשורים לשום תאגיד כמו למשל משרד הבריאות חס וחלילה שהרי ידוע שהם אינטרסנטים ואי אפשר להסתמך על שום מילה שלהם וכו' ... או חס וחלילה רופאים ותזנאים שזה בכלל מקורות משוחדים..

נערך לאחרונה:
אתה צודק ב 100% יש פה חבורה של פלצנים שאוהבים לשמוע רק את עצמם מדברים..
אישית אני לוקח בעירבון מוגבל כל מה שנאמר פה ..
ויש לי 100 רפרנסים ומחקרים שמבססים את זה 👏
ויש לי גם כמה רפרנסים שמה שכתבתי הוא לא מיתוס לכן זה אמת ב 100%

ואגב אותם רפרנסים ומחקרים הם לא קשורים לשום תאגיד כמו למשל משרד הבריאות חס וחלילה שהרי ידוע שהם אינטרסנטים ואי אפשר להסתמך על שום מילה שלהם וכו' ... או חס וחלילה רופאים ותזנאים שזה בכלל מקורות משוחדים..
אני שמח שאתה מבדר את עצמך
אבל הרפרנסים שאתה וחבריך שונאי הפורום מביאים, שווים לרמה של של קישור ל"למה להיות צמחוני זה בריא" מהאתר של "צמחוניים בשבילך"
עצוב שבגילך אתה לא יודע שאתרים מסוימים לא יפרסמו משהו שנוגד את האינטרסים שלהם
ועצוב שאתה קורא לרפרנסים של פאבמד לא קשורים לכל תאגיד...אז על איזה רפרנסים אתה מתסמך?על אלו שמגיעים מYNET?
סתם שאלה,אתה ועמיתך יודעים מה זה פאבמד? או טרחתם לשאול?

איזה אנשים מנוסים ומביני עיניין? אתה יודע לא כל מי שבמכון מבין משהו,להפך הרוב במכון לא מבינים כלום(כולל את המדריכים),תאמין לי שהרוב בקושי מבינים משהו,האנשים שכאן בפורום(לא הליצנים,הרציניים) מבינים ועוד איך מבינים,ותאמין לי שמבינים יותר מהסביבה שלך,מה שחן(SweetBamba) כתב נכון,מבוסס על מחקרים ועל ידע.

אני שמח שאתה מבדר את עצמך
אבל הרפרנסים שאתה וחבריך שונאי הפורום מביאים, שווים לרמה של של קישור ל"למה להיות צמחוני זה בריא" מהאתר של "צמחוניים בשבילך"
עצוב שבגילך אתה לא יודע שאתרים מסוימים לא יפרסמו משהו שנוגד את האינטרסים שלהם
ועצוב שאתה קורא לרפרנסים של פאבמד לא קשורים לכל תאגיד...אז על איזה רפרנסים אתה מתסמך?על אלו שמגיעים מYNET?
סתם שאלה,אתה ועמיתך יודעים מה זה פאבמד? או טרחתם לשאול?

אני משוכנע ב 100% שאתה מבין בתזונה יותר ממני, יש גבול לכמות הידע שאני יכול לאחסן בתחום הזה.
ובגדול אני יכול להסכים שיש רפרנסים אחדים שיותר אמינים מאחרים.
אבל יש פה בעיה גדולה בפורום שבד"כ יש לאנשים פרנואידים.
דוגמא:
נניח ואני מהנדס תוכנה ונניח ואני עובד בחברה שנקראת מייקרוסופט ונניח שבדיוק הייתי חלק מקבוצה שפיתחה ספריה חדשה ומגניבה ואני מתלהב לחברים שלי..
ואז נניח וחברים שלי שמבינים קצת בעולם הטכנולוגיה טוענים שתאגיד כמו מייקרוסופט סתם מוציאים תוכנה גרועה עם חלונות כחולים ואי אפשר לסמוך אליהם כיוון שהם משוחדים או סתם תאגיד ענק או לא משנה מה ... ולכן כולנו צריכים להשתמש ב לינוקס או אפל או תוכנות צד שלישי או לא משנה מה.

מה שאני מנסה לומר זה: אתה או אני לא יכולים לשלול דעה של מישהו שיש לו P.HD ברפואה או תזונה רק כי נראה לנו שאנחנו מבינים יותר.
ובתכלס אני ראיתי הרבה הרצאות וקראתי הרבה מאמרים של רופאים ותזונאים עם תעודות שטוענים שצמחונות זה בריא,
ומבחינתי אין לך בכלל כלים להתמודד איתם ולטעון שהם טועים או מטעים ...

בתור בן אדם עם קצת השכלה מעבר אני יכול להגיד לך בפרוש שהתמודדתי עם הרבה אנשים בתחום שלי שבטוחים שהם יודעים הכי טוב בעולם אבל בתכלס לקרוא קצת באינטרנט לא משתווה לתארים ברפואה או בתחומים אחרים.
וזה אבסורד שאתה תביא איזה כמה רפרנסים ממקורות שאתה תחליט שהם קבילים מבחינתך ותטען שזו אמת.

אני משוכנע ב 100% שאתה מבין בתזונה יותר ממני, יש גבול לכמות הידע שאני יכול לאחסן בתחום הזה.
דוגמא:
נניח ואני מהנדס תוכנה ונניח ואני עובד בחברה שנקראת מייקרוסופט ונניח שבדיוק הייתי חלק מקבוצה שפיתחה ספריה חדשה ומגניבה ואני מתלהב לחברים שלי..
ואז נניח וחברים שלי שמבינים קצת בעולם הטכנולוגיה טוענים שתאגיד כמו מייקרוסופט סתם מוציאים תוכנה גרועה עם חלונות כחולים ואי אפשר לסמוך אליהם כיוון שהם משוחדים או סתם תאגיד ענק או לא משנה מה ... ולכן כולנו צריכים להשתמש ב לינוקס או אפל או תוכנות צד שלישי או לא משנה מה.

מה שאני מנסה לומר זה: אתה או אני לא יכולים לשלול דעה של מישהו שיש לו P.HD ברפואה או תזונה רק כי נראה לנו שאנחנו מבינים יותר.
ובתכלס אני ראיתי הרבה הרצאות וקראתי הרבה מאמרים של רופאים ותזונאים עם תעודות שטוענים שצמחונות זה בריא,

בתור בן אדם עם קצת השכלה מעבר אני יכול להגיד לך בפרוש שהתמודדתי עם הרבה אנשים בתחום שלי שבטוחים שהם יודעים הכי טוב בעולם אבל בתכלס לקרוא קצת באינטרנט לא משתווה לתארים ברפואה או בתחומים אחרים.
וזה אבסורד שאתה תביא איזה כמה רפרנסים ממקורות שאתה תחליט שהם קבילים מבחינתך ותטען שזו אמת.
אז מה אתה אומר פה בעצם ? שמבחינתך אתה מקשיב לרופאים עם תעודות , שאומרים באבקת חלבון מזיק לכליות? שיהיה לך לבריאות!

דוגמא:

אתה כן יכול לשלול דעה כי היום לא כל מי שיש לו PHD יטען משהו וכולם ילכו אחריו כמו עיוורים.
אנחנו חיים בתקופה שאנשים צריכים להוכיח את עצמם.נכון,רוב האנשים בעלי תואר לא יתמודדו בד"כ עם אנשים שיבואו ויחלקו אליהם.אבל במידה ומגיע מישהו כזה הם חייבים לדעתי לדעת להסביר להם למה.. (כמובן שנצא מנק' הנחה שלא בא איזה ברברי וטוען טענה מטופשת)

מה שאתה לא מבין פה היא שתואר ברפואה לא בהכרח מקנה לך ידע בתזונה ובמיוחד שלא בתזונת ספורט..גם תזונאי קליני,לא יכול להתייחס לחומר שלמד ולתת עצות לתזונת ספורט.זה מסלול שונה,לימודים שונים ואפילו סטאג' שונה.
אם היית טורח להכנס ולקרוא קצת בפורום תזונה ומחקרים שנמצא מתחת לאף שלך היית מגלה שבכל יום יוצאים המון מחקרים ונושא התזונה הוא נושא שמשתנה כל הזמן (בדומה לתחום הרפואה)..לכן,מישהו עם PHD שהוציא אותו לפני כ-15 שנה ולא ישב וקרא אפילו מחקר מסכן אחד במשך כל הזמן הזה,סביר להניח שיהיו לו דעות מיושנות ולא רלוונטיות לנושאים המדוברים כיום (שככל הנראה ,עברו אין ספור מחקרים שאדון PHD לא טרח לקרוא מכיוון ש "יש לו PHD והוא יודע הכל").

מבחינתי מה שקביל הוא מה שעבר ביקורת ומעכב ע"י PUBMED.כל דבר אחר מבחינתי שנכתב לא שווה התייחסות
כי גם אני יכול לכתוב כתבה בYNET ולומר שנעשה מחקר בבריטניה שלקח 200 אנשים ונתן להם לאכול ספגטי כל יום
וראו שאצל 122 אנשים הייתה עלייה של טסטוסטרון בעקבות אכילת ספגטי יום יומית בין השעות 16:00-19:00 ואלו שאכלו בשעות הלילה לא ראו עלייה בטסט'.
מישהו פה יודע אם המחקר באמת התקיים? מישהו יודע אם היה מעקב כלפי האנשים? לא,וPUBMED הוא זה שמבטיח לך שכן(!) היה.

אם תסתכל בפוסטים הישנים שלי,אתה תראה שפתחתי את השאלה הזאת של "איך יודעים אם מחקר מהימן"(לא יודע אם זו הכותרת המדויקת) ובאמת התעניינתי כי ראיתי ששוללים מחקרים על ימין ועל שמאל בפורום אבל מסתמכים על מעט מהם.ושם הסבירו לי בנעימים את מה שאני יודע היום.
הבעיה היא של רוב האנשים החדשים בפורום זה שהם חושבים שאנחנו קוטלים מחקרים כי זה מה שמתחשק לנו באותו רגע ולא נראה לנו בעין,אם היו טורחים להריץ חיפוש (או פשוט לשאול למען השם),הם היו מבינים את הסלקציה שנעשית פה ע"י מחקרים אשר עברו ביקורת ומחקרים (אם אפשר לקרוא להם ככה בכלל) ליצניים ולא ישר חושבים ש"כולם יודעים פה הכל" וחוזרים בחזרה לפורומים הילדותיים שחושבים שתמרים יעלו לך הסינטוז שריר אחרי אימון.

נערך לאחרונה:

שיהיה בהצלחה חבר
חחחחחחחח אחי רצחת, כמה שטויות...

פשוט פתטי לקרוא את התגובות שלכם אני באמת בוחר שלא להגיב כי אין לי כוח להתווכח עם חבורת מפגרים שחושבים שהשמש זורחת להם מהתחת

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית