הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תחליף לדדליפט בלינארית עקב אי יכולת לבצע דדליפט

itay301

משתמש פעיל
948
4
נק' מוניטין:
244
948
4
G-max
יום שלישי עשיתי דדליפט כבד עם גב עקום ברוב החזרות והרגשתי כאבי גב חזקים אחרי האימון אז עשיתי צילום והלכתי עם זה לאורטופד מקצועי הוא אמר שחלק מהאוכלוסייה שאני ביניהם יש בעיה שיבצעו את התרגיל הזה ספציפית בגלל המבנה של העמוד שדרה שלהם - יש לי סטייה קלה בעמוד השדרה(וחשש שיש לי פריצה בחוליות התחתונות-זה לא היה צילום סיטי ולכן זה לא מדוייק לגמריי) ואני יכול לעשות דדליפט אבל הוא כנראה יזיק לי יותר מאשר ייתרום לי , את כל שאר התרגילים אני יכול לבצע בלי בעיה
השאלה זה מה יכול להיות תחליף לדדליפט בתכנית הזאת ?

• פותח/ת השרשור
הגב עקום בדדליפט לא בגלל המבנה של עמוד השדרה אלה בגלל חוסר גמישות בהמסטרינג.
הגב עקום כי לא הייתי מרוכז בטכניקה והעלתי משקל אחרי שהרבה זמן לא עשיתי דדליפט זה היה רק באימון הזה שהגב התעגל ככה ובגלל שהמשקל לא היה מתאים - אני מדבר על המבנה של עמוד השדרה שלי עוד מלידה שהמבנה שלו לא רגיל ויש בעיה ספציפית עם התרגיל הזה- ולשאלה המרכזית שלי יש איזשהוא תרגיל שאני יכול להחליף בו את הדדליפט?

• פותח/ת השרשור
אתה מצליח להכנס לסטאפ עם גב כמו שצריך?
אני יכול לעשות את התנועה בצורה מושלמת ולעשות את התרגיל
לא הסברתי את עצמי כמו שצריך אולי,התרגיל עצמו - התנועה עצמה בתרגיל הזה גורמת לי (ספציפית לי ולא לכל אחד) סכנה בגלל שיש אפשרות שיש לי פריצה זה עדיין לא בטוח אבל יש עובדה שהמרווח בין החוליות התחתונות בעמוד שדרה שלי הוא קטן מהרגיל והתרגיל הזה עלול לגרום לבעייה ולי ספציפית לא כדאי לבצע את התרגיל הזה .... אשמח אם תוכל לעזור לי לחשוב על תחליף לתרגיל הזה
או שאפשרות שנייה היא אולי אני יוכל בכל זאת לבצע אותו עם משקלים יותר קלים ולא תהיה עם זה בעיה אבל אני יצטרך להתקדם ממש לאט בעלייה במשקלים

• פותח/ת השרשור
בסקוואט לא כואב?
תנסה לעשות סומו דדליפט, יש פחות עומס על הגב.
היום עשיתי סקוואט עם 100 קילו כשהשיא זה 117.5 ולא הרגשתי כאב רציני, קצת מרגישים אבל לא משו שאי אפשר להמשיך בגללו
מקווה שהכאב יעבור בקרוב ולא מדובר בפריצה באמת
תודה! אני ינסה אימון הבא נראה איך אני יגיב לסומו.

מה עם ראק פולס?
אני מאמין שזה גם ייצור את אותו אפקט שגורם הדדליפט אני מקווה שאני יצליח את הווריאציה של הסומו דדליפט אבל תודה !

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית