הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ההשפעה של התדירות, העצימות, הנפח וסוג האימון על שטח החתך של השריר

• פותח/ת השרשור ברק
  • פורסם בתאריך
Chad Waterbury טוען שאת החזרה הקונצטרית צריך לעשות כמה שיותר מהר מאחר וזה גורם לשריר לגייס יותר יחידות מוטוריות (הוא מפרט בדיוק למה במאמרים שלו). הוא מדגיש אבל שמהירות התנועה עצמה לא תשתנה שכן כמו ששמש אמר, התנועה בכל מקרה איטית, אלא מה שחשוב הוא הכוונה והניסיון להוציא את המשקל מהר.
אבל הוא מוסיף גם שעבודה כזאת צריכה להתבצע באופן פרטני ולא כחלק מכל אימון כי היא שוות ערך לעבודה עם RM1 מבחינת גיוס יחידות מוטוריות ותדירות קידוד.

גם דייב טייט מגבה אותו אגב (לא באופן ישיר).

וחשוב לי להוסיף שאני לא כותב את זה כדי לסתור את המאמר, אלא רק בשביל לתבלן קצת את האשכול. 😃

זהו, גם אני זוכר שקראתי משהו כזה, טוב שהגבת בנושא 😘

פשוט תעבדו כמו שאתם רגילים וזהו.. לא מהר מידי לא לאט מידי

אני גם מאמין בעבודה לפי תחושה אישית, לא אוהב את הקיצוניות של עבודה איטית/מהירה. אבל יש אצלי מקרים חריגים כמו בסקוואט שגיליתי שזה עובד טוב יותר כשאני מנסה לעלות הכי מהר שאני יכול.

אני גם מאמין בעבודה לפי תחושה אישית, לא אוהב את הקיצוניות של עבודה איטית/מהירה. אבל יש אצלי מקרים חריגים כמו בסקוואט שגיליתי שזה עובד טוב יותר כשאני מנסה לעלות הכי מהר שאני יכול.

התנועות הגדולות צריכות להיות מבוצעות הכי מהר שאתה יכול ,אם המטרה שלך היא להרים כמה שיותר משקל .

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
  • פותח/ת השרשור
הספק הוא המכפלה של הכוח במהירות וההספק הכולל הוא השטח מתח לעקומה .

בקשר למהירות:
MUNN, J., R. D. HERBERT, M. J. HANCOCK, and S. C. GANDEVIA. Resistance Training for Strength: Effect of Number of Sets
and Contraction Speed. Med. Sci. Sports Exerc., Vol. 37, No. 9, pp. 1622–1626, 2005. Purpose: To compare effects on strength in the
early phase of resistance training with one or three sets and fast or slow speeds.

Methods: A total of 115 healthy, untrained subjects
were randomized to a control group or one of four training groups: one set fast (140°s1), three sets fast, one set slow (50°s1),
or three sets slow. All subjects attended training 3 wk1 for 6 wk. Subjects in the training groups performed unilateral elbow flexion
contractions with a target six- to eight-repetition maximum load. Control subjects sat at the training bench but did not train. One
repetition maximum strength, arm circumference, and biceps skinfold thickness were measured before and after training.

Results: One slow set increased strength by 25% (95% CI 13–36%, P 0.001). Three sets of training produced greater increases in strength than
one set (difference 23% of initial strength, 95% CI 12–34%, P 0.001) and fast training resulted in a greater increase in strength
than slow training (difference 11%, 95% CI 0.2–23%, P 0.046). The interaction between sets and speed was negative (15%)
and of borderline significance (P 0.052), suggesting there is a benefit of training with three sets or fast speeds, but there is not an
additive benefit of training with both.

Conclusions: Three sets of exercise produce twice the strength increase of one set in the early
phase of resistance training. Training fast produces greater strength increases than training slow; however, there does not appear to be
any additional benefit of training with both three sets and fast contractions.

Key Words: MUSCLE STRENGTH, STRENGTH
TRAINING, EXERCISE, TRAINING VOLUME

החוקרים שתומכים בווליום נמוך יותר, הכניסו קצת בחזרה לrhea בקשר למסקנה שלו בנושא של כמות הסטים האידאלית לפיתוח כוח, בדף המלא. בכל זאת לא סיימתי לקרוא אותו עד הסוף, אולי יהיו לי הערות בהמשך.

נערך לאחרונה:
לא משנה מצאתי.
לאלה שכמוני ולא הבינו:
כיווץ קונצנטרי - כשהשריר מתקצר.
כיווץ אקצנטרי - כשהשריר מתארך.

ולפי המחקר הגירוי הכי טוב להיפרטרופיה זה 5 סטים לכל קבוצת שריר?
מבחינת כמות הסטים, הקשר לא חזק במיוחד, אבל חלוקה ל5 סטים בעבודה קונצנטרית היא כפי הנראה היעילה ביותר.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
כן אבל הקשר היה חלש.

לגבי הסטים והחזרות לא היו מספיק מחקרים ישירים, כתבתי את זה במאמר וגם אינטגרל הזמן תחת המתח/העומס, הוא דרך יעילה יותר לדעתם מלמדוד סטים וחזרות. ככה מכניסים גם את המהירות וגם את המשקל לתמונה.

קונצנטרי, כיווץ בו השריר מתקצר ואתה מרים/מושך משהו.
אקצנטרי , מצב בו השריר עובד כשהוא מתארך ומשהו מרים/מושך אותך, כמו כשאתה שם בבייספס 50 קילו והיד שלך מתיישרת כי זה כבד מידי, אבל עדיין עובדת. בכל חזרה ממוצעת בחדר הכושר יש שלב קונצנטרי ושלב אקצנטרי.

נערך לאחרונה:
לא מבין מה הקשר ?
בקורס מדריכים מלמדים על עקומת מהירות-כח, אני חושב שלזה הוא מתכוון. אני לא יודע אם זאת היתה פשלה של המרצה שלנו, אבל לימדו אותנו שהעקומה מתארת את הכח כתלוי מהירות בקשר הפוך, כלומר ככל שמהירות התנועה גדולה, הכח קטן ולהפך. אני צריך להרחיב למה הטענה הזאת שגויה? :🙁😣😵

בקורס מדריכים מלמדים על עקומת מהירות-כח, אני חושב שלזה הוא מתכוון. אני לא יודע אם זאת היתה פשלה של המרצה שלנו, אבל לימדו אותנו שהעקומה מתארת את הכח כתלוי מהירות בקשר הפוך, כלומר ככל שמהירות התנועה גדולה, הכח קטן ולהפך. אני צריך להרחיב למה הטענה הזאת שגויה? :🙁😣😵
אולי אני יוצא דפוק, אבל כי:
f=ma
m= המשקל והוא לא יכול להשתנות
אז ככול שf גדל ככה גם a
יצאתי טמבל? 🤡

כן הבנתי את זה באיחור , מבחינה פיזיקלית זה נכון כי בהספק קבוע ישנו יחס הפוך בין הכח למהירות .
אבל גם בפיזיקה קלאסית צריך להתייחס למומנט שנצבר תוך כדי תנועה ולכן הספק נטו לא מתאים כאן כי אנחנו לא יכולים לשמור על כח קבוע הספק קבוע או מהירות קבועה .

נערך לאחרונה:
אולי אני יוצא דפוק, אבל כי:
f=ma
m= המשקל והוא לא יכול להשתנות
אז ככול שf גדל ככה גם a
יצאתי טמבל? 🤡

לא זה נכון אך ישנם עוד הרבה משתנים שבאים בחשבון כאן .

• פותח/ת השרשור
כן הבנתי את זה באיחור , מבחינה פיזיקלית זה נכון כי בהספק קבוע ישנו יחס הפוך בין הכח למהירות .
אבל גם בפיזיקה קלאסית צריך להתייחס למומנט שנצבר תוך כדי תנועה ולכן הספק נטו לא מתאים כאן כי אנחנו לא יכולים להפעיל כח קבוע הספק קבוע או מהירות קבועה .
הספק גם שווה לכמות האנרגיה שהשריר מעביר למשקל פר יחידת זמן ומנקודת מבט אנרגטית, הרבה יותר קל להבין אותו.

בתרגום לאנרגיות, נראה לי שהם התכוונו לכך שאדם בכוח נתון יכול להרים את הRM10 שלו הרבה יותר מהר מאת הRM1 כי במאמץ מקסימלי ,אם נניח שכמות האנרגיה שהוא מעביר למשקל פר שנייה היא קבועה בקירוב, אז היא יכולה ללכת להזזה של משקל נמוך מהר, או משקל כבד לאט.

נערך לאחרונה:
הספק גם שווה לכמות האנרגיה שהשריר מעביר למשקל פר יחידת זמן ומנקודת מבט אנרגטית, הרבה יותר קל להבין אותו.

בתרגום לאנרגיות, נראה לי שהם התכוונו לכך שאדם בכוח נתון יכול להרים את הRM10 שלו הרבה יותר מהר מאת הRM1 כי במאמץ מקסימלי ,אם נניח שכמות האנרגיה שהוא מעביר למשקל פר שנייה היא קבועה בקירוב, אז היא יכולה ללכת להזזה של משקל נמוך מהר, או משקל כבד לאט.

אני כל דבר מתרגם לפיזיקה וכן הבנתי . העניין שהאנרגיה אינה קבועה כי השרירים שעובדים משתנים עם התנועה , דוגמא שאני זוכר שקראתי היא שבאופן הגיוני היית חושב שpin press (לחיצה בפוואר ראק ) אמור להיות יותר גבוהה ( טווח תנועה קצר ) אך ישנם הרבה מתאמנים שהבנץ יותר גבוה אצלם בגלל המומנט .

נראה לי שהם התכוונו לכך שאדם בכוח נתון יכול להרים את הRM10 שלו הרבה יותר מהר מאת הRM1 כי במאמץ מקסימלי ,אם נניח שכמות האנרגיה שהוא מעביר למשקל פר שנייה היא קבועה בקירוב, אז היא יכולה ללכת להזזה של משקל נמוך מהר, או משקל כבד לאט.
זה נכון אבל הבעיה פה שהם הפכו את הסיבה והמסובב. הם אמרו במילים אחרות: "ככל שמהירות התנועה קטנה יותר, אתה תוכל להרים יותר משקל", במקום: "ככל שתרים משקל גבוה יותר, מהירות התנועה תקטן". המהירות צריכה להיות תלויה בכח.

• פותח/ת השרשור
דאוס, זה עדיין נכון בצורה דיפרנציאלית על כל נקודה בתנועה ,בתרגיל נתון יחיד.
אם תשנה תרגיל הסיפור ישתנה, ברור, אבל אם אתה עושה לחיצה בפאוור ראק עם 50 קילו ועם 100 קילו במאמץ המקסימלי האפשרי בכל נקודה בשניהם, כלומר הספק זהה בכל נקודה (כנראה ), עדיין אם תיקח נקודה נתונה בתנועה ב50 קילו אתה תיהיה מהיר בה יותר מאשר עם ה100.

נערך לאחרונה:
אני לא מבין על מה אתם מתווכחים/דנים זה הגיוני לגמרי זה סתם להתעסק בחלקיק של החלקיק

• פותח/ת השרשור
סתם הבהרה של מושגים טכניים משעממים.

אחלה מאמר, נהנתי ליקרוא, במילים פשוטות מאוד והובהר כראוי, תודה רבה.

Back
למעלה תחתית