הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ חוות דעת על ab של מאמן

האמת אני מעדיף להשאיר ככה כי ככה אני תמיד פותח בסקוואט/דדליפט ועובד כבד כמו שאני אוהב בשניהם.
זה קריטי או שאפשר להשאיר ככה?
והאמת אני עדיין לא יודע אם להתחיל את התוכנית או לא כי אני לא סגור עליה...מה את אומרת? מה היית משנה כדי להפוך את התוכנית ליותר טובה
לעבוד כבד בשניהם יהיה קשה אתה תראה לאורך זמן בתכנית... ההתקדמות לא תהיה מיטבית בתרגילים.. תשלב טווחי חזרות שונים במיוחד אם אתה רוצה היפרטרופיה, תעלה קצת טווחי חזרות.
הייתי אולי מורידה כתף אחורית אלא אם כן הוא חשוב לך לתת בו דגש מבחינה אסתטית, ומוסיפה יותר מורכבים לרגליים.

ודדליפט וסקוואט באותו אימון לעבודה כבדה עמוס קצת לא?
בהחלט כן.
זה תלוי גם ברמת המתאמן. ואם נצא מנקודת הנחה שמדברים על מתאמן מתחיל-בינוני, סקוואט ודד כבדים באותו אימון אכן לא יהיו אידיאליים - לא מבחינת התקדמות בעומס הפרוגרסיבי בהם, העייפות וההתאוששות.
השילוב של כבד-קל בהחלט יעיל כשמדובר בפיצול המכיל באותו אימון תרגילים כמו סקוואט ודד, לחלופין באותו אימון בנץ ופרס, פולי וחתירה וכיוצ"ב
מסכים עם מה ש-Iron Barbie רשמה, ובגדול, תנסה לשלב טווח חזרות כבד באחד מהם וקל בשני. שים לב ש-"קל" אכן יהיה קל. שמור על rm3-4 מכשל בתרגיל אותו אתה מבצע לחזרות גבוהות. כמו כן, באימון הבא, תוכל לבצע בדיוק הפוך - מה שהיה כבד יהפוך לקל ומה שהיה קל יהפוך לכבד. כמובן להתחיל עם התרגיל הכבד

כתף אחורית זה נחמד במידה ואתה מעוניין לחזק ספציפית את האיזור (מסיבה מספיק טובה ולא סתם) או לשפר פרופורציה ואסתטיקה. אני מניח שאין סיבה כה טובה, ולכן אמליץ לך לשלב דווקא בתוכנית תרגילי חתירה למיניהם, ובעדיפות לפוזיציה שמערבת יותר כתף אחורית, שם תשיג גם עבודה רבה יותר על יותר שרירים ועל הדרך גם כתף אחורית.

Back
למעלה תחתית