הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בעיה בעליית מסה

• פותח/ת השרשור ta31
  • פורסם בתאריך

ta31

משתמש פעיל
316
4
נק' מוניטין:
-20
316
4
התחלתי מסה לפני כארבעה ימים.
שקלתי 63
גובה 170
גיל 17 וחצי

בימים הראשונים אכלתי 200 מעל התחזוקה שלי
וביום הרביעי אכלתי 400 מעל התחזוקה שלי..
ואני רואה שאני מתחיל להשמין נהייתה לי כרס קטנה
ואני לא בטוח אם זה בשריר.
עכשיו אני שוקל 64.4 (אמנם עכשיו זה לילה וזה אחרי כל מה שאכלתי..)
אבל בכל זאת לא מסתדר לי..

מה לדעתם אני צריך לעשות? להמשיך ת'מסה?
אם כן לשנות משו?

בארבעה ימים לא קרה לך כלום.
תעבוד עפ"י משקל גוף ומשקל על המוט. המראה משקרת. תשקל רק פעם בשבוע. אל תהיה אובססיבי.

• פותח/ת השרשור
בארבעה ימים לא קרה לך כלום.
תעבוד עפ"י משקל גוף ומשקל על המוט. המראה משקרת. תשקל רק פעם בשבוע. אל תהיה אובססיבי.

מז"א משקל גוף ומשקל על מוט?
ותודה על העידוד(:
עריכה: פשוט בעבר שקלתי 84 ויש לי פחד מוות מלחזור להיות כזה..:\
לאכול 500 מעל התחזוקה או שזה מוקדם מידי על ההתחלה וצריך לאכול בהתחלה 100~200 מעל?

נערך לאחרונה:
קיצור תעשה SS.

משקל גוף מודדים בבוקר, על קיבה ריקה.

רוב התנודות במשקל לפחות בהתחלה זה בגלל נוזלים לכן אל תתרגש אם עלית או ירדת קילו, זה שטויות.
בכל אופן 400 מעל התחזוקה זה כלום תעלה ל 800-1000

רוב התנודות במשקל לפחות בהתחלה זה בגלל נוזלים לכן אל תתרגש אם עלית או ירדת קילו, זה שטויות.
בכל אופן 400 מעל התחזוקה זה כלום תעלה ל 800-1000
אל תדבר שטויות. עלייה גדולה מתי מעל התחזוקה תביא לעלייה בשומן יותר משריר. המטרה היא להעלות במסת שריר עם מינימום שומן, ובשביל זה 500 - 300 קלוריות מעל התחזוקה זה מעולה

• פותח/ת השרשור
אל תדבר שטויות. עלייה גדולה מתי מעל התחזוקה תביא לעלייה בשומן יותר משריר. המטרה היא להעלות במסת שריר עם מינימום שומן, ובשביל זה 500 - 300 קלוריות מעל התחזוקה זה מעולה
עשיתי 400 מעל התחזוקה ועליתי 2 קילו (אני דיי בטוח שזה בשומן)
יש לי נטייה חזקה להשמנה.. עכשיו אני גובה 170
ומשקל 64.5 להמשיך את המסה או בגלל שטעיתי לעשות חיטוב ואז לעשות מסה..?

את מה אתה רוצה לחטב בדיוק את העצמות? תתחיל להתאמן כמו שצריך. במצב שלך אתה לא צריך להתעסק במסה, אתה מתחיל. כל עוד תתקדם במשקלים אתה תמשיך להתחזק גם במאזן ניטרלי. אחרי כמה חודשים תעבור למאזן חיובי בהדרגה כי הגוף יתרגל לזה. אבל כרגע אין לך מה להתעסק באוכל יותר מדי. ומי שחושב שאם הוא יתחיל לדחוס אוכל בלי קשר הוא יתקדם יותר מהר... חי בסרט, יש הגבלה לכמות השריר שהגוף מסוגל ליצר בזמן מסויים, הוא סתם ישמין. כל מה שהוא צריך זה לאכול בריא ולקרוע את התחת במכון.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
את מה אתה רוצה לחטב בדיוק את העצמות? תתחיל להתאמן כמו שצריך. במצב שלך אתה לא צריך להתעסק במסה, אתה מתחיל. כל עוד תתקדם במשקלים אתה תמשיך להתחזק גם במאזן ניטרלי. אחרי כמה חודשים תעבור למאזן חיובי בהדרגה כי הגוף יתרגל לזה. אבל כרגע אין לך מה להתעסק באוכל יותר מדי. ומי שחושב שאם הוא יתחיל לדחוס אוכל בלי קשר הוא יתקדם יותר מהר... חי בסרט, יש הגבלה לכמות השריר שהגוף מסוגל ליצר בזמן מסויים, הוא סתם ישמין. כל מה שהוא צריך זה לאכול בריא ולקרוע את התחת במכון.
תן לי להבין אם הבנתי נכון..
אני עולה במשקלים סימן שאני עולה במסת שריר..
עכשיו לא לדחוף אוכל אבל כשאני רואה שאני נתקע במשקלים לאכול יותר בהדרגה נכון?😃
תודה רבה לך.

כן. אם אתה עובד בטווח חזרות של 6-12 ואתה עולה במשקלים ובחזרות, סימן שאתה מתחזק ומוסיף מסה. כשיגיע הזמן תוסיף עוד אוכל, כרגע תתרכז בלאכול בריא ולהתאמן.

Back
למעלה תחתית