הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ חוזר להתאמן לאחר תקופה של כמה שנים וצריך קצת יעוץ

BlueLabel

משתמש פעיל
394
4
נק' מוניטין:
47
394
4
מרכז ספורט אונ' בן גוריון
שלום לכולם
אני חוזר להתאמן לאחר הפסקה של 5 שנים בתחום (לימודי תואר שגזלו את כל הזמן). הייתי מתאמן בצורה די מאסיבית ומקצועית (שימוש באבקות גם ניסיון עם סטרואידים ויעוצים אישיים)
אני חוזר להתאמן ושמתי לב שיש לא מעט שינויים בן התורה של פעם למה שיש היום כגון תוכניות ss 5x5 דברים שלא שמעתי עליהם בעבר.
הייתי מתאמן בתוכנית AB מרובת סטים על כל שריר (כ- 16 סטים שריר גדול ו-9 סטים שריר קטן)

ניסיתי לקרוא קצת לחקור את הנושא והובהר עניין העצימות והבנתי שמה שהיה מקובל בעבר בעצם היה over training מטורף לכן החלטתי לא להיות תקוע בעבר ואם כבר לחזור אז לנסות את הדרך החדשה
ראיתי שתוכנית SS מבחינת אימון וזמן די יושבת לי טוב - אימון שלא צריך לעלות על שעה 3 פעמים בשבוע מסתדר לי יופי עם השגרת חיים היום יומית שלי (לימודים/עבודה) ולכן החלטתי לאמץ אותה

לגבי תפריט תזונה סידרתי כל 3 שעות ארוחה שבבסיסה היא נראית כך
בוקר שעה 8:00 - שיבולת שועל ובייצים
ארוחה שעה 11:00 - חלבון בשר ופחממה
ארוחה שעה 14:00 - חלבון בשר ופחממה
ארוחה שעה 17:00 - חלבון בשר ופחממה
ארוחה שעה 20:00 - שיבולת ובייצים

*כמובן שמשולבים גם ירקות וכו בארוחות מה שצינתי זה הבסיס

תוספי תוזנה נלווים : חלבון מי גבינה, קריאטין, חומצות אמינו

אז מה בעצם אני מבקש...

האם התוכנית SS טובה להתחיל איתה לאחר הפסקה ארוכה? (כמובן שאני לא ממש מתחיל איתה אלא נותן איזה שבועיים אימון FBW קל רק בשביל לשחרר קצת חומצות חלב מהשרירים)

האם ארוחה כל 3 שעות זה בסדר או שזאת קפיצה מעל הפופיק? אולי להתחיל בקטן יותר עם 4 ארוחות ביום ואז עם הזמן לעלות ל-6?

האם התוספים מספיקים (חלבון אמינו קריאטין)?
בין היתר יש לי עוד אבקות שאותן אני שומר לתוכנית קיץ כמו intra workout וחלבון קזאין (ללילה) אבל שוב.. אני לא רוצה לקפוץ מעל הפופיק ולהעמיס במיליון דברים בהתחלה ולכן השאלה שלי. ללא "תוספי" סטרואידים כמובן.

וכמובן כל טיפ שיכול לעזור או הפנייה למדריך (למרות שנראה לי שעברתי על כל מדריך אפשרי) יתקבל בברכה

נתונים אישיים
גובה: 187 cm
משקל: 81 kg
אחוזי שומן: 17%
BMR: 1903

תודה לכל העוזרים

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
סבבה תודה
טוב נראה לי שכל מה שצריך עכשיו זה תכנית לחיטוב ואז כשאהיה מוכן אכנס לתכנית המסה
יש למישהו תכנית חיטוב מומלצת? רצוי 3-4 פעמים בשבוע (ומה כמות האירובי שצריך לשלב איתה יחד)
תפריט אני כבר אכין

נערך לאחרונה:
סבבה תודה
טוב נראה לי שכל מה שצריך עכשיו זה תכנית לחיטוב ואז כשאהיה מוכן אכנס לתכנית המסה
יש למישהו תכנית חיטוב מומלצת? רצוי 3-4 פעמים בשבוע (ומה כמות האירובי שצריך לשלב איתה יחד)
תפריט אני כבר אכין
זה לא כ''כ מסובך , אתה יכול לקחת מהפרוטוקול תוכנית אימונים FBW או AB ולהיות בגרעון קלורי .
אירובי לא חובה והוא רק כלי עזר (אם אתה רוצה לאכול עוד וכו')

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית