הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ דדליפט- כתפיים מאחורי או מקדימה למוט?

• פותח/ת השרשור Phoenix
  • פורסם בתאריך

Phoenix

משתמש קבוע
1,129
1
נק' מוניטין:
452
1,129
1
אביעד אמר שהוא קרא ושבפוואליפטינג הכתפיים אמורות להיות מאחורי המוט, אבל בהרמת משקולות הן חייבות להיות מקדימה למוט.
מישו יודע למה זה? ומה בעצם ההבדלים?
גם שלחתי לאביעד הודעה שיענה פה 😃

תודה

אני מתנצל אבל אני אהבל בשמות ומושגים. מה זה אומר בשפה שאני מבין?
שהכתפיים לפני המוט = משיכה חזקה יותר? (מה שאין עליו ויכוח אני מאמין)

מה לגבי מה שכתבתי לגבי המיקום של המוט והמנוף?

בצורה כללית המרחק של ההתנגדות מהציר הוא רק פקטור אחד במשוואה, גודל ההתנגדות הוא הפקטור השני (מרחק x התנגדות = מומנט).
כמו שכתבת כשהכתפיים לפני המוט ניתן למשוך יותר ככה שבאופן כללי המשוואה נשארת פחות או יותר זהה.

נראה לי ששיקו מנסה לומר שאתה יכול למשוך יותר כשהכתפיים לפני המוט אבל גם ההתנגדות עוברת יותר מרחק, מה שמאזן את זה

אני ינסה להיכנס לניתוח קצת יותר עמוק של התנועה וגם יסתכל על כמה סרטונים טיפה יותר מאוחר אבל לדעתי בהרמת משקולות מנסים להרים את המוט כמה שיותר קרוב לנקודת מרכז הכובד של הגוף וע"י שינוי מיקום הכתפיים אנחנו גם משנים קצת את מרכז הכובד של הגוף ככה שאנשים בעלי מבנה גוף שונה ימקמו את הכתפיים במקומות שונים.
אם ישנם הבדלים בהרמה בין הענפים זה יכול לנבוע קודם כל מהאחיזה מהמהירות ומכך שמרימי משקולות גם צריכים להמשיך את התנועה אחרי שהם התיישרו ככה שזה יהיה לא נכון לקבוע מה נכון ומה לא לכולם.

לקח לי קצת זמן לאתר מאיפה הבאתי את מה שאמרתי, ראיתי את זה שוב ועכשיו אני יכול לחדד
זה לקוח מתוך EliteFts - squat and deadlift index exercise - DVD מהדקה עד ה36:30 - 38.
ההתייחסות לShoulder position בset up לדדליפט
----------------------------------------
קודם כל הנושא מאד חשוב, ההתייחסות למיקום הכתפיים (הכוונה לmid line of deltoid - ובהחלט לא לfront deltoid - מכאן המקור לבלבול).
הרבה מאד אנשים לומדים לעשות דדליפט ע"י לימוד של פאוורקלין powerclean וחושבים שזה אותו דבר, אבל לא.
מיקום הכתפיים בpowerlifting הולך כך - midline of deltoid נמצא קצת מאחורי המוט על מנת שזה יהיה pull back ולא pull up.
מיקום הכתפיים בpowerclean הולך כך - midline of deltoid צריך להיות קצת מלפני המוט על מנת שזה יהיה pull up ולא pull back
----------------------------------------
עד לכאן מתוך הDVD - זה כל החלק המילולי שמלווה בהדגמה ויזואלית בתקליטור.
למי שלא מכיר EliteFts אלו החבר'ה של Dave tate שהם בעצם החבר'ה של Westside.
לקח לי קצת זמן לאתר שוב את המידע הזה ולחדד אותו , גם לעצמי וגם לכם.
הבלבול כנראה נבע מההגדרה של ל-איזה חלק בכתפים מתכוונים בדיון.
לקח לי קצת זמן למצוא את זה, מסתבר שאתמול ספרתי שיש לי קרוב ל80 ספרים,16 מגזינים,40 DVDs מסביב לתחום של powerlifting,bodybuilding,weight lifting,fitness,nutrition,personal training ו mind בהקשר של ספורט(חייב לציין שעדיין לא קראתי את כולם).ולמעשה עד הבוקר לא הייתי בטוח אם קראתי את זה בספרים,אחד הפורומים באינטרנט או בדיוידי.

נ.ב ממש ברגע זה שאני כותב את ההודעה קיבלתי את הספר על Ed coan - the man ,the myth,the method) אין לכם מושג כמה קשה להשיג את הספר הזה, הוא פשוט לא נמכר בשום מקום חוץ מהחדר כושר שלו וגם להם אין אימייל,פייפאל וכו'.ואני השגתי את העותק היחיד שהוצע למכירה משומש דרך אמאזון (וגם הם לא שולחים משומשים לארץ).
ובדרך אליי גם inside powerlifting - terry todd מ1978 שעלה לי משומש 70 דולר+25 משלוח(מחיר מציאה).

אביעד הכל טוב ויפה, אבל משיכה כבדה לא יכולה להתבצע כשהכתפיים מאחורי המוט (משקולנים להרגע, הכבד של האלופים שלכם בסנאץ' לא קרוב לכבד שלהם בדחיקה או בדדדליפט רחמנא ליצלן)

אביעד הכל טוב ויפה, אבל משיכה כבדה לא יכולה להתבצע כשהכתפיים מאחורי המוט (משקולנים להרגע, הכבד של האלופים שלכם בסנאץ' לא קרוב לכבד שלהם בדחיקה או בדדדליפט רחמנא ליצלן)

ככה בדיוק משיכה כבדה מתבצעת, וצריך להזכיר שוב שאנחנו מדברים על mid line of deltoid
כלומר אם אתה מסתכל מהצד על הכתפיים אז אנחנו מדברים על נקודת האמצע.
כלומר נקודת האמצע של הside deltoid צריכה להיות מאחורי המוט(=החלק הקדמי של הכתף נמצא מעל המוט או צמוד אליו מאחורה)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית