הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ סטפר VS ריצה

אריאל

משתמש משקיע
5,646
1,405
נק' מוניטין:
7,624
5,646
1,405
יש אנשים שאומרים שריצה זה זעזוע לברכיים וכו' ושעדיף סטפר(אליפטי) על פני ריצה ,עכשיו התחלתי לשמוע טעונים הפוכים שהלחץ על הברכיים בסטפר הוא לא טבעי וכול מיני .
עכשיו אני לא יודע , אז מי כן צודק ?

לי אישית מרגיש מאוד לא טבעי לרוץ על הסטפר. אבל גם על הליכון לא מרגיש לי הכי טבעי לרוץ.
תנסה ותבדוק בעצמך. בגדול הסטפר אמור להוריד קצת את העומס על הברכיים.

• פותח/ת השרשור
אני לא יודע להסביר את זה אבל בשנהם לא מרגיש לי טבעי כנ''ל לגבי ריצה בחוץ (מה עושים?)

שמים אוזניות ועושים אירובי. (לפי הצורך)

אני אישית אוהב את הסטפר.

עכשיו אני לא יודע , אז מי כן צודק ?
הסטפר / אליפטיקל / הליכון, אף אחד מהם לא מדמה הליכה/ריצה בחוץ בצורה מלאה.
אני ממליץ לגוון בין המכשירים, למשל 15 דקות אליפטיקל ו-15 דקות מסילה ובכל מקרה להיות קשוב לגוף אם כואב לך משהו

אני לא יודע להסביר את זה אבל בשנהם לא מרגיש לי טבעי כנ''ל לגבי ריצה בחוץ (מה עושים?)
האמת שדיי מתרגלים לזה , בהתחלה באמת ההליכון לא הרגיש לי טבעי אבל לאט לאט התרגלתי אליו ... למרות שעדיין אני מעדיף ריצה בחוץ על פני הליכון או סטפר .
האמת שיש אבל ייתרון קטן בהליכון ובסטפר , אתה יכול למדוד לעצמך זמן ולכוון מהירות קבועה ולדעת מה המהירות שלך בקלות וגם אתה יכול לקבוע שיפועים משתנים במקום לחפש מסלול טוב לריצה ....

• פותח/ת השרשור
בעיקרון אני מעדיף את הסטפר כי אני מרגיש שזה הכי "קל" והכי פחות פוגע לי בהתאוששות ...
פשוט שאלתי אם באמת יש נזק לברכיים כמו שאנשים אומרים כרגע אומנם אין לי כאבים אבל זה תמיד : "אתה צעיר הכאבים יבואו שתהיה מבוגר יותר" :🙁.

בעיקרון אני מעדיף את הסטפר כי אני מרגיש שזה הכי "קל" והכי פחות פוגע לי בהתאוששות ...
פשוט שאלתי אם באמת יש נזק לברכיים כמו שאנשים אומרים כרגע אומנם אין לי כאבים אבל זה תמיד : "אתה צעיר הכאבים יבואו שתהיה מבוגר יותר" :🙁.
האמת שלא כל כך נראה לי, אבא שלי היה רץ הרבה זמן בהליכון והוא הפסיק מחוסר זמן, שנתיים אחרי היה לו קרע במיניסקוס ואמרו לו שזה משחיקה של הברך והוא שאל את הרופא אם זה קשור להליכון והוא אמר לו שלא. לא יודע עד כמה זה קשור למה ששאלת אבל לא נראה לי שזה עד כדי כך דופק את הברכיים בהליכון איכותי יש בולם זעזועים ככה שיש כאלה שאומרים שזה עדיף מריצה על משטח קשיח

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית