הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ טחינה מלאה בתקופת חיטוב/דיאטה

BlueLabel

משתמש פעיל
394
4
נק' מוניטין:
47
394
4
מרכז ספורט אונ' בן גוריון
שלום לכולם
רציתי לשאול אם כדאי להוסיף טחינה מלאה לתפריט הדיאטה?
הבנתי שהיא עשירה מאוד בסידן אבל מצד שני יש בה לא מעט שומנים.

*מדבר על כמות של כ-4 כפות (לא במצב גולמי) ביום

כל עוד זה מסתדר לך בערכיים אין עם זה בעיה , רק שתדע שאין כזה דבר טחינה מלאה\לא מלאה זה סתם בלבול שכל כדי שתחשוב זה יותר בריא מטחינה רגילה או שזה ישמע יותר בריא.

כל עוד זה מסתדר לך בערכיים אין עם זה בעיה , רק שתדע שאין כזה דבר טחינה מלאה\לא מלאה זה סתם בלבול שכל כדי שתחשוב זה יותר בריא מטחינה רגילה או שזה ישמע יותר בריא.
שמע, אני לא בטוח ב100% אבל אם אני לא טועה טחינה מלאה זה טחינה שנטחנה עם קליפת השומשום , בשונה לטחינה רגילה .

שמע, אני לא בטוח ב100% אבל אם אני לא טועה טחינה מלאה זה טחינה שנטחנה עם קליפת השומשום , בשונה לטחינה רגילה .
זה קטע שיווקי כזה גם ראיתי שמוכרים ש''ש מלאהfacepalm .
עכשיו בדקתי יש כזה דבר שנקרא חמאת שומשום שזה בעצם נהיה גם טחינה מלאה...(יש הבדל)

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
לפי ערכים תזונתיים הטחינה המלאה עשירה יותר בסידן וטחינה גולמית רגילה גם לפי תווית האריזה (אבל לך תדע אם באמת החברה מספקת את מה שעל התווית)

לא הייתי מכניס טחינה אך ורק בגלל הסידן לתפריט שלי
בסופו של דבר קשה לשבוע ממנו ובתקופת חיטוב יש ימים שאתה רוצה לנצל כל קלוריה שתעביר לך את הרעב.
אם יש לך חוסר בסידן,תשקול לתסף לעצמך.
אבל לקחת 4 כפיות של טחינה ולהכניס כבר 600 קל' שזה בערך 25-35% מסך הקלוריות היומי של בן אדם (ממוצע+) בחיטוב,זה חבל כי סביר להניח שתרגיש רעב בשלב מסוים

מה רע בשומנים? ועוד בשומנים בריאים משומשום... אני במאסה וכל יום אני אוכל 40ג' מטחינה גולמית (הרדוף, הסוג מהשומשום המלא). הכל שאלה אם זה מתאים לך לתפריט מבחינת ערכים וקלוריות

• פותח/ת השרשור
זהו שלא כל כך ובגלל זה שאלתי
אם הייתי בתקופת מסה לא הייתי שואל אפילו פשוט הייתי מכניס אבל בחיטוב זה קצת בעייתי
אגב איזה מקורות טובים יש לסידן? ואם כבר מישהו הזכיר תוספים , איזה תוספים יש?

זהו שלא כל כך ובגלל זה שאלתי
אם הייתי בתקופת מסה לא הייתי שואל אפילו פשוט הייתי מכניס אבל בחיטוב זה קצת בעייתי
אגב איזה מקורות טובים יש לסידן? ואם כבר מישהו הזכיר תוספים , איזה תוספים יש?
גבינה צהובה , גבינות קשות...........במקרה הכי גרוע אפשר להתווסף בכדורי סידן.

• פותח/ת השרשור
אני לא אוכל גבינות זה קצת בעיה
בקשר לכדורי סידן... יש משהו שממליצים עליו או שכל תוסף הוא בסדר?

אני כמעט כל החיטוב התבססתי על טחינה קבוע בתפריט 100 גרם טחינה גולמית יוצא לך 640 -680 ~ קלוריות , 60 גרם שומן ו25~ גרם חלבון , אם אתה אוכל את זה עם סלט טוב זה דווקא משביע מאוד אני הייתי מרוצה ממנה מאוד מבחינת שובע

קבוע אוכל צהריים עם 3 כפות טחינה ו 3 כפיות חציל קלוי על האש.. מעדן!!
ותראה את הערכים של טחינה מלאה ורגילה יש הבדל קטן ממה שאני זוכר..

יש לי בתפריט 3 כפות של טחינה גולמית משומשום מלא..ועוד תפריט עשיר במזון דל קלוריות ועתיר חלבון , אני כבר ירדתי מ89.2 ל84 תוך חודש וקצת . אין סיבה לא לשלב טחינה. הכל קשור בהתמדה,רצון,אירובי ואימוני כוח.

מה רע בשומנים? ועוד בשומנים בריאים משומשום... אני במאסה וכל יום אני אוכל 40ג' מטחינה גולמית (הרדוף, הסוג מהשומשום המלא). הכל שאלה אם זה מתאים לך לתפריט מבחינת ערכים וקלוריות
זה לא רע.פשוט זה בא על חשבון השובע שלך
יש לי בתפריט 3 כפות של טחינה גולמית משומשום מלא..ועוד תפריט עשיר במזון דל קלוריות ועתיר חלבון , אני כבר ירדתי מ89.2 ל84 תוך חודש וקצת . אין סיבה לא לשלב טחינה. הכל קשור בהתמדה,רצון,אירובי ואימוני כוח.
-ירידה של 5 קילו בחודש הראשון זה לא בשמיים..זה אפילו פחות ממה שבן אדם ירד בחודש הראשון של חיטוב (במידה ויצא מתקופת מאסה).
-אתה לא יכול להתייחס לרעב עכשיו,עבר כולה חודש ותחכה עוד קצת.
-זה נכון שהכל קשור בהתמדה וברצון..אבל למה להקשות על עצמך?
-שוב,אני לא מבין למה לכלול כזו כמות של טחינה בדיאטה של הורדה במשקל..אפשר להשיג שומן ממקור יותר משביע וסידן ניתן לתסף..יש פעמים שאני שותה טחינה כי חסר לי קלוריות במאסה.לאכול את זה בחיטוב נראה לי יבוא על חשבון השובע שלי וזה מיותר.
כמובן שזאת החלטה שלכם בסופו של דבר

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית