הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תזונה ואירובי לעלייה במסה

• פותח/ת השרשור Snir_y
  • פורסם בתאריך

Snir_y

משתמש קבוע
1,894
0
נק' מוניטין:
215
1,894
0
כתבתי את זה בטעות בלוג אימונים. .אז העתקתי לכאן:

רציתי לשאול שאלה שמעניינת אותי ולא הצלחתי למצוא תשובה מספקת לכך..
אם נמצאים במאזן חיובי ומתאמנים אירובי (ריצות, ג'וגינג וכדומה..) תתכן עלייה במסת שריר?
כי לפי הבנתי גם בפעילות אירובית יש גירוי מסויים על השריר והוא צריך לעבור איזשהו תהליך של תיקון אחרי פעילות אירובית - אני מדבר למשל על ריצה של שעה..
אז בשורה התחתונה אם מתאמנים רק אירובי לצורך העניין ונמצאים מעבר לזה במאזן חיובי מסויים שגם מכסה על הפעילות האירובית שנעשתה.. האם ייתרחש תהליך היפרטרופיה בשרירים?

שאלה קצת לא מובנה, אני אנסה לחזור על השאלה.
אתה בעצם שואל אם לדוגמא תרוץ ותיהיה במאזן קלורי חיובי תיתכן היפרטרופיה באותו פלג גוף שהשתמשת באירובי?
אם זו השאלה, השתשובה היא כן תתבצע סוג של היפרטרופיה אך היא נורא מינורית וחלשה פי כמה וכמה מאימוני משקולות לדוגמא בטווחי חזרות "נמוכים" (יחסית לפעילות האירובית).

• פותח/ת השרשור
כן זה פחות או יותר השאלה שלי.. למשל אם אני רץ כשעה ונמצא על מאזן קלורי חיובי.. איפה תתרחש היפרטרופיה? מה השרירים שמשתמשים בהם בריצה? זה למעשה כל הגוף לא?
ואם נמצאים במאזן קלורי חיובי ומבצעים רק פעילות אירובית לצורך העניין, תהיה עלייה גדולה יותר של שומן מאשר שריר?

בריצה עיקר הפעילות היא ברגליים ובאגן.
בקשר לשאלה השנייה, זה תלוי כמה המאזן חיובי, עדיין ריצה של שעה יכולה להגיעה ל800 קלוריות לערך קצת קשה להיות במאזן חיובי משמעותי אחרי דבר שכזה.

• פותח/ת השרשור
אני שוקל 53.. בריצה של שעה אני שורף בערך 500 קלוריות.. שאין בעיה לפצות על זה..
בכל אופן, אם אני רץ שעה ונמצא במאזן חיובי של כ-300 קלוריות.. שוב, הסיכוי לעלות בשומן גדול יותר מלעלות בשריר?
ולגבי השרירים.. שרירי הבטן לא עובדים בריצה? ידיים?

עובדים השאלה איך, בכל מקרה לענות על השאלה האם העלייה בשומן תיהיה גדולה יותר מהשריר בלתי אפשרי לדעת כי:
1. 300 קלוריות זה דבר מאוד דינאמי
2. גנטיקה שאין לי מושג מה היא
3. פרמטרים חיצוניים כאלה ואחרים, השפעות הורמונים וכו'

זה בערך לשאול את השאלה, נקח 2 הונדה CIVIC אותה השנה, נמלא את שניהם עם טנק דלק מלא ונתן לשניהם להגיע מת"א לחיפה, מי יגיע מהר יותר? מי יבזבז את אותו הדלק? שוב תלוי בהמון פרמטרים מסביב.
בכל מקרה אם אתה מצפה לעלות במסת השריר, לא הייתי מסתמך בכלל על אימונים אירוביים כי כמו שאמרתי זה לא יהיה נראה לעין לפחות לא בטווח הקצר, ולטווח הארוך זה לא משתלם כי מה שאתה יכול לעשות בהתנגדות כנגד משקולות יהיה הרבה יותר יעיל.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית