הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לכל מי שיש בעיות גב כמו פריצת דיסק, בלט וכו'

• פותח/ת השרשור talp
  • פורסם בתאריך

talp

משתמש משקיע
4,968
4,036
נק' מוניטין:
12,989
4,968
4,036
קאנטרי זכרון

ישיבה נכונה מול מחשב או באוטו (דגש על תחת צמוד למשענת ועל הכרית מעל האגן, מה שיוצא את הקימור הטבעי של הגב)
איך שהתיישבתי ככה הרגשתי הקלה מטורפת בגב. לעומת זה שבד"כ הישיבה היא זאת שגורמת לי לכאבים.
menta_disk5_g.jpg

היום הייתי בפיזתיותרפיה(קופ"ח מכבי) והסבירו לי על יציבה נכונה בזמן ישיבה והביאו לי תרגיל לשחרר את הבעיה.
לי אישית יש קרע קטן(אם זה ימשך זה יהפוך לבלט).
התרגיל זה לעמוד ישר ולשים ידיים על המתניים ולהסתכל למעלה ולקחת את הגב אחורה(כיפוף אחורה של הגב) 10X5 פעמים ביום.

אני עכשיו אלך לפיזיותרפיה פעם בשבוע/שבועיים בתקווה שזה יעבור.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
למה לטפל בכאב כשאפשר לטפל בשורש הבעיה?
היו לי שתי פריצות דיסק בגב התחתון ועוד בלט מפציעה בצבא, ניסיתי כל שיטה אפשרית מכל סוג מכל גזע
אין מה לעשות הפריצה לוחצת על עצב לא משנה איזה תנוחה תמצא אי אפשר לחיות חיים נורמליים ככה
כן עזרו לי למצוא תנוחות שלא יכאיבו לי לגב או לרגליים אבל כל תנועה טבעית אחרת שאני רגיל אליה שעשיתי הכאב היה חוזר בשניות

בסופו של דבר עשיתי ניתוח, כרתו לי את החלק של הדיסק שלחץ על העצב והיום נשארו לי חודשיים החלמה וכבר הרופא החזיר אותי לאימונים סדירים ואני מרגיש מעולה.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
למה לטפל בכאב כשאפשר לטפל בשורש הבעיה?
היו לי שתי פריצות דיסק בגב התחתון ועוד בלט מפציעה בצבא, ניסיתי כל שיטה אפשרית מכל סוג מכל גזע
אין מה לעשות הפריצה לוחצת על עצב לא משנה איזה תנוחה תמצא אי אפשר לחיות חיים נורמליים ככה
כן עזרו לי למצוא תנוחות שלא יכאיבו לי לגב או לרגליים אבל כל תנועה טבעית אחרת שאני רגיל אליה שעשיתי הכאב היה חוזר בשניות

בסופו של דבר עשיתי ניתוח, כרתו לי את החלק של הדיסק שלחץ על העצב והיום נשארו לי חודשיים החלמה וכבר הרופא החזיר אותי לאימונים סדירים ואני מרגיש מעולה.

יכול להיות שהבעיה שלך הייתה יותר חמורה...
אני כרגע מרגיש ממש הקלה, נחכה ונראה אם זה יפתור לי את הבעיה...

לפי ריפ, אין פיתרון יותר טוב מLoaded human movements, עם דגש על דדליפט.
תכלס יש לי כולה בקע אז הניסיון שלי לא גדול אבל נשמע הגיוני שלהוסיף לדדליפט שלך 100 קילו ישפר לך את מצב הגב
במקרה שלי עד עכשיו זה מוכיח את עצמו

• פותח/ת השרשור
לפי ריפ, אין פיתרון יותר טוב מLoaded human movements, עם דגש על דדליפט.
תכלס יש לי כולה בקע אז הניסיון שלי לא גדול אבל נשמע הגיוני שלהוסיף לדדליפט שלך 100 קילו ישפר לך את מצב הגב
במקרה שלי עד עכשיו זה מוכיח את עצמו

אני מסכים איתך, אבל אני למשל מרגיש כאבים בזמן ישיבה ממושכת. ככה שאני צריך לפתור את העניין כי מהישיבה הלא נכונה מתחילים לי הכאבים.
הקטע זה שהשרירים כבים כי הם מגינים על הבקע וכמובן שאימון טוב ישחרר אותם אבל בשביל להחלים מהבקע צריך לשמור על הגב ישר ולתת לו להתאחות, מה שאצלי לא קורה בגלל יציבה לקויה תוך כדי ישיבה. אני כל הזמן הורס את האיחוי הזה ועכשיו אני משנה את ההרגל הזה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית