הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ עזרה בתכנון התקדמות. במלים אחרות. אני תקוע.

• פותח/ת השרשור GODOG
  • פורסם בתאריך

GODOG

משתמש מתחיל
182
27
נק' מוניטין:
390
182
27
עשיתי SS בזמן צבא. משם עברתי ל 5X5 מאד קאו. חיטבתי לפני השחרור. מהשחרור עשיתי חודש חודשיים בערך SS והמשכתי עם 5X5. זה בגדול.
בחודשיים+ האחרונים ההתקדמות שלי אפסית אם בכלל. ברמה של סגור 5 חזרות, אימון הבא לא סוגר, אימון אחריו כן סוגר, וכו.

המשקל גוף שלי עולה בצורה לינארית יציבה בסביבות ה קילו-קילו וחצי בחודש. לא נראה שזו הבעיה
עשיתי ריסט. חזרתי לאותם משקלים ועדיין תקוע. לא נראה שזו הבעיה
הורדתי נפח( בעיקר בגלל שכאב לי קצת הגב) לא שונה כלום בהתקדמות. לא נראה שזו הביעה

משקלי עבודה לחמישיות:
סקוואט: 165-162 (מתקדם מאוד לאט. טכניקה השתפרה)
דדליפט: 190 ( היחידי שעוד מתקדם בקפיצות קטנות)
בנצ פרס: 113 (לא מתקדם)
מתח: 35+מאה משקל גוף ( מתקדם מאוד לאט אם בכלל)
פרס: 67-65 ( לא מתקדם )

איך להתקדם מפה? להוסיף נפח לתוכנית הזו? לעבור ל 5X5 מתקדם? למשוך עם התוכנית הזו?

נשמע מתסכל.
אולי תנסה סבב של תוכנית יותר מתקדמת.
יכול להיות ש5X5 במשקלים האלה שורף אותך.

או שתמשיך עם התוכנית הזאת, אבל עם קפיצות יותר קטנות.

תוודא שאתה מכניס מספיק חלבון.

הייתי מנסה טקסס מתוד, לשם הניסיון.
וכמובן מוודא שאתה ישן מספיק ואוכל מספיק קלוריות וחלבון אבל לא נראה שזו הבעייה לפי מה שאתה מתאר.
אגב יש את האופציה שאתה באימון יתר, אם משקלי העבודה מתחילים לרדת בקרוב זו נורה אדומה. אבל קשה לדעת מהתיאור הנ"ל אז לא הייתי מתחייב.

עשיתי SS בזמן צבא. משם עברתי ל 5X5 מאד קאו. חיטבתי לפני השחרור. מהשחרור עשיתי חודש חודשיים בערך SS והמשכתי עם 5X5. זה בגדול.
בחודשיים+ האחרונים ההתקדמות שלי אפסית אם בכלל. ברמה של סגור 5 חזרות, אימון הבא לא סוגר, אימון אחריו כן סוגר, וכו.

המשקל גוף שלי עולה בצורה לינארית יציבה בסביבות ה קילו-קילו וחצי בחודש. לא נראה שזו הבעיה
עשיתי ריסט. חזרתי לאותם משקלים ועדיין תקוע. לא נראה שזו הבעיה
הורדתי נפח( בעיקר בגלל שכאב לי קצת הגב) לא שונה כלום בהתקדמות. לא נראה שזו הביעה

משקלי עבודה לחמישיות:
סקוואט: 165-162 (מתקדם מאוד לאט. טכניקה השתפרה)
דדליפט: 190 ( היחידי שעוד מתקדם בקפיצות קטנות)
בנצ פרס: 113 (לא מתקדם)
מתח: 35+מאה משקל גוף ( מתקדם מאוד לאט אם בכלל)
פרס: 67-65 ( לא מתקדם )

איך להתקדם מפה? להוסיף נפח לתוכנית הזו? לעבור ל 5X5 מתקדם? למשוך עם התוכנית הזו?

במשקלים גדולים כל קילו נוסף זה מרגיש כמו טון
אני מניח שאתה קופץ ב 2.5-3
אני מציעה לך לבקש מהמכון לקנות משקולות קטנות או לקנות בעצמך ולהביא אותם איתך , נגיד זוג משקולות של 0.5 קילו כל אחת או 0.75 משהו כזה

אתה יכול גם לעשות שבוע הפסקה שלי זה עזר אישית כמובן כל עוד התאמנתה בערך חודשיים רצוף מקודם
כמו כן לא יודע עד כמה אתה תיהיה פתוח לאפשרות הזאת אבל לנסות להגיעה עם המשקל שלך ל 8-10 חזרות ואז לעלות משקל ולעשות ל 5
וכמובן אומרים שלהחליף תוכנית גם עוזר

• פותח/ת השרשור
למה אתם מציעים את הטקסס ולא את ה5X5 advanced? יש סיבה או שזה העדפה אישית?

נשמע מתסכל.
אולי תנסה סבב של תוכנית יותר מתקדמת.
יכול להיות ש5X5 במשקלים האלה שורף אותך.

או שתמשיך עם התוכנית הזאת, אבל עם קפיצות יותר קטנות.

תוודא שאתה מכניס מספיק חלבון.

אני מתקדם בקפיצות קטנות. אני לא חושב שהחלבון זה הבעיה. אבל אני ישים על זה דגש.
מה הכוונה ש5X5 במשקלים האלה שורף אותי? לא הבנתי למה התכוונת.

מתאמן מתקדם לא יכול לעבוד באחוזים גבוהים מיכולת השיא שלו לאורך זמן. לכן יש משחק בין העצימות לנפח.
המתאמן הבינוני עושה את המשחק הזה במהלך השבוע, ויכול להיות שאתה צריך לעשות את זה על-פני תקופה יותר ארוכה. לפחות לתקופה מסויימת עד שהמספרים יתחילו לזוז.

מה הקפיצות שאתה עושה כל שבוע בכל תרגיל?

• פותח/ת השרשור
מתאמן מתקדם לא יכול לעבוד באחוזים גבוהים מיכולת השיא שלו לאורך זמן. לכן יש משחק בין העצימות לנפח.
המתאמן הבינוני עושה את המשחק הזה במהלך השבוע, ויכול להיות שאתה צריך לעשות את זה על-פני תקופה יותר ארוכה. לפחות לתקופה מסויימת עד שהמספרים יתחילו לזוז.

מה הקפיצות שאתה עושה כל שבוע בכל תרגיל?

אוקי. זה נשמע הגיוני. אני לא עושה קפיצות כי אני לא מתקדם. אני מכוון לקפיצות של 2.5 הכי קטן שאני יכול.
מה הכוונה "לתקופה מסוימת". למה יש סיכוי שאחרי התקדמות בתוכנית שמכוונת עומסי נפח ועצימות להתקדמות חודשית אני אוכל לחזור ולהתקדם שבועית?

אוקי. זה נשמע הגיוני. אני לא עושה קפיצות כי אני לא מתקדם. אני מכוון לקפיצות של 2.5 הכי קטן שאני יכול.
בפרס ובבנצ' כדאי לנסות פחות מזה. חפש microloading, יש כל מיני פתרונות.
מה הכוונה "לתקופה מסוימת". למה יש סיכוי שאחרי התקדמות בתוכנית שמכוונת עומסי נפח ועצימות להתקדמות חודשית אני אוכל לחזור ולהתקדם שבועית?

יש אנשים שעושים התקדמות ליניארית עם סקוואט של 180 אחרי הרבה שנים של אימונים. צריך פשוט לתכנן את זה נכון. (למרות שהתכנון לא פשוט בכלל)
כרגע אתה צריך לשחרר את הפקק. אחרי שתכנס לרוטינה של התקדמות תראה אם אתה יכול להתקדם יותר מהר.

• פותח/ת השרשור
יש אנשים שעושים התקדמות ליניארית עם סקוואט של 180 אחרי הרבה שנים של אימונים. צריך פשוט לתכנן את זה נכון. (למרות שהתכנון לא פשוט בכלל)
כרגע אתה צריך לשחרר את הפקק. אחרי שתכנס לרוטינה של התקדמות תראה אם אתה יכול להתקדם יותר מהר.
אוקי. אז המסקנות הן: בלחיצות להשתמש במיקו לואדינג.
לעבור ל5X5 מתקדם ולראות אם יש התקדמות.(צריך לעשות הכנות לפני מעבר לתוכנית עם נפח גדול ביחס לתוכנית שאני עושה עכשיו? או פשוט להציב משקלים ולנסות לעמוד בתוכנית?)

בחלק מהתוכניות יש "שלב מכין", אז לקרוא את התוכנית זה חשוב.
חוץ מזה שווה לשאול בפורום פאוורליפטינג ולעשות חיפוש בגוגל Transition to XYZ.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית