הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ ליניארית עם כאבי גב, מה לעשות במקום הדדליפט?

• פותח/ת השרשור talp
  • פורסם בתאריך

talp

משתמש משקיע
4,968
4,036
נק' מוניטין:
12,989
4,968
4,036
קאנטרי זכרון
אז ככה יש לי כאבי גב שרק מתגברים בזמן האחרון (אורתופד לא מצא כלום, ככה שאני לא בטוח אם מה שיש לי זה כאבי שרירים או משהו קטן בגב, מה שבטוח זה שאין לי בקע/פריצת דיסק)
והחלטתי לעשות סקוואטים קלים(60 קילו) ולנסות לעשות 15X5 בשביל להמריץ את הדם ובשביל לא לשכוח את הטכניקה ולנסות לפחות לעבוד על נפח גבוה.

מבחינת דדליפט קל אני לא חושב שזה יהיה כ"כ יעיל, מה גם שזה קצת כואב לי בגב עצם זה שאני מתכופף להרבה זמן.
אז איך אני אעבוד באימון B?

אני אעשה סקוואט קל נניח 15X5
פרס כרגיל כי אין לי בעיה עם זה.
ומה אני יכול לעשות במקום הדדליפט? או שפשוט אני אעשה אימון קצר ואעשה אירובי בסוף, אני בחיטוב בכל מקרה לא יזיק לי אירובי.

תודה.

• פותח/ת השרשור
תעשה דדליפט (אפשר סומו) בינוני, ובק אקסטנשיין פעם בשבוע.

בינוני יענו משקל בינוני?
בק אסטנשיין מעמיס לי יותר מידי על הגב... ואחרי זה גורם לכאבים מיותרים. כרגע לא טוב לי להתכופף

בינוני יענו משקל בינוני?
בק אסטנשיין מעמיס לי יותר מידי על הגב... ואחרי זה גורם לכאבים מיותרים. כרגע לא טוב לי להתכופף
כן, משקלים לא כבדים במיוחד, לא שיאים, אלה 15-25 קילו פחות.
מה עם סומו דדליפט? הוא מוריד עומס מהגב.

• פותח/ת השרשור
כן, משקלים לא כבדים במיוחד, לא שיאים, אלה 15-25 קילו פחות.
מה עם סומו דדליפט? הוא מוריד עומס מהגב.

אני חשבתי להוריד לגמרי את התרגיל... אני לא יודע מה עדיף לי בלי תרגיל לגב תחתון בכלל או לעשות הרבה חזרות למשל עם משקל נמוך.
כאילו אם אני עובד בסקוואט על הרבה חזרות אולי זה מספיק ותוספת של הדדליפט תעמיס לי על הגב.

נראה לי אני אתחיל עם 100 קילו ונראה כמה חזרות אני אסגור(חזרה אחת לפני כשל/שנהרסת הטכניקה)

יש צורך בלחלק מוניטין למשתמשים אחרים לפני שניתן לחלק שוב מוניטין ל Psyco.
תודה רבה גבר

לא ממליץ לך לעשות חזרות גבוהות, הטכניקה תיהרס יותר ויותר ככל שמספר החזרות יעלה.
ואל תוותר על דדליפט לגמרי, לפחות תנסה לעשות סומו ולראות איך זה מרגיש.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית