הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ בנץפרס, לכווץ שכמות ולהרים חזה, הוכח מדעית?

• פותח/ת השרשור Cover
  • פורסם בתאריך

Cover

משתמש מתחיל
165
1
נק' מוניטין:
1
165
1
אז השאלה היא כזאת,

אני כיום לומד בוינגייט בקורס למדריכי חדר כושר.

ובמהלך אחד התרגולים, אחד המרצים של הקורס בא אליי ואמר לי שמה שאני עושה (כיווץ שכמות והוצאת חזה), גורם ללחץ על החוליות ונזק עתידי.

חשוב להדגיש - לא עשיתי זאת בצורה תחרותית, כל כף הרגל הייתה על הרצפה, תחת על הספה, הגב התחתון היה באוויר, הוא הכניס יד בין הספה לגב התחתון שלי ואמר הופה תראה מזה, לחץ על החוליות.

בכל מקרה, אף פעם לא התעמקתי במחקרים, אבל אמרתי לו שקראתי וראיתי סרטונים של מדריכים בחו"ל (ריפטו וחבריו), ונאמר שם שבהוצאת חזה וכיווץ שכמות, אתה מוריד לחץ מהכתף הקדמית (על ידי קיצור טווח התנועה בעצם, מה שמונע לחצים ודלקות בכתף).
והוא בא בטענה שאף אחד לא באמת הוכיח את זה מדעית, ואלה רק מאמנים.

ושאם אני רוצה להקשיב למשהו זה צריך להיות למאמר קליני.

בכל מקרה, למישהו באמת יש מאמר קליני כזה לספק לי?

תודה 😃

תשלח אותו לארכימדס שילמד קצת על מנופים. לא צריך מאמר קליני כדי לגלות דברים שידועים כבר אלפי שנים.

תשלח אותו לארכימדס שילמד קצת על מנופים. לא צריך מאמר קליני כדי לגלות דברים שידועים כבר אלפי שנים.

מעניין!
זה לא מה שאומר חברך פה -
http://www.lbs.co.il/showthread.php?t=36872

ואני מצטט מתוך המאמר - "עדיין לא גיביתי שום דבר כאן מחקרית, אם אתה רוצה לטעון טענה מסויימת, תגבה אותה ברפרנסים מדעיים, זה שאתה רושם ש" יש מחקרים" לא אומר לנו שום דבר, אילו מחקרים? תראה לנו אנחנו רוצים לקרוא אותם גם."

אז שאתה טוען משהו לשם שינוי ? הייתי מציע לך לגבות את זה מחקרית כמו שידידנו מנהל הפורום פה אומר, אחרת, נצטרך לשלוח אותך לארכימדס כדי ללמוד על דברים שידועים אלפי שנים כמו שסקוואט מלא דופק את הפיקות, אבל היי- זה לא מגובה מחקרית! לך לארכימדס! 🤡😆

מעניין!
זה לא מה שאומר חברך פה -
http://www.lbs.co.il/showthread.php?t=36872

ואני מצטט מתוך המאמר - "עדיין לא גיביתי שום דבר כאן מחקרית, אם אתה רוצה לטעון טענה מסויימת, תגבה אותה ברפרנסים מדעיים, זה שאתה רושם ש" יש מחקרים" לא אומר לנו שום דבר, אילו מחקרים? תראה לנו אנחנו רוצים לקרוא אותם גם."

אז שאתה טוען משהו לשם שינוי ? הייתי מציע לך לגבות את זה מחקרית כמו שידידנו מנהל הפורום פה אומר, אחרת, נצטרך לשלוח אותך לארכימדס כדי ללמוד על דברים שידועים אלפי שנים כמו שסקוואט מלא דופק את הפיקות, אבל היי- זה לא מגובה מחקרית! לך לארכימדס! 🤡😆

הוא התכוון ל- עדיין לא גיבת* זה היה מופנה לאיתי זיו

• פותח/ת השרשור

ובכל זאת?? אתם לא מכירים מאמר קליני שמדבר על הנושא ??..

יש אמת בדבריו הרי לא??, ברגע שאתה מעגל את עמוד השדרה הלחץ גדל.

נק' ההנחה שלחץ על עמוד השידרה הוא דבר שלילי היא זו שצריכה להחקר. לא האם בבנצ' כאשר מקשיתים יש יותר לחץ, כי התשובה היא כן.
כמה מקשיתים? גם זה ברור, כל עוד לא מרפים את שרירי הבטן ונכנסים לפשיטת-יתר.
אז מה הוא רוצה המרצה? רק להציק לך. זה מה שמרצים עושים. ככה הם מצדיקים את הקיום שלהם.

אחי אכפת לך להגיד עם איזה מרצה התנהל הדיון הנ״ל?
אני הייתי בדיון דומה עם מרצה בוינגייט ומעניין אותי לדעת אם זה אותו אחד.

זה ויכוח מיותר. הרי הוא לא יגיד לך יודע מה, אתה צודק, בוא תלמד אותנו איך לוחצים בנץ'.
תעשה כן כן עם הראש ותעבור הלאה.

וגם כשעושים כפיפות בטן קלאסיות על מזרון גדל הלחץ על עמוד השדרה...ועל זה לא מדברים כמו שמדברים על סקוואט בנצ ודדליפט.
הרבה מרצים מאמנים וכו׳ מעדיפים ללכת עם העדר ולהשאר בטווח התרגילים הנפוצים, לא חושבים מחוץ לקופסא בכלל.

אני ישמח ללכת לדבר קצת עם המרצה הזה אני אישית העברתה למרצה שלי הרצאה לגבי הבנץ' פרס ולמה צריך לעגל את הגב ולמה זה הכי בטוח ללחוץ כמו ליפטר כלומר רגליים על הרצפה כל הגוף מקווץ גב תחתון לא נוגע בספה וכן הלאה

• פותח/ת השרשור
אני ישמח ללכת לדבר קצת עם המרצה הזה אני אישית העברתה למרצה שלי הרצאה לגבי הבנץ' פרס ולמה צריך לעגל את הגב ולמה זה הכי בטוח ללחוץ כמו ליפטר כלומר רגליים על הרצפה כל הגוף מקווץ גב תחתון לא נוגע בספה וכן הלאה

אני מסכים איתו מהבחינה של לא הוכח לא קיים... (למרות שאין ספק שהוא אמר הרבה שטויות כמו - מעל 20 גרם חלבון בארוחה הופך לשומן וכו'...)

לדבר זה נחמד, השאלה היא אם באמת אין שום מחקר מקצועי שמוכיח את הנושא?

פשוט תקרא את ההסבר בספר של SS. הספר נכתב גם ע"י פיזיולוג (לון קילגור). בקצרה - בבנץ', מה שקורה זה שהטרפזים "מרותקים" לספסל, והם לא יכולים לאזן את המומנט על הכתף מקדימה, ולכן כדי להקטין את המומנט ולמנוע פציעה בסובבי הכתף (rotator cuffs) צריך לשמור את המרפקים בפנים, להניע את המוט במסלול שאינו אופטימלי (קו ישר), אלא מעט באלכסון לכיוון הפטמות/בטן תחתונה ולקשת את הגב.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית