כמה שאלות לגבי חימום במורכבים

• פותח/ת השרשור ELSR
  • פורסם בתאריך

ELSR

משתמש קבוע
1,808
274
נק' מוניטין:
1,213
1,808
274
קאנטרי חולון
מצטער מראש על החפירה אבל זה נושא שאני צריך לסגור אותו אחת ולתמיד, אגב- עברתי על החיפוש ולא מצאתי
משהו שעונה לי ב-100% על השאלות .

התוכנית שלי נראית ככה (FBW פשוטה.) :
סקוואט 3X8
דדליפט 1X8
בנץ' פרס 3X8
פרס בעמידה 3X8
מתח 3X10
כפיפות מרפקים בפריצ'ר 1X10
כפיפות מרפקים בשכיבה 1X10
בטן בשיפוע+משקל 1X15

הכי חשוב לי זה הדדליפט, הבנתי שיותר מדיי ממנו וזה ייגמר בפציעה .
עכשיו השאלה היא כזו, אני ניגש ל-3 סטים של חימום ועוד סט אחד של מקסימום משקל (4 סה"כ), לאחרונה קצת מורגש כאב
קל בגב התחתון שכנראה נובע מעומס, רציתי לשאול האם זה בסדר והאם כדאי לקצץ בסטים בחימום .

בקשר לבטן, אני עושה את התרגיל בשיפוע יחסית גדול (סביבות ה-*45) ובנוסף עם 10 ק"ג עליי, אני חושב שזה גם כן תורם לכאבי גב-
יכול להיות ? במידה וכן, מה עושים ?

לגבי הסקוואט, 3 סטים חימום+3 סטים של משקל שיא- הכל בסדר אבל לפעמים אני מרגיש שאולי עם חימום
קצר יותר הייתי יכול להעמיס יותר משקל, האם מומלץ לקצץ קצת את החימום ? ואם כן אז איך ?

בנץ' פרס ובזה סיימתי לחפור 🙄, אני עושה 3 סטים משקל שיא, האם כדאי לעשות חימום ?

חימום = עניין של הרגשה אישית. אם מספיק לך פחות סטים, אז אפשר לקצץ. נסה ותראה. איך אתה עושה את החימום שלך כרגע? אולי אתה עושה אותו לא נכון.
בטן - יכול להיות. תפסיק לעשות בטן לזמן מה ותראה אם זה משתפר.
בנץ' - כן.

• פותח/ת השרשור
חימום = עניין של הרגשה אישית. אם מספיק לך פחות סטים, אז אפשר לקצץ. נסה ותראה. איך אתה עושה את החימום שלך כרגע? אולי אתה עושה אותו לא נכון.
בטן - יכול להיות. תפסיק לעשות בטן לזמן מה ותראה אם זה משתפר.
בנץ' - כן.
החימום שלי בעיקרון הולך ככה:
30%, 60%, 90% .

זה בסדר ?

כמה חזרות כל אחד מהם?

אם אתה מגיע לסט עבודה עייף וצריך לנוח לפני שאתה מתחיל אותו כנראה שצריך להוריד בנפח החימום.

אם זה לא המצב אז גם יכול מאוד להיות שכאב הגב הוא תוצאה של טכניקה לקויה.

• פותח/ת השרשור
זו הבעיה שלך. אתה צריך להתחיל בסט הקל של החימום מאותו מספר חזרות שאתה מתכוון לעשות בסט העבודה, וככל שהחימום עולה במשקלים לרדת בחזרות. אם אתה מגיע ל-90%, אתה לא צריך לעשות עם זה יותר משתי חזרות.

• פותח/ת השרשור
זו הבעיה שלך. אתה צריך להתחיל בסט הקל של החימום מאותו מספר חזרות שאתה מתכוון לעשות בסט העבודה, וככל שהחימום עולה במשקלים לרדת בחזרות. אם אתה מגיע ל-90%, אתה לא צריך לעשות עם זה יותר משתי חזרות.
facepalm
טוב שגיליתי את זה בשלב מוקדם יחסית, תודה רבה לך .
אפשר לנעול כאן.

תראה כמו שחבר אמר לי עדיף לעשות חימום אפילו אולי של נגיד רק 2 סטים כי יכול להיות שיש לך איזה בעיה קטנה ואתה לא רוצה לגלות אותה במשקל שיא

הבנץ שלי עכשיו 100 קילו , החימום שלי זה מוט=20 ק"ג ואז 60 ק"ג ואז בערך משקל עבודה , אבל נגיד עכשיו נפצעתי בכתף אז אני לא יודע באיזה מצב היא אז אני עושה עוד חימום של 80 ק"ג רק לראות שהכתף בסדר ואין לי כאב חד

Back
למעלה תחתית