הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע ,Deadlift על שולחן הניתוחים

black356

משתמש משקיע
4,956
0
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
3,295
4,956
0
זהו תרגם של המאמר: http://www.flexonline.com/deadlifts_do_and_donts/training/170

אין לבצע דבר מהכתוב ללא התייעצות עם מומחים. השתדלתי שהתרגום (כמו המאמר) יפנה אל שני המינים. אם זה לא ברור מהתרגום, תדעו שזו כוונתי. המתר' = אני 😃.

DEADLIFTS, DISSECTED / Greg Merritt

ממבט ראשון, deadlifting נראית תנועה שקל לשלוט בה. אפשר לחשוב שכל מה שצריך לעשות הוא להתכופף, להרים את המוט ולעמוד. למרבה הצער, אין זה כל כך פשוט. למעשה, עם גישה מהסוג הזה מגיע סיכוי לפגיעה בגב מאשר פיתוחו. מספר שרירים חשובים (spinal erectors, lats, traps, quads, glutes) חייבים לעבוד בהרמוניה כדי לנצל את התנועה כראוי, לעזור להרמה להתבצע בצורה הנכונה ובתזמון הנכון על ידי שני פלגי הגוף. זה לא יקרה מעצמו: יש לגרום לכך לקרות. הרשימה הבאה של כללי "עשה/ לא תעשה" תנחה אל עבר ביצוע נכון שיתרום לפיתוח נכון של השרירים.

עשה: יש הלשתמש בחגורת powerlifting איתנה.

לא תעשה: אין להשתמש בחליפת/ חולצת powerlifting. לבוש מיוחד יגרום לנטייה להסתמך על תנופת הגוף מאשר על השרירים. למרות שנעליים דקות-סוליה, אבקת טאלק על הירכיים וקפסולות אמונייה הן הכרח עבור מרימי משקולות, הן הסחת-דעת לא רצוייה עבור מפתחי גוף.

עשה: עמוד קרוב אל המשקולת כשכפות הרגליים בערך במרחק של כעשרה אינץ' ( 25.4 ס"מ, לכל המדקדקים; המתר').

לא תעשה: אין להשתמש בשיטת ה"סומו" (מרחק רב ככל האפשר בין כפות הרגליים, אצבעות פונות החוצה), כיוון שהיא נותנת דגש על הרגליים, הישבן והמתניים, ומצמצת את עבודת הגב.

עשה: את המוט יש לאחוז כאשר כף יד אחת פונה אל הגוף (אחיזה עילית; המתר') , והשנייה פונה קדימה (אחיזה תחתית; המתר'), עם או בלי רצועות אימון, או להשתמש באחיזה עילית הנוסף לשימוש ברצועות. הרווח בין כפות הידיים צריך להיות רחב מעט מהרווח בין כפות הרגליים.

לא תעשה: אין להשתמש בשיטה (צורת אחיזה, מרחק בין הרגליים/ ידיים וכיוצ"ב; המתר') אחת עבור חימום ובשיטה אחרת עבור התרגיל עצמו.

עשה: בזמן ביצוע התנועה יש לכופף את הברכיים, להנמיך את הישבן, לדאוג שהגב יישאר ישר ולמקד את המבט על משהו שנמצא מולכם, או מעליכם. יש להרים את המוט מהרצפה בתנועה יציבה, כשהוא נוגע בעדינות בירך, כל הדרך למעלה.

לא תעשה: אין לכופף את הגב. הגב חיב להשאר ישר, והכתפיים מתוחות.

עשה: יש למשוך את המוט בזמן ההזדקפות. הרגליים והגב צריכים לעבוד ביחד.

לא תעשה: אין לנעול את הברכים מוקדם מדי. אם זה יקרה, ישור פלג הגוף העליון יתבצע על ידי שרירי הגב, איזור חלש עם סיכוי גבוה לאי הרמת המשקל ו/או מתיחת הגב.אין ליישר את הרגליים עד שפלג הגוף העליון ניצב אנכית לרצפה.

עשה: הגוף אמור לעמוד זקוף, או כפוף מעט אחורה בעת השלמת התנועה. הכתפיים לזחזור אל מצבן הטבעי. יש לכווץ את שכמות.

לא תעשה: אין להישען אחורה מדי אחורה, שכן קיים סיכוי למתוח את השרירים מאשר לבנות אותם.

עשה: יש להחזיר את המוט אל הרצפה בצורה מבוקרת, אך לא באיטיות רבה מדי שתגרום לכם להיאבק עם המשקל היורד עד כדי גרימת נזק.

לא תעשה: אין לבצע DeadLift יותר מפעם בשבוע. יותר מדי אימונים על משקל גבוה יכולים לגרום נזק.

עשה: כדאי ורצוי לצפות להתחזקות, שכן התרגיל מאמץ את השרירים הגביים (השרירים הנמצאים בצד האחורי של הגוף; המתר') מהשכמות ועד לישבן.

צריך להוסיף בתחילת המאמר שהכתבה הומוריסטית ,ואין לקחת את התוכן שלה ברצינות ...
😣

• פותח/ת השרשור
צריך להוסיף בתחילת המאמר שהכתבה הומוריסטית ,ואין לקחת את התוכן שלה ברצינות ...
😣

😃

הייתי צריך לרשום שהמקור לקוח מ- FLEX. זה היה אומר הכל.

אגב, מילא המאמר לא ברמה גבוהה (ע"פ מומחי האתר) , אבל למה לדפוק לעצמך את הראש? 😉

😃

הייתי צריך לרשום שהמקור לקוח מ- FLEX. זה היה אומר הכל.

אגב, מילא המאמר לא ברמה גבוהה (ע"פ מומחי האתר) , אבל למה לדפוק לעצמך את הראש? 😉

שמע הייתי צריך לכתוב שאני דופק תראש בקיר תרתי משמע .
וזה היה אומר הכל .

שאלה....
מה זה קפסולות אמוניה?ולמה משתמשים בזה?
אמוניה מכיר? קפסולות אמוניה זה פשוט במקום שתסתובב עם בקבוק רעל כשאתה מתאמן, אז יש לשימוש חד פעמי, אתה מביא סניפה והולך כמו חולה נפש למוט.

אמוניה זה ליגה היה לי פעם בקבוק זה אחד הדברים היותר חזקים שניסיתי אבל זה נורא רעיל ואם מגזימים יש תופעות לוואי :(

יש כאן כמה דברים די נכונים. כמו שהגב צריך להיתישר לפני הרגליים
ושהמוט צריך לגעת ברגליים כל הדרך וכאלה דברים.

נו, גם שעון מקולקל צודק פעמיים ביום.
בסדר הכוונה שלי הייתה זה שבמקום לקטול יכולתם לתקן מה שלא נכון ולהשאיר את הנכונים.. אחרי שקראתי את זה הפנמתי כמה דברים שלא חילחלו לי מספיק לראש וכנראה ויתרתי עליהם כשנהיה קשה במשקל.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית