הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שיטה לבנץ' פרס

• פותח/ת השרשור ELSR
  • פורסם בתאריך

ELSR

משתמש קבוע
1,808
274
נק' מוניטין:
1,213
1,808
274
קאנטרי חולון
איזו שיטה כדאי לעשות בבנץ' פרס, השיטה של דייב טייט\PL שהרגליים על הרצפה ויש קימור של הגב
או כרגיל עם הרגליים על הספה ?

בשני השיטות החזה מקבל אותו גירוי ?

המטרה שלי זה פיתוח הגוף .

קודם כל רגליים אף פעם לא על הספה.
בשיטה הרגילה, שיטת הבודיבילדינג תקרא לזה החזה מקבל יותר גירוי כי אתה מערב פחות שרירים, החסרון הוא שיש הרבה יותר לחץ על הכתפיים מה שיכול לסכן אותך יותר מבחינת פציעות.
בשיטת הפאוורליפטינג שבין היתר יש את הטכניקה של דייב טייט, אתה תוכל להרים הרבה יותר משקל, פחות עומס על הכתפיים אבל פחות גירוי לחזה.
תחליט אתה מה אתה מעדיף.
אני באופן אישי עובד בטכניקה הרגילה כשאני מתרכז במסה, כשאני עושה תכנית כח אני מחליף לטכניקה של דייב טייט.

• פותח/ת השרשור
תוכל לפרט למה אתה חושב שכדאי את הטכניקה של דייב ?
קודם כל רגליים אף פעם לא על הספה.
בשיטה הרגילה, שיטת הבודיבילדינג תקרא לזה החזה מקבל יותר גירוי כי אתה מערב פחות שרירים, החסרון הוא שיש הרבה יותר לחץ על הכתפיים מה שיכול לסכן אותך יותר מבחינת פציעות.
בשיטת הפאוורליפטינג שבין היתר יש את הטכניקה של דייב טייט, אתה תוכל להרים הרבה יותר משקל, פחות עומס על הכתפיים אבל פחות גירוי לחזה.
תחליט אתה מה אתה מעדיף.
אני באופן אישי עובד בטכניקה הרגילה כשאני מתרכז במסה, כשאני עושה תכנית כח אני מחליף לטכניקה של דייב טייט.
השאלה האם העובדה שיש פחות גירוי זה משהו משמעותי ?
ואם אתה יודע שיש סיכון לפציעה בטכניקה הרגילה, למה אתה ממשיך לעבוד איתה ?

עד כמה הוא משמעותי אני לא יודע.
כל החדר כושר זה סיכון לפציעה, אני עושה חימום טוב ולא מגזים עם המשקלים ומקווה שיהיה בסדר, ככה או ככה את רוב הפציעות אנחנו נרגיש כשנתבגר ואני לא חושב כזה רחוק עדיין.

עדיין יש גירוי, נמוך יותר אבל יש והוא מספיק.
אני עשיתי שבועיים - שלושה את הטכניקה הרגילה ועכשיו כואבת לי הכתף (לפני זה גם עשיתי אבל הייתה הפסקה מאז) בקטנה. אני אעבור אימון הבא לדייב ומקווה שזה יעבור (לרוב זה עבר). המשקל יהיה גבוה יותר (היו אנשים, לפי מה שהבנתי, שהוסיפו 50 פאונד [22.75 ק"ג בערך] רק בזכות זה שהטכניקה השתפרה!!) והסיכוי לפציעה נמוך יותר.

יש המון בילדרים שמשתמשים בשיטה של הליפטרים עם הקימור בגב, בכלל זו לא שיטה של ליפטרים אם פותחים את זה - זו שיטה ששומרת על הכתפיים שלך בריאות ומורידה את הסיכון לפציעה (אני נפצעתי בכתף השמאלית כתוצאה מהבנץ'), כדי לקבל גירוי צריך לעבוד עם משקל זהיר לטווח חזרות גבוה עם תנועה נכונה שמערבת את החזה ברובה וככה אתם תרגישו פאמפ מצוין.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית