הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לאן להתגייס?!?! (קרבי)

liavsg

משתמש קבוע
1,223
0
נק' מוניטין:
477
1,223
0
היי אני ליאב
קצת נתונים צבאיים כביכול
קב"א: 53
דפ"ר: 70
אני מתלבט לאן להתגייס, יש לי אפשרות להתגייס לגבעתי/גולני/מג"ב

תנו המלצות למי ששירת באחת מהיחידות האלה ולמה
בעיקרון אני מחפש יחידה עם פעילות מבצעית פיזית יותר מאשר עם נשק חם
אבל אני צריך לסדר קצת את הראש אז אני מאוד אשמח אם מישהו יעזור לי בעניין

• פותח/ת השרשור
אוקיי, מה אתה מתכוון שאתה אומר יותר פעילות?
הרי בפיזור ההפגנות לדוגמא אתה לא יכול להשתמש כמעט בכלל בכוח פיזי

אוקיי, מה אתה מתכוון שאתה אומר יותר פעילות?
הרי בפיזור ההפגנות לדוגמא אתה לא יכול להשתמש כמעט בכלל בכוח פיזי
שטויות. פינוי הפגנות זה עסק לא פשוט בכלל, אם כל הנהלים וההנחיות המיוחדות.. בכל מקום שיש מצלמה אתה אמור לפנות את המפגינים בלי נשק או מכות, רק לדחוף בצורה מסויימת.

אל תלך למג"ב בשום פנים ואופן, 3 שנים באותה גזרה=מוות

לך לאחת מיחידות החי"ר ונתסה להגיע ליחטיו"ת

אני הייתי בגולני ואני יכול להמליץ רק על זה

אל תלך למג"ב בשום פנים ואופן, 3 שנים באותה גזרה=מוות

לך לאחת מיחידות החי"ר ונתסה להגיע ליחטיו"ת

אני הייתי בגולני ואני יכול להמליץ רק על זה
ואם הוא לא יגיע ליחטיות או לא יצא למכים?
יש לי חברים בקו שמקללים כל רגע

ובמגב כל 4 חודשים אתה יכול לנסותלצאת לקורס (יש שם אין סוף)

ואם הוא לא יגיע ליחטיות או לא יצא למכים?
יש לי חברים בקו שמקללים כל רגע

ובמגב כל 4 חודשים אתה יכול לנסותלצאת לקורס (יש שם אין סוף)

והחברים במג"ב לא מקללים כל רגע?

ואל תשכח שברגע שיש מלחמה\מבצע מי שייכנס לאקשן יהיו לוחמי חי"ר ולא מג"ב

לא משנה לאן תגיע בסופו של דבר חי"ר או מג"ב תמיד תנסה להגיע ליחידות
היחס והעבודה של הפלוגות לא כמו פעם.

• פותח/ת השרשור

המטרה שלי זה להיכנס לימ"ס
והבנתי שגם אם אני לא מצליח בגיבוש הראשון אחרי ארבעה חודשים אני יכול לעשות גיבוש נוסף
יש המון קורסים אחרים
ואם אני מתגייס לגבעתי לדוגמא ואני לא עובר גיבוש יחטיו"ת אני נשאר שם וטוחן את התחת עם שמירות
הרבה אומרים לי לא ללכת למג"ב בגלל שכל הדפרים שם וערסים מפגרים אבל חבר שלי שם ויצא לי להכיר מה מחברים שלו מהצבא ואני לא רואה הבדל כל כך, יש כמה ממש טמבלים אבל הוא פשוט לא התחבר אליהם
בקיצור אני חושב שאני אלך על מג"ב

המטרה שלי זה להיכנס לימ"ס
והבנתי שגם אם אני לא מצליח בגיבוש הראשון אחרי ארבעה חודשים אני יכול לעשות גיבוש נוסף
יש המון קורסים אחרים
ואם אני מתגייס לגבעתי לדוגמא ואני לא עובר גיבוש יחטיו"ת אני נשאר שם וטוחן את התחת עם שמירות
הרבה אומרים לי לא ללכת למג"ב בגלל שכל הדפרים שם וערסים מפגרים אבל חבר שלי שם ויצא לי להכיר מה מחברים שלו מהצבא ואני לא רואה הבדל כל כך, יש כמה ממש טמבלים אבל הוא פשוט לא התחבר אליהם
בקיצור אני חושב שאני אלך על מג"ב

בהצלחה, רק שתדע שגם במג"ב אתה טוחן שמירות.

מקווה שלא תתבאס כאשר יהיה מבצע\מלחמה (אני מקווה שלא יהיה)

האלו במג"ב את האמת דיי הסתדרו אז לא
אבל כן יש במגב מקומות שאתה לא רוצה להגיע אליהם גם לא בסיוטים (חברון)
ואתה צודק לגבי המלחמה,זה שיקול שצריך לקחת

קח את זה מלוחם בגבעתי כבר קרוב לשנתיים - אל תתגייס לחי"ר, לך למג"ב.
3 שנים באותה גזרה = חלום, במיוחד כשזו הגזרה הכי פעילה. העברות זה חרא, אימונים גדודיים/חטיבתיים זה חרא, קו צפון/חולות/עזה זה חרא, אין פז"ם, הנפצות בלי סוף. הגדס"רים ("יחטיות") עושים בדיוק מה שהגדודים עושים, הסיבה היחידה לשאוף לשם זה התנאים (ציוד, תרומות, נהלים).
נכון שגם מג"ב יכול להיות חרא, אבל ההבדל הוא שזה גם יכול להיות בן זונה לעומת חי"ר שבכל מצב יישאר חרא.

שמע. אני הייתי בפלסר גולני. ועשיתי קורס צלפי לוטר עם ימסניקים. לפי איך שזה נראה אז. עדיף משמעותית(!) להיות בימס על גבי חיר. ו"סיירת" חיר זה חרטא אל תחשוב שזה היצא שלך לשרות מגניב.
תכלס אם הייתי צריך לבחור יחידה לוחמת. לשרות של שלוש שנים. הייתי בוחר ימס.

3 שנים באותה גזרה = חלום, במיוחד כשזו הגזרה הכי פעילה. העברות זה חרא, אימונים גדודיים/חטיבתיים זה חרא, קו צפון/חולות/עזה זה חרא, אין פז"ם, הנפצות בלי סוף. הגדס"רים ("יחטיות") עושים בדיוק מה שהגדודים עושים, הסיבה היחידה לשאוף לשם זה התנאים (ציוד, תרומות, נהלים).
נכון שגם מג"ב יכול להיות חרא, אבל ההבדל הוא שזה גם יכול להיות בן זונה לעומת חי"ר שבכל מצב יישאר חרא.
לוחם גבעתי ממורמר?
איך הגעת שהגדסר עושים אותו הדבר כמו הגדודים?
הכשרה שונה לגמרי, יותר מבצעים ופעילויות.

כלוחם בנחל כמעט שנתיים ממש לא מסכים.אני כמעט חצי שנה באיוש וכבר כל כךבא לי לעוף מכאן,לא יכול לדמיין להיות תקוע באותה גזרה כל השירות. נכון שאימונים זה חרא אבל זה שינוי שגרה

לוחם גבעתי ממורמר?
איך הגעת שהגדסר עושים אותו הדבר כמו הגדודים?
הכשרה שונה לגמרי, יותר מבצעים ופעילויות.

מה זה איך הגעתי? עזוב את זה שישבנו איתם באותו מוצב 4 חודשים, כל כך קשה לשאול אנשים שאתה מכיר משם מה הם עושים? חוץ מזה, מה הם כבר יכולים לעשות, על איזה מבצעים ופעילויות אתה מדבר? הקו היחיד שיש בו עדיין פעילות ולא רק בט"ש זה יו"ש. וגם שם הם יעשו מה ששאר הגדודים עושים, אולי אפילו פחות. והכשרה? הכשרה זה אימונים, שיתאמנו כמה שבא להם, בסוף הם מתפקדים כמו גדוד רגיל.

חי"ר טוחנים שמירות ותרגדים וכל השיט הזה
למג"ב יש יחסית עבודה מגוונת, תכלס אני מצטער שלא הלכתי למגב (לא רציתי להסתכן שאני אהיה עם אנשים דפ"רים מה שלא בהכרח נכון)

ולגבי יחטיות? same shit כמו הגדודים, ואל תחשוב על זמן מלחמה כי רוב הסיכויים שלא יצא לך להשתתף במלחמה/מבצע בסדיר, תחשוב נטו על הבט"ש והת"ש

חי"ר טוחנים שמירות ותרגדים וכל השיט הזה
למג"ב יש יחסית עבודה מגוונת, תכלס אני מצטער שלא הלכתי למגב (לא רציתי להסתכן שאני אהיה עם אנשים דפ"רים מה שלא בהכרח נכון)

ולגבי יחטיות? same shit כמו הגדודים, ואל תחשוב על זמן מלחמה כי רוב הסיכויים שלא יצא לך להשתתף במלחמה/מבצע בסדיר, תחשוב נטו על הבט"ש והת"ש
אתם מדברים כאילו חיר זה לעשות כל היום סטטיות,אני מכ בנחל והחיילים עושים איזה 2-14 ( 2שמירה, 14 מנוחה)
נכון יש פלוגות שעושות 2-6 2-8 אבל זה עדיין לא להעביר את כל השירות בעמדה. להגיד שחי ר זה לא חרא אני לא אגיד,כי זה כן חרא אבל זה כי צבא זה חרא,וחרא פה כמו בכל מקום

אתם מדברים כאילו חיר זה לעשות כל היום סטטיות,אני מכ בנחל והחיילים עושים איזה 2-14 ( 2שמירה, 14 מנוחה)
נכון יש פלוגות שעושות 2-6 2-8 אבל זה עדיין לא להעביר את כל השירות בעמדה. להגיד שחי ר זה לא חרא אני לא אגיד,כי זה כן חרא אבל זה כי צבא זה חרא,וחרא פה כמו בכל מקום

2-14? או שאתה מ"כ במסלול, או שאתה מ"כ של מחלקה צעירה בותיקה, או שבגזרה שלכם אין כמעט משימות אז מתאפשר 2-14. שמירות כאלה אנחנו יכולים לעשות רק אם כל המחלקה תופסת עמדה אחת בלי שום משימות נוספות (חוץ מאולי חמ"ל).

בכל מקרה הדיון פה הוא לא אם צבא זה חרא, כולם יוצאים מנקודת הנחה שזה נכון ובמיוחד בקרבי, אבל כשנשאלת השאלה איפה פחות חרא - בחי"ר או במג"ב, אז במג"ב ללא ספק הרבה פחות חרא לעומת חי"ר ברוב המקרים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית