הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ אני משתגע כבר....לא יודע למה להאמין.

HaruHaru

משתמש מתחיל
70
0
נק' מוניטין:
0
70
0
עשיתי SS שלושה חודשים עליתי 4-5 קילו ומשקלי עבודה ממוצעים(סקוואט 75, דדליפט 85)
לפני שבוע הגיע אלינו מאמן חדש למכון והוא שונה, לא כמו כל הליצנים שם.(הוא מכיר את התכנית SS, ויודע את החשיבות של התרגילים המורכבים)
הוא בדק את הסקוואט והדדליפט שלי ותיקן כמה דברים קטנים.
היום דיברתי אתו בסוף האימון 40 דקות בערך ואני ממש מצטער שלא הקלטתי את השיחה כדי להעלות לפה ולהשמיע לכם.
הוא אמר לי דבר כזה:
"היום בכל הפורומים ובכל אתרי האינטרנט ממליצים לקבל בסיס של כוח ורק אחרי זה לעבור לתוכנית AB אני רוצה להגיד לך שזה
המיתוס הכי גדול שקיים, זה בולשיט"
לפי מה שהוא הסביר, לעבוד חמש חזרות בתחילת האימונים זה לא חכם מפני שגם אם הטכניקה טובה עדיין יש שחיקה של המפרקים וחבל.
עדיף לעשות תכנית של היפרטרופיה, להגיע למשקל נורמלי, ואז אחרי זה במידה ואתה רוצה להשתפר בכוח תעבור לתכנית של חמש חזרות.
הוא עוסק בתחום 25 שנה, וכל מתאמן שהיה לו עבד בתכנית עם 8-10-12 חזרות, וגדל והתפתח טוב מאוד.
הוא אמר לי:
"בודיבילדרים שעובדים בנפח מטורף, ומשקלים גבוהים מאוד לא חזקים?זה בולשיט, אני הייתי בודיבילדר תקופה ארוכה ופעם אחת
היתחרתי כפאוורליפטר ללא אימונים מתאימים והבנץ' שלי היה 210 קילו."
האמת כשאני חושב על זה, יש אצלנו 4-5 אנשים שעובדים בטווח של ה 5 חזרות ועושים רק פאוורליפטינג ולאף אחד מהם אין גוף שנראה בנוי ומפותח.
אולי יש להם משקלים מטורפים אבל גוף שבנוי יפה אין להם, הם נראים יותר כמו אנשים רגילים שלא מתאמנים,עם גוף ממוצע.
ואני לא בטוח שזה קשור רק לחיטוב.
דווקא כל האנשים שעושים את התכניות הרגילות נראים כמו מפלצות, אז אני לא יודע מה לחשוב כבר.
וזה בדיוק מה שהוא אמר לי: "כך שני אנשים, אחד עובד בתכנית כוח והשני בנאדם רגיל,אחד שלא מתאמן אפילו, אתה לא תראה הבדל גדול במיוחד"
בתכלס הדברים שהוא אמר נשמעו לי מאוד הגיוניים, הוא דיבר לעניין, דיבר על החשיבות של התרגילים המורכבים, על התזונה.
הוא הציע לי בעיקר לעלות ל 8-10-12 חזרות,ולעשות דבר כזה:
אימון ראשון: רגליים+יד קדמית/אחורית, אימון שני כתף/חזה, אימון שלישי: גב.
בשילוב של תרגילים מורכבים כמובן.
אז עשיתי חיפוש באינטרנט ומצאתי את התכנית הזאת שהרבה המליצו עליה:

Monday: Pulling (Back/Biceps/Deadlift)
- Deadlifts (3 sets)
- Chins (3 sets)
- One-Arm Dumbbell Rows (2 sets)
- Close Grip Pulldowns (2 sets)
- Barbell Curls (2 sets)
- Hammer Curls (1 set)

Wednesday: Pushing (Chest/Shoulders/Triceps)
- Flat Dumbbell Bench Press (3 Sets)
- Incline Barbell Bench Press (2 sets)
- Dips (2 sets)
- Seated Dumbbell Military Press (3 sets)
- Overhead Dumbbell Extension (2 sets)
- Side Laterals (2 sets)
- Pushdowns (2 sets)
- Cable Crossover / Pec Deck (1 set)

Friday: Lower Body (Legs)
- Squats (4 sets)
- Strait Leg Deadlifts (2 sets)
- Walking Lunges (2 sets)
- Leg Curl / Feet High Leg Press Superset (2 sets)
- Calf Raises (3 sets)

For initial compound movement in each workout I generally work in the 3-5 rep range. For the next compound movement I typically go with 5-8 reps, and then I finish the rest of the workout (accessory/isolation movements) in the 8-12 rep range.

On some of the smaller muscle groups (deltoids, biceps, triceps) I will generally perform drop sets.

מה אתם אומרים?לעבור לתכנית הזאת לחודש-חודשיים ולראות איך זה הולך?

כשאמרתי שהוא טעה התכוונתי באיך להתאמן
לגביי המשקל שהוא אמר לך, בנץ' 210 וסקוואט 310 כן, כמו שאמרתי, אני שם את הכבוד הגדול, חסר התקדים והאינסופי שלי על זה שהוא שיקר.
האינטרס שלו לחרטט הוא בשביל שתחזיק ממנו, כי בילדרים חיים את זה. אבל זה רק ניחוש ועל זה אני לא שם את הכבוד האינסופי שלי
יש מלא סיבות לחרטט
ולגביי למה התוכנית לא טובה תראה מה הגבתי כאן:
http://www.lbs.co.il/showthread.php?t=37264

אז ככה,
א. אני לא מקבל את הרעיון של להתקדם משבוע לשבוע כשאפשר מאימון לאימון.
ב. פריודיזציה לא טובה למתאמן מתחיל בכל מקרה. הגוף שלו עוד לא הסתגל לנפח ועצימות בצורה מספיק טובה בשביל להתאושש מבלוק של נפח (לא משנה אם זה יום שבוע או חודש). בלוק כזה של נפח מכניס אותו כמעט בוודאות לאימון יתר. נכון, מתאוששים מאימון יתר, זה לא לנצח, ובשביל מתאמן מתחיל זה באמת יהיה טווח זמן קצר מאוד כי הוא לא יכול להביא את הגוף לסטרס גדול. מצטער, זה פשוט לא נדרש על מנת להתקדם. לא בשלב הNovice.
אני פשוט לא מבין למה להוסיף לסקוואט 2.5-5 קילו בשבוע במקום 15 בשבוע.

you will understand when your 50-60

עזוב אותו, מדובר בבנאדם שאם היית רואה אותו בחיים לא היית מנחש שהוא דרך במכון, אבל העיקר שהוא אומר שתכניות נפח לא מומלצות למתחילים! (שהמטרה היא מלכתחילה בילדינג ולא כוח).
יש לי מאמן במכון שהיה פאוורליפטר ובעצם עדיין מתחרה לפעמים, הוא בן 55-60 והוא גמור לגמרי מבחינת כל הבחינות, אז מה שאתה אומר די הגיוני.

אתה מדבר כאילו אתה מבוגר. אני לא יודע למה צריך להתגאות בזה שאתה כביכול מבוגר, אבל בכל מקרה - אתה לא.
פותח האשכול לא בגיל הזה ועדיין, הרעיונות שלך דביליים.

מה יש'ך אחי, אני קראתי את המאמרים בקילוגרם ונהייתי פרופסור לפיתוח גוף! כל המאמנים בארץ ליצנים הם לא יודעים כלום!

1. אני דיי בטוח שהכבוד הגדול, חסר תקדים ואין סופי שלך כאן למעשה לא קיים, ואף אחד לא ישים עליו אם גם יוצא שהוא לא שיקר.
2. אתה לא יודע אם זה בילדר לא מוכר, אולי פותח האשכול לא מכיר אותו אבל לך תדע מסתבר שזה אחד מאוד מכור בתחום וכן, הבנץ שלו הוא 200.
3. בFBW ההתקדמות תהיה מאימון לאימון, עם טווח חזרות נורמלי. זה לא מצדיק תכנית כוח.
4. בגלל זה נותנים למתחיל נפח ברמה מאוד קטנה (פיצול לשתי סוגים של אימונים, שני שרירים גדולים באימון) כדי שהגוף שלו יוכל להתאושש בצורה נכונה.
5. אם כל אחד שהיה עושה SS מוסיף 15 לסקוואט בשבוע, הסקוואט שלו היה צריך להיות תוך חודשיים כבר 150 קילו.
6. אין לך את הזכות לקבוע למישהו שאתה "לא מקבל" משהו מסוים בנוגע לפיתוח גוף. ראיתי איך אתה נראה, ובשיא הרצינות? בחיים לא הייתי מנחש שאתה מתאמן. אז בוא נגיד שלתת למישהו עצה על פיתוח גוף ממישהו ממך, זה לא העצה הכי חכמה שיש. 🤡
1. לא מעניין
2. הוא אמר 210. וגם לבילדרים המוכרים אין 200. כמעט לכולם (בארץ)
3. אין לך מושג על מה אתה מדבר, וטווח חזרות נורמלי זה לא מושג.
4. הוא קיבל תוכנית מפוצצת נפח שהוא יאלץ לעשות בעצימות נמוכה בשביל לסיים את האימון. ומתחיל לא צריך פיצולים, הוא יכול לעבוד על כל הגוף כמו בSS ולהתאושש תוך יומיים. אינספור מתחילים עשו את זה \ עושים את זה ממש ברגע זה.
5. יש אנשים שזו התוצאה שלהם. ואלה שלא - עברו להעלאה של 2.5 כל אימון כי הם לא היו יכולים להתקדם בקפיצות של 5. החיים בזבל, הא?
6. אז מסתבר שאתה מנחש ממש גרוע. כי במקרה אני ספורטאי. ואני שוב מסכן את הכבוד האינסופי שלי ואומר שגם יותר טוב ממך, בכל דבר שהוא לא ספורט ספציפי שאתה עשוי להתאמן בו.
אם כזה חשוב לך איך אני נראה אז תהנה:
http://www.lbs.co.il/showthread.php?t=34598

זה אחרי SS פעם אחת, מאז הוספתי באיזור ה40 קילו לסקוואט והדדליפט שלי. בעונה הקרובה אני אראה יותר טוב.
ואיך אני נראה זו שאלה מקולקלת. מתי? באוף סיזן? וגם ממתי ספורטאי נמדד לפי מראה ולא ביצועים? (רמז: אני לא בילדר ואין לי את בעיית הנרקסיזם שלך יש)

אה ולמקרה ששכחתי לציין... אין לך מושג על מה אתה מדבר.

אתה מדבר כאילו אתה מבוגר. אני לא יודע למה צריך להתגאות בזה שאתה כביכול מבוגר, אבל בכל מקרה - אתה לא.

1. לא מעניין
4. הוא קיבל תוכנית מפוצצת נפח שהוא יאלץ לעשות בעצימות נמוכה בשביל לסיים את האימון. ומתחיל לא צריך פיצולים, הוא יכול לעבוד על כל הגוף כמו בSS ולהתאושש תוך יומיים. אינספור מתחילים עשו את זה \ עושים את זה ממש ברגע זה.
5. יש אנשים שזו התוצאה שלהם. ואלה שלא - עברו להעלאה של 2.5 כל אימון כי הם לא היו יכולים להתקדם בקפיצות של 5. החיים בזבל, הא?
6. אז מסתבר שאתה מנחש ממש גרוע. כי במקרה אני ספורטאי. ואני שוב מסכן את הכבוד האינסופי שלי ואומר שגם יותר טוב ממך, בכל דבר שהוא לא ספורט ספציפי שאתה עשוי להתאמן בו.

זה אחרי SS פעם אחת, מאז הוספתי באיזור ה40 קילו לסקוואט והדדליפט שלי. בעונה הקרובה אני אראה יותר טוב.
ואיך אני נראה זו שאלה מקולקלת. מתי? באוף סיזן? וגם ממתי ספורטאי נמדד לפי מראה ולא ביצועים? (רמז: אני לא בילדר ואין לי את בעיית הנרקסיזם שלך יש)

2. אתה לא מבין כנראה את העניין. RM1 210 זה לא כזה הרבה, לחזרות סביר להניח שהוא לוחץ 190, וזה מאוד סביר שמישהו שמרים משקולות 25 שנה ילחץ את המשקל הזה. וכמובן שאם הוא על חומרים זה עוד יותר הגיוני.
3. להפריך טענה בכך שתאמר "אין לך מושג על מה אתה מדבר" לא נחשבת. מצטער, לא קונה את זה. 5 חזרות למתאמן המתחיל? הוא צריך לגדול, לא כוח.
4. מסכים, התכנית הזאת ממש לא מומלצת לפותח האשכול, תכנית נפח למתקדמים. הוא צריך AB של 4 פעמים בשבוע.
5. 80 קילו לסקוואט במספר חודשים? בולשיט, לא קונה גם את זה. בFBW כמתחיל עם טווח חזרות של 6-8 ההתקדמות טובה בהרבה, אבל שוב, התכניות מאוד דומות בשביל המתאמן המתחיל, מלבד שזה שSS מתקדמת בכוח ובפחות בנפח.
6. כבוד אינסופי וחסר תקדים - איזה כבוד? הכבוד שלא קיים למעשה? מה אתה חושב שאתה בדיוק? גרמת לי לצחוק בקול.

ומצטער, אבל עם חולצה בחיים לא הייתי מנחש שאתה מתאמן, והרגליים שלך גדולות, אבל לא אכותיות מספיק. THE POINT IS, אדם שעובד על כוח ולא נראה בדיוק כמו סמל סקס שרירי לא יכול להטיף למישהו לבחור בתכניות כוח על פני נפח, וטיעון של "טוב במשהו לא אומר מבין בו" הוא פתטי. אדם שבנה את הגוף שלו די הבין מה הוא עושה, ואם לא הוא אדיוט, ככה שלהקשיב למפתח הגוף זה בדיוק מה שצריך לעשות. על אותו משקל זה כמו שכדורגלן יטיף לכדורסלן בענייני כדורסל.

ממתי ספורטאי נמדד לפי איך שהוא נראה? באדיבילדינג. אתה מדבר כאילו כל פיתוח גוף עוסק בפווארליפטינג וויטליפטינג, כאילו שהביצועים שלך חשובים בתחום X אומר שהם חשובים באותה מידה בתחום Y. כוח הוא לא מדד לגודל, למקרה שלא הבנת.
אבל עזוב, אתה יודע הכל, אין לי מושג על מה אני מדבר.

עזוב אותו, מדובר בבנאדם שאם היית רואה אותו בחיים לא היית מנחש שהוא דרך במכון, אבל העיקר שהוא אומר שתכניות נפח לא מומלצות למתחילים! (שהמטרה היא מלכתחילה בילדינג ולא כוח).
יש לי מאמן במכון שהיה פאוורליפטר ובעצם עדיין מתחרה לפעמים, הוא בן 55-60 והוא גמור לגמרי מבחינת כל הבחינות, אז מה שאתה אומר די הגיוני.
פשששש עכשיו אתה מדמיין שהתראינו במציאות? אני יותר מאשמח שתבוא לרדת עלי במציאות.

2. אתה לא מבין כנראה את העניין. RM1 210 זה לא כזה הרבה, לחזרות סביר להניח שהוא לוחץ 190, וזה מאוד סביר שמישהו שמרים משקולות 25 שנה ילחץ את המשקל הזה. וכמובן שאם הוא על חומרים זה עוד יותר הגיוני.
3. להפריך טענה בכך שתאמר "אין לך מושג על מה אתה מדבר" לא נחשבת. מצטער, לא קונה את זה. 5 חזרות למתאמן המתחיל? הוא צריך לגדול, לא כוח.
4. מסכים, התכנית הזאת ממש לא מומלצת לפותח האשכול, תכנית נפח למתקדמים. הוא צריך AB של 4 פעמים בשבוע.
5. 80 קילו לסקוואט במספר חודשים? בולשיט, לא קונה גם את זה. בFBW כמתחיל עם טווח חזרות של 6-8 ההתקדמות טובה בהרבה, אבל שוב, התכניות מאוד דומות בשביל המתאמן המתחיל, מלבד שזה שSS מתקדמת בכוח ובפחות בנפח.
6. כבוד אינסופי וחסר תקדים - איזה כבוד? הכבוד שלא קיים למעשה? מה אתה חושב שאתה בדיוק? גרמת לי לצחוק בקול.

ומצטער, אבל עם חולצה בחיים לא הייתי מנחש שאתה מתאמן, והרגליים שלך גדולות, אבל לא אכותיות מספיק. THE POINT IS, אדם שעובד על כוח ולא נראה בדיוק כמו סמל סקס שרירי לא יכול להטיף למישהו לבחור בתכניות כוח על פני נפח, וטיעון של "טוב במשהו לא אומר מבין בו" הוא פתטי. אדם שבנה את הגוף שלו די הבין מה הוא עושה, ואם לא הוא אדיוט, ככה שלהקשיב למפתח הגוף זה בדיוק מה שצריך לעשות. על אותו משקל זה כמו שכדורגלן יטיף לכדורסלן בענייני כדורסל.

ממתי ספורטאי נמדד לפי איך שהוא נראה? באדיבילדינג. אתה מדבר כאילו כל פיתוח גוף עוסק בפווארליפטינג וויטליפטינג, כאילו שהביצועים שלך חשובים בתחום X אומר שהם חשובים באותה מידה בתחום Y. כוח הוא לא מדד לגודל, למקרה שלא הבנת.
2. אני לא מאמין לו, מהסיבה הפשוטה שיצא לי להתקל בחרטטן אחד או שניים, וכשהביצועים שאנשים אומרים שהם עושים הם כל כך טובים - הם כמעט תמיד לא נכונים. וגם כי הוא בילדר. וכאוכלוסיה, בילדרים חרטטנים.
3. צריך לגדול? אני טוען שלהוסיף 80 קילו לסקוואט שלו בחודשיים יגדיל אותו, ואני יכול לגבות את זה בכמה דוגמאות שאתה רוצה. מעבר לעובדה שאתה עדיין לא הבנת שגדילה של שריר היא רק תופעת לוואי של עלייה בכוח. ושאתה אוכל את המיתוסים של הבילדרים שבלי חומרים יש דרך אחרת לגדול.
4. לא, הוא לא, ואתה צריך לקרוא איזה ספר לפני שאתה מחרטט. או לדעת על מה אתה מדבר בלי לקרוא ספר.
5. לא קונה את זה שאנשים מגיעים לסקוואט 150 קילו בחודשיים? מה אם אני אוכיח לך שיש אנשים שעשו סקוואט באיזור ה140 קילו בפעם הראשונה? אתה תאמין לי שהם הצליחו להוסיף 10 קילו בחודשיים? (בפועל הם עשו 150 בערך שבוע אחר כך)
אם אתה אומר שהוכחה כזאת תקבע חד משמעי שזה אפשרי, ושאתה טועה, אתה מקבל אותה מיד. דיל?
6. תודה שאתה מבקר את איך שאני נראה. מצטער שאני לא נרקסיסט כמוך. ועדיין לא הבנת משהו. איך ספורטאי נראה זו שאלה מקולקלת, כי אם ככה אז אני יכול להביא לך בילדרים על אחוז שומן גבוה באוף סיזן ואתה תסיק מזה שהם נראים חרא ולא יודעים להתאמן. עכשיו תענה: איך אני נראה מתי?
באוף סיזן, כן, נראה כמו בן אדם חזק עם אחוז שומן גבוה. בעונה? אני שוב שם את הכבוד שלי שיותר טוב ממך ומ99% מהמתאמנים הלא מוזרקים שמתאמנים לפי ההנפצות שלך. אתה יכול לראות בקישור שהבאתי קודם איך נראיתי בעונה הקודמת כשהסקוואט והדדליפט שלי היו בערך 40 קילו פחות ממה שהם עכשיו.

אה, כן, כמעט שכחתי. למה לבילדרים יש מסת שריר גבוהה?
א. יש להם גנטיקה טובה
ב. הם מזריקים
ג. הם חזקים

וכן, כוח ומסת שריר קשורים, אבל אתה לא מספיק חכם בשביל להבין שזה עובד אך ורק ביחס לעצמך. אם אני מרים יותר ממך זה לא מחייב שיש לי יותר מסת שריר ממך, ולהיפך. אבל כשאני אתחזק, מסת השריר שלי תעלה, בהנחה ואני לא משתמש במניפולציות מאוד ספציפיות באימונים, בתזונה ובכימיה. וגם אתה.

ואגב, כל כך הרבה דיברת עלי. היה מאוד נחמד. אפשר לראות קצת מהביצועים שלך? כי אתה מדבר כאילו יש מאחוריך רזומה כלשהו. כאילו מתישהו אשכרה עבדת קשה בשביל להוסיף 60 קילו לסקוואט שלך ולשתות גלון חלב ביום ואתה יודע מה זה ואיך הגוף מגיב לזה. לרגע אני עוד אחשוב שאתה בכלל קשור לנושא 😆

עריכה:
חיפוש קצר הוביל אותי לראות שאתה מתקשה להתקדם בבנץ' 52.5 קילו LOL
אה ואתה בן 16 שהרגע גילה את נפלאות חדר הכושר עם 0 ניסיון
מה אני בכלל מתווכח איתך
כשתהיה בן 50-60 אתה תבין
lol.gif

נערך לאחרונה:
2.
. כבוד אינסופי וחסר תקדים - איזה כבוד? הכבוד שלא קיים למעשה? מה אתה חושב שאתה בדיוק? גרמת לי לצחוק בקול.

אתה מדבר הרבה ומלכלך על איך שאנשים אחרים נראים.
בוא תעלה תמונה שלך ותראה לכולם כמה תכניות נפח למתחילים זה הכי אחי עחי!

1. לא מעניין

it dosent metter if your not old now you will be old later and then you want to be healthy

obviously its a sport that comes with many injurys but when thinking about it there are many injurys in bodybuilding as well if you work like an idiot so basicly you just have to leave youe ego out of the gym and stop being a douch bag

הנושא כבר חרוש, וזה חד משמעי שלמתאמן הטבעי תוכניות כוח לפחות עד רמת מתאמן בינוני יחסית מנוסה וחזק עובדות יותר טוב, ובצורה משמעותית. אבל אני לא מתכוון להכנס לנושא הזה, אני מגיב כאן מסיבה אחרת.
בשביל להגיד שאני מוכן לשלם בכבוד הגדול, חסר התקדים והאינסופי שלי ולהגיד שאני מפגר אם הוא לחץ 210 בתחרות.

בהנחה שאנחנו מדברים בקילוגרמים ולא בפאונד.

כן היה בשנים האחרונות מר ישראל בפיתוח גוף שלקח באותה שנה גם את אליפות לחיצת החזה. אני לא זוכר את השם שלו אבל נראה לי שזה צריך היה להיות לפני שהפורום הזה הוקם. חבל שאין בשום מקום רשימה מסודרת של האלופים באחד התחומים בשנים האחרונות ,אז הייתי נזכר.

אגב ,מעניין כמה סטאס לוחץ לחזרה אחת. ממה שאני זוכר מהאימונים שלו בפרייד ,אני לא אופתע אם הוא בכיף מרים משקלים כאלה.

עוד משהו ,יש כמה וכמה מתאמנים בארץ שלוחצים\לחצו 200 קילו. ב11-12 שנים שאני מתאמן בהן הכרתי לא מעט ,חלקם אפילו היו טבעיים. זה לא כזה ביג דיל.

ואם באמת ניכנס לזה - מבין שלושת ענפי הספורט בפורום הזה (בילדינג, PL ו-WL), ה-WL-ים הם אלה שנראים הכי טוב. באדי בילדינג זה ספורט מגוחך. וזה לא רק משהו שאני אומר, רוב הצ'1צ'*1ת גם יגידו לך שהן תתפדחנה להיראות בפומבי עם בילדר.
הניסיון האישי שלי מנוגד למה שאמרת עכשיו. אולי אתה צריך להיות מעט חטוב ,אבל הרבה בחורות כן אוהבות אותך גדול מעבר לממוצע (שים את מה שהן אומרות לחוד ואת איך שהן מתהגות לחוד).

אגב ,זה שאנשים פה מכירים תוכניות אימונים שעובדות לא אומר שאין תוכניות אימונים אחרות שעובדות ולא נותנות תוצאות דומות או טובות יותר.ה 5 על 5 שאתם מכירים וגם SS או HST הן בסך הכל ורסיות חדשות של תוכניות אימון ישנות יותר שהיו נפוצות לפני 70-100 שנה ויותר ,בתקופה שבה הבאדיבילדרים\פאוורליפטרים הראשונים עבדו בשיטה של ניסוי וטעייה והלכו על מה שעבד להם הכי טוב. לא ריפטו ,לא פנדלי ולא ביל סטאר המציאו את הגלגל הם סתם עיצבו מחדש ושיפרו משהו שכבר היה קיים. היו בתקופות הללו גם תוכניות אחרות שהתאמנו בהן בצורה שונה והן לא מפורסמות היום סתם בגלל שהמאמנים שאימנו לפיהן פחות ידועים.

בכל מקרה ,אני אישית אימנתי מתחילים שראו תוצאות מהירות גם בשיטות ששילבו הורדה והעלאה במשקל ,תדירות של יותר מ3-4 אימונים בשבוע (התבססתי על פרוטוקולים מענינים ממחקרים) ושינוי בטווחי החזרות. אף אחד לא אמר שצריך להעמיס על מתחיל את הנפח שנותנים למתחרה ,אבל אין שום סיבה שאם מקפידים לא להגזים הוא לא יראה תוצאות טובות גם כשמחלקים לו את האימונים לתקופות. לפעמים כשמדובר בעליה מהירה במסה אפשר לשלב מידי פעם טווחי חזרות גבוהים וכן יש מתאמנים שמגיבים לתוכניות כאלו יותר טוב מSS למשל.

פשששש עכשיו אתה מדמיין שהתראינו במציאות? אני יותר מאשמח שתבוא לרדת עלי במציאות.

2. אני לא מאמין לו, מהסיבה הפשוטה שיצא לי להתקל בחרטטן אחד או שניים, וכשהביצועים שאנשים אומרים שהם עושים הם כל כך טובים - הם כמעט תמיד לא נכונים. וגם כי הוא בילדר. וכאוכלוסיה, בילדרים חרטטנים.
3. צריך לגדול? אני טוען שלהוסיף 80 קילו לסקוואט שלו בחודשיים יגדיל אותו, ואני יכול לגבות את זה בכמה דוגמאות שאתה רוצה. מעבר לעובדה שאתה עדיין לא הבנת שגדילה של שריר היא רק תופעת לוואי של עלייה בכוח. ושאתה אוכל את המיתוסים של הבילדרים שבלי חומרים יש דרך אחרת לגדול.
4. לא, הוא לא, ואתה צריך לקרוא איזה ספר לפני שאתה מחרטט. או לדעת על מה אתה מדבר בלי לקרוא ספר.
5. לא קונה את זה שאנשים מגיעים לסקוואט 150 קילו בחודשיים? מה אם אני אוכיח לך שיש אנשים שעשו סקוואט באיזור ה140 קילו בפעם הראשונה? אתה תאמין לי שהם הצליחו להוסיף 10 קילו בחודשיים? (בפועל הם עשו 150 בערך שבוע אחר כך)
אם אתה אומר שהוכחה כזאת תקבע חד משמעי שזה אפשרי, ושאתה טועה, אתה מקבל אותה מיד. דיל?
6. תודה שאתה מבקר את איך שאני נראה. מצטער שאני לא נרקסיסט כמוך. ועדיין לא הבנת משהו. איך ספורטאי נראה זו שאלה מקולקלת, כי אם ככה אז אני יכול להביא לך בילדרים על אחוז שומן גבוה באוף סיזן ואתה תסיק מזה שהם נראים חרא ולא יודעים להתאמן. עכשיו תענה: איך אני נראה מתי?
באוף סיזן, כן, נראה כמו בן אדם חזק עם אחוז שומן גבוה. בעונה? אני שוב שם את הכבוד שלי שיותר טוב ממך ומ99% מהמתאמנים הלא מוזרקים שמתאמנים לפי ההנפצות שלך. אתה יכול לראות בקישור שהבאתי קודם איך נראיתי בעונה הקודמת כשהסקוואט והדדליפט שלי היו בערך 40 קילו פחות ממה שהם עכשיו.

אה, כן, כמעט שכחתי. למה לבילדרים יש מסת שריר גבוהה?
א. יש להם גנטיקה טובה
ב. הם מזריקים
ג. הם חזקים

וכן, כוח ומסת שריר קשורים, אבל אתה לא מספיק חכם בשביל להבין שזה עובד אך ורק ביחס לעצמך. אם אני מרים יותר ממך זה לא מחייב שיש לי יותר מסת שריר ממך, ולהיפך. אבל כשאני אתחזק, מסת השריר שלי תעלה, בהנחה ואני לא משתמש במניפולציות מאוד ספציפיות באימונים, בתזונה ובכימיה. וגם אתה.

ואגב, כל כך הרבה דיברת עלי. היה מאוד נחמד. אפשר לראות קצת מהביצועים שלך? כי אתה מדבר כאילו יש מאחוריך רזומה כלשהו. כאילו מתישהו אשכרה עבדת קשה בשביל להוסיף 60 קילו לסקוואט שלך ולשתות גלון חלב ביום ואתה יודע מה זה ואיך הגוף מגיב לזה. לרגע אני עוד אחשוב שאתה בכלל קשור לנושא 😆

כשתהיה בן 50-60 אתה תבין
lol.gif
2. הכללה מטומטמת מאוד עשית.
3. הוא יוסיף משקל דומה (אם זה אפשרי לפי תזונה בSS) גם בFBW ויגדל הרבה יותר.
5. אנשים שלא דרכו מעולם בחדר כושר או יש להם רקע בפיתוח גוף וספורט כלשהו? I GUESS SO, תביא, זה יהיה משעשע 😣
6. נכון, כולם נרקססטים. מה לעשות, הרי אתה עושה מזה כסף! אני בטוח שאתה מביא ימבה של צ'!צ'1ת
דיברתי על איך אתה נראה גם שאתה מחוטב, ולא, לא הייתי מנחש שאתה מתאמן בח-י-ם.

למה לבילדרים יש מסת גבוה? בגלל שהם חזקים? אל תצחיק אותי 🤡
ספר את זה לבילדר הענקי הבמכון שלי שלוחץ ומושך הרבה פחות ממך. (כמובן שהוא על סטרואידים אבל זו לא הנקודה) הנקודה היא שכוח הוא לא מדד לנפח, ואתה ממש לא צריך להיות חזק כדי להיות גדול. הרי אתם תמיד מתהדרים במשפט שלכם שלהיות גדול בלי כוח זה כמו למבורגיני עם 100 כוחות סוס.

בקיצור, אתה מקשקש בשכל. אם המטרה שלך היא כוח אז לרוויה... אבל אתה ממשיך לקשקש ולטעון שהמטרה שלך היא נפח והיא תושג ע"י כוח, שזה כשל מיסודו. 3-5 חזרות זה לא לדעת איך להשתמש בשריר, כי זה אומר רק לעבוד על סוג אחד של סיבים ולא לתת לו את הגירוי האופטימלי. אבל בבקשה, אל דבר על דברים שאתה לא מבין בהם. גם לייל מקדונלד צריך להיות הר אדם לדעתך כדי להבין יותר ממך, לפי הלוגיקה הכושלת הזו שלך שמזכירה טיעונים של בריאתנים ודתיים.

וגם הטיעון של המזריקים לא עובד, כי בילדר טבעי שמגיע לגבולות הפיתוח שלו משיג מסת שריר מאוד מכובדת שעדיין פי כמה על מה שלך תהיה בעוד כמה שנים. תראה אנשי FITNESS טבעיים כגון alon gabbay, rob riches וכו'.

כנראה שאתה אדיוט אם אתה חושב שאני לא יודע את זה. כל דבר בחיים עובד אך ורק ביחס לעצמך, זה כאילו גילית לי את אמריקה. באמש'ך עחייי???
והבנץ שלי היה תקוע אז מטכניקה לקוייה (מעין שולדר בנץ') אם זה משמח אותך ועכשיו הוא יושב על 75-80 ל5, אבל אל תדאג הוא הרבה הרבה יותר גדול ומאסיבי משלך למרות הבנץ 90 שלך.

נערך לאחרונה:
כן היה בשנים האחרונות מר ישראל בפיתוח גוף שלקח באותה שנה גם את אליפות לחיצת החזה. אני לא זוכר את השם שלו אבל נראה לי שזה צריך היה להיות לפני שהפורום הזה הוקם. חבל שאין בשום מקום רשימה מסודרת של האלופים באחד התחומים בשנים האחרונות ,אז הייתי נזכר.

אגב ,מעניין כמה סטאס לוחץ לחזרה אחת. ממה שאני זוכר מהאימונים שלו בפרייד ,אני לא אופתע אם הוא בכיף מרים משקלים כאלה.

עוד משהו ,יש כמה וכמה מתאמנים בארץ שלוחצים\לחצו 200 קילו. ב11-12 שנים שאני מתאמן בהן הכרתי לא מעט ,חלקם אפילו היו טבעיים. זה לא כזה ביג דיל.

הניסיון האישי שלי מנוגד למה שאמרת עכשיו. אולי אתה צריך להיות מעט חטוב ,אבל הרבה בחורות כן אוהבות אותך גדול מעבר לממוצע (שים את מה שהן אומרות לחוד ואת איך שהן מתהגות לחוד).

אגב ,זה שאנשים פה מכירים תוכניות אימונים שעובדות לא אומר שאין תוכניות אימונים אחרות שעובדות ולא נותנות תוצאות דומות או טובות יותר.ה 5 על 5 שאתם מכירים וגם SS או HST הן בסך הכל ורסיות חדשות של תוכניות אימון ישנות יותר שהיו נפוצות לפני 70-100 שנה ויותר ,בתקופה שבה הבאדיבילדרים\פאוורליפטרים הראשונים עבדו בשיטה של ניסוי וטעייה והלכו על מה שעבד להם הכי טוב. לא ריפטו ,לא פנדלי ולא ביל סטאר המציאו את הגלגל הם סתם עיצבו מחדש ושיפרו משהו שכבר היה קיים. היו בתקופות הללו גם תוכניות אחרות שהתאמנו בהן בצורה שונה והן לא מפורסמות היום סתם בגלל שהמאמנים שאימנו לפיהן פחות ידועים.

בכל מקרה ,אני אישית אימנתי מתחילים שראו תוצאות מהירות גם בשיטות ששילבו הורדה והעלאה במשקל ,תדירות של יותר מ3-4 אימונים בשבוע (התבססתי על פרוטוקולים מענינים ממחקרים) ושינוי בטווחי החזרות. אף אחד לא אמר שצריך להעמיס על מתחיל את הנפח שנותנים למתחרה ,אבל אין שום סיבה שאם מקפידים לא להגזים הוא לא יראה תוצאות טובות גם כשמחלקים לו את האימונים לתקופות. לפעמים כשמדובר בעליה מהירה במסה אפשר לשלב מידי פעם טווחי חזרות גבוהים וכן יש מתאמנים שמגיבים לתוכניות כאלו יותר טוב מSS למשל.

לא הבנת את הטענה שלי - לא אמרתי שצ'וצ'יות אוהבות חלשים, שמנים ושחיפים. שרירים זה בהחלט פלוס (למרות שבאמת 99% תלוי ב-GAME שלך, ואתה יכול להיות 25%, או שחיף גמור ולזיין יותר ממי שיש לו מסה ומראה מעל הממוצע) , אבל ברמה "גרוטסקית" כמו אצל בילדרים, לא רק שזה לא יפה, זה turn off די רציני. גם נרקיסיזם (בוודאי במובן הבילדרי - פוזינג וכו'). גם PL-ים, סטרונגמנים ו-WL-ים במשקל הלא המוגבל הם גרוטסקיים, שלא תבין לא נכון.
אבל כל בחורה שתראה לה תמונות של קלוקוב, אקאייב, בנג'מין הנקין או לו צ'או ג'ון מול רוני קולמן - הן יעדיפו את המשקולנים.
לגבי תכניות אימונים - אנחנו ממש לא "נעולים" רק על תכניות כוח , אבל 99% מתכניות הבילדינג שמעלים לכאן הן פשוט זבל טהור בשביל מתאמן מתחיל עד בינוני. ברור שכל אחד צריך לעבוד על הנקודות החלשות שלו ולעשות התאמות של נפח ועצימות בהתאם להתקדמות (ולא, למתאמן ששוקל 60 ק"ג עם יד 20, היד הקדמית שלו היא לא נקודה חלשה, הוא כולו נקודה חלשה אחת גדולה).

לא הבנת את הטענה שלי - לא אמרתי שצ'וצ'יות אוהבות חלשים, שמנים ושחיפים. שרירים זה בהחלט פלוס (למרות שבאמת 99% תלוי ב-GAME שלך, ואתה יכול להיות 25%, או שחיף גמור ולזיין יותר ממי שיש לו מסה ומראה מעל הממוצע) , אבל ברמה "גרוטסקית" כמו אצל בילדרים, לא רק שזה לא יפה, זה turn off די רציני. גם נרקיסיזם (בוודאי במובן הבילדרי - פוזינג וכו'). גם PL-ים, סטרונגמנים ו-WL-ים במשקל הלא המוגבל הם גרוטסקיים, שלא תבין לא נכון.
אבל כל בחורה שתראה לה תמונות של קלוקוב, אקאייב, בנג'מין הנקין או לו צ'או ג'ון מול רוני קולמן - הן יעדיפו את המשקולנים.
לגבי תכניות אימונים - אנחנו ממש לא "נעולים" רק על תכניות כוח , אבל 99% מתכניות הבילדינג שמעלים לכאן הן פשוט זבל טהור בשביל מתאמן מתחיל עד בינוני. ברור שכל אחד צריך לעבוד על הנקודות החלשות שלו ולעשות התאמות של נפח ועצימות בהתאם להתקדמות (ולא, למתאמן ששוקל 60 ק"ג עם יד 20, היד הקדמית שלו היא לא נקודה חלשה, הוא כולו נקודה חלשה אחת גדולה).
אתה מתאמן מתחיל? ויופי שאתה מערב את הסטרואידים במשחק. אף אחד לא אמר שהגוף של קולמן הוא יפה. תשווה בין גוף של פאוורליפטר ממוצע שנראה כמו שמן עם קרס לבין דוגמן fitness טבעי, זה גוף שכל צ'וצ'ה מזילה עליו ריר.

אתה מתאמן מתחיל? ויופי שאתה מערב את הסטרואידים במשחק. אף אחד לא אמר שהגוף של קולמן הוא יפה. תשווה בין גוף של פאוורליפטר ממוצע שנראה כמו שמן עם קרס לבין דוגמן fitness טבעי, זה גוף שכל צ'וצ'ה מזילה עליו ריר.

גם לאראל אורן יש גוף יפה. למה אתה לא עושה שמיניות סקוואטים בסמית' משין, אה?!?!
יאללה, אתה כ"כ מתפאר בתכניות הבילדינג שלך, בוא נראה אותך. יש לך גב יותר טוב מזה: http://www.lbs.co.il/showthread.php?t=19392? וזה מלפני שנה וחצי, ואז הייתי הרבה יותר חלש ופחות חטוב.

גם לאראל אורן יש גוף יפה. למה אתה לא עושה שמיניות סקוואטים בסמית' משין, אה?!?!
יאללה, אתה כ"כ מתפאר בתכניות הבילדינג שלך, בוא נראה אותך. יש לך גב יותר טוב מזה: http://www.lbs.co.il/showthread.php?t=19392? וזה מלפני שנה וחצי, ואז הייתי הרבה יותר חלש ופחות חטוב.
לא הבנתי את התחביר של המשפט הראשון.
בלי להעליב, גם ראיתי איך אתה נראה עכשיו, ואתה יחסית מאוד חזק, למרות הגודל שלך. אני מכיר בחורים שחלשים פי 2 ממך וגדולים פי 2 ממך.
אבל אתה בחרת בכוח...

שכל אחד יעשה מה שטוב לו! יש דוגמני פיטנס שעובדים על לא יותר מ-6 חזרות וינסו להוסיף משקל בכל הזדמנות ויש שלא. יהיו מתאמנים שכל עולמם יהיה להוסיף משקל למוט, ויש מתאמנים שכל עולמם יהיה להוסיף עוד ס"מ להיקף של היד! כמובן יש יותר את אלה שרוצים להנות משני העולמות. דיי לויכוח המאוס הזה, תתאמנו נכון, תאכלו נכון ותנוחו היטב וכל אחד יגיע לתוצאות לא משנה באיזה דרך הוא בחר להתאמן, כמובן יש את אלה שיראו תוצאות מהר יותר. יש אנשים שראו יותר היפוטרפיה מתוכניות כח מתומצתות ויש אנשים שבתוכניות חלוקה ראו גדילה יותר "מאוזנת" לטעמם.
הויכוח הזה גלש לפסים קצת אישיים, בואו נשמור על מקצועיות.

איש איש באמונתו יחיה.

לא הבנתי את התחביר של המשפט הראשון.
בלי להעליב, גם ראיתי איך אתה נראה עכשיו, ואתה יחסית מאוד חזק, למרות הגודל שלך. אני מכיר בחורים שחלשים פי 2 ממך וגדולים פי 2 ממך.
אבל אתה בחרת בכוח...

יש אנשים שגדולים ממני פי שתיים והם בכלל בטטות כורסה. אז?

יש אנשים שגדולים ממני פי שתיים והם בכלל בטטות כורסה. אז?
אל תשווה.
יצא לי לראות אימון רגלים של בילדר במכון שלי. הוא אחד ענקי, לא נראה לי מוכר, ולמרות שהוא מזריק בלי סוף וגדול מאוד נחש מה המשקלים שלו;
סקוואט בסמית' מאשין הוא עשה 30-40 כל צד
לג פרס היה לו בערך 300 קילו, לא ממש ספרתי, ראיתי המון פלטות
סטיף לג דדליפט/דדליפט רומני 15 כל צד.

אל תשווה.
יצא לי לראות אימון רגלים של בילדר במכון שלי. הוא אחד ענקי, לא נראה לי מוכר, ולמרות שהוא מזריק בלי סוף וגדול מאוד נחש מה המשקלים שלו;
סקוואט בסמית' מאשין הוא עשה 30-40 כל צד
לג פרס היה לו בערך 300 קילו, לא ממש ספרתי, ראיתי המון פלטות
סטיף לג דדליפט/דדליפט רומני 15 כל צד.
.

אז המסקנה שלך היא שאם תתאמן כמוהו, אבל בלי להזריק את בית המרקחת שלו, אז תגיע לתוצאות כמוהו? ומאחר ואתה אוהב להשתמש בטענות אד פופולום, וב-"אחי, הוא סוס/ענק והוא עושה ככה", אז על אותו משקל, לך תגיד לו: http://www.lbs.co.il/showthread.php?t=37285 שהוא צריך בעצם לעשות 180 ק"ג דדליפט ל-12 חזרות. אני מתאמן עם הבחור הזה המון, ובתרגילים המרכזיים הוא לא עובר חמישייה.

.

אז המסקנה שלך היא שאם תתאמן כמוהו, אבל בלי להזריק את בית המרקחת שלו, אז תגיע לתוצאות כמוהו? ומאחר ואתה אוהב להשתמש בטענות אד פופולום, וב-"אחי, הוא סוס/ענק והוא עושה ככה", אז על אותו משקל, לך תגיד לו: http://www.lbs.co.il/showthread.php?t=37285 שהוא צריך בעצם לעשות 180 ק"ג דדליפט ל-12 חזרות. אני מתאמן עם הבחור הזה המון, ובתרגילים המרכזיים הוא לא עובר חמישייה.
זה ממש לא קשור לאד פופולום, אני טוען שכוח זה לא מדד לגודל, וגם במורכבים לא חייבים להרים הכי כבד ואפשר לעבוד בטוח חזרות של 8, למרות שיש המון בילדרים שמרימים הכי כבד במורכבים ומשלימים את הנפח אחרי זה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית