הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע בשורה טובה לשונאי הריצות

מדובר באימון תחרותי והשתתפות בתחרויות למרחקים של מרתון, אולטרא-מרתון ואיירון מן טריאתלון.
ריצות במאמץ בינוני ובאורך שפוי יכולות רק לעזור ללב.

מנקודה אישית- זה דיי ברור שאימון תחרותי בכל ספורט לא הכי בריא לגוף. אין ספורט תחרותי שלא שוחק את הגוף (אולי חוץ משחמט, וגם זה בספק) וגורם לו נזקים בשלב יותר מבוגר בחייו של הספורטאי. אבל אין מה לעשות- זאת הקרבה שמתאמן תחרותי צריך לקחת.

• פותח/ת השרשור
מדובר באימון תחרותי והשתתפות בתחרויות למרחקים של מרתון, אולטרא-מרתון ואיירון מן טריאתלון.
ריצות במאמץ בינוני ובאורך שפוי יכולות רק לעזור ללב.

מנקודה אישית- זה דיי ברור שאימון תחרותי בכל ספורט לא הכי בריא לגוף. אין ספורט תחרותי שלא שוחק את הגוף (אולי חוץ משחמט, וגם זה בספק) וגורם לו נזקים בשלב יותר מבוגר בחייו של הספורטאי. אבל אין מה לעשות- זאת הקרבה שמתאמן תחרותי צריך לקחת.

מסכים איתך, אבל מה שכן זה מיותר לרוץ 40-50 דקות למטרות בריאות , ספרינט לסירוגין בטווח 10 דקות יהיה הרבה יותר בריא ויעיל, מבחינת אבולוציה בני האדם אף פעם לא היו רצים ריצות ארוכות, מקסימום היו הולכים או רצים ספרינט.

אני עדיין לא מבין איך אתה טוען שריצה של 40 - 50 דקות היא "בריאה" פחות מספרינט ? דרוש פה הסבר.

• פותח/ת השרשור
לא משנה, בכל מקרה אולי אני מגזים אם זה שזה לא בריא(ריצות בטווח בינוני), אבל זה בוודאי לא יועיל יותר מריצה של 10 דקות או הליכה ארוכה, בסופו של דבר התזונה היא בגורם העיקרי שאחראי על בריאות הלב.
פשוט בתקופה הפליאוליתית ברוב הזמן האדם לא היה רץ ריצות ארוכות, או שהם היו עושים הליכות ארוכות או ריצות מהירות למטרת צייד או בריחה וכמובן הם היו יותר בריאים מאיתנו, ככה שאין שום סיבה בעולם לרוץ 40-50 דקות כל יום כאשר זה נעשה בקטע בריאותי.
בסרטון הוא ממליץ על ריצה של 5-20 מייל בשבוע ולא יותר מזה.

מסכים איתך, אבל מה שכן זה מיותר לרוץ 40-50 דקות למטרות בריאות , ספרינט לסירוגין בטווח 10 דקות יהיה הרבה יותר בריא ויעיל, מבחינת אבולוציה בני האדם אף פעם לא היו רצים ריצות ארוכות, מקסימום היו הולכים או רצים ספרינט.
לדעתי אתה סתם מנתח את זה יותר מידיי לעומק.
שורה תחתונה- בחברה שבה רוב הזמן אתה יושב או לא עושה כלום, חשוב להתאמן לפחות 2-3 פעמים בשבוע לטובת הגוף והלב.
לא צריך לקחת את זה רחוק מידיי ולחשוב אם עדיף לעשות ספרינטים או ריצות ארוכות. דעתי האישית היא דווקא שריצות ארוכות יהיו בריאות יותר, כי המאמץ הרגעי נמוך יותר, וההתאוששות הדרושה היא קצרה יותר.

• פותח/ת השרשור
לדעתי אתה סתם מנתח את זה יותר מידיי לעומק.
שורה תחתונה- בחברה שבה רוב הזמן אתה יושב או לא עושה כלום, חשוב להתאמן לפחות 2-3 פעמים בשבוע לטובת הגוף והלב.
לא צריך לקחת את זה רחוק מידיי ולחשוב אם עדיף לעשות ספרינטים או ריצות ארוכות. דעתי האישית היא דווקא שריצות ארוכות יהיו בריאות יותר, כי המאמץ הרגעי נמוך יותר, וההתאוששות הדרושה היא קצרה יותר.

זה לא עניין של לנתח לעומק, מה שקורה שהיום הרבה אנשים מכריחים את עצמם לרוץ כל היום הרבה כי הם חושבים שזה יועיל, אז אני בא להגיד שאפשר אחרת, אפשר לקצר את ''הסבל'', לא כולם הרי אוהבים לרוץ.
המאמץ הרגעי נמוך יותר אבל הוא לאורך זמן יותר, אז זה לא בהכרח יתרון, אבל זה להיכנס לדקויות, המטרה פה זה להראות שבשביל להשיג בריאות לבבית אין צורך לרוץ כל יום 10 ק''מ

אני רץ רק בגלל סיבה אחת , לגוון תארובי שלי בחיטוב , זה שזה בריא גם ללב (או פחות בריא) באופן אישי פחות מעניין אותי, על כול דבר טוב אפשר בקלות להציג צד לא טוב.

איפה המחקר הכתוב עם הרפרנסים.

אם זה לא יהיה ארוך ומייגע אני אוכל לעבור על חלקם.

• פותח/ת השרשור
אני רץ רק בגלל סיבה אחת , לגוון תארובי שלי בחיטוב , זה שזה בריא גם ללב (או פחות בריא) באופן אישי פחות מעניין אותי, על כול דבר טוב אפשר בקלות להציג צד לא טוב.

אתה מודע לזה שלא חייב אירובי בחיטוב? אולי אם זה חיטוב מאוד קיצוני בשביל אחוזי שומן נמוכים וגם אני בספק.
זה הכל שאלה של תזונה, אני הורדתי 13 קילו בלי שום טיפת אירובי.

אתה מודע לזה שלא חייב אירובי בחיטוב? אולי אם זה חיטוב מאוד קיצוני בשביל אחוזי שומן נמוכים וגם אני בספק.
זה הכל שאלה של תזונה, אני הורדתי 13 קילו בלי שום טיפת אירובי.

אתה לא מחדש לי דבר , ארובי זה זרז בלבד , אבל שוב , זה חכם לשלב גם פעילות ארובית באופן כללי, על אחת כמה וכמה בחיטוב.

אני מצטער דיבורים לא מחזיקים מים.

צריך לראות חומר כתוב ולעבור עליו. אתה לא יכול לשלול ולומר שאירובי לא בריא. תוכיח.

• פותח/ת השרשור
אני מצטער דיבורים לא מחזיקים מים.

צריך לראות חומר כתוב ולעבור עליו. אתה לא יכול לשלול ולומר שאירובי לא בריא. תוכיח.

מחקר קטן בשבילך, אלא עם הפעילות המתונה יותר היו פחות עם מחלות לב.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/2287250
ריצות ארוכות לא רק פחות בריאות, גם יש יותר סיכון לפציעות במפרקים, חבל לבזבז את הזמן בהליכון כש-10 דקות יספיקו לך בשביל פעילות אירובית.
הבאתי את זה מהכתבה הזאת, לא ארוך במיוחד.
http://www.marksdailyapple.com/why-...lories-a-week-through-exercise/#axzz2FyUiKGAv

נערך לאחרונה:
טוב אחי ,ככה באמת אנטרופולוגים חושבים שבני האדם היו צדים פעם(ככה צדו השבטים העתיקים ביותר באפריקה):

לא סתם הפיזיולוגיה שלנו וסיבי השריר מותאמים בצורה חזקה מאוד לריצה וכשאנחנו מתחילים להתאמן אפילו על אנארובי כל הסיבים מתחילים לנטות בתכונות שלהם לכיוון האדומים (וסיבי ה2X הכי לבנים מתחילים להעלם). נטייה ללבן רואים אצל אסטרונאוטים ואנשים חולים שהשרירים שלהם לא פעילים במשך חודשים ושנים ,זה לא מצב טיבעי.

בנוסף בניגוד לחתולים ונמרים שיש להם סוגי סיבים לבנים שהם סופר מהירים ,לבני אדם יש מעט מאוד פנוטיפים של סיבים לבנים (של שרשרות כבדות של מיוזין אם למשל נשתמש בקריטריון הזה כדי לקבוע את סוג הסיב).

גם הסיבים האדומים שלנו חסינים יותר לנזק כשהסרקומר ופסי הZ שלהם מסיבים מאוד (וזו אחת מהסיבות שהם איטיים) כשהלבנים רגישים הרבה יותר,נהרסים מהר ופחות מותאמים למאמץ יום יומי.

גם השריר העיקרי בריצה והליכה הסולאוס הוא השריר הכי "אדום" בגוף ,יותר משרירי היציבה שצריכים להיות מכווצים כל היום.

לא טרחתי לראות את הוידאו שלך ,אבל אולי אפשר לטעון שאנחנו לא מותאמים אידאלית לריצות ארוכות בתדירות גבוהה מידי כי בסופו של דבר קודו אחד יכול להספיק לשבט להרבה זמן , אבל בניגוד לטורפים למיניהם אנחנו בכלל לא מותאמים לספרינטים או לעבודת כוח ורואים את זה בחלק לא קטן מהפיסיולוגיה האנושית.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
  • פותח/ת השרשור
טוב אחי ,ככה באמת אנטרופולוגים חושבים שבני האדם היו צדים פעם(ככה צדו השבטים העתיקים ביותר באפריקה):

לא סתם הפיזיולוגיה שלנו וסיבי השריר מותאמים בצורה חזקה מאוד לריצה וכשאנחנו מתחילים להתאמן אפילו על אנארובי כל הסיבים מתחילים לנטות בתכונות שלהם לכיוון האדומים (וסיבי ה2X הכי לבנים מתחילים להעלם). נטייה ללבן רואים אצל אסטרונאוטים ואנשים חולים שהשרירים שלהם לא פעילים במשך חודשים ושנים ,זה לא מצב טיבעי.

בנוסף בניגוד לחתולים ונמרים שיש להם סוגי סיבים לבנים שהם סופר מהירים ,לבני אדם יש מעט מאוד פנוטיפים של סיבים לבנים (של שרשרות כבדות של מיוזין אם למשל נשתמש בקריטריון הזה כדי לקבוע את סוג הסיב).

גם הסיבים האדומים שלנו חסינים יותר לנזק כשהסרקומר ופסי הZ שלהם מסיבים מאוד (וזו אחת מהסיבות שהם איטיים) כשהלבנים רגישים הרבה יותר,נהרסים מהר ופחות מותאמים למאמץ יום יומי.

גם השריר העיקרי בריצה והליכה הסולאוס הוא השריר הכי "אדום" בגוף ,יותר משרירי היציבה שצריכים להיות מכווצים כל היום.

לא טרחתי לראות את הוידאו שלך ,אבל אולי אפשר לטעון שאנחנו לא מותאמים אידאלית לריצות ארוכות בתדירות גבוהה מידי כי בסופו של דבר קודו אחד יכול להספיק לשבט להרבה זמן , אבל בניגוד לטורפים למיניהם אנחנו בכלל לא מותאמים לספרינטים או לעבודת כוח ורואים את זה בחלק לא קטן מהפיסיולוגיה האנושית.

בכל אזור צדו בצורה אחרת, בקצרה בסרטון הוא ממליץ לא לעבור את ה-20 מייל בשבוע, שזה מאוד הגיוני, כמו שאתה אומר לא רצים לצוד כל יום.
לגבי הכח אתה טועה, אנחנו בנויים לכח וגם לריצות מהירות, אל תשכח שלפעמים היית צריך לברוח מטרף וגם לפעמים לרוץ ספרינט גם לצייד מהיר, בכל מקרה המחקר שהעלתי מדבר בעצמו, פעילות מוגזמת תוביל למחלות לב בעוד שפעילות מתונה יותר בריאה.
בלי קשר במה שהעלית הם גם הלכו לסירוגין, והליכות ארוכות זה משהו שהוא באמת מומלץ.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
בכל אזור צדו בצורה אחרת, בקצרה בסרטון הוא ממליץ לא לעבור את ה-20 מייל בשבוע, שזה מאוד הגיוני, כמו שאתה אומר לא רצים לצוד כל יום.
לגבי הכח אתה טועה, אנחנו בנויים לכח וגם לריצות מהירות, אל תשכח שלפעמים היית צריך לברוח מטרף וגם לפעמים לרוץ ספרינט גם לצייד מהיר, בכל מקרה המחקר שהעלתי מדבר בעצמו, פעילות מוגזמת תוביל למחלות לב בעוד שפעילות מתונה יותר בריאה.
בלי קשר במה שהעלית הם גם הלכו לסירוגין, והליכות ארוכות זה משהו שהוא באמת מומלץ.
אני מסכים איתך לגבי הליכות אבל בשום פנים ואופן אנחנו לא מותאמים בצורה דומה לאנארובי. גם האויבים הראשיים של האיילה הם נמרים ועדיין היא לא ממש מותאמת לספרינטים ,היא בונה למשל על הבעיטות שלה או על כך שכשהיא צעירה ויכולה להביא צאצאים ,יש בשבט שלה מטרות יותר קלות כמו זקנים שאין למוות שלהם משמעות מבחינת האבולוציה (שתלויה בצאצאים) והם יסיטו ממנה את הטורף בתחילת המרדף ,כי לאורך זמן הטורף יתעייף כשהיא תמשיך לרוץ.

אל תשכח שלפני המהפכה החקלאית ,בני האדם היו מין נודד שחיפש מקורות מים ומזון חדשים ,טורפים לא בהכרח היוו את הכוח הסלקטיבי העיקרי וסביר שהיה הרבה יותר לחץ אבולוציוני על המסלולים הארוביים מהאנארוביים. תאמין לי ,אני אדם מאוד סקרן ,קראתי עד היום בלי הגזמה אלפי מחקרים בכמעט כל נושא שקשור לפזיולוגיה ,לביופיסיקה ולביוכימיה של המאמץ ולי לפחות נראה בצורה די ברורה שבכל הרמות אנחנו יצורים שנועדו לעבוד בצורה ממושכת ,יותר מאשר במאמצים קצרים וקשים.(אבל בנושאים מסוימים אני חושב אחרת מהמנהלים כאן אז כמובן שהם יכתבו לך שיכולת הסקת המסקנות שלי דפוקה ושלהם מושלמת)

לגבי אזורים שונים ושיטות צייד שונות ,ההומוספיינס וכנראה שכל שאר המינים האנושיים הגיעו במקור מאפריקה שם הם היו צדים בצורה הזאת.
יש לך שבטים מתקופות יותר מאוחרות ,למשל אלה שנדדו לדרום אמריקה וצדים עם מלכודות ,השבטים הללו מתעסקים בליקוט צמחים ובבדיקת המלכודות במשך שעה שעתיים ביום ואת כל השאר הם מעבירים בתרבות פנאי וגם בהליכה כך שהם לא ממש משתמשים ביכולות האנארוביות שלהם, מן הסתם המלכודות הופיעו אחרי שלמדנו להשתמש בכלים. אתה לא תמצא כלכך הרבה עדויות לפעילות מתפרצת ואני אופתע אם בכלל לעבודת כוח.

אני רק אנחש שהטענות של הבחור הזה צריכות להיות מאוד שנויות במחלוקת ,ממה שראיתי בהתחלה הוא אפילו מודה בזה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית