ריצות ארוכות לא בריא ללב, עדיף הליכה וספרינטים במקום אז מי שעושה את זה בגלל הבריאות יכול לוותר.
http://vimeo.com/channels/418298/54864015
http://vimeo.com/channels/418298/54864015
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
חחח מקבל בהחלט, אני גם שונא לרוץ, בוא נאמר שזה עדיף מאשר לתת ריצות ארוכות, העיקר לאכול בריא.גם ספרינטים אני לא אוהב זה בסדר 😆
מדובר באימון תחרותי והשתתפות בתחרויות למרחקים של מרתון, אולטרא-מרתון ואיירון מן טריאתלון.
ריצות במאמץ בינוני ובאורך שפוי יכולות רק לעזור ללב.
מנקודה אישית- זה דיי ברור שאימון תחרותי בכל ספורט לא הכי בריא לגוף. אין ספורט תחרותי שלא שוחק את הגוף (אולי חוץ משחמט, וגם זה בספק) וגורם לו נזקים בשלב יותר מבוגר בחייו של הספורטאי. אבל אין מה לעשות- זאת הקרבה שמתאמן תחרותי צריך לקחת.
אני עדיין לא מבין איך אתה טוען שריצה של 40 - 50 דקות היא "בריאה" פחות מספרינט ? דרוש פה הסבר.
לדעתי אתה סתם מנתח את זה יותר מידיי לעומק.מסכים איתך, אבל מה שכן זה מיותר לרוץ 40-50 דקות למטרות בריאות , ספרינט לסירוגין בטווח 10 דקות יהיה הרבה יותר בריא ויעיל, מבחינת אבולוציה בני האדם אף פעם לא היו רצים ריצות ארוכות, מקסימום היו הולכים או רצים ספרינט.
לדעתי אתה סתם מנתח את זה יותר מידיי לעומק.
שורה תחתונה- בחברה שבה רוב הזמן אתה יושב או לא עושה כלום, חשוב להתאמן לפחות 2-3 פעמים בשבוע לטובת הגוף והלב.
לא צריך לקחת את זה רחוק מידיי ולחשוב אם עדיף לעשות ספרינטים או ריצות ארוכות. דעתי האישית היא דווקא שריצות ארוכות יהיו בריאות יותר, כי המאמץ הרגעי נמוך יותר, וההתאוששות הדרושה היא קצרה יותר.
אני רץ רק בגלל סיבה אחת , לגוון תארובי שלי בחיטוב , זה שזה בריא גם ללב (או פחות בריא) באופן אישי פחות מעניין אותי, על כול דבר טוב אפשר בקלות להציג צד לא טוב.
אתה מודע לזה שלא חייב אירובי בחיטוב? אולי אם זה חיטוב מאוד קיצוני בשביל אחוזי שומן נמוכים וגם אני בספק.
זה הכל שאלה של תזונה, אני הורדתי 13 קילו בלי שום טיפת אירובי.
אני מצטער דיבורים לא מחזיקים מים.
צריך לראות חומר כתוב ולעבור עליו. אתה לא יכול לשלול ולומר שאירובי לא בריא. תוכיח.
טוב אחי ,ככה באמת אנטרופולוגים חושבים שבני האדם היו צדים פעם(ככה צדו השבטים העתיקים ביותר באפריקה):מסכים איתך, אבל מה שכן זה מיותר לרוץ 40-50 דקות למטרות בריאות , ספרינט לסירוגין בטווח 10 דקות יהיה הרבה יותר בריא ויעיל, מבחינת אבולוציה בני האדם אף פעם לא היו רצים ריצות ארוכות, מקסימום היו הולכים או רצים ספרינט.
טוב אחי ,ככה באמת אנטרופולוגים חושבים שבני האדם היו צדים פעם(ככה צדו השבטים העתיקים ביותר באפריקה):
לא סתם הפיזיולוגיה שלנו וסיבי השריר מותאמים בצורה חזקה מאוד לריצה וכשאנחנו מתחילים להתאמן אפילו על אנארובי כל הסיבים מתחילים לנטות בתכונות שלהם לכיוון האדומים (וסיבי ה2X הכי לבנים מתחילים להעלם). נטייה ללבן רואים אצל אסטרונאוטים ואנשים חולים שהשרירים שלהם לא פעילים במשך חודשים ושנים ,זה לא מצב טיבעי.
בנוסף בניגוד לחתולים ונמרים שיש להם סוגי סיבים לבנים שהם סופר מהירים ,לבני אדם יש מעט מאוד פנוטיפים של סיבים לבנים (של שרשרות כבדות של מיוזין אם למשל נשתמש בקריטריון הזה כדי לקבוע את סוג הסיב).
גם הסיבים האדומים שלנו חסינים יותר לנזק כשהסרקומר ופסי הZ שלהם מסיבים מאוד (וזו אחת מהסיבות שהם איטיים) כשהלבנים רגישים הרבה יותר,נהרסים מהר ופחות מותאמים למאמץ יום יומי.
גם השריר העיקרי בריצה והליכה הסולאוס הוא השריר הכי "אדום" בגוף ,יותר משרירי היציבה שצריכים להיות מכווצים כל היום.
לא טרחתי לראות את הוידאו שלך ,אבל אולי אפשר לטעון שאנחנו לא מותאמים אידאלית לריצות ארוכות בתדירות גבוהה מידי כי בסופו של דבר קודו אחד יכול להספיק לשבט להרבה זמן , אבל בניגוד לטורפים למיניהם אנחנו בכלל לא מותאמים לספרינטים או לעבודת כוח ורואים את זה בחלק לא קטן מהפיסיולוגיה האנושית.
אני מסכים איתך לגבי הליכות אבל בשום פנים ואופן אנחנו לא מותאמים בצורה דומה לאנארובי. גם האויבים הראשיים של האיילה הם נמרים ועדיין היא לא ממש מותאמת לספרינטים ,היא בונה למשל על הבעיטות שלה או על כך שכשהיא צעירה ויכולה להביא צאצאים ,יש בשבט שלה מטרות יותר קלות כמו זקנים שאין למוות שלהם משמעות מבחינת האבולוציה (שתלויה בצאצאים) והם יסיטו ממנה את הטורף בתחילת המרדף ,כי לאורך זמן הטורף יתעייף כשהיא תמשיך לרוץ.בכל אזור צדו בצורה אחרת, בקצרה בסרטון הוא ממליץ לא לעבור את ה-20 מייל בשבוע, שזה מאוד הגיוני, כמו שאתה אומר לא רצים לצוד כל יום.
לגבי הכח אתה טועה, אנחנו בנויים לכח וגם לריצות מהירות, אל תשכח שלפעמים היית צריך לברוח מטרף וגם לפעמים לרוץ ספרינט גם לצייד מהיר, בכל מקרה המחקר שהעלתי מדבר בעצמו, פעילות מוגזמת תוביל למחלות לב בעוד שפעילות מתונה יותר בריאה.
בלי קשר במה שהעלית הם גם הלכו לסירוגין, והליכות ארוכות זה משהו שהוא באמת מומלץ.