הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תאריך תפוגה של שמן אורגני

Nikita

משתמש פעיל
769
80
נק' מוניטין:
183
769
80
מדלג
שלום, מצאתי היום חנות טבע ליד ביתי שמוכרת שמנים אורגנים ושאר דיברי טבע.. קניתי קילו וחצי שמן דקל וחצי קילו שמן קוקוס (לכולם יש מרקם ומצב צבירה של חמאה).
באותו זמן לא עלה לי בראש שיכול להיות שאלה שמנים שמתקלקלים מהר יותר משמן בסופר משום שהם אורגנים (לא מזוככים, נטולי חומרים נוספים). בקיצור אני חושש שקניתי כמות גדולה מידי ואולי זה יתקלקל לפני שאני ישתמש בהכל, מישו יודע כמה זמן השמנים האלה מחזיקים מעמד בהנחה שהם שמורים במקרר?

שלום, מצאתי היום חנות טבע ליד ביתי שמוכרת שמנים אורגנים ושאר דיברי טבע.. קניתי קילו וחצי שמן דקל וחצי קילו שמן קוקוס (לכולם יש מרקם ומצב צבירה של חמאה).
באותו זמן לא עלה לי בראש שיכול להיות שאלה שמנים שמתקלקלים מהר יותר משמן בסופר משום שהם אורגנים (לא מזוככים, נטולי חומרים נוספים). בקיצור אני חושש שקניתי כמות גדולה מידי ואולי זה יתקלקל לפני שאני ישתמש בהכל, מישו יודע כמה זמן השמנים האלה מחזיקים מעמד בהנחה שהם שמורים במקרר?

עניתי לך הבוקר אז לא יודע אם הספקת לראות, בכל מקרה אמור להיות לך תאריך תפוגה, אני קניתי שמן קוקוס לפני כמה ימים והוא יפוג במאי 2014, ככה שיש לפחות את זה השנה. בכל מקרה שמן קוקוס לא שומרים במקרר רק שתדע.

• פותח/ת השרשור
זהו הטופיק נימחק פשוט. לא כתוב אצלי תאריך זה ממולא בתוך כלי פלסטיק כאלה זה לא מחברה. אצלך זה שמן אורגני גם? למה לא שומרים שמן קוקוס במקרר? ומה לגבי השמן דקל?
המוכר אמר לי שרצוי לשים במקרר

זהו הטופיק נימחק פשוט. לא כתוב אצלי תאריך זה ממולא בתוך כלי פלסטיק כאלה זה לא מחברה. אצלך זה שמן אורגני גם? למה לא שומרים שמן קוקוס במקרר? ומה לגבי השמן דקל?
המוכר אמר לי שרצוי לשים במקרר

בטח אורגני, אחרת זה לא שווה, לגבי דקלים אני לא יודע.
שמן קוקוס הוא שומן רווי מה שאומר שחום לא יהרוס אותו ככה שצריך להשאיר אותו בחוץ, אם תשיב לב השמן קוקוס שלך אמור להיות עכשיו גוש אחד גדול, במזג אוויר קר הוא מתקשה.

• פותח/ת השרשור
הוא היה גוש אחד גדול גם מחוץ למקרר, זה במצב צבירה מוצק אין טיפה אחת של נוזל, אצלך זה חצי נוזלי? מזה אומר לגבי מה שקניתי?

הוא היה גוש אחד גדול גם מחוץ למקרר, זה במצב צבירה מוצק אין טיפה אחת של נוזל, אצלך זה חצי נוזלי? מזה אומר לגבי מה שקניתי?
גם אצלי הוא גוש אחד גדול, בגלל שפשוט קר, זה לא קשור למקרר, אני רק פשוט מציין שאין צורך לשים אותו במקרר, זה לא ישמור עליו יותר או משהו כזה.

• פותח/ת השרשור
אה טוב הבנתי תודה 😃 אני מניח שעם הדקלים זה אותו סיפור (גם שומן רווי), סתם שאני ידע אם יצא לי טוב, עלה לי 20 שקל לחצי קילו שמן דקלים ו-40 שקל לחצי קילו שמן קוקוס. כמה עלה לך?

אם יש אתר (ישראלי!) של החנות שקניתם ממנה אתם יכולים להעלות קישור שמי שיחפש דברים בנושא יוכל לקנות מהם גם (במידה והייתם מרוצים מהשירות)

אה טוב הבנתי תודה 😃 אני מניח שעם הדקלים זה אותו סיפור (גם שומן רווי), סתם שאני ידע אם יצא לי טוב, עלה לי 20 שקל לחצי קילו שמן דקלים ו-40 שקל לחצי קילו שמן קוקוס. כמה עלה לך?

אז לי עלה 33 שקל ל-350 מ''ל של חברת אקו גרין
המחיר שקנית נראה סביר בהחלט

למה בעצם משתמשים בשמנים האלו?מה הם שונים מהשמנים הסטנדרטים שנמצאים בבתים(זית,קנולה)?

שמן קנולה הוא פשוט מאוד לא בריא, לגבי שמן זית הוא נהרס בטיגון ואז זה גם בעצם לא בריא.
שמן קוקוס ודקלים הם שומנים רווים שהם בריאים לנו ולא נהרסים בטיגון.

• פותח/ת השרשור
אני קניתי בחנות טבע בהרצליה, ריחוב סוקולוב. לא יודע מה המחיר הרגיל לי עשו 20 שקל לחצי קילו כי אני חייל

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית