הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ללמוד תכנות

shanidaniel

משתמש פעיל
999
4
נק' מוניטין:
437
999
4
למישהו יש המלצות על ספרים טובים ללמידה של שפת C בתכנות או בכללי המלצות של מאיפה להתחיל ללמוד את זה?

רק שפת C, או גם C#?
אגב, ל"מבט לחלונות" יש אחלה של ספרים ללמוד מהם ולתרגל, אנחנו לומדים איתם כרגע.

• פותח/ת השרשור
בכללי אני רוצה ללמוד תכנות ולהתמקד בשפת C כי זאת השפה שעכשיו עובדים איתה בחברה של המשפחה שלי

המליצו לי על ספר שקוראים לו C FOR DUMMIES אבל אני ישמח לקבל המלצות לעוד דברים

תקרא את הספר של הכותבים של השפה, הוא מלמד אותה בצורה מעולה לרמה מעולה (כשתסיים אותו יש ספרים יותר מתקדמים):
C Programming Language
המחברים הם K&R (זה הקיצור, שמות מלאים: Dennis M. Ritchie ו-Brian W. Kernighan)
אני עבדתי איתו ועד היום הוא הבסיס והכי טוב לשפה- בלי חפירות מיותרות, כל מה שצריך לדעת (ואני סומך על המחברים- הם יוצרי השפה, הם יודעים אותה יותר טוב מכל אדם אחר ככה שאם מישהו יודע איך ללמד אותה, הם הכתובת).

לדעתי אתה לא חייב להתחיל בלקרוא את כל הספרים הענקיים האילו.
תתחילו ללמוד מהאינטרנט ומתכנים חינמיים ובעיקר תתנסה מעשית.
תכתוב מלא. תכתוב הכל. תחשוב על רעיון קטן (או גדול) ותיישם אותו. אם סיימת אז תפתח את זה עוד יותר.

לדעתי אתה לא חייב להתחיל בלקרוא את כל הספרים הענקיים האילו.
תתחילו ללמוד מהאינטרנט ומתכנים חינמיים ובעיקר תתנסה מעשית.
תכתוב מלא. תכתוב הכל. תחשוב על רעיון קטן (או גדול) ותיישם אותו. אם סיימת אז תפתח את זה עוד יותר.
1. 274 עמודים זה טיפה בשביל הכמות העצומה של הידע שהוא מכיל.
2. אפשר להוריד בגוגל בחינם.
3. ללמוד כמו שאתה מתאר יסבך אותו כי הלימוד מפוזר ולא מסודר.

אל תקבע על C, תלמד עוד שפות- לא יזיק. יש כל כך הרבה חומר ברשת שזה פשוט מטורף. אם קראת מספיק ספרים תתחיל לקחת "קורסים" ברשת, אם אתה בקטע של להתמקצע. יש תוכניות לימוד שלמות(לדוגמא של אונ' מארה"ב) ואפשר לתרגל/להבין/להשקיע.

אל תקבע על C, תלמד עוד שפות- לא יזיק. יש כל כך הרבה חומר ברשת שזה פשוט מטורף. אם קראת מספיק ספרים תתחיל לקחת "קורסים" ברשת, אם אתה בקטע של להתמקצע. יש תוכניות לימוד שלמות(לדוגמא של אונ' מארה"ב) ואפשר לתרגל/להבין/להשקיע.
הוא רוצה להתחיל מ-C.
ללמוד מספר שפות במקביל זה מתסבך ומבלבל. עדיף שילמד C ואז ימשיך לאן שבא לו- C++/JAVA/PYTHON וכו' (רק לא שפה מגעילה כמו C# שזו שפה של מייקרושיט :🙁)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית