הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ כמה שאלות בקשר לעבודה על החזה

• פותח/ת השרשור rampo
  • פורסם בתאריך

rampo

משתמש מתחיל
197
0
נק' מוניטין:
0
197
0
איך אני אמור להתקדם מבחינת משקלים , אני מתחיל 40ק"ג עולה ל42 ואחרון 45.
לפני כמה זמן לא יכולתי לעשות 45 קילו בלי עזרה ועכשיו אני מצליח בלי עזרה 8 חזרות למרות שב 2 האחרונים אני טיפה מתקשה אבל מצליח.
איך אני אמור להתחיל עם המשקל באימון הבא? עם כמה להתחיל וכמה לסיים?

ואמרו לי שיכול להיות שאם אני לא מתקדם ממש במשקלים בחזה זה בגלל גנטיקה ומאמן אמר לי לנסות לעשות על הסיבים האדומים עם איזה סופר סט לזה, זה נכון ויכול לעזור להתקדמות?

מספיק להיות נסיכות. נכון, ש4000 קלוריות זה מספר, וגם מספר חסר תועלת ללא בדיקה של הBMR של המתאמן. ההמלצה היא להתחיל ממאזן קלורי חיובי קטן ולהגדיל אותו ב100 כל פעם שיש תחושה של תקיעה, כמובן שתתרחש התאמה ביחס למשקל גוף הגודל. ביחס לירידה במשקלי עבודה- בהנחה והתאמנת נכון, הגעת למשקלי עבודה מאוד מכובדים- וגם לאחוז שומן מסויים- אם תבצע חיטוב נכון, תחת בקרה קלורית איכותית והדוקה- אתה לא תאבד ממשקלי עבודה כפי שאתה מנסה לתאר את זה. כנראה שישאר לך איזשהו "משהו" מתקופת המסה. והמשהו הזה- זה בדיוק התוצר שבשבילו עושים את התהליך הזה של מסה-חיטוב. אחרת, אין טעם בכלל להתאמן. אה כן, גם אני יכול לזרוק "לא רלוונטי"- זה לא הופך אותי, או במקרה הזה אותך- ליותר רציני בלי התייחסות נורמאלית.
המלצה של מי, ולכמה אנשים הוא הוסיף 150 קילו לסקוואט?
את הדברים שאתה לומד עכשיו אני כבר יודע הרבה זמן אז אל תתלהב ותנסה ללמד אותי דברים, תאמין שאני יודע בדיוק מה יגרום לעלייה במסת שריר אז אל תנסה לחדש לי דברים
ובשיא המסה אני לא מגיע ל13% אחוז שומן מהסיבה הפשוטה שאני גם רוצה להגיע ל7% אחוז שומן אחר כך ולא רוצה לבזבז חצי שנה וזה לא רלוונטי בכלל, גם התיאור חיים שלך לא רלוונטי ולא מעניין אותי בכלל
סבבה אחי אתה כבר יודע הכל אין לך יותר מה ללמוד
ואתה סתם מביך את עצמך כשאתה אומר שאתה נע בין 7% ל13% ושאתה מוסיף ככה מסה בצורה משמעותית (ולא, 60 קילו על 7% שומן זה חרטא)
בהנחה שאתה לא מזריק
אה וכן אתה נסיכה נרקסיסטית אם אתה נרתע מלעבור את ה13% שומן, אין תיאור אחר. אבל אני מניח שכבר ידעת את זה, כי אתה יודע הכל.

המלצה של מי, ולכמה אנשים הוא הוסיף 150 קילו לסקוואט?

סבבה אחי אתה כבר יודע הכל אין לך יותר מה ללמוד
ואתה סתם מביך את עצמך כשאתה אומר שאתה נע בין 7% ל13% ושאתה מוסיף ככה מסה בצורה משמעותית (ולא, 60 קילו על 7% שומן זה חרטא)
בהנחה שאתה לא מזריק
אה וכן אתה נסיכה נרקסיסטית אם אתה נרתע מלעבור את ה13% שומן, אין תיאור אחר. אבל אני מניח שכבר ידעת את זה, כי אתה יודע הכל.
אני לא טענתי שאני יודע הכל, אני טענתי שאני יודע את כל מה שבאת "לחדש לי"
וכן אני נסיכה נרקסיסטית ששומר על אחוז שומן נמוך כל השנה ואני ממש לא על 60 קילו ואני לא מזריק
וכן אני מעלה מסת שריר בצורה משמועתית ולא אתה לא חייב להיראות כמו בן אדם ממוצע בעולם המערבי כדי לעלות במסת שריר
ואני כזה שחיף אנורקס שאני שוקל יותר ממך ועל אחוז שומן יותר נמוך , אה וגם אני צעיר ממך, אז אני ממש נסיכה שחייה בעולם האגדות

נערך לאחרונה:
לא צריך לאכול יותר מדי - 300-500 (למחמירים אפילו קצת פחות) מעל התחזוקה מספיק בהחלט. גם לתוכניות כח. המחשבה שעודף קלורי גדול מדי (700+) לא נכונה בעליל. מה שלא נשרף נאגר כשומן.

עם ההתקדמות במסה מעדכנים את התחזוקה.

לעשות כל שני אימונים שלושה סטים של 5 חזרות וכל פעם שאתה עושה את התרגיל הזה להוסיף 5 קילו. כשלא תוכל להמשיך בקפיצות כאלה, תעבור לקפיצות של 2.5 קילו. תתחיל ב40. תאכל 4000 קלוריות שמתוכן 2-2.5 גר' חלבון לקילו ולפחות 1 גרם שומן.
תראה סרטונים של מארק ריפטו ביוטיוב על איך ללחוץ.

מוגזם מאוד !
תעבוד בתוכנית FBW\SS\MADCOW העיקר שיהיה עיקרון מסויים של התקדמות במשקלי עבודה ותאכל כ20% קלוריות מעל התחזוקה שלך כלומר עם התחזוקה שלך היא 2000 קלוריות תאכל 2400 קלוריות

כמעט בטוח שזה מה שהוא. ולהוסיף משקלי עבודה מאימון לאימון תוך עלייה במשקל הגוף זו המלצה מצויינת בשבילו. לפי המהדורה השלישית של SS ההמלצה נעה בין 3500 ל7000. אני לא רואה שום בעייה עם ההמלצה הזו.
תהיה בעיניין שאני מכיר גם את הפיזיוטרפיסט וגם את התזונאי של נבחרת החתירה הבריטית שהיא מהטובות בעולם עם לא הכי טובה בעולם וספורטאי ממוצע שם אוכל 6000 קלוריות ביום ותאמין לי שהם שוקלים הרבה הם מגודלים רציניים והם מתאמנים כמה שעות ביום כל יום המצב הזה ממש לא קרוב לילד שלוחץ 45 קילו בחזה

חחחחחח טוב אחי
בשיא המסה אתה ~13
ואם כבר עלייה במסה אז לפני הSS הזה הייתי 71 קילו על ~15-16 אחוז שומן. משמע 60 ק"ג מסה רזה. בסוף הייתי 73.5 על ~13 אחוז שומן. משמע 64 ק"ג מסה רזה. מדובר על סה"כ כולל של 5 חודשים. בהנחה שלא עליתי במסת שריר בשלושת החודשים שהייתי במאזן שלילי, זה אומר שעליתי 4 ק"ג מסה רזה בחודשיים. ואגב, רק בשבועיים הראשונים עליתי מ71 ל78, יצאתי מתקופת אימוני סיבולת ו"התפרעתי". בלי זה כנראה שהייתי עולה אפילו יותר "נקי", אבל זה רק ניחוש.
ואם אתה רוצה רק תגיד ותקבל דוגמאות יותר קיצוניות ממני.
וזה דיי פתטי שאתה לא מבין שמשקלי עבודה גדולים יותר שווה מסת שריר גדולה יותר, אגב.

זה תוצאות נוראיות מבחינת עלייה במסה יצא שבסך הכל ב5 חודשים העלתה 4 קילו שריר וירדתה 2 אחוז שומן וזה בתור מתאמן מתחיל אלו תוצאות שממש לא הייתי אומר שהן טובות והייתי אפילו מתבייש להציג אותם פה

תקשיב ותפנים מה מתאים למי אתה מוזמן מאוד לראות עוד סרטונים של הבחור הזה אולי הוא לא איזה ענק אבל יש לו הרבה דברי חוכמה להגיד וגם סקוואט די כבד כי בסופו של דבר נראה שזה כל מה שמעניין אותך

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
טוב זה כבר נהיה פתטי.

שני, כמה טמבל אתה יכול להיות בשביל לחשוב שה4 קילו מסה רזה נצברו ב5 חודשים, כשאני אומר לך ששלושה מהם היו במאזן קלורי שלילי עם ירידה של בערך קילו בשבוע בממוצע? אגב, עם 35 קילומטר ריצה ו15 קילומטר שחייה בשבוע. לא הסביבה הכי אנאבולית שיש, בלשון המעטה.
4 קילו בחודשיים = 2 קילו בחודש = חצי קילו בשבוע. וזה בהנחה שבשלושה חודשים ירדתי רק שומן, למרות שרצתי ושחיתי כל כך הרבה. שזה לא ההימור הכי בטוח.
מה שאתה מציע (מאזן חיובי של 400) לא יספק לו אפילו חצי קילו בשבוע כולל שומן.
והפיזיותרפיסט לא מעניין. ואמרת 6000. אמרתי 4000. אתה מבין שמדובר כאן על 150% ממה שהצעתי, כן?
אה ואגב, תזכיר לי איזה ניסיון יש לך? דדליפט 130 קילו שאתה לא רוצה להוסיף לו כי אתה לא רוצה לעבור לאחיזה משולבת, כי אתה מפחד מקרע בבייספס? בכלל לא פתטי 🤡

מונלייט, אם אתה צריך דוגמאות למתאמנים של ריפ שהפכו מהר מאוד משחיפים לגדולים וחזקים, עם תזונה לפי הספר של ריפ, תגיד. כי יש הרבה כאלה. אני לא יודע מספיק על לייל בשביל להביע עליו דעה כלשהי, אבל אני בספק גדול שההצלחה שלו כמאמן היא כמו של ריפ.
אתם מתעסקים בקקי בשורה התחתונה כשעושים את התוכנית לפי הספר, במידה ואין בעייה רפואית מיוחדת או שמדובר על מישהו בגיל חריג, תמיד מקבלים תוצאות מדהימות. ואין יוצאים מהכלל. היוצאים מהכלל, הם אלה שלא עשו את התוכנית במלואה. ככה שהם לא באמת יוצאים מהכלל.

barw - אני לא מנהל ככה שאני לא אחראי על הרשימה, אבל זה נראה כמו חוב לראק. אני יותר מאשמח לראות הוכחה שאתה שוקל יותר מ95 על אחוז שומן שנע בין 7% ל13%, בגיל יותר צעיר ממני, ולא מזריק.
לא את הכל אפשר להוכיח, אבל בוא נתחיל בלהוכיח שאתה מעל 95 קילו על אחוז שומן נמוך.

אגב, למרות שאתה חרטטן בנוגע לגוף שלך, גם אם זה היה נכון, זה לא משנה את העובדה שאתה קשקשן בכל שאר הדברים.

נערך לאחרונה:
לייל הוא לא מאמן.... תודה לאל 😃

זו עיצה לא משהו בלשון המעטה לפעול תזונתית לפי מה שצוטטת. אין פה שום היגיון לאכול כמויות כאלה. זה מביא להשמנה. יש מספיק מסמכים בפורטל. אני מציע שתתחיל ממשוואת האנ' בגופינו (או מאמר של כיצד מנוצל האוכל). זה מעבר למחקרים או מאמר כבר עניין של חוק פיזיקאלי.

זה לא עניין של תוכנית ריפטו או לא ריפטו - אתה אוכל הרבה יותר ממה שאתה שורף (ואתה לא שורף הרבה קלוריות גם בתוכנית של אדון ריפטו) - אתה תשמין.

גם ביל סטאר אמר פעם שצריך לצרוך 5 גרם ויטמין סי ליום. אז מה ? בגלל שהוא ביל סטאר חייבים לציית לו ? אז מה עם מארק אומר שצריך לאכול כמויות כאלה?

רוב האנשים מה לעשות (כולל פאוורליפטרים שאני מכיר) מה לעשות לא רוצים להיראות כמו פח אשפה ומה שאתה מציע (בשמו) סתם הופך אנשים לשמנים ומחטיא את המטרה לטעמי.

לייל הוא לא מאמן.... תודה לאל 😃

זו עיצה לא משהו בלשון המעטה לפעול תזונתית לפי מה שצוטטת. אין פה שום היגיון לאכול כמויות כאלה. זה מביא להשמנה. יש מספיק מסמכים בפורטל. אני מציע שתתחיל ממשוואת האנ' בגופינו (או מאמר של כיצד מנוצל האוכל). זה מעבר למחקרים או מאמר כבר עניין של חוק פיזיקאלי.

זה לא עניין של תוכנית ריפטו או לא ריפטו - אתה אוכל הרבה יותר ממה שאתה שורף (ואתה לא שורף הרבה קלוריות גם בתוכנית של אדון ריפטו) - אתה תשמין.

גם ביל סטאר אמר פעם שצריך לצרוך 5 גרם ויטמין סי ליום. אז מה ? בגלל שהוא ביל סטאר חייבים לציית לו ? אז מה עם מארק אומר שצריך לאכול כמויות כאלה?

רוב האנשים מה לעשות (כולל פאוורליפטרים שאני מכיר) מה לעשות לא רוצים להיראות כמו פח אשפה ומה שאתה מציע (בשמו) סתם הופך אנשים לשמנים ומחטיא את המטרה לטעמי.
יש פה אי הבנה.
אני לא טוען ששחיפים שמתחילים לאכול 4000 קל' ביום לא משמינים.
אני טוען שבשביל להוסיף משקל לסקוואט, הדדליפט, הבנץ' והפרס שלך בצורה המהירה ביותר, SS זו הכתובת הכי טובה. אני גם טוען, שמתאמן SS שאוכל 4000 קל' ביום, יתקדם יותר ממתאמן SS שאוכל 3000 קל' ביום, גם אם ההוצאה הקלורית היומית הממוצעת שלו היא 2000, לצורך הדוגמה. בהנחה שכל שאר המשתנים זהים, כמובן. אני לא טוען שלא תהיה עלייה בשומן.
זה כל מה שאני טוען. אני לא יוצא נגד המאמרים בפורטל (שאגב קראתי למקרה שחשבת שלא), והם קשורים רק באופן עקיף. לדעתך, או לדעת לייל, משהו ממה שאני טוען לא נכון?

קודם כל אני שמח על הדיון,

אבל אתה חייב להבין שאדם שמתאמן בפלוס קלורי (מעל התחזוקה) של נגיד 500 קלוריות ואדם (תיאורטי זהה נוסף) שמתאמן בפלוס קלורי של 1000 קלוריות - מדוע שיהיה הבדל בין הביצועים שלהם כולל אימוני כוח ?

אולי להיפך האדם שצורך יותר קלוריות משמין לאורך הזמן - הוא נהיה כבד יותר. שניהם יגדלו בשריר באותה הצורה (זהים אמרנו) - אחד יהיה שמן והשני רזה יותר.

תראה לי בבקשה מחקר אחד (אבל רציני ומלא) שמראה מה שאתה טוען.

לומר שהמתאמנים של מארק פעלו בצורה מסוימת וזו התוצאה זו לא הוכחה!

קודם כל אני שמח על הדיון,

אבל אתה חייב להבין שאדם שמתאמן בפלוס קלורי (מעל התחזוקה) של נגיד 500 קלוריות ואדם (תיאורטי זהה נוסף) שמתאמן בפלוס קלורי של 1000 קלוריות - מדוע שיהיה הבדל בין הביצועים שלהם כולל אימוני כוח ?

אולי להיפך האדם שצורך יותר קלוריות משמין לאורך הזמן - הוא נהיה כבד יותר. שניהם יגדלו בשריר באותה הצורה (זהים אמרנו) - אחד יהיה שמן והשני רזה יותר.

תראה לי בבקשה מחקר אחד (אבל רציני ומלא) שמראה מה שאתה טוען.

לומר שהמתאמנים של מארק פעלו בצורה מסוימת וזו התוצאה זו לא הוכחה!
אין לי מחקר שטוען את זה. יש לי כמה דוגמאות שאתה רוצה של אנשים שאכלו יותר מ1000 קלוריות מעל התחזוקה והתחזקו BIG TIME.
גם מבחינה לוגית, זה מאוד, מאוד הגיוני.
תראה מה הגבתי כאן לאביעד.
מבחינה מחקרית לא, אין לי מחקר כזה, ואני לא יודע אם יש. בפועל, אלה התוצאות וזה MAKE FUCKING SENSE.

הטענה שלך היא שכל מה שמעבר ל500 מעל התחזוקה זה קלוריות שלא עוזרות לך ושהופכות לשומן. אז קודם כל, למה אתה חושב שזה לא עוזר להגדיל את ההרמות שלך, במקרה הזה הבנץ'? כי זה כן, לפי המאמר שציטטתי בתגובה לאביעד. אני לא ביולוג ואני לא חושב שהוא פטור מביקורת, אבל זה נשמע הגיוני, והעובדה שזה עבר את הביקורת הדרושה בשביל לעלות לאתר של SS, ושהכותב (מאט ריינולדס) מאוד מנוסה, מגדילה אצלי את האמינות, למרות ששוב - אולי הוא טועה, אבל לא נראה לי שזה המצב.
לך יש מחקר שמגבה את זה? ולמה דווקא 500? למה לא 600? או 1600? או 1100? מאיפה הגיע המספר הזה?
ולמה הוא לא משתנה בהתאם לגיל, משקל וכו'?

סלח לי, אבל בלי מחקר כזה מה שאתה טוען זהה בשרירותו לטענה שהגוף יכול לספוג רק 30 גרם חלבון בארוחה.

אגב, עשיתי SS פעמיים, בשתי הפעמים אכלתי באיזור ה4000 ביום, ובימים שאכלתי לצורך הדוגמה 3000, הרגשתי הבדל משמעותי בהתאוששות. אני גם מאוד ספקן שהייתי עולה חצי קילו מסה רזה בשבוע אם הייתי אוכל 3000 (שזה בערך +500) ועוד יותר ספקן לגביי זה שלא הייתי נתקע הרבה יותר מוקדם.
גם עכשיו, אני אוכל סביב ה4500, ובימים שאני אוכל 3500 או 5500 ההבדלים הם שנות אור. ומדובר על קלוריות שהן הרבה "אחרי" ה+500 שאתה מדבר עליו.

נערך לאחרונה:
אתה לא יכול להגיד לבן אדם במשקל 60 קילו, "יאללה גבר- תתחיל להכניס 4K קלוריות, בהצלחה". כי הוא ישמין, והרבה. מה לעשות, לא כולם רצים ושוחים כמוך. שים לב שאתה כנראה לא מתייחס לחישוב BMR- מעניין לדעת על סמך מה אתה קובע את המספר היפה 4 אלף. ולא, ציטוט מספר לא יספיק במקרה הזה. או שתגיב בצורה רצינית, או שאל תגיב בכלל. אתה מוזמן להתנגח בחבר'ה אחרים כמה שאתה רוצה, זה לא מגדיל את שלך- ובטח שלא מקטין את שלהם. אני עדיין לא מבין איך ההנהלה לא התייחסה להמלצה של כמות כזו של קלוריות לצריכה ללא כל התייחסות לBMR של המתאמן או ההוצאה הקלורית שלו(אירובי נוסף שהוא מבצע)- מדובר בזלזול וברשלנות. שים לב שמה שאתה אומר בתור משתמש ותיק עלול להתפרש אחרת אצל משתמשים חדשים חסרי ידע.

אין לי מחקר שטוען את זה. יש לי כמה דוגמאות שאתה רוצה של אנשים שאכלו יותר מ1000 קלוריות מעל התחזוקה והתחזקו BIG TIME.
גם מבחינה לוגית, זה מאוד, מאוד הגיוני.
תראה מה הגבתי כאן לאביעד.
מבחינה מחקרית לא, אין לי מחקר כזה, ואני לא יודע אם יש. בפועל, אלה התוצאות וזה MAKE FUCKING SENSE.

הטענה שלך היא שכל מה שמעבר ל500 מעל התחזוקה זה קלוריות שלא עוזרות לך ושהופכות לשומן. לך יש מחקר שמגבה את זה? ולמה דווקא 500? למה לא 600? או 1600? או 1100? מאיפה הגיע המספר הזה?
ולמה הוא לא משתנה בהתאם לגיל, משקל וכו'?

סלח לי, אבל בלי מחקר כזה מה שאתה טוען זהה בשרירותו לטענה שהגוף יכול לספוג רק 30 גרם חלבון בארוחה.

זוכר שאמרתי חוק פיזיקאלי ? ראה מאמרים בפורטל (משוואת האנ' בגופינו \ כיצד מנוצל המזון שאנו צורכים )

מה שקורה בפועל כל קלוריה עודפת (לא מדבר על סיבים או על נצילות של 80 אחוז בעיכול פחמימה או חלבון מהצומח או אפקט תרמי של חלבון ותהליכים פנימיים בגוף וכדומה) הופכת לשומן.

500 ו 1000 היו מספרים לדוגמא בלבד. פרמטרים כמו גיל\משקל\חילוף חומרים (משתנה זניח)\הרכז תזונתי הם מרכיבים במשוואה (לכן שים לב שכתבתי תחזוקה - אנשים נוטים לא להבין ולחשוב שתחזוקה זה רק RMR דבר שהוא לא נכון)

זה לא מה שאני טוען זה 1 + 1 = 2

ד.א. הנה הרפרנס שיוכיח מה שאני טוען

Schoeller DA. The energy balance equation: looking back and looking forward are two very different views. Nutr Rev. 2009 May;67(5):249-54.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/...nel.Pubmed_DefaultReportPanel.Pubmed_RVDocSum

לייל התבסס עליו כשכתב את המאמר בנושא משאוות האנ'.

נסה להשיג את המאמר המלא או פשוט לקבל את מה שלייל כתב ואני תרגמתי בפורטל.

נערך לאחרונה:
אתה לא יכול להגיד לבן אדם במשקל 60 קילו, "יאללה גבר- תתחיל להכניס 4K קלוריות, בהצלחה". כי הוא ישמין, והרבה. מה לעשות, לא כולם רצים ושוחים כמוך. שים לב שאתה כנראה לא מתייחס לחישוב BMR- מעניין לדעת על סמך מה אתה קובע את המספר היפה 4 אלף. ולא, ציטוט מספר לא יספיק במקרה הזה. או שתגיב בצורה רצינית, או שאל תגיב בכלל. אתה מוזמן להתנגח בחבר'ה אחרים כמה שאתה רוצה, זה לא מגדיל את שלך- ובטח שלא מקטין את שלהם. אני עדיין לא מבין איך ההנהלה לא התייחסה להמלצה של כמות כזו של קלוריות לצריכה ללא כל התייחסות לBMR של המתאמן או ההוצאה הקלורית שלו(אירובי נוסף שהוא מבצע)- מדובר בזלזול וברשלנות. שים לב שמה שאתה אומר בתור משתמש ותיק עלול להתפרש אחרת אצל משתמשים חדשים חסרי ידע.
זו ממש לא הייתה המלצה שלא קשורה לכלום, הייתי מציע שתקרא קצת ותתחיל מהדיון שלי כאן עם מונלייט, כי אני לא הולך להסביר לך בנפרד אותם דברים. תקרא.

זוכר שאמרתי חוק פיזיקאלי ? ראה מאמרים בפורטל (משוואת האנ' בגופינו \ כיצד מנוצל המזון שאנו צורכים )

מה שקורה בפועל כל קלוריה עודפת (לא מדבר על סיבים או על נצילות של 80 אחוז בעיכול פחמימה או חלבון מהצומח או אפקט תרמי של חלבון ותהליכים פנימיים בגוף וכדומה) הופכת לשומן.

500 ו 1000 היו מספרים לדוגמא בלבד. פרמטרים כמו גיל\משקל\חילוף חומרים (משתנה זניח)\הרכז תזונתי הם מרכיבים במשוואה (לכן שים לב שכתבתי תחזוקה - אנשים נוטים לא להבין ולחשוב שתחזוקה זה רק RMR דבר שהוא לא נכון)

זה לא מה שאני טוען זה 1 + 1 = 2
חוק פיזיקלי זה שקלוריות עודפות יגדילו את משקל הגוף. שאם תכניס יותר ממה שתוציא, אתה תעלה במשקל. וזה נכון.
זה לא קשור לאיזה משקל תעלה - שומן או שריר. כל מה שהחוק הפיזיקלי שאתה מדבר עליו טוען שאתה תעלה במשקל, וזהו.
אתה אומר שמה שקורה בפועל זה שכל קלוריה עודפת מעבר לMAGIC NUMBER שלך, הופכת לשומן. זה לא החוק הפיזיקלי אומר.
אני אומר שקודם כל אין עם זה בעייה - כי גם עלייה בשומן מסייעת להרים יותר משקל. וגם שזה לא נכון (לפחות בעקיפין - ההבדל בהתאוששות בין 4500 ל6000 קלוריות ביממה קיים והוא גדול, וכל עוד אתה מתאושש מהאימונים אתה מתקדם. כשלא תתאושש, לא תתקדם, ואם תתקע בסקוואט ב90 קילו מסת השריר שלך לא תהיה כמו אם תתקע בסקוואט של 140 קילו. זו המציאות).
אני דוגמה גרועה אבל אשתמש בעצמי שוב. חצי קילו מסה רזה בשבוע זה משהו שלפי מה שאתה ממליץ לא יקרה לאף אחד. לפי מה שאני (או יותר נכון ריפ) ממליץ, זה קורה לכל אחד בטווח הגילאים המתאים שעושה את התוכנית.
אגב, זה נראה כמו ויכוח של פרו לייל נגד פרו ריפ. ויכוח כזה כבר נעשה בין שניהם, כשלייל טען שהתוצאות שריפ טוען להן לא יכולות להתקיים, ואז ריפ הוכיח אותן עם אחד המתאמנים שלו, זאק. אני לא זוכר מספרים מדוייקים אבל הוא עלה איזה קילו מסה רזה בשבוע. משהו הזוי. לפי מה שאתה ממליץ הוא לא היה עולה קילו כולל בשבוע.

בשורה התחתונה מה ששנינו אומרים לא מגובה במחקרים, אבל כשאתה טוען שמעל X קלוריות ביממה זה קלוריות "מיותרות", או לחילופין - שהגוף יכול לבנות עד X גרם מסת שריר ביממה, זה שרירותי, בדיוק כמו לטעון שהגוף יכול לספוג X חלבון בארוחה.

יש כמה דוגמאות שאתה רוצה בשביל להוכיח שמאזן קלורי גבוה מאוד הוא אחד הדברים הכי חשובים על מנת להפוך משחיף לגדול וחזק, ביחד עם אימונים מתאימים כמובן (SS היא האידיאל, ככל הנראה).

נערך לאחרונה:
טוב זה כבר נהיה פתטי.

שני, כמה טמבל אתה יכול להיות בשביל לחשוב שה4 קילו מסה רזה נצברו ב5 חודשים, כשאני אומר לך ששלושה מהם היו במאזן קלורי שלילי עם ירידה של בערך קילו בשבוע בממוצע? אגב, עם 35 קילומטר ריצה ו15 קילומטר שחייה בשבוע. לא הסביבה הכי אנאבולית שיש, בלשון המעטה.
4 קילו בחודשיים = 2 קילו בחודש = חצי קילו בשבוע. וזה בהנחה שבשלושה חודשים ירדתי רק שומן, למרות שרצתי ושחיתי כל כך הרבה. שזה לא ההימור הכי בטוח.
מה שאתה מציע (מאזן חיובי של 400) לא יספק לו אפילו חצי קילו בשבוע כולל שומן.
והפיזיותרפיסט לא מעניין. ואמרת 6000. אמרתי 4000. אתה מבין שמדובר כאן על 150% ממה שהצעתי, כן?
אה ואגב, תזכיר לי איזה ניסיון יש לך? דדליפט 130 קילו שאתה לא רוצה להוסיף לו כי אתה לא רוצה לעבור לאחיזה משולבת, כי אתה מפחד מקרע בבייספס? בכלל לא פתטי 🤡

מונלייט, אם אתה צריך דוגמאות למתאמנים של ריפ שהפכו מהר מאוד משחיפים לגדולים וחזקים, עם תזונה לפי הספר של ריפ, תגיד. כי יש הרבה כאלה. אני לא יודע מספיק על לייל בשביל להביע עליו דעה כלשהי, אבל אני בספק גדול שההצלחה שלו כמאמן היא כמו של ריפ.
אתם מתעסקים בקקי בשורה התחתונה כשעושים את התוכנית לפי הספר, במידה ואין בעייה רפואית מיוחדת או שמדובר על מישהו בגיל חריג, תמיד מקבלים תוצאות מדהימות. ואין יוצאים מהכלל. היוצאים מהכלל, הם אלה שלא עשו את התוכנית במלואה. ככה שהם לא באמת יוצאים מהכלל.

barw - אני לא מנהל ככה שאני לא אחראי על הרשימה, אבל זה נראה כמו חוב לראק. אני יותר מאשמח לראות הוכחה שאתה שוקל יותר מ95 על אחוז שומן שנע בין 7% ל13%, בגיל יותר צעיר ממני, ולא מזריק.
לא את הכל אפשר להוכיח, אבל בוא נתחיל בלהוכיח שאתה מעל 95 קילו על אחוז שומן נמוך.

אגב, למרות שאתה חרטטן בנוגע לגוף שלך, גם אם זה היה נכון, זה לא משנה את העובדה שאתה קשקשן בכל שאר הדברים.

לא טענתי שאני שוקל מעל 95
באשכול שפירסמת תמונות מסוף החיטוב שלך היית 71 קילו
אני היום על 82 קילו
ואני כנארה קשקשן מוחלט שלא מבין דבר בתזונה ואימונים, אבל אתה המלצת למתאמן מתחיל לאכול כמות לא ריאלית של קלוריות בלי שום היכרות מוקדמת עם הבן אדם
תמשיך ותהנה בדרכים שלך אבל אל תוביל אנשים להשמנת יתר

נערך לאחרונה:
זו ממש לא הייתה המלצה שלא קשורה לכלום, הייתי מציע שתקרא קצת ותתחיל מהדיון שלי כאן עם מונלייט, כי אני לא הולך להסביר לך בנפרד אותם דברים. תקרא.

חוק פיזיקלי זה שקלוריות עודפות יגדילו את משקל הגוף. שאם תכניס יותר ממה שתוציא, אתה תעלה במשקל. וזה נכון.
זה לא קשור לאיזה משקל תעלה - שומן או שריר. כל מה שהחוק הפיזיקלי שאתה מדבר עליו טוען שאתה תעלה במשקל, וזהו.
אתה אומר שמה שקורה בפועל זה שכל קלוריה עודפת מעבר לMAGIC NUMBER שלך, הופכת לשומן. זה לא החוק הפיזיקלי אומר.
אני אומר שקודם כל אין עם זה בעייה - כי גם עלייה בשומן מסייעת להרים יותר משקל. וגם שזה לא נכון (לפחות בעקיפין - ההבדל בהתאוששות בין 4500 ל6000 קלוריות ביממה קיים והוא גדול, וכל עוד אתה מתאושש מהאימונים אתה מתקדם. כשלא תתאושש, לא תתקדם, ואם תתקע בסקוואט ב90 קילו מסת השריר שלך לא תהיה כמו אם תתקע בסקוואט של 140 קילו. זו המציאות).
אני דוגמה גרועה אבל אשתמש בעצמי שוב. חצי קילו מסה רזה בשבוע זה משהו שלפי מה שאתה ממליץ לא יקרה לאף אחד. לפי מה שאני (או יותר נכון ריפ) ממליץ, זה קורה לכל אחד בטווח הגילאים המתאים שעושה את התוכנית.
אגב, זה נראה כמו ויכוח של פרו לייל נגד פרו ריפ. ויכוח כזה כבר נעשה בין שניהם, כשלייל טען שהתוצאות שריפ טוען להן לא יכולות להתקיים, ואז ריפ הוכיח אותן עם אחד המתאמנים שלו, זאק. אני לא זוכר מספרים מדוייקים אבל הוא עלה איזה קילו מסה רזה בשבוע. משהו הזוי. לפי מה שאתה ממליץ הוא לא היה עולה קילו כולל בשבוע.

בשורה התחתונה מה ששנינו אומרים לא מגובה במחקרים, אבל כשאתה טוען שמעל X קלוריות ביממה זה קלוריות "מיותרות", או לחילופין - שהגוף יכול לבנות עד X גרם מסת שריר ביממה, זה שרירותי, בדיוק כמו לטעון שהגוף יכול לספוג X חלבון בארוחה.

יש כמה דוגמאות שאתה רוצה בשביל להוכיח שמאזן קלורי גבוה מאוד הוא אחד הדברים הכי חשובים על מנת להפוך משחיף לגדול וחזק, ביחד עם אימונים מתאימים כמובן (SS היא האידיאל, ככל הנראה).

מה שאני טוען מגובה מבמחקר שמתי לך רפרנס אבל יותר חשוב שתבין שזה חוק כמו 1 + 1 (אני חוזר כמו תוכי). הטענה שלך לגבי שזה אנלוגי לצבירת שריר בכמות מסוימת או ספיגת של חלבון לא רלוונטית כי שוב - כמו שרשמתי מדובר בתהליכים פנימיים בגוף (חלק מהמשוואה - סינטוז שריר) או עיכול חלבון (גם חלק מהמשוואה).

ד.א. הנה הרפרנס שיוכיח מה שאני טוען

Schoeller DA. The energy balance equation: looking back and looking forward are two very different views. Nutr Rev. 2009 May;67(5):249-54.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1...ubmed_RVDocSum

לייל התבסס עליו כשכתב את המאמר בנושא משאוות האנ'.

נסה להשיג את המאמר המלא או פשוט לקבל את מה שלייל כתב ואני תרגמתי בפורטל.

לא טענתי שאני שוקל מעל 95
באשכול שפירסמת תמונות מסוף החיטוב שלך היית 71 קילו
אני היום על 82 קילו
ואני כנארה קשקשן מוחלט שלא מבין דבר בתזונה ואימונים, אבל אתה המלצת למתאמן מתחיל לאכול כמות לא ריאלית של קלוריות בלי שום היכרות מוקדמת עם הבן אדם
תמשיך ותהנה בדרכים שלך אבל אל תוביל אנשים להשמנת יתר
73.5
ואתה אכן קשקשן

מונלייט, אני לא רוצה להשמע טמבל, אבל בקישור שנתת אין מחקר. יש אבסטרקט. מה אני אמור לעשות איתו?
או שפספסתי משהו \:

וכמו שאמרתי הויכוח בין לייל וריפ בנושא הזה הוכרע לטובת ריפ, ואם אני זוכר נכון לייל גם התנצל והודה שהוא טעה. ואם אתה רוצה אפשר להביא אינסוף דוגמאות אם רק משקיעים קצת זמן בפורום של הלוגים באתר של ריפ. או לוקחים את זאק כדוגמה שמנפצת את מה שלייל טוען (או יותר נכון טען) שלא יכול להתקיים, ועד כמה שאני זוכר הוא טען שזה לא יכול להתקיים אפילו עם סטרואידים. וזאק לא הזריק. קיצר אני לא יודע הרבה על לייל אבל לא הייתי לוקח כל מה שהוא אומר כתורה מסיני.
אה ושוב לגביי החוק הפיזיקלי, אני חוזר על עצמי, הוא טוען שהעלייה במשקל תיעשה בהתאם לקלוריות. זה לא קשור להאם יבנה שומן או שריר וכמה.
ואם אתה טוען שיש גבול כלשהו לבניית מסת שריר ביחס לזמן, ושהגבול הזה הוא מה שלייל הגדיר, לא משנה אם זה על בסיס ניסיון או מחקרית, זה לא משנה - הוא טעה. וכמו שאמרתי ריפ הוכיח את זה בויכוח ביניהם. הויכוח הוכרע.

נערך לאחרונה:
אין לי מושג מי זה זאק - ופרט כזה או אחר לא מעיד על כלל האוכלוסיה. (אולי זאק עושה שאיבות שומן\בולמי\שקרן\בעל נטייה לשלשל + פלוס מיליון סיבות שאם חופרים וחוקרים מוצאים)

תאכל מעבר לתחזוקה אתה תשמין! תאכל X קלוריות מעבר X-תחזוקה\9 = עלייה בשומן בגרם.

שוב תחזוקה שווה לכל התהליכים בגוף סינתוז שריר (תהליך פנימי)\חירבון אוכל שלא התעכל\תהליכים פנימיים\פעילות\וכו') חוק שימור אנרגיה.

יותר מלתת מאמר + רפרנס ללהסביר שוב ושוב אין לי יותר כבר מה להוסיף.

אבל עדיין זה חלק מהדיונים בפורום וזה מעביר קצת ת'זמן.

נערך לאחרונה:
אין לי מושג מי זה זאק - ופרט כזה או אחר לא מעיד על כלל האוכלוסיה. (אולי זאק עושה שאיבות שומן\בולמי\שקרן\בעל נטייה לשלשל + פלוס מיליון סיבות שאם חופרים וחוקרים מוצאים)

תאכל מעבר לתחזוקה אתה תשמין! תאכל X קלוריות מעבר X-תחזוקה\9 = עלייה בשומן בגרם.

שוב תחזוקה שווה לכל התהליכים בגוף סינתוז שריר (תהליך פנימי)\חירבון אוכל שלא התעכל\תהליכים פנימיים\פעילות\וכו') חוק שימור אנרגיה.

יותר מלתת מאמר + רפרנס ללהסביר שוב ושוב אין לי יותר כבר מה להוסיף.

אבל עדיין זה חלק מהדיונים בפורום וזה מעביר קצת ת'זמן.
אחלה. בתיאוריה גם תאכל קלוריה מעל התחזוקה ותשמין. אני לא אמרתי ששחיף שיאכל 4000 לא ישמין. אמרתי שאם הוא יאכל 4000 זה יסייע לו להתחזק יותר מאם הוא יאכל 3999. ושהוא גם יעלה במסת שריר יותר מאם הוא היה אוכל 3999. לא נראה שהטענות שלך בכלל מנוגדות לזה.
כנראה שאין MAGIC NUMBER שהחל ממנו עולים רק בשומן, במיוחד לא כאשר מתאמן מתחיל עושה SS. ואם יש, הוא לא מדיד, לייל לא הצליח למדוד אותו, וריפ הוכיח שהוא טעה.

הטענות שלי לא מנוגדות (זה אפילו יותר מטענות יש לזה גם שם - חוק תרמודינמי)

בכל אופן - אתה פה צריך להוכיח שאדם שאוכל בפלוס קלורי (מעל התחזוקה) X קלוריות ואדם (זהה לחלוטין) X + 1 קלוריות מעל התחזוקה. (שים לב מעל לתחזוקה!)

האדם שאכל קלורי אחת יותר יעלה במסת השריר\יתאושש\יתחזק וכו' (טענה שלך) יותר מהאדם השני.

זו טענה אתה חייב להוכיח - כי היא פשוט לא נכונה. כי אני טוען (וכל בר דעת יחד עם כל חוקי היקום) שהעודף הופך לשומן אזי אין שום יתרון בלאכול קלוריה אחת יותר ממה שצריך (כולל כל התהליכים הפנימיים בגוף לאורך זמן)

לומר שזאק \ מארק \ לייל התווכחו זה בכלל לא הנושא - גם אם כולם תמימי דעים לא הופך את הנושא לנכון.

הטענות שלי לא מנוגדות (זה אפילו יותר מטענות יש לזה גם שם - חוק תרמודינמי)

בכל אופן - אתה פה צריך להוכיח שאדם שאוכל בפלוס קלורי (מעל התחזוקה) X קלוריות ואדם (זהה לחלוטין) X + 1 קלוריות מעל התחזוקה. (שים לב מעל לתחזוקה!)

האדם שאכל קלורי אחת יותר יעלה במסת השריר\יתאושש\יתחזק וכו' (טענה שלך) יותר מהאדם השני.

זו טענה אתה חייב להוכיח - כי היא פשוט לא נכונה. כי אני טוען (וכל בר דעת יחד עם כל חוקי היקום) שהעודף הופך לשומן אזי אין שום יתרון בלאכול קלוריה אחת יותר ממה שצריך (כולל כל התהליכים הפנימיים בגוף לאורך זמן)

לומר שזאק \ מארק \ לייל התווכחו זה בכלל לא הנושא - גם אם כולם תמימי דעים לא הופך את הנושא לנכון.
כמו שאמרתי, אין לי מחקר להוכיח את זה, אבל יש לי כמה דוגמאות שאתה רוצה של אנשים שאכלו 4000 והתקדמו לאורך זמן ארוך יותר והגיעו למשקלי עבודה כבדים יותר, מאנשים שאכלו לצורך הדוגמה 500 מעל התחזוקה.
כמה פעמים בפורום הזה ראית מישהו תקוע בסקוואט מתחת ל100 קילו וכשהוא נשאל על התזונה שלו הוא אכל 500 מעל התחזוקה? כמה פעמים ראית מישהו שאוכל 4000 ונתקע מוקדם?
עזוב את הפורום הזה. לך לפורום של ריפ. יש שם אינספור לוגים שבכולם התוצאות זהות למה שאני (או יותר נכון ריפ) טוען.
כמו שהוא אומר בספר, Most nutrition authorities will disagree with these numbers, but they were working for thousands of lifters for hundreds of years. (מהזיכרון)

ואם זה לא תופס אז אין באמת דרך להוכיח את הטענה שלי, או את שלך. גם בתיאוריה לא יהיה לנו את אותו בן אדם פעמיים. אם לא נשבט. או נביא מאות תאומים זהים למחקר.
אתה סתם נלחם מול אינספור דוגמאות של אינספור ליפטרים. ואני שוב אביא את עצמי כדוגמה. לפי מה שאתה או לייל אומרים מה שעשיתי לא יכול להיעשות. אז בהנחה שאני או ריפ משקרים לגביי המתאמנים שלנו (במקרה שלי אני), לייל טועה. ואגיד שוב, ככה הויכוח הזה הוכרע ביניהם. בכך שלייל טועה.

ועזוב אותי. תעשה אתה תוכנית כוח שבה אתה אוכל 4000 ביום, ולמשך שבוע תאכל 6000. אני בן זונה גדול אם אתה לא שם לב להבדל בהתאוששות (בהנחה שאתה מתאמן בסטרס שבאמת מושך אותך לקצה). אני מרגיש את זה גם ברמה היום יומית. ואגב, בגלל שבשחייה שוחים ואוכלים המון, כל שחיית דרג ז' ששוחה 40 קילומטר בשבוע יגיד לך כמה ההבדל גדול בין 8000 ביום ל7000 ביום, גם אם ההוצאה הקלורית היומית שלו לא עוברת את ה5500.

אה ומבחינת משקלי עבודה, הוא יוסיף יותר משקל למוט תודות לעלייה במשקל גוף, ראה:
It Works
We’ve established that eating to gain weight isn’t easy. Actually, at times, its downright sickening.
But it works. We’ve heard Rip say before, and experience certainly tells me he’s right, that any amount
of weight gained will lead to an increase in both muscle and fat; its virtually impossible for someone
strength training to gain one without the other. This means that bodyfat percentage will increase with
a gain in lean body mass, and thus, an increase in fat accompanies an increase in leverage. The increase
in leverage occurs because bigger muscles (i.e. an increase in contractile tissue) increases efficiency in
the barbell lifts four ways: 1) an increase in contractile tissue leads to increase in contractile force, 2)
an increased steepness (closer to 90 degrees, where maximum force is produced) of the fibers pulling
on the prime-moving skeletal structures, such as the upper fibers of the pecs and delts on the humerus
in the bench press, 3) a reduced range of motion (also an example of increased pec size on the bench
press), and 4) the increased “tightness” in the bottom position of the lifts serves like a compressed and
loaded “spring,” ready to explode to lockout.
As most of you know, I own STRONG Gym, in Springfield, MO, where we have an incredible
amount of really strong lifters. I have yet to see a single lifter who failed to get significantly stronger by
pushing his weight up. And here’s the reality – they ALL got much stronger, regardless of whether the
weight gain was mostly fat or mostly muscle.

מקור: http://startingstrength.com/articles/eating_points_reynolds.pdf

אבל אני מניח שגם זו לא הוכחה בשבילך כי זה לא מחקר. אז אני לא יודע מה להגיד לך. בכל מקרה מבחינה מחקרית גם אתה לא גיבית אז זה לא נראה שאתה זה שצודק, כשבפועל קורים דברים שונים ממה שאתה טוען.

דבר חשוב נוסף שריפ אומר על מוסדות הספורט הקונבנציונליים שעד כמה שאני יודע תופס גם לגביי לייל: Remind me when was the last time they made someone squat 800 pounds? (מהזיכרון)
אתה ולייל טובים בתיאוריה. אני לא מזלזל בלייל או בך ואני גם לא יודע עליכם, אבל בפועל הניסיון שלי, של ריפ ושל בערך כל ספורטאי בהיסטוריה מוכיח אחרת מהטענות הנ"ל שלכם.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית