הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ כמה שאלות בקשר לעבודה על החזה

• פותח/ת השרשור rampo
  • פורסם בתאריך

rampo

משתמש מתחיל
197
0
נק' מוניטין:
0
197
0
איך אני אמור להתקדם מבחינת משקלים , אני מתחיל 40ק"ג עולה ל42 ואחרון 45.
לפני כמה זמן לא יכולתי לעשות 45 קילו בלי עזרה ועכשיו אני מצליח בלי עזרה 8 חזרות למרות שב 2 האחרונים אני טיפה מתקשה אבל מצליח.
איך אני אמור להתחיל עם המשקל באימון הבא? עם כמה להתחיל וכמה לסיים?

ואמרו לי שיכול להיות שאם אני לא מתקדם ממש במשקלים בחזה זה בגלל גנטיקה ומאמן אמר לי לנסות לעשות על הסיבים האדומים עם איזה סופר סט לזה, זה נכון ויכול לעזור להתקדמות?

טוב, זה כבר פתטי. אני צריך ללמד אותך את כל הספר מחדש. לא קראת את הספר, אלא רק הצהרת שכן. זה ההימור שלי. או שאתה קורא ממש גרוע.
אתה מתחיל להרצות על הנושא לפני שאתה מבין שלהתחזק ולהרים יותר משקל הם ממש לא אותם דברים. זה בדיוק ההבדל בטכניקה בין מתחרה PL לבין מה שריפטו מלמד. PL בבנץ' לצורך העניין מקצר טווח תנועה למינימום בשביל להרים יותר משקל. ריפטו לא מלמד את זה, כי זה לא מחזק אותך יותר (ביחס לעצמך). כוח מושג ע"י תנועות של כמה שיותר מפרקים, שרירים וטווח תנועה. לכן התוכנית מתבססת על הסקוואט, הדדליפט והפרס.
אבל העיקר שבפעם האחרונה שבדקת, להרים יותר משקל ולהתחזק זה אותו דבר. קיצור פה הדיון נפסק, אני בשמחה הייתי מסביר דברים כאלה למישהו שלא יודע, אבל לא למישהו שלא יודע שטוען שהוא יודע ושהוא צודק כשהוא טוען טענות כל כך נחרצות כשאין לו חצי מושג בתחום.
מצטער, אבל אתה האדם השני במשפט.

הטענות שלי לא מנוגדות (זה אפילו יותר מטענות יש לזה גם שם - חוק תרמודינמי)

בכל אופן - אתה פה צריך להוכיח שאדם שאוכל בפלוס קלורי (מעל התחזוקה) X קלוריות ואדם (זהה לחלוטין) X + 1 קלוריות מעל התחזוקה. (שים לב מעל לתחזוקה!)

האדם שאכל קלורי אחת יותר יעלה במסת השריר\יתאושש\יתחזק וכו' (טענה שלך) יותר מהאדם השני.

זו טענה אתה חייב להוכיח - כי היא פשוט לא נכונה. כי אני טוען (וכל בר דעת יחד עם כל חוקי היקום) שהעודף הופך לשומן אזי אין שום יתרון בלאכול קלוריה אחת יותר ממה שצריך (כולל כל התהליכים הפנימיים בגוף לאורך זמן)

לומר שזאק \ מארק \ לייל התווכחו זה בכלל לא הנושא - גם אם כולם תמימי דעים לא הופך את הנושא לנכון.
אני לא מבין תנקודה שלך.
מה הוא מספר הקסם? +500 קלוריות ותעלה 100% (או כמעט) שריר מהעלייה במשקל שלך וכ-ל מה שתאכל מעבר ילך לשומן? אם אני אוכל +500 אני אתאושש בדיוק כמו +2000 רק פחות 1500 קלוריות שילכו למאגרי שומן? לא רק שלא נראה לי הגיוני (מודה, מאוחר בלילה, לא קראתי תמחקר שהבאת), גם מניסיוני האישי ושל אנשים שאימנתי זה לא נכון.

אין מספר קסם - ומעולם לא טענתי שישנו אחד כזה. צריך לקרוא ולהבין את מה שכתבתי.

לגבי מכרה הזהב ,אתה חושב שהריפטו שלך הוא מכרה זהב ,מדובר במאמן רד נק אמרקני שהושפע מחלק מהתוכניות המעולות של הדור הישן של באדיבלדרים\פאוורליפטרים. הוא לא למד אף פעם ביומכניקה ,פיזיולוגיה או תזונה. בתחומים הללו אני מעדיף חד משמעית לקרוא מחקרים ודעו של אנשים שבאמת מבינים על מה הם מדברים (לא דדליפט לא בריא לגב וכן יש יותר עומס על הברכיים כשאתה יורד לסקוואט עמוק ולוקח אותן קדימה האמס או ארבע ראשי ,הפיזיקה היא מאוד חד משמעית).

אוקי היום תודות למזג האוויר האוטו שלי תקוע ואני פנוי בבית ,אני אביא מחקרים על כך שחומצות אמינו גורמות לשרירים להבנות גם בלי קשר לאימון. באותה הזדמנות אולי כדאי גם להביא איזה מחקר או שניים שכן תומכים בכך שהתזמון של החלבון בסביבת האימון משנה ,למרות שאפשר לקרוא את המאמרים או את ספר החלבון של לייל שגם חושב ככה.
אז אתה אומר שהתנועה שבה השתמש האדם להרים דברים מהרצפה לכל אורך קיומו דופקת את הגב ובני האדם מרגע היוולדם הורסים לעצמם את הגב לאורך שנים? בהנחה ואתה מדבר עם משקלים גבוהים שמגיעים אליהם לאחר תקופה, אתה אומר שלגב אין את היכולת להסתגל לעומס?
נשמע כמו חרא של יכולת הסתגלות לאורך די הרבה זמן שאנחנו קיימים.

אין מספר קסם - ומעולם לא טענתי שישנו אחד כזה. צריך לקרוא ולהבין את מה שכתבתי.
קראתי וזה מה שהבנתי.
מתי הפלוס הקלורי העודף הופך משריר לנטו שומן כמו שאמרת?

ננסה להסביר בצורה גסה יותר ולאו דווקא ניסוח נכון, כל קלוריה מעל למאזן נקלורי הופכת לשומן. המאזן הקלורי כבר כולל בתוכו תהליכים פנימיים כמו בניית שריר.

אתה מדבר על מאזן קלורי נייטרלי? אז לטענתך מאזן נייטרלי הוא מספיק בשביל להביא לבנייה מקסימלית של שריר?

אחח ביסט אנד ציט ,נפלאות הדמגוגיה ומשחקי המילים ,אז רצית לצאת גבר בסוף ויצאת תהנה.

אז אתה אומר שהתנועה שבה השתמש האדם להרים דברים מהרצפה לכל אורך קיומו דופקת את הגב ובני האדם מרגע היוולדם הורסים לעצמם את הגב לאורך שנים? בהנחה ואתה מדבר עם משקלים גבוהים שמגיעים אליהם לאחר תקופה, אתה אומר שלגב אין את היכולת להסתגל לעומס?
נשמע כמו חרא של יכולת הסתגלות לאורך די הרבה זמן שאנחנו קיימים.

מתי בני האדם עשו דדליפט של 150-200 קילו? במשקלים נמוכים העומס מזיק הרבה פחות והמערכת יכולה להסתגל אליו.
חוץ מזה גם אם אתה טוען שאנחנו מותאמים להרמת משקולות ,זה לא אומר שזה בריא. התאמה אבולוציונית גם תלויה בגיל ,גם אם תכונה מסוימת גורמת לך להיות תותח כשאתה צעיר ולשרוד ולהצליח עם בנות המין השני ,אבל לפצוע אותך כשאתה מבוגר בשלב שבו רוב התרומה שלך להעברת הגנים הלאה היא על ידי העברת הניסיון שלך לצאצאים ,יכול להיות שהיא תתקבע ,כי הצאצאים כבר נולדו וזה שיכאב לך הגב לא יפריע להם כלכך ללמוד ממך. בפרט אם מדובר בתכונה כמו הסתגלות מהירה לאימונים שיכולה לגרום לך להיות שרירי ומוצלח כשאתה צעיר ושבר כלי בגיל מבוגר. (בהרבה מינים של בע"ח הזכרים חיים פחות מהנקבות ואחת התאוריות המובילות היא שזה בגלל שהם משקיעים המון מאמץ כשהם צעירים בלהלחם ולהרשים את הנקבות)

הבעיה עם הרעיון של קלוריה היא קלוריה במקרה הזה היא שלאוכל בעצמו יש השפעה על איך מתחלקת השקעת האנרגיה בתהליכים הפנימיים בגוף. עודף אוכל גורם לא רק לשומן אלה גם לשרירים ולרקמות אחרות להבנות ,ללא קשר לאם מתאמנים או לא ,אימון בסך הכל מייעל את התהליך הזה בשרירים (ובזה כמובן עסקו המחקרים שאני הבאתי ושלא טרחתם לקרוא). אגב מאמר הדיעה הזה לא עסק בכלל במתאמנים ובכלל לא דיבר על סינטזת חלבון בשרירים.

נערך לאחרונה:
אני לא יודע מה הרים הומוספיאנס לפני 100 אלף שנה, יכול להיות שחיה כבדה שהרג ורצה להביא הביתה לילדים, יכול להיות ש90 אלף שנה מאוחר יותר הרים אבנים כבדות לבנות בית לילדים שלו (כשאז אני מניח שאף אחד לא לימד את האנשים האלה את הטכניקה האופטימלית להרים משקלים).

למה המערכת יכולה להסתגל למשקלים נמוכים ואיפה עובר הגבול? ולמה דווקא המערכת לא יכולה להסתגל כשמדובר בגב אבל כן יכולה כשמדובר בכתפיים?

איך תסביר את זה שאנשים מבוגרים שהיו בין היתר מרימי משקולות או ספורטאי עלית בענפים פיזיים בצעירותם הם לא שבר כלי, אלא כנראה בריאים יותר מהמקבילים בגילאים שלהם שהם באמת שבר כלי כבר מגיל מוקדם יותר?

תראה אף אחד לא יודע בוודאות מה האדם הקדמון עשה בדיוק ,אבל לטעון שהותאמנו או שזה בטוח לעשות דדליפט עם 200 קילו כי זו תנועה שביצעו הרבה ,זה קצת מוגזם והסברתי מדוע . אגב לפני כמה שנים עברתי על כל מיני מחקרים ישנים שעסקו באחוז הסיבים האדומים בזוקפי הגו ואני זוכר שראיתי שאלו שרירים מאוד אדומים והרבה מומחי גב (למשל סטוארט מקגיל שאני מאוד מעריך) חושבים ומתבססים על מחקרים על כך שדווקא הליכה יותר יעילה בהרבה מקרים למניעת וטיפול בכאבי גב מתרגילי כוח. אני גם מקבל את הדיעה הרווחת שהמבנה של עמוד השדרה יותר בנוי למאמצי דחיסה מאשר גזירה כי לדעתי יש לה נימוקים ביומכניים די חזקים .

לגבי ספורטאי עלית ,אתה לא יכול לדבר מניסיון כי יש ויש ולהרבה ספורטאי עלית לשעבר שאני מכיר כואבים הגב ,הכתפיים והברכיים. צריך לעשות על זה מחקרים. בכל אופן אפרופו הכתפיים ,שני האזורים שמרימי משקולות ופאוור ליפטרים נפצעים בהם הכי הרבה הם בד"כ הכתפיים והגב התחתון (אם תרצה אני אביא את המחקרים). כך שגם הכתפיים הם לא מפרק מי יודע מה מותאם כנראה.

נערך לאחרונה:
תראה אף אחד לא יודע בוודאות מה האדם הקדמון עשה בדיוק ,אבל לטעון שהותאמנו או שזה בטוח לעשות דדליפט עם 200 קילו כי זו תנועה שביצעו הרבה ,זה קצת מוגזם והסברתי מדוע . אגב לפני כמה שנים עברתי על כל מיני מחקרים ישנים שעסקו באחוז הסיבים האדומים בזוקפי הגו ואני זוכר שראיתי שאלו שרירים מאוד אדומים והרבה מומחי גב (למשל סטוארט מקגיל שאני מאוד מעריך) חושבים ומתבססים על מחקרים על כך שדווקא הליכה יותר יעילה בהרבה מקרים למניעת וטיפול בכאבי גב מתרגילי כוח. אני גם מקבל את הדיעה הרווחת שהמבנה של עמוד השדרה יותר בנוי למאמצי דחיסה מאשר גזירה כי לדעתי יש לה נימוקים ביומכניים די חזקים .

לגבי ספורטאי עלית ,אתה לא יכול לדבר מניסיון כי יש ויש ולהרבה ספורטאי עלית לשעבר שאני מכיר כואבים הגב ,הכתפיים והברכיים. צריך לעשות על זה מחקרים. בכל אופן אפרופו הכתפיים ,שני האזורים שמרימי משקולות ופאוור ליפטרים נפצעים בהם הכי הרבה הם בד"כ הכתפיים והגב התחתון (אם תרצה אני אביא את המחקרים). כך שגם הכתפיים הם לא מפרק מי יודע מה מותאם כנראה.

מחזק אותך בהחלט, עד כמה שזה כיף להתחזק ולגדול אני גם חושב שזה לא הכי בריא במשקלים כלכך גבוהים, גם אם האדם הקדמון היה מרים דברים כבדים זה בוודאי לא היה במתכונת של SS

פיזיולוגיה תיאורטית זה מה שהסברת, שום דבר בפועל.

להגיד "בטח לאורך השנים בני האדם לא עשו דדליפט באופן קבוע, אז כנראה ש(דווקא)200 קילו זה מוגזם ודופק את הגב" זה לא נראה לי קביל.
גם סטוארט מקגיל (והרבה מאמנים שקראתי דברים שכתבו) מדבר בעד הדדליפט ומסביר למה ליפטרים יכולים להרים משקלים כל כך גבוהים בלי לדפוק את הגב.

פיזיולוגיה תיאורטית זה מה שהסברת, שום דבר בפועל.

להגיד "בטח לאורך השנים בני האדם לא עשו דדליפט באופן קבוע, אז כנראה ש(דווקא)200 קילו זה מוגזם ודופק את הגב" זה לא נראה לי קביל.
גם סטוארט מקגיל (והרבה מאמנים שקראתי דברים שכתבו) מדבר בעד הדדליפט ומסביר למה ליפטרים יכולים להרים משקלים כל כך גבוהים בלי לדפוק את הגב.
אווו התחלנו ,אז מצד אחד אתה טוען שזו תנועה בטוחה כי זו תנועה שעשו במשך אלפי שנים ,אבל אז טוען שאין לך מושג אילו תנועות עשה האדם הקדמון לפני 100000 שנה. זו לא תאוריה? אתה התחלת עם התאוריה ,תמיד כשמדברים על אבולוציה אנושית מדברים על תאוריה.
מה שכן הבושמנים האפריקנים שעדיין חיים בפועל (או לפחות חיו עד לפני כמה שנים) כמו האדם הקדמון לא עושים דדליפט עם משקל גבוה כמו שעושים משקולנים.

לגבי ה200 קילו תן לי לנחש ,אתה בעצם מתכוון לכך שלא קיים גבול מוגדר שקילו מעליו יגרום נזק וקילו מתחתיו לא יגרום. ניקח את זה רגע לקיצון ,גם לא קיים גבול של מספר סיגריות ליום שיגרום למישהו בוודאות סרטן ,זה עדיין לא אומר שסיגריות בטוחות ,פשוט שזה גורם שתורם מאוד לסרטן.

סטוארט מקגיל לא ממש מאמן הוא אמנם ניתח את הטכניקה של חלק ממרימי המשקולות המוצלחים בעולם ,אבל הוא מומחה בביומכניקה של הגב. אני רוצה שתראה לי מקום אחד שבו הוא ממליץ לאנשים לעשות דדליפט ,אפילו תרגיל כמו סופרמן הוא נזהר מלתת לאנשים ממוצעים. הוא כותב בספרים שלו שמרימי משקולות ממש מוצלחים הם בדרך כלל אנשים שמראש יש להם גב נוקשה ולא גמיש ברמה שנחשבת כבר לנכות לפי ההגדרות של משרד הבריאות האמריקני וזה מאפשר להם להרים משקלים עצומים עם פחות נזק בצורה יחסית מהaverage joe וממתחרים אחרים ,כי הגב שלהם מקובע במהלך התרגיל גם במשקלים גבוהים. זה לא נכון לגבי כל מרימי המשקולות ולא לגבי אנשים ממוצעים ואני בספק עד כמה זה מונע נזק במשקלי תחרות.

אווו התחלנו ,אז מצד אחד אתה טוען שזו תנועה בטוחה כי זו תנועה שעשו במשך אלפי שנים ,אבל אז טוען שאין לך מושג אילו תנועות עשה האדם הקדמון לפני 100000 שנה. זו לא תאוריה? אתה התחלת עם התאוריה ,תמיד כשמדברים על אבולוציה אנושית מדברים על תאוריה.
מה שכן הבושמנים האפריקנים שעדיין חיים בפועל (או לפחות חיו עד לפני כמה שנים) כמו האדם הקדמון לא עושים דדליפט עם משקל גבוה כמו שעושים משקולנים.

לגבי ה200 קילו תן לי לנחש ,אתה בעצם מתכוון לכך שלא קיים גבול מוגדר שקילו מעליו יגרום נזק וקילו מתחתיו לא יגרום. ניקח את זה רגע לקיצון ,גם לא קיים גבול של מספר סיגריות ליום שיגרום למישהו בוודאות סרטן ,זה עדיין לא אומר שסיגריות בטוחות ,פשוט שזה גורם שתורם מאוד לסרטן.

סטוארט מקגיל לא ממש מאמן הוא אמנם ניתח את הטכניקה של חלק ממרימי המשקולות המוצלחים בעולם ,אבל הוא מומחה בביומכניקה של הגב. אני רוצה שתראה לי מקום אחד שבו הוא ממליץ לאנשים לעשות דדליפט ,אפילו תרגיל כמו סופרמן הוא נזהר מלתת לאנשים ממוצעים. הוא כותב בספרים שלו שמרימי משקולות ממש מוצלחים הם בדרך כלל אנשים שמראש יש להם גב נוקשה ולא גמיש ברמה שנחשבת כבר לנכות לפי ההגדרות של משרד הבריאות האמריקני וזה מאפשר להם להרים משקלים עצומים עם פחות נזק בצורה יחסית מהaverage joe וממתחרים אחרים ,כי הגב שלהם מקובע במהלך התרגיל גם במשקלים גבוהים. זה לא נכון לגבי כל מרימי המשקולות ולא לגבי אנשים ממוצעים ואני בספק עד כמה זה מונע נזק במשקלי תחרות.

כמה חזרות היית אומר שזה בגדר הלא מזיק?

אני לא מניח שהאדם הקדמון עשה דדליפט, אני יודע שהוא עשה כי ברמה העקרונית זו התנועה היחידה שאיתה אתה יכול להרים חפץ מהרצפה.
אם הוא עשה דדליפט של 200 קילו זה מה שאני לא יודע.

להגיד שדדליפט של 200 קילו זה לא בריא כי (למרות שלאדם יש את היכולת) לאורך השנים הוא לא הגיע למשקלים האלה בצורה טבעית, זה כמו להגיד שלנהוג דופק X כלשהו בגוף כי האדם לאורך רוב התקופה בה הוא קיים לא נהג, זו עדיין תכונה שיש ביכולתו לרכוש כמו שלהרים 200 קילו מהרצפה בבטחה זו גם תכונה שיש ביכולתו של האדם לרכוש.

לא אמרתי שמקגיל מאמן, אמרתי שהוא בנוסף למאמנים עם שם בעולם לא מדברים נגד/מדברים בעד הדדליפט.
בכל מקרה היום כבר לא יהיה לי זמן לחפש ציטוטים שלו, ביציאה הבאה הביתה.. :🙁

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית