ייעוץ תזונה נכונה

moshiko333

משתמש מתחיל
43
0
נק' מוניטין:
0
43
0
אז ככה חברים אני בחדר כושר בגלל שאומרו לי שעם אני עולה עוד במשקל אני יקבל סוכרת 100% כי זה תורשתי בקיצור הורדתי הרבה אחוז שומן אבל המשקל לא רוצה לרדת זה נשמע הגיוני? ועוד משהו שמעתי שביצים ולחם רגיל הוא משמין אני אוכל לחם רגיל אחד ביום ובדרך כלל בצהריים אני אוכל בשר כמו עוף חזה עוף וכו ובערב אני תקוע אני לא יודע תמיד מה לאכול אחרי אימון מה כדאי ? וBMR שלי הוא 2190.25 ויש מצב יש פה משהו שיעוזר לי לבנות תפריט מסודר? כי אני לא אוכל מסודר בככל ונסתי וזה קשה תודה לעוזרים 😃

אני מבין שחברים שלך סיימו תואר ראשון ברפואה שהם יודעים שתהיה לך סכרת, אה?
תקרא את המדריך ותתחיל חיטוב נורמלי-
http://www.kilogram.co.il/70/%D7%94%D7%9E%D7%93%D7%A8%D7%99%D7%9A-%D7%94%D7%A9%D7%9C%D7%9D-%D7%9C%D7%94%D7%95%D7%A8%D7%93%D7%AA-%D7%94%D7%A9%D7%95%D7%9E%D7%9F-%D7%95%D7%97%D7%99%D7%98%D7%95%D7%91-%D7%94%D7%92%D7%95%D7%A3/

הערכת אחוז שומן (תהיה יעילה לדעת אם וכמה אתה צריך לרדת)- פנה לפורום תמונות חברי האתר עם תמונת פרונט רפוי.
שקילת בוקר כל שבוע על בטן ריקה אחרי שהיית בשירותים לבדיקת ירידה.
מה הגובה וכמה אתה שוקל?
אף אחד לא יבנה לך תפריט, יש לך תפריטים מוכנים בפורטל או שתעזר במדריך מהפורטל שצירפתי ותבנה לבד.

סוכרת גם אנשים רזים מקבלים, יש אנשים מסוימים שאכילת פחמימות לאורך זמן תיצור אצלהם מצב של תנגודת אינסולין ואז יכולה להתפתח סוכרת, כמובן שיש פה עניין תורשתי.
אני אישית כמעט ולא אוכל פחמימות, בעיקר חלבון ושומן מהחי, הכי בריא שיש, תקרא קצת על תזונת פליאו

סוכרת גם אנשים רזים מקבלים, יש אנשים מסוימים שאכילת פחמימות לאורך זמן תיצור אצלהם מצב של תנגודת אינסולין ואז יכולה להתפתח סוכרת, כמובן שיש פה עניין תורשתי.
אני אישית כמעט ולא אוכל פחמימות, בעיקר חלבון ושומן מהחי, הכי בריא שיש, תקרא קצת על תזונת פליאו
מחזק.

הייתה תגובה מעולה עד שראיתי את השורה האחרונה

הייתה תגובה מעולה עד שראיתי את השורה האחרונה
כל אחד והדרך שלו, מבחינת בריאותית אין שום תזונה שיותר בריאה ממה שציינתי.
כמובן שמי רוצה לגדול ולהתחזק היא לא תתאים לו, זה פונה בעיקר לאנשים שמעניין אותם אורח חיים בריא ולא סקוואט של 200 קילו

יש כ"כ הרבה מאיפה להתחיל איתך
הדבר הראשון שאני ממליץ לך זה להחליף חברים...
עכשיו,תתחיל יותר מסודר..ותכתוב עם הפרדות,מה המטרה שלך? כמה זמן אתה מתאמן? מה ההיסטוריה של האימונים? בן כמה אתה? איזה תכנית אתה עושה?

כל אחד והדרך שלו, מבחינת בריאותית אין שום תזונה שיותר בריאה ממה שציינתי.
כמובן שמי רוצה לגדול ולהתחזק היא לא תתאים לו, זה פונה בעיקר לאנשים שמעניין אותם אורח חיים בריא ולא סקוואט של 200 קילו
אין דבר כזה התזונה הכי בריאה, זה שאתה לא אוכל פחמימות זה בעיה שלך. אי אפשר להגיד שפחמימות או paleo זה טוב או רע, אבל ההיגיון של paleo הוא כלכך לוקה.
אבל כמו שאתה יודע תזונה זה עסק עם הרבה דעות, אתה אוהב לאכול ככה אז תהנה.

ואפשר לגדול ולהתחזק עם כל סוג של תזונה בעולם
אורח חיים בריא לא נמדד רק על פי כמות הפחמימות שאתה אוכל (או לפי התזונה)

אין דבר כזה התזונה הכי בריאה, זה שאתה לא אוכל פחמימות זה בעיה שלך. אי אפשר להגיד שפחמימות או paleo זה טוב או רע, אבל ההיגיון של paleo הוא כלכך לוקה.
אבל כמו שאתה יודע תזונה זה עסק עם הרבה דעות, אתה אוהב לאכול ככה אז תהנה.

ואפשר לגדול ולהתחזק עם כל סוג של תזונה בעולם
אורח חיים בריא לא נמדד רק על פי כמות הפחמימות שאתה אוכל (או לפי התזונה)

אתה מדבר שטויות כלכך, רוב מחלות הלב נגרמות מפחמימות וזה כולל סוכרת ועוד הרבה מחלות אז ככה שכן יש תזונה שהיא בריאה.
ובוא תאיר את עיניי ותגיד לי מה לוקה שם בדיוק? העובדה שאתה אוכל כמו שאתה אמור לאכול?
בלי קשר בלי פחמימות יהיה לך מאוד קשה להתחזק, לדעתי זה אפילו בלתי אפשרי, תנסה ותראה.
לסיום זה שאתה אוכל פחמימות זאת הבעיה שלך, אני באמת מקווה שלא תהיה אחד מאלה שהפחמימות ישפיעו עליו לרעה.

אתה מדבר שטויות כלכך, רוב מחלות הלב נגרמות מפחמימות וזה כולל סוכרת ועוד הרבה מחלות אז ככה שכן יש תזונה שהיא בריאה.
ובוא תאיר את עיניי ותגיד לי מה לוקה שם בדיוק? העובדה שאתה אוכל כמו שאתה אמור לאכול?
בלי קשר בלי פחמימות יהיה לך מאוד קשה להתחזק, לדעתי זה אפילו בלתי אפשרי, תנסה ותראה.
לסיום זה שאתה אוכל פחמימות זאת הבעיה שלך, אני באמת מקווה שלא תהיה אחד מאלה שהפחמימות ישפיעו עליו לרעה.
אפשר רפרנס? בעיקר למחלות הלב.

הרפרנס זה אצלך בקילוגרם- http://www.kilogram.co.il/2305/%D7%94%D7%90%D7%9E%D7%AA-%D7%A2%D7%9C-%D7%9E%D7%97%D7%9C%D7%95%D7%AA-%D7%9C%D7%91-%D7%95%D7%9B%D7%9C%D7%99-%D7%93%D7%9D/
ובלי קשר גם אתה יודע ששומן רווי הוא לא הגורם ובטח ובטח שלא חלבון, זה משאיר לך את הפחמימה והשומן הצמחי(מרגרינה וכו'), אחרי הכל זה לא רק עניין גנטי.
המאמר הזה בקילוגרם רק בגלל EMZ. דבר שני אין שם שום רפרנס שאומר שברגע שיש לך בקרה קלורית, X או Y הוא האשם.

אתה חושב שאתה מבין מה התזונה הכי טובה לפי מאמר בפורטל שלא מספק משהו חד משמעי
אתה צריך ללמוד קצת
פחמימות ממש לא רעל ולא גרועות לך, בגלל שיש סיכוי לחלות בסוכרת אם אתה אוכל כמות מטורפת של פחמימות לאורך הרבה זמן זה לא אומר שפחמימות זה רעל והם ממש לא הגורם העיקרי למחלות לב
אתה לא מבין כמה פאקים בעקרונות של הpaleo יש, וזה ממש לא הדרך שכל בן אדם צריך לאכול
כמו שקרוספיט זה ממש התוכנית האידאלית לאורח חיים בריא (בדר"כ מי שמאמין בpaleo עושה קרוספיט זה עסקת חבילה)

נערך לאחרונה:
אתה חושב שאתה מבין מה התזונה הכי טובה לפי מאמר בפורטל שלא מספק משהו חד משמעי
אתה צריך ללמוד קצת
פחמימות ממש לא רעל ולא גרועות לך, בגלל שיש סיכוי לחלות בסוכרת אם אתה אוכל כמות מטורפת של פחמימות לאורך הרבה זמן זה לא אומר שפחמימות זה רעל והם ממש לא הגורם העיקרי למחלות לב
אתה לא מבין כמה פאקים בעקרונות של הpaleo יש, וזה ממש לא הדרך שכל בן אדם צריך לאכול
כמו שקרוספיט זה ממש התוכנית האידאלית לאורח חיים בריא (בדר"כ מי שמאמין בpaleo עושה קרוספיט זה עסקת חבילה)

איך הסקת שהתבססתי רק על המאמר הזה?? חפרתי הרבה ואני מנסה את זה על עצמי כמה חודשים טובים ובינתיים אני מרוצה.
קרוספיט אני כמובן לא עושה, אני אישית טיפה פחות פליאו, אני יותר נוטה לכיוון של אפס פחמימה אבל אני עדיין לא שם מטעמי נוחות וכלכלה.
לגבי הכמויות רוב האוכלוסיה אוכלת הרבה יותר ממה שהיא צריכה ולכן יש מגיפת השמנה, התקפי לב וסוכרת, אתה לא יכול לערער על זה.
ושוב, בוא תיתן לי את הפאקים של פליאו, שומן רווי לא בריא??? כולסטרול גורם להתקף לב?
הפאק היחידי שהוא בעצם לא בדיוק פאק זה שהוא לא טוב לאנשים שרוצים לעלות הרבה במסה כי קשה לעלות במשקל בתזונה הזאת.

איך הסקת שהתבססתי רק על המאמר הזה?? חפרתי הרבה ואני מנסה את זה על עצמי כמה חודשים טובים ובינתיים אני מרוצה.
קרוספיט אני כמובן לא עושה, אני אישית טיפה פחות פליאו, אני יותר נוטה לכיוון של אפס פחמימה אבל אני עדיין לא שם מטעמי נוחות וכלכלה.
לגבי הכמויות רוב האוכלוסיה אוכלת הרבה יותר ממה שהיא צריכה ולכן יש מגיפת השמנה, התקפי לב וסוכרת, אתה לא יכול לערער על זה.
ושוב, בוא תיתן לי את הפאקים של פליאו, שומן רווי לא בריא??? כולסטרול גורם להתקף לב?
הפאק היחידי שהוא בעצם לא בדיוק פאק זה שהוא לא טוב לאנשים שרוצים לעלות הרבה במסה כי קשה לעלות במשקל בתזונה הזאת.
אין שום בעיה עם שומן רווי וכולסטרול
זה שעודף משקל זה הגורם סיכון הכי גדול לתמותה (או אחד המובילים) זה נכון ועל זה אני לא מתווכח
אבל אין שום יתרון לpaleo במניעת עודף משקל
ובכלל הימנעות מפחמימות (ובעיקר מסוכרים) על מנת לשפר בריאות אצל אוכלסייה רגילה לא מבוסס על שום דבר (pseudoscience)
למרות הדעה הרווחת פה שפרוקטוז (אפילו בכמויות קטנות) הוא רעיל ומסוכן היא לא נכונה, זה נכון שבכמויות גדולות מאוד הוא יכול להוות סיכון, אבל הכל זה עניין מינון ואיזון
אין טעם להוריד פחמימות לגמרי כמו שאין טעם להוריד סוכר לגמריי או שומן רווי וכו'
תאכל מאוזן, תהיה על משקל תקין וככה אתה מוריד את הסיכון שלך.
אני מדבר על אוכלוסייה ממוצעת (לא חולי סוכרת, עודף לחץ דם וכו')

קצת ביסוסים :

http://www.alanaragonblog.com/2010/02/19/a-retrospective-of-the-fructose-alarmism-debate/
http://www.alanaragonblog.com/2010/01/29/the-bitter-truth-about-fructose-alarmism/

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
אתה מודע לזה שבפליאו אוכלים בטטות קצת וירקות ללא הגבלה?? הם כן אוכלים פחמימה, ככה שהם ממש לא מורידים לגמרי, אוכלים פחות ומפחמימות ''בטוחות''

אתה מודע לזה שבפליאו אוכלים בטטות קצת וירקות ללא הגבלה?? הם כן אוכלים פחמימה, ככה שהם ממש לא מורידים לגמרי, אוכלים פחות ומפחמימות ''בטוחות''
שמח שהעלת את זה
אפשר להשוות את העיקרון בפליאו לעקרונות של המפתחי גוף הממוצעים
שניהם מפחדים מאוכל מעובד ו"מלוכלך", שניהם דוגלים באכילה נקייה, שניהם חושבים שזאת הדרך היחידה והטובה ביותר ושניהם שוטפים את המוח לאנשים עם זה
כמו שאתה יודע שלא חייב לשתות שייק חלבון 30 דקות אחרי האימון אז באותה מידה אפשר לאכול חיטה
אני לא טוען שהשיטה לא עובדת, אני טוען שאפשר להגיע לאותם תוצאות בדרך קלה וחופשית יותר, בלי להגביל באוכל מודרני ומתועש
לא צריך לדאוג כל פעם שאוכלים סוכר או שומן רווי או חומרים משמרים או צבעי מאכל או ממתיקים וכו'
כל אלה הם בסדר גמור כל עוד אוכלים אותם בכמות הגיונית ולא מוגזמת

שמח שהעלת את זה
שניהם מפחדים מאוכל מעובד ו"מלוכלך", שניהם דוגלים באכילה נקייה, שניהם חושבים שזאת הדרך היחידה והטובה ביותר ושניהם שוטפים את המוח לאנשים עם זה
כמו שאתה יודע שלא חייב לשתות שייק חלבון 30 דקות אחרי האימון אז באותה מידה אפשר לאכול חיטה
אני לא טוען שהשיטה לא עובדת, אני טוען שאפשר להגיע לאותם תוצאות בדרך קלה וחופשית יותר, בלי להגביל באוכל מודרני ומתועש
לא צריך לדאוג כל פעם שאוכלים סוכר או שומן רווי או חומרים משמרים או צבעי מאכל או ממתיקים וכו'

יש לך הרבה מה לעבור על נזקי החיטה, החל מזה שהיא מכילה חומצה פיטית שמוציאה לך מינרלים מהגוף ועוד שלל דברים, אבל בשביל זה אתה צריך לקרוא הרבה.
אגב רוב מפתחי הגוף לא אוכלים חיטה בכלל, הם אוכלים בעיקר אורז.
בכל אופן לא חסר חומר ברשת, אתה יכול להאמין או לא להאמין, אני ניסיתי והתמכרתי להרגשה הטובה שזה נותן לי ולא מהבעיות עיכול שהיו לי כשהייתי אוכל הרבה פחמימות עם סיבים

אתה מוזמן להיכנס לקבוצות שיש בפייסבוק ולראות איך אנשים מציינים לטובה את המעבר שלהם לפליאו/אפס פחמימות

שמח שהעלת את זה

אני הולך להצטער על זה...

1. מי שאוכל פליאו/פרימל לא מחפש בהכרח להיות חטוב או שרירי, אלא להיות בריא. הטענה הבסיסית היא שחיטה היא מזון מודרני יחסית להתפתחות האדם ולכן הוא (האדם) לא מותאם לאכול חיטה (ומזונות אחרים), בפרט את החיטה המודרנית.

2. מה זו כמות הגיונית? לפי מה קובעים אותה? יש אנשים שיכולים לאכול הרבה פחמימות ויש כאלה שצריכים להגביל, אבל גלוטן, שמנים צמחיים, חומרים משמרים (חלקם) מזיקים גם בכמויות יחסית קטנות ולכן רצוי להימנע מהם בכלל.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית